איך מתקינים בדיסק קשיח חדש
-
@אלישי בשעה טובה הצלחתי להתקין את התוכנה.
הבעיה שלי היא שהדיסק הראשי מחולק ל2 אחד מהם הוא כונן C עם התוכנות והשני הוא F שהוא קבצים. אני מעוניין להעתיק רק את C ישנה אפשרות כזו?
אחרי שאני מאשר את הכל- מה להעתיק לאיפה להעתיק וכו' אני אמור לראות תהליך מתרחש או שהכל קורא מאחורי הקלעים? -כי אני לא רואה כלום...
תודה!זה התוצאה אחרי שעשיתי העתקה. כאן נראה ש2 הדיסקים כבר מלאים אבל ב'מחשב שלי' הדיסק החדש עדיין ריק. מה זה אומר שכרע הוא מעתיק אותו?
-
@aiib ראשית יש לציין שאחרי כל השינויים שרצית לעשות בדיסקשיח אתה צריך ללחוץ על apply הממוקם בצד שמאל למעלה, ורק אז הוא עושה את השינויים (ואז אתה רואה איך שהוא עושה את זה, לא מאוחרי הקלעים).
להעתיק רק מחיצה אחת אתה אמור לעשות ככה:
איני זוכר כרגע אם אתה אמור אחרי התהליך לעשות apply נראה לי שלא,
בכל אופן כמה שאלות:
1 האם ה-ssd הוא בגודל 500 ג"ב?
2 האם לפני השינויים מצויין מתחת לדיסק GPT?
3, על איזו מחיצה מותקנת ווינדוס כרגע על C : או על D :? (זה משנה לעניין חובת העתקת מחיצת ה-823 MB).
(אם התקנת אם הווינדוס עם דיסק ולא בקובץ IMG דרך גאסט או משהו כזה תצטרך בכל אופן להעתיק את מחיצת ה-823 MB.)בכל אופן לעניין עצם התהליך אשמח לעזור לך בפנייה למייל a0559850000@gmail.com
-
@אלישי לא כ"כ הבנתי, אני אמור לעשות 'החל' או לא? [יש סתירה בדבריך..]
התשובות:- הדיסק הוא בעל 500 גיגה
- אני לא זוכר בדיוק [אני מבין את השאלה שלך כי למעלה כתוב MBR אבל למטה כתוב GPT] אם אני לא טועה כשהתקנתי את הדיסק אתחלתי אותי לGPT
- ווינדוס ושאר התוכנות מותקנות על C. אז אני צריך להעתיק את ה800 או לא?
- מודה לך מאד על הרצון לעזרה ועל העזרה. כרגע אני לא מול המחשב כשאהיה ואצרך עזרה אשמח להיעזר במייל [מקווה שתהיה זמין אז...]
שוב תודה רבה!!!
-
@aiib מה שכתבתי בראשית דברי לא היה בקשר למה שכתבתי אח"כ, רק בקשר לפקודות אחרות בתוכנה עצמה, ובאמת בהעתקת מחיצות יש מצב שלא תצטרך ללחוץ על החל אלא האשף יעשה זאת לבד.
לגבי העתקת ה-823 נראה לי הכי טוב שתעתיק אותו, ותעתיק אותו לפני העתקת המחיצה השניה. (אני צריך לראות את הקבצים בקשיח בכדי לראות- אבל על עיוור הכי טוב להעתיק אותו גם)
בכל אופן יש מצב שתצטרך אחרי כל ההעתקה ללחוץ לחיצה ימין על העכבר על המחיצה של ה-823 mb ואז לבחור ב-set active.דבר חשוב לפני כל העתקת המחיצות וכו' לקרוא את [זה] בSSD עזרה
-
@aiib הסתדרת? אם לא,
- תבטל AHCI
- תדליק את המחשב
- תפתח עורך הרג'יסטרי
- לכל מפתח רג'יסטרי שנמצא אצלך מרשימה זו:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStorA HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStorAC HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStorAVC HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStorV HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci
תשנה את הערך של
start
ושלStartOverride\0
(- כלומר, הערך0
בתת התקייהStartOverride
) ל0
- איתחול להגדרות BIOS
- תגדיר AHCI
- בהצלחה