איך מתקינים בדיסק קשיח חדש
-
@yossiz למה החלפתי לGPT? כי כל פעם מתקלתי בשגיאות וחשבתי אולי זה קשור.
אני יוכל להחליף חזרה אח"כ לא?בתחילת התהליך גם היתתה לי את השגיאה הזו אבל אחרי פעמיים שהיא הייתה כתובה התהליך המשיך להתקדם כעת זה נראה שזה ממש תקוע.
אבל כדבריך אלך למסיבת חנוכה מקווה שתוך כמה שעות הכל יגמר.
מקווה גם שהסקטורים הפגומים זה לא מערכת ההפעלה ואז לא יעבור לי כלום...אגב זה מסביר מאד למה הייתה איטיות לא נורמלית במחשב נכון?!
תודה לך!!!
-
@aiib אמר באיך מתקינים בדיסק קשיח חדש:
אני יוכל להחליף חזרה אח"כ לא?
כן, לא מבטיח שיהיה פשוט. אולי יותר כדאי להתחיל מהתחלה כMBR
מקווה שתוך כמה שעות הכל יגמר
אולי כן ואולי לא, תלוי כמה סקטורים פגומים
אגב זה מסביר מאד למה הייתה איטיות לא נורמלית במחשב נכון?!
בטח!
-
הMBR הוא קריטי?
כן, א"א לאתחל את המחשב אם הדיסק הראשי במצב GPT כאשר הBIOS לא תומך בסוג פירמוט כזה. יכול להיות שזה כן פשוט להחליף גם אחרי ההעתקה מחיפוש גוגל מהיר נראה שיש תוכנות חנמיות שעושים את זה ואולי גם התוכנה שאתה משתמש בו, אני פשוט לא יודע
יש מצב שזה יארוך כמה ימים?
מן הסתם לא עד כדי כך, אבל המון שעות (12, 15...) בהחלט יתכן. יש תוכנות שעוברים מהר על בדיסק ופשוט מוחקים את הסקטורים הפגומים שלא יפריעו, אבל לא כדאי להתחיל עם זה עכשיו (קרי - אין לי כח להדריך עכשיו... )
-
@yossiz טוב, בשעה טובה נגמר התהליך המחשב עשה אתחול כעת הוא עובד [נראה שהוא עובד באמת הרבה יותר מהר...]
הבעיה היא שהוא לא באמת העביר את הכל כי שולחן העבודה ריק ואין את כל התוכנות.
איפה הכל מתחבא?!...
איך אני בטוח שהוא על הדיסק החדש עכשיו? -
סליחה, התכוונתי ל:F
הבעיה שלי היא שהדיסק הראשי מחולק ל2 אחד מהם הוא כונן C עם התוכנות והשני הוא F שהוא קבצים. אני מעוניין להעתיק רק את C ישנה אפשרות כזו?
כי שולחן העבודה ריק ואין את כל התוכנות
בתפריט ההתחלה הם נמצאים?
-
@aiib מה התוכנית? להשאיר את הדיסק הישן בפנים ולהמשיך להשתמש בו לאיכסון קבצים? אתה צריך להגיד לווינדוס שהמסמכים שלך וכו' (פרופיל המשתמש) הוא בכונן D (הישן)?
אגב לא מוכרח שאני על הדיסק החדש כי ייתכן שהכל הועתק לדיסק החדש ולכן הוא לא נמצא על שולחן העבודה
לא הבנתי, עשית העתקה - כל החומר עדיין נמצא בדיסק המקורי ג"כ