זה וירוס או לא?
-
@רחמים אמר בזה וירוס או לא?:
@nigun אם תכתוב קוד זדוני חדשני ומקורי שום אנטי וירוס לא יגלה אותו גם בעוד מאה שנה.
??
-
@nigun ממש לא
לי במקרים האלו (של פורמט פקטורי ו KMS תקין) זה בכלל לא מתריע
אבל אם זה וירוס הוא אפילו לא שואל הוא פשוט מודיע לי שהוא מחק
אני לא הולך להילחם בכל קראק אבל מי שמכניס לי תולעים בקראק עונשו מוות בידי ESET וזה פשוט עובד מעולה (KMS לדוגמא חלק מוחק וחלק לא (וזה תלוי בד"כ מאיפה הורדת)) -
@nigun גם אם כן, אז מה? כל תוכנה כמו וורד, פוטושופ, כרום, שהם הכי לגיטימיות יכולות להכיל קוד זדוני ואף אחד לעולם לא יעלה על זה.
כל אחד מהתוכנות הנ"ל יכול להיות ממש תוכנת בילוש בידי המפתחים של התוכנה בלי שאף אחד בעולם יוכל להוכיח את זה, כל שכן שאנטי וירוס לא יוכל לגלות את זה. -
@nigun אמר בזה וירוס או לא?:
אם אני רוצה לבנות וירוס/תולעת
אני צריך להפיץ תוכנת פריצה לX+ קוד זדוני
ולכתוב בהוראות "התעלמו מכל ההזהרות"
ואז כולם יריצו את הקוד הזדוני שלי.נכון, וזה מה שהרבה עושים.
אבל זה רק אם אתה בדרגת script kiddie (שם גנאי לפורצים שרק מעתיקים קוד זדוני של אחרים)
אם אתה מפתח טוב, תוכל לעשות כמו ש @רחמים אמר בזה וירוס או לא?:@nigun אם תכתוב קוד זדוני חדשני ומקורי שום אנטי וירוס לא יגלה אותו גם בעוד מאה שנה.
אבל למרות שזה גם נכון, נראה לי שזה לא נכון לגמרי.
א) אם תכתוב קוד זדוני שאף אחד לא יוריד, אז מה הועלת? אם כן צריך לגרום לאנשים לרצות להוריד. וברגע שזה נהיה תוכנה מבוקשת צריך לצפות שיהיו הרבה עיניים שיבדקו את התוכנה.
ב) צריך תחכום לכתוב דלת אחורית בצורה שלא יעלו עליו במהירות@רחמים אמר בזה וירוס או לא?:
וורד, פוטושופ, כרום, שהם הכי לגיטימיות יכולות להכיל קוד זדוני ואף אחד לעולם לא יעלה על זה
הדוגמאות לא כל כך טובים, כי יש המון חוקרי אבטחה שעוברים כל הזמן על תוכנות אלו, לא לגלות דלתות אחוריות, אלא לגלות חולשות שנמצאים שלא במתכוון. אבל קשה להאמין שאפשר לטמון שם דלת אחורית בקלות.
-
@yossiz אמר בזה וירוס או לא?:
הדוגמאות לא כל כך טובים, כי יש המון חוקרי אבטחה שעוברים כל הזמן על תוכנות אלו, לא לגלות דלתות אחוריות, אלא לגלות חולשות שנמצאים שלא במתכוון. אבל קשה להאמין שאפשר לטמון שם דלת אחורית בקלות.
מה הבעיה? למשל אם מפתחי התוכנות שהזכרתי יחליטו לעקוב אחרי המשתמשים, ופשוט להעלות לשרתים שלהם נתונים שעוברים בצורה לגיטימית דרך התוכנה, מי יכול לגלות את זה וכיצד?
טכנית כרום יכול לדעת את כל הסיסמאות שלנו, ואת כל תכתובת המייל שלנו, ומה שקורה בחשבון הבנק שלנו. וכל דבר הכי סודי. ולהעלות את זה לשרת שלו.
וורד ופוטושופ יכולים לעקוב אחרי סיסמאות פשוט על ידי שיהפכו לקי-לוגר פשוט, ואיזה מומחה אבטחה יגיד שזה זדוני? הרי בלי זה קיצורי מקשים לא יעבדו.
וכן הלאה וכן הלאה מלא דוגמאות. -
@רחמים יש אנשים בעולם שיושבים לבדוק את התעבורה של תוכנות אלו, וכבר היו דברים מעולם שחברות נקלעו למצבים מאוד לא נעימים בגלל שנחשפו מעלים נתונים שלא היו אמורים להעלות.
זה נשמע שאתה לא מעריך נכון עד כמה תוכנות כמו וורד וכרום נבדקות על ידי חברות חיצוניות
אני לא אומר שזה לא שייך, רק שזה לא סביר. -
@yossiz לא בעיה, התוכנה לא צריכה לשלוח כמויות של חומר, יכולה לברור כמה סיסמאות חשובות, כמה מספרי כרטיס אשראי, ולשלוח את זה מוצפן ביחד עם 1001 דברים בצורה הכי לגיטימית ואף אחד לא יוכל לגלות שבין התעבורה הליגיטימית מסתתרים כמה בייטים של נתונים אישיים.
כל תוכנה מורידה עדכונים, אחרי ששולחת בקשה, מעלה דוחות קריסה, ולא חסר תעבורה לגיטימית שאין מצב לתפוס את הפירורים המסתתרים שם.
אז זה שייך, סביר או לא זה תלוי אם אתה מכיר את המפתחים של כל התוכנות האלה כמה הם צדיקים... -
ברור שאפשר, יש מקצוע שלם שנקרא Steganography שהנושא שלה היא הסתרת דאטה בצורה שקשה עד בלתי אפשרי לעלות על דבר קיומה.
ויש דרכים מתוחכמות מאוד (יותר מתוחכם מקידוד base64 בסוף קובץ PNG של צילום מסך וכדו' ).
אבל הסבירות שחברה שמכבדת את עצמה תשים קוד כזה בתוך תוכנה שלה היא מינורית. הסיכון שבכל זאת זה ייחשף היא גדולה, (אתם שוכחים שבודקים לא רק את התעבורה אלא גם את הקוד של התוכנות), והמחיר לתגלית כזאת תהיה כבד מאוד. -
@yossiz אמר בזה וירוס או לא?:
אבל הסבירות שחברה שמכבדת את עצמה תשים קוד כזה בתוך תוכנה שלה היא מינורית. הסיכון שבכל זאת זה ייחשף היא גדולה, (אתם שוכחים שבודקים לא רק את התעבורה אלא גם את הקוד של התוכנות), והמחיר לתגלית כזאת תהיה כבד מאוד.
שיבדקו קוד, ושיבדקו תעבורה, שתי וערב, לא בעיה להחביא בתוך הקוד הלגיטימי ובתוך התעבורה הלגיטימית, שהרי לא מדובר במחשבון מלפני 30 שנה שפתאום יש לו תעבורה אלא בתוכנה מודרנית מלאה בעדכונים וסרביסים.
כל תוכנה כמעט יכולה להיות סופר וירוס וזדונית ושום אנטי וירוס לא יגלה את זה.
רק תראה איך שורד-פרס, שמיליונים משתמשים בו, הצליחו לפורץ אותו, ומי? האירנים 'החכמים'. כל אחד סומך על ה'עולם' שהם בטח בודקים ואם היה משהו זה כבר היה מתגלה...
וככה בסוף שום דבר לא מתגלה... -
אפשר למצוא הרבה סיפורים של חברות שנחשף שהם פוגעים בפרטיות של אנשים על ידי העלאת נתונים כמו היסטוריית גלישה וכדומה. ובאמת זה סיכון שצריך תמיד לקחת בחשבון.
צריך לפתח קצת חוש ריח לגבי מייצרי תוכנה כדי לשקול את הסיכון.אבל נדיר מאוד למצוא סיפורים על חברות שממש מזיקים למשתמשיהם על ידי גניבת חשבון אימייל או בנק או דברים פליליים כאלו. ואם ימצאו משהו כזה בחברה כמו גוגל/מייקרוסופט/אדובי זה יהיה שערוריה עולמית.
-
@רחמים אמר בזה וירוס או לא?:
רק תראה איך שורד-פרס, שמיליונים משתמשים בו, הצליחו לפורץ אותו, ומי? האירנים 'החכמים'
א. לא מדובר בוורדפרס אלא בתוסף
ב. מדובר בחולשה לא בקוד זדוני
ואגב, זה לא כל כך קל להשתיל חולשה (בפרוייקט קוד פתוח כוורדפרס) בצורה שזה ייראה כשגיאה תמימה
שוב הכל אפשרי, זו שאלה של סבירות