גדלי צינורות פקס ו MTM
-
אני מחפש מידע לגבי גדלי צינורות פקס מול הגודל של היציאת ברז וצינורות ברזל.
לדוגמה צינור 16 מ"מ שווה ערך לגודל 1/2?
ו 20 לגודל 3/4?
ו25 לגודל 1?
נראה לי לא מדויק בכלל.כמו"כ אני מחפש מידע לגבי כמה נקודות מים אני יכול להעמיס על כל צינור (בפועל, לא לפי התקן [שזה נקודה אחת ל 16, 3 ל 20 וכ-7 ל 25]), וכן על בדיקת לחץ מים.
וכן הסבר למה המנורה צריכה להות נמוכה יותר מכל הנקודות?יש מי שיכול לעזור לי בזה?
@zvinissim -
אתה מתכוון לגודל של AWG?
כל יצרן צינורות וחוטים מייצר גודל משלו, אך ישנה הסכמה כללית בעולם על הגדלים, כך שתוכל לעגל את הגודל שיש לך לגודל הרשמי.
תמיד יהיו סטייה של מילימטרים בין יצרן אחד לשני.
חפש בגוגל טבלת המרה AWG (יש כמה טבלאות), חפש את הערך 1/2 בטבלה וראה את המקביל המדוייק של AWG
(אל תחפש את המ"מ המדוייקים, אלא את הערך הקרוב ביותר) -
@WWW אמר בגדלי צינורות פקס ו MTM:
אני מחפש מידע לגבי גדלי צינורות פקס מול הגודל של היציאת ברז וצינורות ברזל.
לדוגמה צינור 16 מ"מ שווה ערך לגודל 1/2?
ו 20 לגודל 3/4?
ו25 לגודל 1?
נראה לי לא מדויק בכלל.כמו"כ אני מחפש מידע לגבי כמה נקודות מים אני יכול להעמיס על כל צינור (בפועל, לא לפי התקן [שזה נקודה אחת ל 16, 3 ל 20 וכ-7 ל 25]), וכן על בדיקת לחץ מים.
וכן הסבר למה המנורה צריכה להות נמוכה יותר מכל הנקודות?יש מי שיכול לעזור לי בזה?
@zvinissim@WWW נראה לי קודם כל צריך להבין את מושגים של אנץ (in) מ"מ (mm), צול (zoll)ואז להבין את ההבדלים בין הקטרים
אז ככה :
אינץ וצול זוהי אותה מידה = 2.54 ס"מ (254 מ"מ)- נראה לי שלצורך העניין אפשר להגדיר אותה כיחידת בסיס. (צול זוהי מילה בגרמנית)
עכשיו לחישובים אחרים:
1/2 צול = 127 מ"מ (1.27 ס"מ)
3/4 צול = 190 מ"מ (1.905 מ"מ)
וכך הלא החישוב ללמטה או למעלה.לפי מה שנראה לי אלו מידות פנימיות (נטו) של הצינור ולא החיצוניות (ברוטו) ולכן אם מוסיפים את עובי הדופן אז מקבלים קוטר יותר גבוהה.
בצינור 16 מ"מ הקוטר הפנימי יהיה 1.27 ס"מ ועובי הדופן 3.3 מ"מצינורות פלסטיק מודדים במ"מ וצינורות מתכת מודדים באינצים/צול הבדיקה בגוגל מראה שככה בעלי מקצוע נוהגים שקטרים מודדים משיטה הבריטית (אינצית) שהיא כנראה יותר מקצועית.
בקשר לשאלת נקודות המים נראה שהכל תלוי בסוג הצנרת.
אם אתה עובד בצנרת פקס אז אתה חייב להגיע למרכזיה לכל נקודה ואז כל נקודה היא 16 מ"מ
אם אתה עובד עם SP אז זוהי מערכת טורית ואז אתה משרשר מנקודה לנקודה וגם אתה צריך לעבוד לפי שיטת הירידה בקטרים.לאחרונה שמעתי מבעל מקצוע שהוא עושה את כל הבית 16 מ"מ מפני שאין שסירות שיפתחו מים מכמה מקומות בו זמנית וירד לחץ המים בדירה משא"כ מבעלי מקצוע אחרים שאמרו לי שזה בכלל לא נכון וצריך לרדת בקטרים לפי העיניין אז תעשה את החשבון בעצמך אם זה כדאי