איך מתקינים בדיסק קשיח חדש
-
@aiib אמר באיך מתקינים בדיסק קשיח חדש:
אבל לא נראה שיש משהו במחיצות האלו. כי בניהול דיסקים מופיע 324 גיגה ריק מתוך 324
לא יודע, אולי בגלל שלא נתת להם אות כונן, לפי minitool הם לא פנויים
דיסק 0 הוא החדש? או דיסק 1?
כי אם אפס אז התכוונת לתוכנית 1 לא?
דיסק 0 הוא החדש, ובמחיצה השלישית בחדש יש עותק של כל מה שהיה במחיצה השלישית בישן (דיסק 1). ואם כן, הצעתי באופציה ה2 שתגיד למחשב שיעשה את המחיצה השלישית בדיסק 0 שיהיה כונן D.
-
@yossiz עשיתי כמו שאמרת על דיסק 0 וצדקת הכל נמצא בשולחן העבודה וכו'!
לפני שאני מודה לך על כל העזרה והטרחה כמה שאלות.... [ברשותך כמובן]- משום מה אני לא רגוע לחלוטין שהדיסק הפעיל כעת הוא הדיסק החדש.- איך אני מוודא את זה?
- כפי שהבנתי ממך בדיסק הישן עדיין נמצא כל החומר.- נכון? יש בזה עניין?
- איפה נמצא כעת הדיסק הישן? לא רואים אותו בשום מקום. נכון שהחומר קיים אבל הדיסק עצמו נעלם.- איפה אני מוצא אותו?
- אין עליך!
עריכה: התשובה היא כדלהלן? :ללכת לניהול דיסקים לבחור בדיסק מספר 1 למחוק את כולו ואז אח"כ לעשות הקצאת אות כונן?
ברור שכל מה שקיים ב1 עבר ל0 נכון?
תודה! -
איך אני מוודא את זה?
נכון? יש בזה עניין?
נכון? כן. יש בזה עניין? לא. אני הייתי זורק אותו בפח, או שם אותו במגירה לאסוף אבק לכמה שנים ואז זורק אותו לפח.
איפה נמצא כעת הדיסק הישן? לא רואים אותו בשום מקום
צריך לתת לו אות כמו שעשית עכשיו למחיצה השלישית בדיסק 0.
עריכה: התשובה היא כדלהלן? :ללכת לניהול דיסקים לבחור בדיסק מספר 1 למחוק את כולו ואז אח"כ לעשות הקצאת אות כונן?
נכון! מצויין!
-
@yossiz אמר באיך מתקינים בדיסק קשיח חדש:
לא. אני הייתי זורק אותו בפח, או שם אותו במגירה לאסוף אבק לכמה שנים ואז זורק אותו לפח
למה? כי הדיסק הרוג לגמרי? למרות שבהעתקה עכשיו הוא הראה נתונים לא הכי טובים אבל לא לפני הרבה זמן עשיתי בדיקה בקריסטל והיו רק כמה סקטורים פגומים.
עם איזו תוכנה מומלץ לבדוק? -
@aiib אופסס... לא קראתי מה שכתבת במילואו...
התשובה היא כדלהלן? :ללכת לניהול דיסקים לבחור בדיסק מספר 1 למחוק את כולו ואז אח"כ לעשות הקצאת אות כונן?
התכוונת לכתוב "לבחור את כולו"?
בכל אופן אני מוריד כמה נקודות מהציון כי התשובה לא לגמרי נכונה, צריך להקצות לכל מחיצה אות בנפרד, ובודאי לא למחוק שום דבר@aiib אמר באיך מתקינים בדיסק קשיח חדש:
לא. אני הייתי זורק אותו בפח, או שם אותו במגירה לאסוף אבק לכמה שנים ואז זורק אותו לפח
למה? כי הדיסק הרוג לגמרי?
לא לגמרי, אבל ברגע שהדיסק מתחיל לעשות בעיות א"א שוב לסמוך עליו, אז לא כדאי להשתמש בו לדברים חשובים, ייתכן שהוא בסדר גמור אבל ייתכן שלא.
-
-
-
@aiib יש מצב... (בכל אופן הכלים של העתקת כונן לא אמור למחוק את המחיצה, רק משחק בשאר הפיצרים של התוכנה כמו מחק מחיצה מחק דיסק פירמוט מחיצה העברת מיקום מחיצה וכד')
בכל אופן לגבי הדיסק הישן שממנו העתקת את הקבצים, מכיוון שאתה טוען שיש מצב שלא כל החומר עבר עקב סקטורים פגומים (ואפילו אם לא) אני הייתי מעדיף לשמור על הדיסק הישן כמו שזה בלי אותיות כונן (למשל F: G:uוכד' להלן: אות כונן) למשך חודש, ואם לא קרה שום תקלה במשך הזמן הזה בשום תוכנה בדיסק החדש שאיתו אתה משתמש כרגע, אתה יכול למחוק את כל הכונן (אם אינך רוצה גיבוי של החומר) ואז להשתמש איתו מחדש.
לבדיקת תקינות הדיסק מומלץ להשתמש עם התוכנה הזאת, אם הוא מסמן לך את הדיסק בכחול סימן שהוא מעולה (יש רק לציין שיש מצב שתצטרך אות כונן בכדי שיראה לך אינפורמציה על הדיסק הישן, ויש גם מצב שיראה לך שזה לא טוב עקב הסקטורים הפגומים (הוא יפרט לך על זה למטה), שאת זה תוכל לתקן עם התוכנה mini tools וכו' ע"י לחיצה ימנית עם העכבר על המחיצה הפגומה ואז לבחור ב-Check File System ואז ב-Check & Fix וכו', או דרך המאפיינים של ווינדוס כלים ובדיקת שגיאות, אלא ששם תצטרך אות כונן, [ויש עוד עשרות דרכים לעשות זאת החל מ-CMD וכלה בתוכנות מיוחדות לזה].
בכל אופן אחרי מחיקה ופרמוט הכונן הישן יש מצב שכבר לא יהיו לך סקטורים פגומים... -
@אלישי אמר באיך מתקינים בדיסק קשיח חדש:
בכל אופן אחרי מחיקה ופרמוט הכונן הישן כבר לא יהיו לך סקטורים פגומים...
סקטורים פגומים זה לא פיזי? זה רק תוכנתי?
תודה רבה על המידע!
הבעיה היא שבתוכנות האלו אם מופיע כחול אתה יודע שזה בסדר ואם מופיע אדום אתה יודע שזה לא בסדר אבל אם מופיע צהוב אתה לא יודע באיזה רמה הבעיה האם זה עלול להפיע באמת על ביצועי המחשב והאם זה עלול להתרחב וכו'. יש לך רק מידע שהדיסק שלך לא מאה אחוז [יכול להיות שאפשר לראות לפי כמות הסקטורים אבל לא כל בן אדם פשוט יודע לפענח] -
@aiib התוכנה לא מראה את הדירוג רק לפי הסקטורים זה רק מדד אחד מתוך הרבה, הוא בודק את הטמפרטורה את מהירות הסיבוב את הצ'יפים ועוד עשרות דברים והוא מפרט אותם למטה וצבע הכונן הוא פשוט הדירוג הנמוך ביותר של המדדים שבדק, תבדוק בפרטים על איזה נתון הוא נותן לך את הצבע הצהוב ואז תחכם.
-
@aiib היכן מופיע התראה על משהו שנערך? (אני גם רוצה לדעת)
בעניין השאלה שלך ערכתי משהו בעניין הסקטורים, כי לי היו כמה דיסקים קשיחים שאחרי כמה נפילות ווינדוס (מסך כחול) הראו שיש בהם סקטורים פגומים, ואחרי איחוי לא נשאר מהם זכר, לטענתו של משחזר מידע זה לא חייב להיות נכון אך מכיון שעבר זמן מה ולא הופיעו עדיין בדיסקים סקטורים פגומים על כן ערכתי שם את ההודעה..