mySQL שמירת נתונים ברמה שבועית עברית
-
@dovid אמר בmySQL שמירת נתונים ברמה שבועית עברית:
לא מבין, מאיפה יש לך את השנה ואת הפרשה?
הרי אתה לא יכול סתם לתת רשימת פרשות כי יש שנה מעוברת וכו',
ואם אתה עובד עם ספריה אז למה שבDB יהיה זכר לכל העברית הזו?בהכנסת הנתונים לשרת אני משתמש בספריה של נוד, כי השרת הוא נוד.
בממשק הניהול אני משתמש בPHP עם פרימוורק YII2, שאפילו אשלב שם ספריית תאריך עברי, זה אחרת מהספריה בנוד, שזה יצור כנראה חיכוך.אבל נניח שאוכל להסתדר ולהשוות ביניהם, א"כ באיזה דרך מוצע לשמור?
578012
או רעיון יותר טוב? -
@dovid אמר בmySQL שמירת נתונים ברמה שבועית עברית:
@חוקר לא ענית לי על השאלה.
איך הנתונים מגיעים לשרת? איך אתה יודע מהמשתמש מה הפרשה ומה השנה?
(לפעמים אתה עונה בהנחה שאני מנוי/לקוח/מנהל במערכת שלך...)יש מערכת טלפונית בה ניתן להשתתף במסלולים, ואז אני שומר כל משתתף בטבלה.
ניתן להשתתף כל יום במספר מסלולים, ומעתה ייתוספו גם מסלולים שבועיים.
המערכת הטלפונית היא בנוד (כמובן בימות המערכת, אבל אצלי זה בנוד)
אז בנוד יש ספריה של תאריך עברי (Hebcal) איתו אני ישתמש, לקבל השמה ומספר השבוע/שם הפרשהבנוסף, למנהל הקו יש ממשק שבניתי בYII2 והוא בנוי מ PHP
בPHP יש גם ספריה Hdate, אבל זה לא אותו דבר -
@חוקר אמר בmySQL שמירת נתונים ברמה שבועית עברית:
בPHP יש גם ספריה Hdate, אבל זה לא אותו דבר
אבל זה ייתן לך פרשה ושבוע לפי תאריך נתון? או לא?
במילים אחרות עד עכשיו לא הבנתי את השיקולים שעומדים מאחורי השאלה.
מה הצד שX ומה הצד שY. כשאתה שואל איך לשמור, אני בטבעיות חושב על תאריך לועזי - הוא מוכן ובנוי לשמור תאריך מה אכפת לו מה עומד מאחורי בחירת התאריך. -
למעשה בספריה לנוד אני מוצא רק אפשרות של קבלת שם הפרשה בעברית או אנגלית, ולא מספר הפרשה. (זה מורכב גם לפי אם יש או אין פרשה, כך שכמעט ולא שייך להמיר את המידע משם הפרשה חזרה למספר, וכן המספר עצמו בתוך המערך הוא לפי שבועות בהם יש אכן פרשה, שעבורי זה לא פיתרון.
השאלה היא אם כדאי לעבוד לצורך השמירה לפי שבוע לועזי, ורק בהצגה אני יוסיף עמודה דינאמית שמתרגמת את השבוע הלועזי לתאריך שייתן לי את השם העברי של הפרשה -
אולי פשוט לשמור את שם הפרשה בעברית + שם/מספר השנה, בדיוק כפי שמתקבל מהספריה, ועליו יבוצע בדיקת הכפילות, המיונים והסינונים וזהו??
כל כך נורא?
הבעיה היא במידה וארצה לבצע מיון לפי גדול מ וקטן מ.
למעשה בכל מקרה אני שומר בעמודה תאריך ושעה את התאריך והשעה בפורמט MySQL 2019-12-11 23:54
וא"כ אם אצטרך מיונים מ ועד אעשה אותם על העמודה ההיא, על פי המרה של השבוע המבוקש לתאריך שלו (ע"י תיבת בחירה של "שם פרשה" = התאריך הלועזי שלו, אותם אצור ע"י לולאה בספריה).
יש למישהו רעיון יותר מוצלח? -
אני צריך שמירה שלא תייוצר כפילות במענה בשבוע הנוכחי.
וניתן לענות מיום חמישי עד יום שני.
אז תאריך המענה עצמו לא כ"כ רלוונטי (רק לתיעוד זמן ההשתתפות בשדה תאריך ושעה).
א"כ אצטרך להתייחס קבוע לתאריך מסויים, נניח שבת, ואז לא משנה מתי ענו חמישי שישי שבת ראשון אני תמיד יחשב מה התאריך של שבת ולשמור לפי זה.
גם כן לא גלאט.. -
@חוקר לא אמרתי לשמור תאריך נוכחי.
תשמור בעקביות יום מסויים כמו יום ראשון.
למשל בmysql השגת היום הראשון בשבוע:SUBDATE(@AT, WEEKDAY(@AT))
המקרה הזה מראה כמה הUI מבלבל כשעוסקים בBL/DL.
הרי אם הפרוייקט היה גויי לא הייתה פה אפילו שאלה, כל הבלבול מגיע מהידיעה שזה נתפש אצל המשתמשים כפרשה. ואין לזה שום נפק"מ, כי הפרשה זה סה"כ אבן ציון לתאריך מוחלט.