איך מתמודדים עם asinc ב-javascript
-
כן, אני הולך לעשות פה נחת לכמה עם ההסתבכות ב-JS..
(אם כי, הופתעתי לגלות שעל השפה שהם 'לא יודעים', לא אוהבים ולא מסתדרים - הם יודעים יותר מכל מה שאני יודע על תכנות בכלל)function getDataFromDB(word) { db.get(word, function (err, value) { if (err) return console.log('Ooops! cnot get nikud', err); // likely the key was not found return value; }); }
עד כאן ממש נפלא
מעתיקים מהתיעוד ורואים שהערך נרשם בקונסול אז 'הכל עובד', ורצים להדפיס מודעות על קורס מתקדם....
הצרה היא שבעולם האמיתי פתאום רוצים לקבל את הדאטה חזרה לפונקציה הקוראת וכש-return מחזיר את הערך הפונקציה הקוראת כבר לא קיימת!
אז בשביל יש את הקול-בק.
אז מה עושים כשהפונקציה הקוראת זה get.post בסרבר שמקבל בקשת ajax שבנתיים מחזירה undefined לקלינט, שלא לדבר אם מפעילים את db.get בלולאה..
??פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/09/2015 23:08 (+03:00)
-
אכן js היא שפה מאוד שונה משפות אחרות והמבנה שלה נוח מאוד לעבודה אסינכרונית, צריך ללמוד לחיות עם זה ולא להילחם בזה.
תחשוב איך זה כשאני צריך לחפש מילה ואם לא מוצא לנסות בוירואציות שונות, וכל זה באסינכרוני :shock:
פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 09:18 (+03:00)
-
http://expressjs.com/guide/routing.html
אבל זה החלק השולי
get.post זו הוראה לשרת ליצור כתובת
לכתובת הזו ajax שולח את הבקשה ומקבל תשובה.עכשיו כש-ajax בקלינט פונה לשרת, השרת מבצע פעולה על הנשלח ומחזיר
ואם הפעולה הזאת קוראת לפעולה אחרת אי סינכרונית, הפונקציה נגמרת ולא מחזירה כלום לקלינט שממתין לתשובה.בסוף, אחרי ים זמן, ועזרה מאנשים טובים
אחרי קבלת הדאטה מהקלינט, אני קורא לפונקציה האי סינכרונית ומיד מקים האזנה לארוע (כשהארוע יקרה תישלח תשובה), והפונקציה האי סינכרונית מפעילה את הארוע הזה.זהו, אני קירח....
פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 10:56 (+03:00)
-
לא הבנתי כל כך.
מה הבעיה בסגנון הזה:app.post("/", function (req, res) { getDataFromDB('word', res); }); function getDataFromDB(word, res) { db.get(word, function (err, value) { if (err) res.status(404).send('Not found'); res.send(value); }); }
תגיד, הget שאתה כותב get.post הוא מחזיק את הסרבר? מה שמקובל לקרוא app? לא נראה לך קצת מבלבל?
פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 11:45 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
לא הבנתי כל כך.
מה הבעיה בסגנון הזה:app.post("/", function (req, res) { getDataFromDB('word', res); }); function getDataFromDB(word, res) { db.get(word, function (err, value) { if (err) res.status(404).send('Not found'); res.send(value); }); }
נסיתי ככה ועבד מצוין
הבעיה היא שאני משתמש בעוד נתונים שבאים ב-req והתווספו עוד ועוד ארגומנטים
אז כבר היה עדיף להעביר גם את req וגם את res, אבל אז כבר לא נשאר הגיון לחלוקה
ככה יש קובץ app וקובץ DBmanual
(זה גם עונה על השאלה השניה שלך)
פשוט צריך להתרגל, אבל זה דומה
את המשך הפונקציה אני מכניס לתוך .on
ובפונקציה שמחפשת את המילה במקום return כותבים event.emit...הא, והיתה סיבה נוספת לבלגן
הpost מקבל קטע שלם ואני מריץ לולאה על כל מילה ואוגר ואז מחזירעכשיו אני מסתבך במיוחד
אם המילה לא נמצאת במילון, אני מחפש אותה בעוד ווירואציות
לדוגמא אם לא מוצא "לדעת" אז הוא מזהה שלמ"ד זו אות צמוד ומחפש "דעת" ואז יודע לחבר, יש המון אפשרויות כאלו, ובשביל זה צריך לבדוק הרבה פעמים, כל אפשרות אם נמצאת במילון ואם לא להמשיך לנסיונות הבאים.
ובכל זה לבצע באי סינכרוני וקולבקים.
:roll:
אבל יש פתרונות, אין ספק.פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 12:19 (+03:00)
-
אתה צריך לשנות את החשיבה. מה שאתה מעלה זה בכלל לא חסרונות של JS, בנו אותו דוקא לזה.
באמת נראה לי ששאילתות כמו שלך מDB לא כדאי לבצע אסינכרוני, כי אתה לא רוצה תוצאה של כל הקודם זוכה אלא לפי הסדר (המילה מקורית ורק אח"כ וריאציה א' ורק אח"כ וריאציה ב').
כשרוצים לעשות לפי סדר בJS הכי טוב זה להשתמש עם רשימה. משהו כזה:app.post("/", function (req, res) { searchFromDb('word', function(result) { if(!result) res.status(404).send('Not found'); else res.send(result); }); }); function searchFromDb(word, func) { var searchVariation = { word, word, word}; var getFromDb = function(index) { db.get(searchVariation[index], function (err, value) { if(err) { if(index < searchVariation.length) getFromDb(index++) else func(); } else { func(value) } } } getFromDb(0); }
באוסף searchVariation שמתי רשימה של אותה מילה אבל הכוונה לעשות וריאציות שונות. הבדיקה עליהם תופעל לפי סדר (רק במקרה כישלון של הראשון תתבצע בדיקה של השני).
אם עצם הכנת הוריאציות עולה ביצועים אתה יכול לוותר על רשימה אבל לעשות פונקציה שמקבלת את המקור ורשימה של מה שנוסה כבר ובודקת אם יש מה לנסות עוד.
במידה ויש לך וריאציות עם אותו עדיפות הכי טוב זה לשלוח אסינכרוני ו"כל הקודם זוכה" ככה אתה מרויח את מעלת הJS.פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 13:03 (+03:00)
-
@softs
אכן js היא שפה מאוד שונה משפות אחרות והמבנה שלה נוח מאוד לעבודה אסינכרונית, צריך ללמוד לחיות עם זה ולא להילחם בזה.אני ממתין לך בסבלנות
ואתה בורח אחרי שורה אחת?
אז עכשיו אנשים "בונים" עלי שאני יענה? מלחיץ קצת כי אני די מרגיש בור בהרבה דברים...
אני פשוט זוכר את עצמי מנסה להילחם באסינכרוניות ומכלה את כוחותי לריק אז נתתי עצה טובה.
לגבי השאלה הספציפית לא העמקתי בענין, ומי לנו גדול מדוד ל.ט. שכבר נראה שלן בעומקה של שאלתך והשקיע מזמנו ללמוד את הנושא במיוחד!
הלוואי על כולנו...
אגב ל jquery יש אופציה ל AJAX סינכרוני שמשתמש באובייקט הגנרי של JS (http://stackoverflow.com/questions/3481970/how-does-jquerys-synchronous-ajax-request-work)פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 13:44 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
אתה צריך לשנות את החשיבה. מה שאתה מעלה זה בכלל לא חסרונות של JS, בנו אותו דוקא לזה.
באמת נראה לי ששאילתות כמו שלך מDB לא כדאי לבצע אסינכרוני, כי אתה לא רוצה תוצאה של כל הקודם זוכה אלא לפי הסדר (המילה מקורית ורק אח"כ וריאציה א' ורק אח"כ וריאציה ב').
כשרוצים לעשות לפי סדר בJS הכי טוב זה להשתמש עם רשימה. משהו כזה:app.post("/", function (req, res) { searchFromDb('word', function(result) { if(!result) res.status(404).send('Not found'); else res.send(result); }); }); function searchFromDb(word, func) { var searchVariation = { word, word, word}; var getFromDb = function(index) { db.get(searchVariation[index], function (err, value) { if(err) { if(index < searchVariation.length) getFromDb(index++) else func(); } else { func(value) } } } getFromDb(0); }
באוסף searchVariation שמתי רשימה של אותה מילה אבל הכוונה לעשות וריאציות שונות. הבדיקה עליהם תופעל לפי סדר (רק במקרה כישלון של הראשון תתבצע בדיקה של השני).
אם עצם הכנת הוריאציות עולה ביצועים אתה יכול לוותר על רשימה אבל לעשות פונקציה שמקבלת את המקור ורשימה של מה שנוסה כבר ובודקת אם יש מה לנסות עוד.
במידה ויש לך וריאציות עם אותו עדיפות הכי טוב זה לשלוח אסינכרוני ו"כל הקודם זוכה" ככה אתה מרויח את מעלת הJS.עוד לא ישנתי משבת.. אז עוד אתעמק בתשובתך
בנתיים מה שעולה לי מיד- ה-DB המדובר מקבל רק שאילתות אי סינכרוניות.
- בגלל שפונקציה אי סינכרונית בתוך לולאה עלולה לגרום לשגיאות (סבירות גבוהה לפי חבר מאוד מוערך פה) אז השתמשתי במודול שנבנה בשביל זה
https://github.com/caolan/async#each
הקוד נראה בנתיים כך
exports.getNikudEvent = function ( words, ee ) { var nikudim = []; if( typeof words == 'string' ) words = words.split(); var cnt = -1 async.each(words, function(word, next){ db.get(word,function (err, value) { cnt++ if (err) { console.log('Ooops cnot get nikud for: ', word) ; } if (value) value = value.split(','); nikudim.push(value); next(); }); } , function() { ee.emit("sendAjax", nikudim); } ); }; app.post('/getajax', function( req , res) { var words = req.body.sendWord; var indexElm = req.body.indexElm; db.getNikudEvent(words, ee); ee.once("sendAjax", function (nikudim) { var obj = { nikudim: nikudim, indexElm: indexElm }; res.send(obj); }); });
אין לי מילים להודות לך!!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 14:25 (+03:00)
-
@אהרן
@softs
אכן js היא שפה מאוד שונה משפות אחרות והמבנה שלה נוח מאוד לעבודה אסינכרונית, צריך ללמוד לחיות עם זה ולא להילחם בזה.אני ממתין לך בסבלנות
ואתה בורח אחרי שורה אחת?
אז עכשיו אנשים "בונים" עלי שאני יענה? מלחיץ קצת כי אני די מרגיש בור בהרבה דברים...
אני פשוט זוכר את עצמי מנסה להילחם באסינכרוניות ומכלה את כוחותי לריק אז נתתי עצה טובה.
לגבי השאלה הספציפית לא העמקתי בענין, ומי לנו גדול מדוד ל.ט. שכבר נראה שלן בעומקה של שאלתך והשקיע מזמנו ללמוד את הנושא במיוחד!
הלוואי על כולנו...
אגב ל jquery יש אופציה ל AJAX סינכרוני שמשתמש באובייקט הגנרי של JS (http://stackoverflow.com/questions/3481970/how-does-jquerys-synchronous-ajax-request-work)אם הבנתי נכון מדובר רק על האם להמתין לתשובה מבלי להמשיך בקוד
ולכן זה עלול להקפיא את הדפדפן לדקות ארוכות (עד שמגיעה תשובה),
ואם אני מבין נכון, זה בכל מקרה לא ישפיע על פונקציות אי סינכרוניות שהשרת קורא להם ואין לajax שום שליטה עליהם.פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 21:43 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
כשרוצים לעשות לפי סדר בJS הכי טוב זה להשתמש עם רשימה. משהו כזה:אני לא באמת חושב שזה חסרון....
רוצה ללמוד איך כן מתנהגים עם זה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 22:13 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
במידה ויש לך וריאציות עם אותו עדיפות הכי טוב זה לשלוח אסינכרוני ו"כל הקודם זוכה" ככה אתה מרויח את מעלת הJS.
אין לי עדיפות באיזה מילה הוא מטפל קודם
אבל אני כן צריך שאת התוצאה הוא יכניס לאותו מיקום במערך, כמו של המילה שמחפשים.בלולאה בסיסית הצלחתי
אבל כשנסיתי להוסיף נסיונות נוספים של חיפוש למקרה ולא מוצא
לא הצלחתי לשמר את מספר האינדקס.פורסם במקור בפורום CODE613 ב06/09/2015 22:40 (+03:00)
-
רבי דוד
מה עושה
func(value)
מריץ את הפונקציה שעכשיו רצה (רקורסיה)?לא, אדרבא זה יציאה מרקורסיה. הfunc זה הפרמטר השני, של הפונקציה searchFromDb. זה הcallback לapp.post.
אני הכרתי את המחלקה של הasync והיא אכן שימושית מאוד אבל לא נדרשת למקרה שלך שהוא מקרה קלאסי של nodejs. וודאי שאין צורך באיוונטים.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/09/2015 10:06 (+03:00)
-
כאן יש הכנסה של הפונקציות לפרוטוטייפ
https://github.com/Level/levelup/blob/master/lib/levelup.jsכאן יש את העדכון
https://github.com/level/levelup/commit/187711c96c
בו החליפו את השימוש ב-codec.js למודול codec.
מאיפה המודול הזה נקרא? בנוד יש קבצים בינארים שמכילים הרבה, אבל פה לא רואה דבר כזה.ואגב, אני כנראה לא בכיוון
חשבתי שאמצע שם את כל הניהול הבינארי, איך ש-level שומר את החומר
אבל הקובץ/מודול הנ"ל כנראה רק עוזר בניהול הקידודים.בקיצור, יש עוד המון מה ללמוד..
פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/09/2015 14:52 (+03:00)