@shraga אתה צריך ללמוד איך עובדים לוקאלית, להריץ שרת מקומי זה לא דורש ידע בתכנות, קצת קונפיגורציה במקרה הכי גרוע.
כך תוכל לעבוד עם IDE ולהריץ ולדבג לוקאלית לפני שאתה מעלה לענן.
וכמובן מצטרף להמלצה שמעלי לצרוך את שירותי המנטור...
יוסף בן שמעון
-
איך נכון לעבוד עם AI ללא ידע בקוד? האם אני עובד בצורה עקומה? -
AI לתיכנות אופליין@מד אין לך GPU תומך, יש לך מעט מאד זיכרון ומעבד יחסית חלש
קשה להאמין שתצליח להריץ מודל שפה על זה -
השלמות בסיסיות לפרויקט מAIמסתמא אפשר להפעיל כלים לבדיקת עומסים, זה יצריך קצת ידע.
אבל הנקודה היא לא העומסים, למרות שכמעט בטוח שהקוד לא כתוב נכון מבחינת ניצול משאבים, בכל אופן זה זניח, לא מתייחסים לביצועים אם אתה לא כותב מערכת רצינית.
הנקודה החשובה היא לוודא שכל הפונקציונליות עובדת בכל המצבים
לדוגמה אם ראובן שואל מקדחה, ולמחרת שמעון מחזיר מקדחה, צריך להיות בטוח שהמערכת לא רושמת בטעות את ההחזרה של שמעון כראובן.
צריך לנסות להתקיף את המערכת עם כל מיני אפשרויות ולוודא שהיא עומדת בציפיות. -
השלמות בסיסיות לפרויקט מAIאם אין בעיה של אבטחה, אז הנושא של עמידות לאורך זמן הוא שולי, אם עוד שנתיים יהיו בעיות, אז תפנה למודלים העדכניים שיהיו אז, הם כבר ידעו למצוא אותם
יכול להיות שיש באגים נסתרים שאתה לא יודע עליהם, אבל אם זו סה"כ מערכת פשוטה שעובדת כרגע, אני לא הייתי חושש. -
השלמות בסיסיות לפרויקט מAI -
השלמות בסיסיות לפרויקט מAIנכון להיום AI כותב קוד שעובד, אבל הוא עדיין לא הגיע למצב שהוא כותב קוד נכון
הוא מוציא המון ספגטי מתחת ידו, הוא לא תמיד מעודכן בעדכונים, וכמובן שהוא לא יודע לעשות את העבודה של אבטחה.
אתה יכול לבקש ממנו למצוא פרצות אבטחה, אבל זה לא עוזר תמיד, הוא לא תמיד ימצא את הפרצות, ולפעמים הוא ימצא פרצות שאין בהם ממש.
הוא מצוין בשביל פרוייקטים שאין בהם צורך בתחזוקה לטווח ארוך, ואין בהם חששות של מידע רגיש. -
קודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?מה הכוונה "חלק של אתר"?
אם זה מתממשק לאתר שלו, אני חושב שזה ברור שהוא אמור לקבל את זה, לא יתכן שאתה תבנה עבורו רכיבים מסויימים וזה יאלץ אותו להיות כבול אליך כל החיים.בר מן דין, עצה טובה קמ"ל, אני לא מאמין שבעל מקצוע אמור לנהוג ברכושנות בדברים שהוא בונה, זו לא הדרך הנכונה לעשות חיל, לא פרקטית ולא תדמיתית.
-
FTP באחסון אתרים הוסטינגר -
הדברים החשובים לריבוי שורות ב mySql | והאם seqelize אכן מתאים?Sequlize זה סה"כ ממשק שממיר קוד לשאילתת SQL, הוא לא מחזיק שום דבר בזיכרון
-
שימוש יעיל ב AIכתשובת המשקל על שביזיתי ופגעתי בו, אני מוצא לנכון לרשום מעט הגיגים על שימוש נכון ב AI לשאלות טכניות. בתקוה שהאחרים יוסיפו משלהם ויחכימו אותי.
-
אני משתמש בדרך כלל ב chat GPT במודל 4o של openAI, וכשנגמר לי הטוקנים אני עובר ל claude 3.7 sonnet, אלו המודלים החינמיים שיש לי ניסיון חיובי איתם, הם בדרך כלל עונים לענין.
אם יש מודלים אחרים טובים אשמח לשמוע. -
אל תרבה שיחה, ככל שניתן כדאי לחתוך את השיחה ולעבור לשיחה חדשה, למרות הפיתויים שהמודל מציב בסוף התשובה שלו כמו "רוצה שאתן לך דוגמא מפורטת?" "ספר לי על האתגר שאתה מתמודד איתו ואתן לך תשובה יותר ספציפית". זו טעות.
שיחה ארוכה זוללת טוקנים בגידול מעריכי, כל תשובה שהמודל עונה צריכה לשקלל את כל השאלות והתשובות הקודמות לה, כולל כל דוגמאות הקוד וההסברים הקשורים ושאינם קשורים, חבל לבזבז טוקנים כשאפשר לשאול את אותה שאלה בשיחה חדשה.
דבר נוסף שהתרשמתי, אם כי הוא לא נבדק במעבדה, ככל שהשיחה מתארכת הסיכויים לקבל תשובה נכונה יורדים, יכול להיות שההסתברות לתשובה עניינית נפגעת בשקלול תשובות ארוכות, איני יודע. -
לדעת להרפות, אם הניסיון הראשון והשני לא הצליחו, הסיכויים לקבל פיתרון בניסיון השלישי שואפים לאפס, כאן מתחיל השלב של ההזיות, וחבל לבזבז זמן על הרצת קוד ודיבוג כדי לגלות שהמודל הוזה.
-
ללמוד לזהות את היכולות של המודל, קשה להגדיר במילים, אבל בגדול יש סיכויים גבוהים שהמודל ידע לענות לך על קוד שהעתקת מגיטהאב או מדוקומנטציה רשמית, כיון שהקוד הזה והדיונים עליו היו מונחים לפני המודל בזמן האימון שלו, אבל סיכויים נמוכים שתקבל תשובה עניינית על באג פנימי באפליקציה שלך שפונקציה A מתנגשת עם פונקציה B בגלל פרמטר C. אז לגשת בזהירות מראש לשאלות כאלו, ולא לבזבז זמן על לשכנע את המודל שבכל זאת הפיתרון שלו לא עזר.
-
לענ"ד הנקודה המנצחת של ה AI, מה שהיה תמיד חסר בחיפוש גוגל, זה היכולת שלו לסכם עבורך בשפה שאתה מבין, את הנושאים החדשים שעדיין אינך מכיר, בעבר כדי ללמוד טכנולוגיה חדשה הייתי צריך לגגל הרבה, למצוא מאמרים שמדברים באריכות על הנושא, ולפלטר מתוכם מה שמעניין אותי, היום אני שואל את המודל, מקבל תשובה ספציפית, מבקש הבהרות ספציפיות, והכל בעברית, בדיוק מה שאני צריך, עם תוספות הבהרות למה שאני לא מבין.
-
-
האם Blazor הוא תקוות העתיד@dovid כתב בהאם Blazor הוא תקוות העתיד:
יש עוד משהו שעם השנים למדתי לשים לב. יש מיינסטרים, ויש שוליים. רוב הפעמים, גם טכנולוגיות מאוד מצליחות בשוליים, כובלים את המפתח והלקוח ומכבידים מאוד לאורך הזמן. נניח עוד חמש שנים תהיה מהפכה בשרת לקוח, איפה בלייזור יהיה? הוא כמובן יתאים את עצמו, אבל אז הוא יהיה רק "מתאים" וכבר פחות "נדרש". מהשלב הזה מתחיל תהליך מרגיש ומייסר שנגמר לעיתים בזניחת המוצר ולעיתים בהגירה קשה.
תוכל להרחיב יותר? מה החשש אם תהיה מהפכה, ולמה זה נוגע רק לבלייזור?
-
האם Blazor הוא תקוות העתידקראתי וצפיתי בכמה מדריכים על הנושא, זה נראה מבטיח מאד, כל הכאבים של אנגולר עם הפלסטלינה של TS, והקשר המלאכותי בין השרת לקליינט, הכל נעלם בבלייזור, הקומוניקציה אמיתית, השפה אותה שפה, עם טיפוסיות קשוחה באמת ולא פלסטית.
מצד שני, זה עדיין טכנולוגיה צעירה, אין מספיק תמיכה, הבנתי גם שיכולות להיות בעיות ביצועים בשימוש ב WebAssembly, ויכול להיות שזו תהיה עוד טכנולוגיה שתתאדה במשך הזמן ותעלם בפח האשפה של ההיסטוריה יחד עם עשרות טכנולוגיות כמותה.
האם שווה להשקיע בלמידה בתחום הזה? -
לתכנת דף PHP שיתחבר לקורא כרטיסיםיש איזו תכונה ניסיונית שיכולה לעזור
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/USB/requestDevice -
Rclone - לא לכלול שם תיקיה בכל מקום בעץנראה שזה הפיתרון
rclone ls "D:\projects" ^ --filter="- /**/node_modules/" ^ --filter "+ *.yml" --filter "+ *.conf" --filter "+ *.sh" --filter "+ *.yaml" --filter "+ *Dockerfile" --filter "- *"
-
Rclone - לא לכלול שם תיקיה בכל מקום בעץprojects\ │ ├── project1\ │ ├── src\ │ │ ├── index.js │ │ └── config.yml │ ├── node_modules\ │ │ ├── module1\ │ │ │ ├── index.js │ │ │ └── package.json │ │ └── module2\ │ │ ├── lib\ │ │ │ └── helper.js │ │ └── package.json │ └── package.json │ ├── project2\ │ ├── app\ │ │ ├── main.js │ │ └── config.yml │ ├── node_modules\ │ │ ├── module3\ │ │ │ ├── index.js │ │ │ └── package.json │ │ └── module4\ │ │ ├── src\ │ │ │ └── util.js │ │ └── package.json │ └── docker-compose.yml
אני רוצה לגבות את כל קבצי js yml
בתנאי שהם לא בתוך node_modulesניסיתי משהו כזה
rclone ls "D:\projects" --include "*.{js,yml}" --exclude "**/node_modules/**"
אבל זה עדיין מדפיס קבצים מתוך התתי תיקיות של node_modules
מה הפיתרון?
-
תוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא@yossiz כתב בתוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא:
יימח שמו של הבינה המלאכותית
ולו רק מפני שהוא מעורר בי נטיות אלימות כלפיו...צ"ע...
אבל כדי שלא יהיה הגיליון חלק, אכתוב את אשר על ליבי
הבינה המלאכותית היא כלי נהדר, אני נעזר בה רבות, למרות שבעבר לא חשבתי כךגיליתי שאם משתמשים בה נכון, היא יכולה לקצר תהליכים, רק צריך לדעת באיזה תחומים היא יכולה לעזור.
היא מסתמא לא תדע לפתור לי בעיות בקוד, אבל היא תדע לכתוב לי קוד (ספגטי) מאפס, היא יודעת להנחות אותי איזה כלים לחפש, ויודעת לתת לי מושגים בעניינים שאני לא מכיר.כדאי ללמוד איך להעזר בה, היא עוזרת בהמון תחומים.
לדוגמא, לשאלת @THMV , אם הייתי צריך להגיע לפיתרון בלי לדעת לכתוב קוד, הייתי שואל כך:
אין לי ידע בתכנות, אני רוצה קוד פשוט שיקרא לי הזנות RSS ויביא לי רק מה שלא קראתי, אבל שיהיה לי פשוט להריץ את הקוד בדפדפן או משהו דומה
וזה מה שהיא עונה:
כדי לקרוא הזנות RSS ולסנן את אלו שלא קראת, ניתן להשתמש בקוד JavaScript פשוט שירוץ בדפדפן שלך. הנה קוד שמבצע את הפעולה הזו:
איך זה עובד:
- הקוד בודק את ההזנות RSS שלך.
- הוא מוציא את הפריטים שלא קראת, בהתבסס על השם או מזהה ייחודי של כל פריט.
- אתה יכול להריץ את הקוד בדפדפן דרך כלי המפתחים.
דוגמת קוד JavaScript:
הקוד הזה פשוט קורא את הזנת RSS שלך ומציג רק את הפריטים שלא קראת, אם שמרת את המידע על מה קראת (למשל, באמצעות cookies או אחסון מקומי).
<!DOCTYPE html> <html lang="he"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>RSS Reader</title> <script> async function fetchRSS() { const rssUrl = 'https://rss.example.com/feed'; // הכנס כאן את ה-URL של ה-RSS שלך try { const response = await fetch(rssUrl); const text = await response.text(); const parser = new DOMParser(); const xmlDoc = parser.parseFromString(text, "application/xml"); const items = xmlDoc.querySelectorAll("item"); const unreadItems = []; items.forEach(item => { const title = item.querySelector("title").textContent; const link = item.querySelector("link").textContent; // בודק אם קראת את הפריט הזה (ניתן לשפר זאת על ידי שמירה בלוקלסטורג' או בעוגיות) const readItems = JSON.parse(localStorage.getItem('readItems') || '[]'); if (!readItems.includes(link)) { unreadItems.push({ title, link }); } }); // הצגת הפריטים שלא קראת displayUnreadItems(unreadItems); } catch (error) { console.error('Error fetching RSS feed:', error); } } function displayUnreadItems(items) { const list = document.getElementById("unreadItems"); list.innerHTML = ''; // לנקות את התצוגה הישנה items.forEach(item => { const listItem = document.createElement("li"); listItem.innerHTML = `<a href="${item.link}" target="_blank">${item.title}</a>`; list.appendChild(listItem); }); } // פונקציה לסימון פריט כנקרא function markAsRead(link) { const readItems = JSON.parse(localStorage.getItem('readItems') || '[]'); if (!readItems.includes(link)) { readItems.push(link); localStorage.setItem('readItems', JSON.stringify(readItems)); } } window.onload = fetchRSS; </script> </head> <body> <h1>RSS Reader - פריטים שלא קראת</h1> <ul id="unreadItems"> <!-- כאן יופיעו הפריטים שלא קראת --> </ul> </body> </html>
הסבר על הקוד:
- fetchRSS() - פונקציה זו טוענת את הזנת ה-RSS מהכתובת שציינת, מפענחת את ה-XML, ומסננת את הפריטים שלא קראת.
- displayUnreadItems() - מציגה את רשימת הפריטים שלא קראת בדף.
- markAsRead() - אם תלחץ על אחד מהקישורים, תוכל לסמן אותו כנקרא (באמצעות אחסון בלוקלסטורג').
- localStorage - הקוד משתמש ב-
localStorage
כדי לשמור את רשימת הפריטים שקראת, כך שהדפדפן יזכור את המידע גם אחרי טעינה מחדש של הדף.
איך להריץ את הקוד:
- פתח את דפדפן האינטרנט שלך.
- פתח כלי מפתחים על ידי לחיצה על F12 או קליק ימני על הדף ובחירת "Inspect".
- בחר בלשונית "Console".
- הדבק את הקוד בתיבת הקונסול ולחץ Enter.
- הקוד יטעין את הזנת ה-RSS ויציג את הפריטים שלא קראת.
הערות:
- יש להחליף את כתובת ה-RSS בכתובת הזנת ה-RSS שלך בשדה
rssUrl
. - אם אתה רוצה לסמן פריטים כנקראים, אתה יכול להוסיף פונקציה שתופעל כאשר תלחץ על הקישורים.
אם יש לך שאלות נוספות או אם אתה רוצה להוסיף פונקציות נוספות, אני כאן לעזור!
-
דרייבר של קורא כרטיסים קרס אחרי עדכון וינדוסקורא כרטיסים USB שקניתי מרב קו בזמנו, עד היום עבד נפלא, אחרי העדכון האחרון של וינדוס אני מקבל שגיאה וההתקן לא עובד יותר.
מיקרוסופט מציעים לבטל את ההגדרה תקינות זיכרון, האם זה כדאי?
-
ממשק גרירה תומר עברית (rtl)פעם כתבתי קומפוננטה כזו, אני שם את הקוד כאן בלי אחריות
onDragStart(event: any, data: any) { event.dataTransfer.setData('id', data.id); } onDragLeave(event: any) { event.path[0].id = "" } onDragEnter(event: any) { event.path[0].id = "on-drag" } allowDrop(event: any) { event.preventDefault(); } onDrop(event: any, target: any) { event.path[0].id = "" let movedId = event.dataTransfer.getData('id'); event.preventDefault(); let oldIndex = this.plstService.activeList?.items?.findIndex(item => item.id == movedId); let newIndex = this.plstService.activeList?.items?.findIndex(item => item.id == target.id); // console.log("newIndex", newIndex, "oldIndex", oldIndex) if (oldIndex! > newIndex!) ++newIndex!; console.log("newIndex", newIndex, "oldIndex", oldIndex) if (oldIndex == newIndex) return; this.arrayMove(this.plstService.activeList?.items, oldIndex, newIndex) this.plstService.storeLists() } arrayMove(arr: any, oldIndex: any, newIndex: any) { arr.splice(newIndex, 0, arr.splice(oldIndex, 1)[0]); };
.drag{ cursor: move; /* height: 20px; background: #5f5f5f; width: 97%; */ } .drop{ position: absolute; left: 0; top: 0; z-index: 8; height: 78%; width: 10px; } .drop#on-drag{ background-color: #ffffff; box-shadow: 0 0 10px 3px #fff; }
<div class="item-container"> <div class="item" *ngFor="let item of plstService.activeList.items"> <div class="drag" draggable="true" (dragstart)="onDragStart($event, item)"> <i class="fas fa-arrows-alt"></i> </div> <a>{{item.title}}</a> <div class="drop" (drop)="onDrop($event, item)" (dragover)="allowDrop($event)" (dragenter)="onDragEnter($event)" (dragleave)="onDragLeave($event)"> </div> </div> </div>
-
ממשק ניהול חינמי לשרת לינוקס@zvinissim כתב בממשק ניהול חינמי לשרת לינוקס:
כיום אני משתמש ב Hestia.
לדעתי כיום שעברתי מספר מערכות אני חושב שהיא מערכת מצוינת.נראה שהפונקציונליות שלה לא מגיע לרבע מ aapanel
האם יש בה מעלות שאין ב aapanel? -
ממשק ניהול חינמי לשרת לינוקס@חגי זה בערך כמו שתאמר לא לעלות על מטוס הרקולס...
זו לא עבודה זרה, זו מיתולוגיה עתיקה שאבד עליה הכלח