חיפוש והחלפה באקסל
-
אני בונה במהלך החודש כמה טבלאות אקסל שמשמשים אותי לעבודה השוטפת.
ובמהלך החודש ובעיקר בסוף החודש אני לפעמים צריך לחפש נתון מסוים בטבלת אקסל.
אני פותח את הטבלה המתאימה ולוחץ Ctrl+F ורושם את הנתון לחיפוש.
המהמה... במקום לצבוע את תוצאת החיפוש האקסל עושה מסגרת אדומה מסביב לתא שהחיפוש שמצא ואני צריך להוציא את העיניים לראות היכן המסגרת האדומה עם תוצאת החיפוש.
יש מצב או שיטה שאותו תא יואר בצבע צהוב בעת תוצאת החיפוש?
בדקתי בוורד ושם תוצאת החיפוש נצבעת בצהוב.
האופיס שלי הוא גרסת 365 Pro plus
-
אדום? אצלי ירוק (2019, לא 365), וזה לא צבע דוקא של תוצאת חיפוש אלא צבע של תא פעיל "תא נוכחי" (החיפוש משנה את התא הנבחר הנוכחי).
למיטב ידעתי איך דרך לשנות צבעי מערכת באקסל, אולם ניתן לשנות את ערכת הנושא למשהו שחד יותר לעינים שלך באפשרויות > כללי > ערכת נושא. -
אם אתה רוצה לחפש בגיליון עם המון שורות (דהיינו שאתה לא יכול לראות את כל החומר בבת אחת) אז זה לא פתרון מושלם...
כאן ישנו מדריך איך עושים כזה דבר, ותשנה רק את טווח העמודות בהם אתה רוצה שיחולו (זה עובד שהוא יכול לצבוע כמה עמודות ביחד ז"א שאם "משה" מופיע בתא D22 אז נצבע לך כל שורת 22 על כל עמודותיה (כמובן באם הגדרת חיפוש בכל העמודות, באם הגדרת חיפוש רק בעמודות A B D F למשל, הוא יצבע רק את אותם עמודות אך גם יחפש רק באותם עמודות)
אך יש חסרון שהוא לא מפנה אותך לתא המסומן רק תצטרך לחפש היכן מסומן התא ולכן הקדמתי שזה תועלתי אם כל החומר לנגד עינך אחרת אולי יצא שכרו בהפסדו.מה שכן הצעתי, זה לעשות פקודת מאקרו לחיפוש ואח"כ הוא יצבע את זה ויפנה אותך לתא. אך אני לא מצאתי כזה פונקציה בVBA ולמומחים פתרונים...
-
@חנון-המרבה אמר:
כאן ישנו מדריך....
אני באמת משתמש בזה תמיד, ( @zvinissim ממליץ לך מאוד, זה הכי פשוט ונוח רק צריך לשים לב לענין הטווחים שם שאכן תסומן כל השורה וכנ"ל)
.....אך יש חסרון שהוא לא מפנה אותך לתא המסומן רק תצטרך לחפש היכן מסומן התא.....
.....מה שכן הצעתי, זה לעשות פקודת מאקרו לחיפוש ואח"כ הוא יצבע את זה ויפנה אותך לתא. אך אני לא מצאתי כזה פונקציה בVBA ולמומחים פתרונים...למה להסתבך? אתה יכול להפעיל את החיפוש ואז לסנן לפי צבע!! אחרת מה הענין?! (אם תתעקש על מאקרו, פה אתה וודאי תסתדר להקליט מאקרו שסה"כ ממיין לפי הצבע!)
-
@dovid אמר בחיפוש והחלפה באקסל:
אדום? אצלי ירוק (2019, לא 365), וזה לא צבע דוקא של תוצאת חיפוש אלא צבע של תא פעיל "תא נוכחי" (החיפוש משנה את התא הנבחר הנוכחי).
@dovid אתה צודק!
זה באמת מראה את מסגרת התא הפעיל.
ובעניין הצבעים כנראה שזה ירוק וד"לאני לא צריך פקודת מקרו או חיפושים כבדים אני צריך לחפש מלל או מספרים פשוטים והבעיה שלאחר מציאת התוצאה תתחיל לחפש את התא הפעיל עם התוצאה וזה מקשה (בטח עוד כמה נתקלו בזה שעשו חיפוש בטבלה ואז מתחילים לחפש להיכן התא הפעיל עבר)
@רחמים אמר בחיפוש והחלפה באקסל:
@zvinissim תלחץ חפש הכל, ואז תקבל את כל התוצאות כטבלה ויהיה לך יותר ברור מי נגד מי ואיפה התוצאות.
@רחמים לצערי זה לא תמיד עובד
לדוגמא אם יש לי תא שאני עובר שורה עם Alt+Enter ויש לי רצף שורות בתא פעיל אז בחיפוש הוא נותן הודעה שהוא לא מצא את התוצאה למרות שהיא נמצאת בטבלה. (גם אם אני עושה "חפש את הבא") - אין לי בעיה לקבל את כל התא פעיל עם כל קבוצה המספרים שבו.הקפתי בתמונה את המספר שאני מחפש ואת תוצאת החיפוש
-
מצאתי פיתרון.
אפשר לרשום קוד VBA קצר על כל גליון פעיל שאני רוצה לעבוד איתו. (את הקוד הזה צריך להחיל על כל גיליון שאתם רוצים לעבוד איתו בצורה הזו אא"כ אפשר לרשום קוד קולקטיבי שיחול על כל גיליון חדש שנפתח)
הולכים לגיליון (הכרטיסיה) הפעיל ועושים "קליק ימני --> הצג קוד" (נפתח קוד VBA) ורושמים את הקוד הבא: (לכל כרטיסיה עושים קוד בנפרד)
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) Application.ScreenUpdating = False Cells.Interior.ColorIndex = 0 Target.Interior.Color = vbCyan Application.ScreenUpdating = True End Sub
שומרים עם Alt+Q (אפשר לבדוק גם לפני שמירה) והולכים לגליון שלכם ולחצים על תא כלשהו שאתם רוצים והתא יהפוך לצבע שקבעתם.
בדוגמה הוא נתן צבע טורקיז בהיר ואני שיניתי לצהוב (שורה מס' 4)Target.Interior.Color = vbCyan (צבע טורקיז) Target.Interior.Color = vbYellow (צבע צהוב)
בדקתי וזה עובד מצוין כולל בחיפוש הוא מדגיש את התא בצהוב.
מה שנשאר לי זה הבעיה של התאים עם מרובי השורות שנמצא שם התוצאה ואני מקבל הודעה שאין תוצאות (כמו בתמונה).
ישנם עוד 2 דוגמאות שנאם ישנו תא פעיל אז אפשר לצבוע את כל השורה או העמודה
(ערכתי טיפה את ההודעה)
-
אדיר !!!!
ולגבי החיפוש שלא מוצא, כנראה מוגדר אצלך באפשריות חיפוש "התאם את כל תכולת התא"
בהצלחה. -
@nach אמר בחיפוש והחלפה באקסל:
למה להסתבך? אתה יכול להפעיל את החיפוש ואז לסנן לפי צבע!! אחרת מה הענין?! (אם תתעקש על מאקרו, פה אתה וודאי תסתדר להקליט מאקרו שסה"כ ממיין לפי הצבע!)
זה לא ענין של להסתבך אלא פשוט לא צריכים שכל חיפוש יהיה מורכב מכמה פעולות, ולגבי הטווחים, אפשר להגדיר ב"חל על" רק עמודה מסויימת אבל החיפוש (בנוסחה) יהיה על הכל וכך רק התא יצבע ולא כל השורה אבל גם כאן זה אליה וקוץ בו כי יצטרכו לעשות עיצוב מותנה אמנם עם אותו נוסחה אבל על כל עמודה ועמודה.
אבל זה בין כל לא רלוונטי אחרי הפתרון הגאוני ש@zvinissim הביא לכאן (אם כי שזה טיפה מרגיש כשלא צריכים את זה) -
@zvinissim אמר בחיפוש והחלפה באקסל:
מצאתי פיתרון.