דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
D

davidnead

@davidnead
אודות
פוסטים
382
נושאים
40
קבוצות
0
עוקבים
3
עוקב אחרי
0

פוסטים

פוסטים אחרונים הגבוה ביותר שנוי במחלוקת

  • תכנות | איך להתחיל?
    D davidnead

    יש רק דבר אחד שאתה באמת חייב, וזה תואם למה שכתב המגיב לפני. אתה צריך את הראש והחוש לזה.

    כשקראתי את הפוסט שלך, חשבתי לומר לך שעזוב, אין לך סיכוי. אם אתה יהודי בן (...? אבל בטח כבר אדם בוגר) במאה ה21 ואין לך שום ידע במחשב מלבד לכתוב בפורום - כנראה זה לא בשבילך. אבל אז המשכתי לגלול באשכול וראיתי שאתה דוקא כן יודע לא מעט, יש לך מושג אודות שפה בינארית (0/1), יודע מה המשמעות של שפת תכנות (מה שתיארת נקרא, חלקית לפחות, שפה נמוכה/גבוהה). אתה יודע קצת לשוטט ולשעות גוגל ויש לך חוש טכני לנצל כלים קיימים כמו כלי פיתוח אתרים.

    אלא מה? מתחשק לך להיות מפתח, עצמאי, לא מוגבל בכלים שהקצו לך. ובכן - מעט מאוד מפתחים בעולם באמת עונים להגדרה הזו, בשביל זה צריך לכתוב ישירות בשפה שהמעבד מבין. אחרת אתה תמיד פועל בתוך מסגרת מסוימת. אבל נכון שככל ששפת התכנות מתקדמת יותר - היכולות שלך רחבות יותר. ואפילו שפה הכי פשוטה נותנת לך כבר כלים עוצמתיים שלא הכרת קודם.

    מה עוד צריך? צריך אמביציה וזמן להשקיע. אם אתה חושב על זה כפרנסה, ואתה מוכן להשקיע באמת, אז יש לך. אבל יש לי תחושה, ניחוש בלבד, שזה קודם כל מסקרן אותך. אם זה המצב - אדרבה לך תלמד, אבל מתכנת לא תצא מזה, רק תחביבון שיתן לך קצת כלים ויכולות חדשים.

    מה עוד צריך? כלום. מורים טובים, חברים טובים, ומדריכים מודפסים ומקוונים טובים. כולם ביחד אבל כל אחד בנפרד יכול להכניס אותך לענין.
    יש כמה מדריכים מקוונים טובים בעברית, הבולט והעדכני בהם הוא של רן בר זיק, שגם הוציא ספרים, אבל הוא ממש לא היחיד. אם תרצה קישורים והסברים - אוכל לספק בשמחה.

    אה, עוד משהו אחרון - אנגלית - לא חובה אבל יתרון גדול. ואם אין לך - חשוב שאל תעשה לעצמך הנחות. כלומר תרשה לעצמך ללמוד בעברית, אבל תכניס לראש שאנגלית היא המגמה. אל תכניס עברית כל היכן שרק אפשר (שמות משתנים למשל, בהמשך תכיר מה זה). ותלמד להעזר בגוגל טרנסלייט הרבה כדי לחפש טקסטים באנגלית. אל תגביל את עצמך לעברית. גוגל הוא הידיד הטוב ביותר של המתכנת.

    איך מתחילים? תנסה קצת לעבר על כמה מדריכים בסיסיים, לעשות היכרות עם סוגי השפות הקיימות והכלים הקיימים, לראות להיכן אתה נמשך ומה מתאים לך להתחיל ממנו, ואז - במידה ולא תדע לאן להתקדם - תחזור לכאן וישמחו לעזור לך.

    בהצלחה


  • דרוש מתכנת מנוסה למענה על שאלות גם מחוץ לגבולות הפורום
    D davidnead

    מחילה, מהיכרות עם @צדיק-תמים אני מוחה על חלק מהעצות כאן, וכל שכן על התוכחה.
    אני מניח שכל אחד מהכותבים כונתו לטובה, אבל הוא כותב מהמקום בו הוא נמצא.
    גם אני הייתי שמח לו היה מומחה זמין לי לשאלות. אבל כשאין ברירה אני נאלץ להיעזר בגוגל, סטאק, ושאר צורות.
    אלא שזה מזכיר לי את המקום בו הייתי לפני כמה שנים, מקום בו כולנו היינו כנראה בשלב כלשהו, ורובנו שכחנו. כשהידע שלי היה על גבול האפסי, ושאלות פשוטות כמו מה זה callback ואיך משתמשים בו הצריכו הסבר ארוך בעל פה מ@dovid עד שנפל לי האסימון. ושגיאת תחביר של תו אחד שנבעה מחוסר הבנה נפתרה על ידי מישהו אחר בערך ב2-3 שניות.
    אז אתה משקיע המון בלמידה, אבל בסוף אתה צריך להתקדם ולא להתעכב על שטויות. כשאתה כותב סקריפט כדי לחזק את ההבנה שלך בקלאסים של ES6, אם אתה תוך כדי נתקל ב8 שאלות קטנות, רובן כמעט טרוויאליות, שלכל אחת אתה צריך לחכות כמה שעות לתשובה בפורום או שמישהו יענה איכשהו בפלטפורמה אחרת - זה מאוד מאוד מתסכל, ומאוד מעכב את הלמידה. מלבד זה שצריך גם חוית הצלחה כדי להתקדם.
    אז אני יודע ש@צדיק-תמים משקיע המון בלמידה עצמאית, בספרים, בגוגל, באתרי תיעוד, ועוד. כנראה הידע המפליא בתכנות ואף היכולת להסתדר באנגלית שהוא השיג תוך זמן קצר מטעים אתכם לחשוב שהוא נמצא במקום אחר.

    אז אין כאן שום ניצול, יש בקשה מנומסת ומנומקת מאוד, אין שום דרישה או איזכור על שמישהו חייב לו. יש בקשה אם מישהו מוכן לגמול מעט חסד, שבדרך כלל לא דורש ממנו הרבה.

    אני אישית משתדל לעזור למתחילים בפרטי בשאלות מסוג זה (וכאשר זה כבר לא מינורי אני מפנה ל"לך תלמד), כי יש לי הכרת הטוב לכמה אנשםי שמילאו בדיוק את המשבצת הזו בתחילת הדרך ובראשם @dovid, שבלעדיהם לא הייתי חוצה את קו הזינוק של להיות מתכנת.

    צדיק תמים - אני מקוה שזה בסדר ושלא פלשתי לפרטיות שלך.

    אחרים - לפני שאתם מתנפלים עלי, ואני יודע שיש לא מעט תשובות לענות, תנסו להקדיש מחשבה ולהבין בכל זאת את הצד הזה. בין אם הייתם שם פעם ובין אם לא.


  • בעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??
    D davidnead

    החלטתי לכתוב לרן בר-זיק, הוא מתעסק הרבה בשוק הלימוד והתעסוקה, בפרט של אוטוטדידקטים וחרדים וכדו'. להלן תשובתו:

    הי דוד,
    ראשית, נעים להכיר 😇
    שנית, קח את העצה שלי בערבון מוגבל ועם הדיסקליימרים הרגילים.

    למרבה הצער עולם הפרילנסרים מורכב ברובו, בטח בישראל, מעבודות וורדפרס/PHP. זה לא אומר שאי אפשר לכתוב וורדפרס ברמה אולטרא גבוהה ואי אפשר להרוויח כסף רב מזה. אבל זה השוק כרגע. יש עבודותNode.js. אבל הן בהיקף מצומצם, ליעוץ בלבד או כפרילנסר שמגיע לעבוד כתגבור לצוות.

    יש את קבוצת Node.js בפייסבוק, אולי שווה להתייעץ גם איתם. כאמור לא כל החוכמה נמצאת אצלי.

    רן


  • בעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??
    D davidnead

    טוב, לא התעצלתי. החלטתי לכתוב גם לינון פרק (tocode). אולי מוכר פחות, אבל שוה לא פחות. גם הוא היה אדיב ומהיר בתשובתו:

    "הי דוד

    מעבר משכיר לעצמאי זה תמיד נושא שמעניין לדבר עליו 🙂

    לשאלה שלך-

    כדאי להתחיל מלהסתכל על הלקוחות ולא על הטכנולוגיה. מה מיוחד בלקוחות הקטנים האלה שלך? איך הם מגיעים אליך? במה בדיוק אתה עוזר להם?

    לדוגמא חברת BOA Ideas יודעים לקחת לקוח קטן שיש לו חנות פיזית ולפתוח לו חנות אינטרנטית בשופיפיי. הם בנו סביב זה תהליך והיום בזמן מאוד קצר הם יכולים לתת פיתרון ללקוח. הלקוח הוא עדיין קטן וזה פרויקט שלכאורה "קל" להשיג, והפיתרון שלהם יותר טוב מכל פרילאנסר שיבנה אתר תפור עבור הלקוחות הספציפיים שלהם. אבל, הם לא הולכים לעזור למישהו שרוצה אתר תדמית או אתר לבלוג - אך ורק מישהו שיש לו כבר חנות פיזית ורוצה להעביר אותה לדיגיטל.

    רב מסר מפעילים מערכת דיוור שאינסוף בעלי עסקים קטנים משתמשים בה כדי לשלוח מייל ללקוחות שלהם ולנהל את רשימות הלקוחות. בתור בעל עסק הבחירה להשתמש במערכת הקיימת של רב מסר היא הרבה יותר הגיונית מלפתח משהו בעצמך עם פרילאנסר ספציפי.

    ויש עוד עשרות ומאות דוגמאות לחברות מצליחות שעובדות עם בעלי עסקים קטנים או לקוחות פרטיים כדי לפתור להם בעיות.

    ומה לגבי פרילאנסרים?
    גם פה מהיכרות עמוקה עם התחום אני יודע להגיד שפרילאנסרים שמרוויחים טוב לא עובדים עם לקוחות פרטיים קטנים אלא עם חברות גדולות. בתור מתכנת Node.JS מקצועי יהיה לך הרבה יותר קל לקבל תשלום על פיתוח מודול מורכב שמתממשק עם מערכת של חברה גדולה מאשר פיתוח של אתר אינטרנט או בלוג.

    עצה ששווה שני גרוש
    אפשר לעבוד עם Node.JS ולפתח מוצר שעוזר לאותם לקוחות קטנים שאתה מדבר עליהם. המוצר שלך יהיה הרבה יותר רווחי מאשר לבנות לכל לקוח פיתרון מותאם אישית עבורו.

    אפשר גם להחליט לפתח קוד בהתאמה אישית ללקוח, אבל פה צריך להבין שלקוח פרטי לא צריך/יכול/רוצה לשלם על זה. כמו שאני לא אלך לחייט פרטי בשביל בגד ללבוש לסופר. בתור חייט פרטי אתה צריך לקוחות שמוכנים לשלם וכן גם פה תצטרך לעבוד קשה בשביל שיגיעו אליך."

    די מתאים לכל מה שנאמר פה, עושה סדר, ומחדד את הדילמות.


  • תכנות | איך להתחיל?
    D davidnead

    @למה אמר בתכנות | איך להתחיל?:

    וואו תודה לכולם על ההתייחסות והעזרה
    החכמתי פה בהרבה (וגם למדתי שיש עוד מושגים שאני לא מבין...😉 )

    א. החלטתי ללכת על JS

    מעולה להתחיל ממנו (וגם להמשיך)

    ועכשיו כמה שאלות מעשיות:
    אפשר ללמוד בחינם?
    באנגלית-בטח. בעברית-את השלבים הראשונים בטח שכן.
    יש מדריכים שמלמדים JS בחינם (שלב מתקדם יותר, לא ההתחלה)

    מחפש מדריכים יסודיים ומסודרים? אז לא, לא בעברית. אבל אתה יודע להסתדר עם אוסף קישורים ומאמרים - בהחלט יש. מלבד זאת אל תינעל על חינם, אפשר למצוא חומרים טובים בגרושים.

    ב. מה הכי מומלץ מדריכים כתובים או ווידאו?

    אתה עם הפרעת קשב או בלי? אם יש לך זמן וסבלנות - וידיאו בהיר ויסודי יותר, במידה ויש. אם אין לך, או שאתה רוצה רק לסקור את הנושא - טקסטים.

    ג. סביבת עבודה.
    הבנתי שהכי מומלץ לעבוד עם סביבת עבודה שיכולים לראות מיד את התוצאות
    יש לכם אולי מ"מ מי נותן דבר כזה?

    סביבת עבודה ראשונית - קונסול של דפדפן, אין כמוה.
    סביבת עבודה מקצועית, נוחה ופשוטה - VS CODE
    סביבת עבודה אונליין שנותן גם תוצאות לייב -
    יש את הפשוט, ויש קצת יותר מתקדם ויש עוד יותר ויש גם עוד הרבה. בסוף מוצאים מה שאתה אוהב.

    ד. איפה עדיף לעבוד, על המחשב המקומי או על שרת?
    (אם אין הבדל קיצוני, יותר מתאים לי שרת, תוכלו לציין איזה מהם טוב?)

    הכל תלוי מה אתה עובד. כל מה שצריך זה מחשב ומקום לשמור קבצים. אתה לא הולך לעבוד עם PHP ודברים כאלו שדורשים XAMPP ושאר ירקות. JS זה כותבים ומריצים - אפילו אם זה צד שרת, וזה חלק מהיתרון שלה.

    ה. בקיצור.. תוכלו לציין מדריך שאתם ממליצים עליו (עם קשר או בלי קשר לשאלה הראשונה שלי)
    (נ.ב. אפשר לחפש בגוגל אבל מה לעשות שגוגל הדור אין לו ניסיון של האנשים לגבי התוצאות)

    אני הפקתי תועלת מכל המדריכים בעברית. לפעמים מהמתמצת, לפעמים מהמרחיב, לפעמים מהמיושן שנותן את היסודות בלי לבלבל, לפעמים מהעדכני שנותן לך חומר חם מהתנור.

    הערה חשובה: JS (צד לקוח, אבל מזה כנראה תתחיל) היא שפה שמטפלת באתרי אינטרנט, שהם עצמם בנויים בHTML וCSS. תצטרך לקחת את זה בחשבון.

    devschool - חינמי - שימש אותי הרבה בתחילת הדרך. ישן, אבל מתומצת ומסודר. סקירה מהירה של כל השפה, טוב להתחלה, וטוב ל"חזרות" מידי פעם.
    tocode - כמאה ש"ח לחודש - מעולה, כולל וידיאו וגם טקסטים, קורסים מסודרים ובהירים, נדיר בעברית. אם אתה רציני - לך עליו.

    רשתק - חינם - אוסף מאמרים אקראיים, הרבה פעמים אפשר למצוא פה דברים טובים.

    אינטרנט ישראל - חינם - הרבה מאמרים ומדריכים טובים, נכתבים ע"י רן בר זיק, בסוף הוא כינס אותם+הרבה תוספות לספרים מסודרים ששוה לרכוש (דיגיטלית, גם גרושים יחסית).

    נראה לי שזה מספיק בשביל להתחיל.


  • שוק התכנות החרדי
    D davidnead

    אני לא מצוי פה תדיר בפורום, ולכן לא יודע עם השרשור הזה מקובל פה.
    אני גם מניח שיהיה קושי מסוים לנהל את הדיון בלי לחשוף פרטים אישיים שאנשים לא אוהבים לחשוף.

    אני אתאר את הדברים כמו שאני רואה אותם, ודוקא בגלל זוית הראיה המצומצמת שלי אני אני הכל בסימן שאלה לפניכם. יתכן שיש לי טעויות רבות.

    ובכל זאת, שוק המתכנתים החרדים (הגברים) הוא מעניין מאוד. זהו שוק עלום, רוב החברים בו באו מלימוד אוטודידקטי כזה או אחר. עד לאחרונה ממש לא היו כמעט מסגרות קבוצתיות למתכנתים חרדים.
    בפרט, אם נצמצם קצת את המושג חרדים ונדבר על אלו שבחרו להישאר "משלנו" ולא הלכו לאקדמיה ומשם למגדלים בתל-אביב.

    אני חושב שהפורום הזה הוא אחד המשמעותיים לקבוצה הזו.

    אז מי הם המתכנתים החרדים? היכן הם למדו?
    מה מקומות העבודה שלהם? בתי תכנה? פרילנסרים? מעסיקים חרדים או בחוץ? חברות הייטק, או שכיר בחברה או מוסד שתכנות הוא החלק השולי שם?

    מה לגבי תנאי התעסוקה, תנאים בכלל וכמובן גובה שכר? הסטנדרט מן הסתם לא נמוך כמו אצל המקבילות מהמגזר הנשי, שרובן צריכות לבחור בין ניצול בחצי מחיר לבין עבודה "בחוץ". ועדיין מן הסתם נמוך מהממוצע בחוץ.
    אז כמה נמוך? ומה עמדת המעסיקים בענין? הם מוכנים לשלם על מתכנת טוב? למתכנת חרדי יש מעמד והכרה שזוכה לה מתכנת חילוני?

    ומה התחומים הפופולריים יותר?

    ואיך אתם עובדים בדרך כלל, בחברות גדולות? קטנות? זאבים בודדים?

    אני מקוה שהשאלות הללו, שמרתקות אותי מעניינות גם אתכם. אשמח לשמוע דעות של אנשים ל הנושא, ומי שיכול - גם חוויות אישיות.


  • תמחור תחזוקה ללקוח
    D davidnead

    @nigun אמר בתמחור תחזוקה ללקוח:

    @dovid
    מה עושים כשהלקוח מעדיף שמי שבנה את התוכנה ומכיר את כל הפינות יעשה את התחזוקה?
    שוב חזרנו לשאלה איך לתמחר את התחזוקה?
    אפשר לתמחר לפי שעה, אבל לקחת מחיר יותר יקר לשעה מאשר המחיר של הבנייה המקורית, וזה בסדר כי כשקונים בסיטונאות המחיר יותר זול.
    לקחת מחיר חודשי זה יכול להיות פתרון טוב לעבודות הקטנות שצריך לעשות כל הזמן, אבל לא לשינוים ופיצ'רים של למעלה מכמה שעות בחודש, ובמקרה של באג לפעמים זה צריך להיות בחינם, אבל בכל אופן נראה לי שהמחיר אמור להיות סימלי ושווה ערך לשעות של תחזוקה בסיסית בכל חודש ולא יותר.

    נכון. באופן נורמלי לקוח שהזמין אצלי מוצר רוצה שאני אתחזק אותו בעת הצורך.
    מאידך, בשביל לא שוה בשביל ה100/200/300 שח שהוא ישלם לי מידי פעם להתלכלך כל פעם ולסחוב רשימה של מוצרים לתחזוקה על ראשי.
    מאידך, אם לצורך הענין נניח שאני מתומחר ב150 שח לשעה, אז אני מוכר לו חבילה חודשית במחיר הוגן של 500 שח עבור עד 4 שעות. כמובן, אם הוא צריך פיצ'רים וכדו' שדורשים יותר שועת בחודש מסוים - זה יתומחר בנפרד (לפי שעה או לפי הענין). יהיו חודשים שהוא לא יצטרך תחזוקה בכלל, והיו חודשים שיצטרך את כל השעות. וכך יצא שאני מרוויח מהצד סכום מסוים שמשתלם לי בשבילו "לצלול" מחדש לתוך הפרוייקט בעת הצורך.
    הוא תמיד יוכל להחליט שהחבילה לא מצדיקה את עצמה כי הוא לא צריך תחזוקה בדרך כלל, אך אז אבהיר לו שבמקרה כזה איני מחויב לתת לו מענה בעת הצורך. איני קלדנית שאפשר לקחת לשעה ולשכוח. אני צריך להחזיק אצלי את הקוד, את ההתקנות והסביבות הנדרשות, להיזכר בהם כשצריך (להיכנס לפרוייקט שלא נגעת בו הרבה זמן לוקח פי כמה זמן וכאב ראש, ולא תמיד שוה לך את הכסף).
    לחילופין, אם יוותר על חבילה קבועה, יצטרך לשלם בעת הצורך לפי שעה בתעריף יקר (50% יותר), ולשלם על חלק משעה כמו שעה שלמה.
    בצורה כזו הוא יחשוב פעמים לפני שמציף אותי בבקשות של "תחליף את X בפינה בZ ותוסיף לי שם טור", ואם כן יבקש - אני אתוגמל בהתאם.

    אשמח לשמוע מאנשים כאן כיצד הם נוהגים.


  • בעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??
    D davidnead

    אבוד. יש לך מקצוע אחר להמליץ עליו? שמעתי שמפעילי רחפנים הולך להיות פופולרי בשנים הקרובות.


  • מעוניין לסייע (ללא תשלום) למפתח WEB
    D davidnead

    שוכחים קצת לפעמים ששפשוף זה מאוד יפה, אבל אם אתה עושה לבד ומשתפשף לבד - אתה נשאל בגבול היכולות שלך ויכולות הלמידה שלך.
    כ"כ כשאתה ממוקד מטרה בפרוייקט מעשי, אתה אפילו לא ממצה את יכולות הלמידה שלך, כי אתה בלי לשים לב מעוניין קודם להצליח להנפיק תוצאה טובה.

    הפתרון להנ"ל זה להשתפשף בעבודה משותפת/תחת מקצועיים ומנוסים ממך. מנסיון - זה פותח עולמות חדשים ומעצים את השפשוף עשרות מונים.


  • תכנות | איך להתחיל?
    D davidnead

    @אינטרקום אמר בתכנות | איך להתחיל?:

    סליחה שאני קוטע את ההתפלספות...
    אבל אם נחזור לנושא הראשי שעבורו נפתח האשכול.
    אז ראיתי שרן בר זיק ממליץ להתחיל בHTML וCSS לפני JS.
    זה לעיכובא? או שזו המלצה בלבד, ולא כ"כ משנה תכל'ס מה קודם למה.

    צודק, שאלה מהותית. אז קצת הסבר:

    HTML - זו לא בדיוק שפת תכנות, זה סוג של תחביר כדי לסדר טקסטים ואלמנטים אחרים על דף אינטרנט.

    CSS - זה כבר קצת יותר מתקדם, זה תחביר להגדיר עיצובים לאלמנטים הנ"ל. זה עדין לא ממש שפת תכנות.

    JS - זו שפת תכנות בסיסית (סקריפט) שניתן לשלב בדף אינטרנט כדי לעשות פעולות שונות על הHTML ועל הCSS, כמו לשנות אותם בהתאם לפעולות המשתמש, ועוד. (כמעט) כל מה שלא סטטי בדף אינטרנט - הוא ע"י JS.
    עדכון קריטי על JS: התיאור הנ"ל נכון לשנת 2000, כאשר דפי אינטרנט היו פשוטים מאוד והJS עשה בהם מעט. כיום דפי אינטרנט הם אפליקציות לכל דבר במקרים רבים, וJS התפתחה בהתאם לשפה מודרנית עם יכולות רבות.
    יתירה מזו, בשלב כלשהו מישהו החליט שJS היא שפה מוצלחת, ואין סיבה להגביל אותה רק לצורך טיפול בדפי אינטרנט. הוא העתיק את המנוע כך שאפשר להשתמש בו כמו כל שפת תכנות, כולל עבודה עם קבצים ומערכות הפעלה וכו'. הוא קרא לזה nodeJs.

    אם אתה מתחיל עם NODEJS - אז אין צורך מידי ללמוד HTML וCSS. אבל בדרך כלל זה לא המקרה, ופחות מומלץ.

    אז בהנחה שאתה מתחיל עם JS רגיל (צד לקוח) - היות שמה שעושה הJS זה לשטפל בHTML והCSS אתה חייב להכיר אותם. עם זאת, אין צורך להכירם בשלמות, ואפשר ללמוד במשולב ובמקביל זה עם זה.


  • איזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?
    D davidnead

    מטריד את @צדיק-תמים מהיכן להתקדם. אמנם ככל הנראה הוא עדין במקום שהוא לא חוה מספיק את הבעיות שמעלות את הצורך בפרייוורק.
    דיברתי איתו על הכרת כלי הNPM, כי בעולם האמיתי כל JS שתכתוב יעבוד בפרוייקט מסודר, עם פיצול קבצים (וממילא קימפול של WEBPACK) וניהול תלויות (כי אין סיכוי שלא תשתמש בחבילות אחרי שתעבוד בפרוייקט מסודר ותגלה כמה קל להעזר בהם).
    אז ראשית כל, מעבר מכתיבת סקריפטים שמוזרקים לאתרים, לבניית פרוייקטים משלך, בלי קשר לסדר גודל, ולהעזר בכלים כמו WEBPACK שבעצמם הם חבילות של NPM וכלי שורת פקודה. זו התחלה של "לטעום" איך הדברים עובדים בעולם האמיתי.

    לגבי פריימוורק - זו דילמה, כי הדרך הכי טובה להבין את הצורך בו זה להשתפשף היטב בלעדיו ולחוות את כל כאבי הראש הכרוכים בכך. רק כך מבינים באמת את התועלת ויודעים לנצל את השימוש. מאידך, רוב לומדי התכנות מדלגים על זה, כבר בקורס פולסטאק כשבקושי כתבתי שורה וחצי של העולם האמיתי מלמדים אותך ריאקט או אנגולר.

    לגבי איזה פריימוורק, זו כבר שאלה נפרדת, שהשרשור הזה התמקד בה לחינם, והיא שלב מתקדם יותר. אבל אם זה עלה אציין שאני מאוד בעד VUE, ובודאי שהוא עדיף מאוד למתחילים בגלל עקומת בלמידה המפורסמת שלו, בדגש על VUE2.


  • תכנות | איך להתחיל?
    D davidnead

    @אוריי אמר בתכנות | איך להתחיל?:

    @davidnead אמר בתכנות | איך להתחיל?:

    ממליץ על זה, ועל עוד כמה מאמרים מעניינים שמופיעים שם:
    https://he.quora.com/אילו-כישורים-חסרים-לעיתים-למתכנתים

    ועוד משהו חשוב עוד יותר:
    https://he.quora.com/עכשיו-כשכל-אחד-יכול-ללמוד-לתכנת-האם-זה

    2 הקישורים האלו חסומים בנטפריי

    הנה הראשון:

    אילו כישורים חסרים לעיתים למתכנתים שלומדים תכנות באופן עצמאי? מה צריך ללמוד מתכנת שלומד עצמאית כדי ליישר קו עם עמיתיו שלמדו תכנות באופן פורמלי?

    • מתמטיקה (ברמה אקדמאית בסיסית).
      מדעי המחשב, וכיוצא מזה, חלקים של הנדסת תוכנה (רוב העיסוק של מתכנתים בתעשיה) מבוססים על מתמטיקה. מתכנת שאינו מכיר את הבסיס של מתמטיקה אקדמאית עלול לא להבין שימושים של פונקציות מתמטיות בשפות תכנות שונות ואת סוג הבעיות שאפשר לפתור בעזרתן.
    • ידע של אלגוריתמים מוכרים.
      ישנם הרבה בעיות, גם בפרקטיקה וגם בתיאוריה, שכבר נפתרו מזמן ובצורה אופטימאלית ע"י אלגוריתמים מתמטיים ולוגיים שאותם לומדים באקדמיה. זו לא חובה בהכרך להבין לעומק איך הם פועלים, או איך לכתוב אימפלמנתציה שלהם (כי אנשים אחרים כבר עשו את זה).
      אבל כל מתכנת צריך לפחות להכיר את קיומם, ולהבין איזה סוג של בעיות הם פותרים. אחרת, אותו מתכנת עלול למצוא את עצמו מבזבז זמן יקר על לפתור בעיות מוכרות בעצמו, והוא כנראה יעשה זאת בצורה לא מאוד טובה או אופטימאלית.

    מצד שני, לרוב קשה להגדיר מתכנתים שלמדו תיכנות באקדמיה בלבד (עם מעט מאוד פרקטיקה) כ-"יודעים תיכנות פורמלי". להפך, בדרך כלל הקוד שלהם נראה מבולגן, ופחות קריא מאשר אלו שלמדו באופן עצמאי ועבדו על פרויקטים בעולם האמיתי או בצורה עצמאית.

    "תיכנות פורמלי" לומדים מסמכות פורמלית בעולם פיתוח התוכנה. סמכות זו הם אנשים מוכרים ובעלי נסיון רב בתעשיה של פיתוח תוכנה אשר בנו דברים משמעותיים במהלך הקריירה שלהם. הם כתבו ספרים המבוססים על הנסיון שלהם, וספרים אלו כדאי לקרוא למי שמעוניין ללמוד תיכנות בצורה פורמלית.

    אנשים אלו, בדרך כלל, אינם נוטים להיות המרצה הטיפוסי במכללה או באוניברסיטה.

    והנה השני:

    יש טעות נפוצה שאנשים שמתחילים ללמוד לתכנת נופלים בה - הם חושבים שהקושי העיקרי בעבודה כמתכנת הוא התחביר, כתיבת הקוד עצמו. הם לומדים לתכנת לבד, בקורס מקצועי, או בקורס מבוא למדעי המחשב בתואר, ותוך כמה חודשים הם שולטים טוב בתחביר ויודעים לתכנת.

    מהר מאד הם מגלים שיש עוד דברים - מבני נתונים, אלגוריתמים, פרדיגמות כמו ״מונחה עצמים״ או פונקציונלי. הם מבינים שבעצם התחביר הוא רק בסיס שמאפשר להם להשתמש באלגוריתמים ובפרדיגמות, ואז הם חושבים שזה הקושי העיקרי.

    הם מתמידים, משתלטים על כל הנ״ל ומצליחים להגיע לעבודה מקצועית. במקרה הטוב כבר שם הם מגלים שכל מה שהם למדו הוא עדיין רק הבסיס, והקושי האמיתי במקצוע הזה הוא להבין מערכת מורכבת ולהשתלב בה מהר, לעבוד עם אנשים אחרים בצוות, לעבוד עם מנהלי מוצר שרוצים הכל אתמול, להתאים את העבודה שלך לסטנדרטים משתנים, להתממשק טוב לטכנולוגיות המובילות בתחומך, לדעת מתי להחליף טכנולוגיות, לדעת מתי לרוץ מהר ומתי להאט ולהזהר, להשתמש בתבניות מסויימות ולהמנע מאחרות, איך להעריך זמנים, איך לכתוב קוד קריא, איך לכתוב טסטים טובים, איך לסדר קוד מורכב בצורה שתהיה קל להבין ולתחזק, איך לפרוס קוד כדי שיעבוד ״בעולם האמיתי״… ועוד המון דברים שלוקח שנים באמת להבין לעומק.

    העבודה של מתכנת (או לצורך העניין, ״מהנדס תוכנה״) הרבה יותר מורכבת מאשר תכנות. בגיל 12 תכנתתי משחקים, אבל רק אחרי גיל 30 כשכבר היו לי שני תארים וכמה שנות נסיון רק התחלתי ללמוד איך באמת להיות מהנדס תוכנה ולהצדיק את הטייטל ״בכיר״.


  • תמחור תחזוקה ללקוח
    D davidnead

    אחד הבעיות בלעבוד עם לקוחות שונים ופרוייקטים שונים, זה הכאב ראש של תחזוקה. אני בטוח שהרבה פה נתקלו בזה.
    סיימת לעבוד על פרוייקט של לקוח, הראש כבר לא שם, ופעם בכמה חודשים הוא רוצה תיקון/שינוי/הוספה קטנה. לך תצלול בחזרה בתוך הקוד.
    זה כמובן בלי להזכיר ענייני תמחור ומה כלול במחיר המקורי ומה לא.

    בעבר עבדתי מול חברה, הם עשו לי עבודה של הקמה של פרוייקט והציעו גם חבילת תחזוקה חודשית. ויתרתי על החבילה והחלטתי לתחזק לבד. לאחר כמה חודשים נזקקתי לעזרתם הדחופה בפתרון בעיה נקודתית. הם עזרו (לא זוכר אם בתשלום או לא) אך הבהירו באדיבות שזה לפנים משורת הדין, שכן הם אינם מספקים שירותי תיקונים נקודתיים ולא מעמידים את עצמם למכירה לפי שעות. הדרך שהם עובדים היא חבילת תחזוקה חודשית. לא זוכר את פרטיה אך מן הסתם מדובר בתמיכה עד מקסימום חודשי של X שעות וכדו'.

    מה אתם אומרים על רעיון כזה? הוא מאוד הגיוני, ולוקח בחשבון את המאמצים האמיתיים הנדרשים מהמתכנת ולא הופך את הפרוייקט לאיבוד זמן מתמשך לטווח ארוך.
    די ברור לי שחברות ממוסדות עובדות כך. האם גם אתם נוהגים כך? מתאים/הגון לנהוג כך כלפי לקוחות פרטיים?


  • איך בוחרים את הטכנולוגיה המתאימה
    D davidnead

    טוב, אני בתחילת דרכי כעצמאי, מגיעים אלי כל מיני פרוייקטים, ואני מתחיל לפגוש את הדילמה הזו שוב ושוב.

    הלקוח רוצה פרוייקט, כמובן שבסוף אפשר לעשות כמעט כל פרוייקט בכמעט כל שפה. אה מה? בדרך כלל יש עדיפות לטכנולוגיה מסוימת, מכל מיני סיבות. רק שאני לא יודע את כל הטכנולוגיות. הכי נוח לי זה פשוט לממש באמצעות הכלים איתם אני רגיל לעבוד, אבל לא תמיד זה הגון כלפי הלקוח. גם אם זה יתן את התוצאה זה עשוי לקחת הרבה יותר זמן פיתוח וכו'.

    למשל, אני מפתח פולסטאק, היום יש טראנד לעשות הכל וובי. אבל זה לא תמיד נכון. מגיע לקוח עם סוג של תכנת ניהול לעמותה שלו, לקוחות, צוות, שידורים למ.ס.ב, מערכת טלפונית וכו'. לבנות וובי או אולי בכלל להטמיע לו משהו באקסס כמיטב המסורת בציבור שלנו?

    לקוח אחר רוצה אתר. אין לי בעיה לבנות לו, אבל אולי בוורדפרס יהיה הרבה יותר קל/מהיר/זול לבנות ולתחזק? זה אתר קלאסה יחסית. אם אני בונה - אני בונה מאפס בVUEJS, כולל הרשאות, מסד נתונים וכו'.

    כל פרוייקט הוא מן הסתם דיון נפרד. אבל יש איזשהו כלל אצבע? היכן אני יכול לקרוא על זה קצת? מה אמות המידה?
    אני שואל הן מבחינה טכנית, ולא פחות מבחינת התנהלות הוגנת ומקובלת מול לקוח.

    אשמח לשמוע שועלים מנוסים ממני.


  • חלום \ אתגר | זיהוי ראשי תיבות של סימני מקורות בקבצי וורד
    D davidnead

    עשיתי דברים כאלו בעבר. היות שאני לא גוגל לא התבססתי על אלוגריתמים של בינה מלאכותית ולמידת מכונה, אלא על ניתוח מחרוזות על פי מוסכמות שקעבתי וביטויים רגולריים מתוחכמים+רשימות בסיסיות.
    אני מניח שגם אתה תעבוד ככה.
    ובכן, זה אפשרי, לעולם לא במאה אחוז הצלחה.
    כמה אחוז הצלחה וכמה מידת השקעה? תלוי בטקסט שלך.
    ככל שמידת המורכבות וחוסר העקביות שלו עולה, זה ידרוש ממך יותר עבודה על מנת להגביר את סיכויי ההצלחה באמצעות קומבינות ופלסטרים שונים ומשונים.

    ולכן זה תלוי בעיקר בכמות הטקסט ובחשיבות שלו עבורך. אם כמות הטקסט לא גדולה אבל מורכבותו כן - לפעמים עדיף לעשות זאת ידנית. כי העבודה שדרושה היא סזיפית במובן מסויים ודורשת המון התאמות וחוזר חלילה. זה צריך להיות משתלם.


  • express-session לא עובד?
    D davidnead

    טוב, מצאתי את הבעיה, מקוה שזה יועיל לעוד מישהו כאן.
    הגדרת הcors אכן אמורה לטפל בזה, ואין צורך לגעת בהגדרות העוגיות, אבל בתנאי שמאופשר דומיין ספציפי. לשם כך הייתי צריך להגדיר את הcors בשרת:

          origin: "http://localhost:8080",
          credentials: true,
    

    ובקליינט

    withCredentials: true
    

    עד עכשיו השתמשתי בallow "*" בשרת במצב פיתוח ובלי credentials, זה נותן לי יותר גמישות. מתברר שעבור מנגנון העוגיות זה לא מספק, למרות שככל שהבנתי מהתיעוד הוא לא אמור לעשות בעיות בלוקלהוסט.


  • יצירת מערכת רישום ותיעוד
    D davidnead

    זה לא ברור. מצד אחד אתה מדבר על מסמכים ארוכים, שזה נשמע כמו טקסט חופשי של המשתמש שמערכת לא אמורה להבין אלא לקלוט ולהציג.
    אם זה המצב - עדין יש כאלו שישמרו את זה במסד נתונים (הטקסטים של הערכים בויקיפדיה למשל שמורים כך) אבל אפשר לחשוב גם על דרכים אחרות.
    אבל מצד שני אתה מדבר על "טופס" ועל "שדות", כלומר לא טקסט חופשי אלא טקסט במבנה מוכן מראש שהמערכת אמורה להבין ולעבד בעת הצורך.
    טופס מובנה עם שדות - בהחלט כמו שאמרו לך הדרך היא לשמור במסד נתונים טבלאי, המאפשר "הבנה" של הנתונים, חיתוך שלהם ועיבוד שלהם במגוון צורות.

    נוכל להועיל לך יותר אם תבהיר קצת יותר מה אתה מנסה לעשות.


  • הגדרת משתנה כקבוע (const) גם כאשר לא מתוכנן להשתמש בו לאורך זמן - יש עניין? (JS)
    D davidnead

    let וconst נוספו בשנים האחרונות לJS, מתוך הבנה שגמישות היתר שהציע הVAR גורם ליותר מידי צרות.
    בהחלט אפשר להסתפק בlet, אבל אחד הדברים שלמדתי והפכו אותי מתכנת מתחיל למתכנת מקצועי, היתה ההבנה שבתכנות עדיף כמה שיותר "לנעול" את עצמך ולא להיפך. זה אולי מוריד מעט מהכיפיות והזרימה של כתיבת הקוד בהתחלה, אבל זו דרך הרבה יותר בטוחה לנהל קוד תקין ויעיל וגם מובן.
    השפות המקצועיות יותר דורשות הרבה יותר קשיחות (הצהרה על סוגי משתנים ועוד) ושפות כמו JS ופייתון פופולריות יותר בין השאר כי הן מאפשרות יותר גמישות. אבל יש דרך אמצע, ודוגמה לכך היא שימוש בכלים ה"קשיחים" יותר שהוכנסו לJS כדי לענות על הצורך הזה.
    אגב, זה הערך מוסף המרכזי ש typeScript נותן על פני JS רגיל.


  • פונקציית השהייה (setTimeout) לא משהה בפועל...
    D davidnead

    @מוטי-אורן בעקבות שאלה בפרטי, אני רואה לנכון להבהיר עד טיפה על דבריך.
    הסיבה שבעצם לא צריך את הסוגריים - שמשמעותם כידוע היא קריאה לפונציה, היא מפני שלא אני זה שקורא לפונקציה. האובייקט טיימר הוא זה שקורא לפונקציה, והוא עושה זאת לאחר הזמן הקצוב שהוגדר לו.
    לפיכך, עליך להעביר לפונקציית הטיימר 2 פיסות מידע: 1. איזו פונקציה עליו להפעיל. 2. פרק הזמן שעליו להמתין לפני שהוא קורא לפונקציה.
    אלו 2 הארגומנטים שאתה שולח לפונקציה setTimeout (או setInterval).

    2 נקודות נוספות:

    1. ואם ישאל השואל, מה אם אני רוצה להעביר ארגומנטים אל תוך הפונקציה שאני רוצה להפעיל? באין סוגריים - אין ארגומנטים.
      מתכנתי JS חשבו על זה, ובעצם לאחר 2 הארגומנטים שאתה מעביר לפונקציית הטיימר (כמפורט לעיל) יש לך אפשרות להעביר אגרומנטים נוספים, ללא הגבלה. מהארגומנט השלישי והלאה - אלו ארגומנטים שפונקציית הטיימר תשלח אל תוך הקולבק.

    2. יש אפשרות לשלוח פונקציה אנונימית לתוך במקום משתנה שמכיל פונקציה. זה בעצם מה שעשית בקוד הראשון בשאלה, רק ששם כפי שמוטי אמר שיבצת את זה בתוך פונקציה שמריצה את עצמה, מה שזהה למסירת פונקציה עם סוגריים - כלומר קורא לפונקציה ומעביר את הערך שהיא מחזירה במקום את הפונקציה עצמה.


  • בעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??
    D davidnead

    ליבת השאלה (זהה לשניהם), אחר קיצוץ הפתיח והסיום:

    "עבדתי תקופה ארוכה בחברה גדולה, בפיתוח אפליקציות ווב מתקדמות עם nodejs בצד שרת. התמקצעתי יפה מאוד בזה.
    כעת עזבתי שם ועברתי להיות עצמאי. זה אומר שאני מתחיל לקחת עצמאית פרוייקטים מלקוחות, וזה אומר שמטבע הדברים הפרוייקטים הללו (לפחות הקלים להשגה) הם פרוייקטים לא גדולים, משהו בין אתרי אינטרנט קלאסיים או מתקדמים קצת או אפליקציות אינטרנט פשוטות.

    זה הציב אותי במצב שלא התכוננתי אליו: כדי ליצור לבן אדם אתר אינטרנט, גם אם הוא לא בתבנית קלאסית, עדיין ברוב המקרים לא משתלם לפתח הכל בnodejs מאפס, הרבה יותר קצר ויעיל לעבוד עם משהו מוכן של וורדפרס ולעשות בו התאמות לפי הצורך. יהיה לא הוגן כלפי הלקוח להשקיע עבודה בלייצר בnode רק כי כך נוח לי, ולפעמים גם התוצאה תצא פחות טובה מבחינות מסוימות.
    מאידך, למרות שאני יודע PHP, אין לי שום רצון לעבוד עם השפה המיושנת הזו, ולא עם הטכנולוגיה המסורבלת הזו של מערכת ניהול תוכן כמו וורדפרס. אני מתכנת ורוצה לכתוב קוד, ורוצה לכתוב אותו ב JS. אני גם לא מכיר את וורדפרס מספיק כדי לשפוט מתי מוצדק להשתמש בו.
    בשבועות האחרונים חרשתי את הרשת לנסות להבין אם יש חלופות טובות מספיק בJS, כאלו שמחד יקצרו את הדרך ויספקו לי שלד תוכנה מוכן ויוזילו עלויות ומאידך ישאירו לי את השליטה וכו'. ראיתי שיש כל מיני דברים ברשת בודאי בצד לקוח וגם בצד שרת (ספריות שונות של templates, cms, headless cms ועוד), אבל אף אחד מהם לא באמת עושה מה שאני מצפה, וגם לאף אחד אין את העושר של וורדפרס.

    האם זה אומר שמפתח עצמאי שעובד עם לקוחות קטנים ו-nodejs לא הולך יחד? node מתאים רק לפרוייקטים גדולים כמו אפליקציות אינטרנט? כאלו שההשקעה בבניית השלד ותחזוקו משתלמת?"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • 10
  • 1 / 10
  • התחברות

  • אין לך חשבון עדיין? הרשמה

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום