התייעצות לגבי בניית מסד נתונים לחנות אופנה
-
אני בונה כעת חנות אינטרנטית לאופנת ילדים.
אני מתלבט איך כדאי לסדר את מסדי הנתונים.
זה בנוי כך:בנים בנות
חול, שבת, אירועים
סוג בגד (מכנסים שמלה וכ' בהתאמה לבנים בנות).
מידות.
צבעים.השאלה איך? מה הכי טוב? האם בתוך מסד הנתונים של המוצר אני עושה שדה בנים בנות, שדה לחול שבת וכו' וכן הלאה, והתוכן שם יהיה text. ולא שדה התייחסות לטבלה אחרת של קטגוריית בנים בנות. וכדו'.
ואז בסינונים אני יעשה אם השדה מכיל.או שמקובל לעשות לכל קטגורייה טבלה נפרדת, ואז בשדה המוצר לשייך כל אחד.
ואת המידות והצבעים בעוד טבלה אחרת.תודה.
-
קצת קימצת במילים.
לא כ"כ ברור מהן שתי האפשרויות.לפי איך שהצלחתי להבין, וודאי שלא עושים טבלה לכל קטגוריה, אלא טבלה אחת שמחזיקה את כל המוצרים, ובה יהיו שדות רבות של סיווגים, כגון מין, צבע, מידות.
שים לב שבנתונים כמו צבע מידה וכדו', ייתכן שיש מוצר שיש בו כמה מידות או כמה צבעים, ואז הייתי עושה כך:אני חושב שמקובל שלכל סוג פריט (בגד מסויים בצבע מסויים במידה מסויימת), יש לו איזשהו מק"ט ששייך לו. ואז מתאים שתהיה טבלה אחת שמחזיקה את כל הוריאציות של כל הבגדים. (ועדיין הייתי עושה טבלה של מוצרי "אב", שכל מוצר בטבלה המפורטת, מקושר למוצר אב אחד. שהמוצר אב יחזיק את שם המוצר, ואולי תיאור או תמונה ראשית).
וזה יכול להיות כפילויות רבות, כי אם יש בגד ב 4 מידות וב3 צבעים, תצטרך להחזיק בשבילו 12 רשומות.
ואז כך גם ניהול המלאי יהיה יותר ברור ונכון.בכל מקרה, תמיד תוסיף שדה של json שבה תוכל להוסיף מידע פרטני לכל מוצר, ועוד שדה לתגיות
-
חשבתי באמת כך בערך, כלומר לעשות קטגוריות ראשיות,של מגדר, סוג בגד, והתאמה למועד, אבל הייתר כמו צבע ומידה לעשות בנוסף לכל אחד שורה בפני עצמה, כך אפשר להרוויח ספירת מלאי מדוייקת לפי רכישה, אבל זה נראה משהו אינסופי, בסוף בממשק הניהול של לעלות מוצר יהיה להעלות בגד ראשי עם שיוך שלשה הקטגרויות, ואז להעלות צבע ואז להעלות מידה, זה יהיה משהו ענקי אלפי פריטים.
ככה באמת כולם בונים?
-