שמירת הלולב והערבות רעננים כל החג
-
אני בטוח שכל אחד מכיר לפחות 5 דרכים איך לשמור את הלולב רענן ירוק וטרי. אשתף במה שעבד לי נהדר.
בעבר נסיתי הכל, מגבות רטובות, דלי מים (ואז זקוקים ליישוב שכל שלא היה 24 רצוף זה לא כבוש..), וכו'. ועדין זה לא היה מוצלח, או שהם נתלשים ירוקים, או שמשחירים, או נושרים.
בשנים האחרונות אני לוקח את הלולב מכניס אותו לאמבטיה מפלסטיק (בשביל לשמור על הקורא, ושלא יפסל) ומכניס לתוך הניילון של הלולב, וממלא מעט מים, ממש למטה רק בקצוות של הערבות ההדסים והלולב, וזהו. בלי מקרר מניח בבית עומד. וזה נשמר נהדר!ככה זה נראה היום, אחרי שבוע. (ודווקא העלים למטה הסמוכים למים, מתחילים לנבול. מתחילים.)
-
לפעמים זה גם ההדסים, וב. אנחנו נוהגים לקשור את ההדס על הערבות, ומשתדלים לקשור אותם בלי לקשור אותם... כלומר לתפוס רק את הגבעול בלי העלים שישאר כמה שיותר פורח, גם ההדסים גם הערבות, זה טקס שלוקח...
ג. זה חלק מהמשימה להצליח שלא יתייבש.. -
@nigun עיינתי בזה בהלכה הלילה, באמת הרמ"א בסי' תרנ"ד כותב להחליף כל יום ערבה, וגם מרן הרב עובדיה בחזון עובדיה הסכים שהעיקר בזה גם לספרדים כמו הרמ"א ולא כהרדב"ז, מצד הידור מצווה, אבל נ"ל לכאו' אם אפשר לשמור אותם טובים, אפשר שגם הרמ"א יודה שעדיף לא להחליף מצד הואיל ואתעביד ביה מצוה חדא, נעביד ביה מצוה אחריתי. (ברכות לט: ושבת קיז:).
אולי אכתוב על זה, נראה דיון מעניין, אני צריך עוד לעיין בזה. -
אני מפריד כל יום את כולם.
ההדסים והערבות עוברים לשקיק הניילון בהם קונים את הערבות שפתוח מלמעלה, ומזלף קצת מיים ושם במקרר (מה שקשה זה להוציא אותם למחרת, אני קורע למטה וכל יום שם באחר).
את הלולב אני שם בנרתיק רגיל בטמפרטורת החדר ואין לי אף פעם בעיה.
בבוקר אני צריך לקשור כל יום (כי אנחנו לא נוהגים קויישלע), והחלפת ערבות אני עושה בהתאם לאפשרות. -
לדעתי,
וזה מה שאני עושה כבר כמה שנים זה נרתיק עם "פסגור"
נשאר טרי כל החג בלי כלום -
@יוס אמר בשמירת הלולב והערבות רעננים כל החג:
לדעתי,
וזה מה שאני עושה כבר כמה שנים זה נרתיק עם "פסגור"
נשאר טרי כל החג בלי כלוםמצטרף להנ"ל.
חוץ מהערבות שאני מחליף פ"א באמצע החג.
-
פוסט זה נמחק!
-
זמן לתזכורת, אולי יועיל למישהו.
-