(EMS) אליאקספרס - "משלוח חינם" - האומנם??
-
@WWW אמר באליאקספרס - "משלוח חינם" - האומנם??:
@מעלה-ומוריד אמר באליאקספרס - "משלוח חינם" - האומנם??:
ומה אני עושה עכשיו? יש לי עם מי לדבר?
אם אתה רוצה לא לאסוף ולערער אצל עלי אקספרס.
זה מה שאעשה
באחד הקישורים שהובאו כאן לא נראה שערעור הרשים את איביי -
@אלי-TZA אמר באליאקספרס - "משלוח חינם" - האומנם??:
אולי להוסיף בכל הזמנה הודעה למוכר לא לשלוח ב-EMS ואז אם הוא שולח יש קייס לבקשת החזר.
למה במצב רגיל אין קייס? ההצהרה היא על שילוח אוירי נורמלי שעולה סכום ספציפי הרשום בעמוד המוצר
כל שילוח שעולה יותר כסף אמור להיות זבשת"ו
כתבתי לו, מקווה שיתעניין...למה בכלל שולחים עם EMS?
-
@מעלה-ומוריד אמר ב(EMS) אליאקספרס - "משלוח חינם" - האומנם??:
כל שילוח שעולה יותר כסף אמור להיות זבשת"ו
באחד הקישורים לעיל כתוב שבכללים של איביי ויש להניח גם אלי כתוב שכל תשלום שידרש על החבילה כגון מס זה עליך ויש בזה הגיון. כמו שאם הזמנת מוצר מעל 75$ ודורשים ממך מע"מ אין לך טענה למוכר.
למה בכלל שולחים עם EMS?
באמת מוזר, כנראה במקרה זה מה שהסתדר להם.
-
מישהו פה יודע במקרה כמה הייתי משלם על המוצר הזה בארץ?
https://he.aliexpress.com/item/4000775876980.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.26763954c808TIעם העמלה הזו זה יוצא 96 ש"ח, אולי ארד מהם וזהו.
-
ראיתי לנכון לעדכן,
אספתי את זה מהדואר, ואמר לי הפקיד שכמות כזו של פריטי דואר EMS לא זכורה לו, והכל מאליאקספרס
הוא לא מבין למה. -
המוכר טוען ששלח בשילוח סטנדרטי
למעשה, היה חסר פריט מסויים בחבילה,
פתחתי סכסוך וכתבתי גם על זה, המוכר לא השיב, ואליאקספרס התערבו וכתבו שעל הפריט החסר אקבל סכום זניח, ועל השילוח אין לי טענה מחמת שהמוכר שלח בשילוח רגיל, השבתי להם שיראו באתרי המעקב במפורש שזה נשלח ב EMS, בינתיים לא הגיבו.
השאלה היא האם כשאני דוחה את ההצעה שלהם (הסכום הקטן) ואין תגובה נוספת אני מאבד את זכות הטענה והסכסוך נסגר? -
השאלה היא האם כשאני דוחה את ההצעה שלהם (הסכום הקטן) ואין תגובה נוספת אני מאבד את זכות הטענה והסכסוך נסגר?
לא. ההפך הוא הנכון. אם אתה מתרצה - הסכסוך נסגר.
אם לא סגרת את הסכסוך, גם אם המוכר לא יציע הצעה טובה יותר - הוא עלול להפסיד נקודות אמינות.
צינתי לעיל שהיה לי גם מקרה של פריט שטענו שאספתי מתחנת החלוקה בארץ, למרות שלהד"ם, ומעולם לא קיבלתי החזר על כך. המוכר התעקש שאין מה לעשות, כי מבחינתו הפריט התקבל על ידי, והביא ראיה מאתר מעקב חבילות. עד היום אין לי מושג היכן החבילה.
אני לא חושב שהם סוגרים את הסכסוך באופן חד צדדי, כי כשלא סיימתי את הסכסוך הוא ביקש שאתרצה לסיים את הסכסוך כי הוא עשה את מלאכתו וממילא אני לא אקבל פיצוי גם מעליאקספרס במקרה כזה, כי יש ראיה שהפריט נלקח.
בסופו של דבר התרציתי, כי היה הגיון בטענה שלו, ואין לי עניין להמשיך לריב בלי תועלת... אבל המשוב שנתתי לו היה נמוך.במקרה שלך הטענה של המוכר לא נכונה ויש לך ראיה. אני הייתי מנסה להתעקש.
-
@OdedDvir אמר ב(EMS) אליאקספרס - "משלוח חינם" - האומנם??:
עד היום אין לי מושג היכן החבילה.
לי היה מקרה כזה ובאתר דואר ישראל היה כתוב שזה נמסר בסניף אחר בעיר שלי, התקשרתי לדואר וניסיתי להבין מה הסיפור אבל הנציגה לא יכלה לעזור לי. בסוף הוצאתי ממנה את השם שהיה כתוב על החבילה וזה ממש לא הייתי אני.. זה היה באיביי אז טענתי שבדואר נאמר לי שהחבילה נשלחה למישהו אחר וקיבלתי החזר מלא אבל איביי זה לא אלי אקספרס.
לסיכום יש מוכרים רמאים שנותנים לך מספר מעקב של חבילה שנשלחה למישהו אחר ואז מופיע שזה הגיע ולך תוכיח..
-
המוכר טוען ששלח בשילוח סטנדרטי
השבתי להם שיראו באתרי המעקב במפורש שזה נשלח ב EMS, בינתיים לא הגיבו.קרה לי בעבר מקרה דומה, אשמח לשמוע את התגובה של אליאקספרס לטענתך
-
@OdedDvir אמר ב(EMS) אליאקספרס - "משלוח חינם" - האומנם??:
אם לא סגרת את הסכסוך, גם אם המוכר לא יציע הצעה טובה יותר
הסכסוך אמור להסתיים בשבת, השאלה היא האם יש לי מה להפסיד אם אני לא מקבל את ההצעה של א"א.
מה קורה כשזמן הסכסוך נגמר אחרי שקיבלתי הצעה ודחיתי אותה בעקשנות עם ראיות? -
עדכון: בתום זמן הסכסוך התערבו שוב אלי אקספרס ותמכו בהצעה שלי שאומרת החזר מלא על דמי המשלוח (ואפי' קצת יותר, 11 דולר מול 35.1 ש"ח), מה שלא הותיר למוכר ברירה וקיבל את ההצעה בשעה טובה.
הטענה שלהם בהתחלה היתה שהמוכר שלח בשילוח רגיל, גם המוכר טען שאין לו מושג למה זה הגיע דרך EMS. על כל פנים אני הבאתי תמונות של המוצר והמדבקות שעליו עם הלוגו של EMS כמו גם את הקבלה מהדואר. כנראה שלא היה איך לברוח מזה. -
מכאן תצא הקריאה לכל מי שנופל בפח הזה של עמלת משלוח EMS "עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט פטור" (וכנראה רבים הם)
אל תוותרו, פתחו סכסוך, הביאו תמונות ותקבלו החזר. -
@מעלה-ומוריד
בזכות הפורום כאן גם אני פתחתי תלונה בעליאקספרס בעקבות מקרה דומה (קיבלתי דרישת תשלום מ-EMS, למרות שהמוכר לא הזכיר מילה על EMS, ואף הכחיש ששלח ב-EMS כשפניתי אליו), ואכן תוך זמן קצר אושר לי החזר של $10 כנגד ההוצאה שהייתה לי (35.10 ש"ח).
מעכשיו על כל הזמנה מעליאקספרס, גם כששיטת השילוח המוצהרת היא "Aliexpress Standard Shipping", אני מתכוון לכתוב למוכר מראש הבהרה שלא ישלח באמצעות EMS, ושאם ישלח באמצעות, ואחוייב בתשלום, אפתח פנייה ואדרוש החזר על התשלום.