visual studio online: תחליף ל-cloud9
-
@yossiz אמר בvisual studio online: תחליף ל-cloud9:
https://visualstudio.microsoft.com/services/visual-studio-online/
זה סביבת vscode בדפדפן.
הבעיה היא שעוד לא מצאתי איך לארח את זה על שרת שלי. ולארח על קונטיינר של azure עולה כסף.רשמית אמורה להיות דרך (גיק-טיים).
כשתמצא אותה, תודיע. -
https://github.com/microsoft/vscode/wiki/How-to-Contribute
צריך לפעול לפי ההוראות שם ולבסוף להריץ ע"יyarn web
כמו שכתוב שם תחת המקטע Run, Web.עריכה:
Run VS Code Web out of sources There is now a minimal version of VS Code that can run in a browser that is available for development and testing. The Web version is still missing some features and is under active development. In your local fork of the vscode repository, execute yarn web from the command line and access http://localhost:8080/. For more details about cloning and building the vscode repo, see the setup instructions. VS Code Web running in a browser Note: Do not use this test version for any development. The intent is to allow the community to contribute changes back to VS Code Web to improve the overall experience in the browser.
מקור: https://code.visualstudio.com/updates/v1_40#_run-vs-code-web-out-of-sources
-
@dovid תודה רבה.
לא נסיתי עדיין אבל לא נראה לי שזה בדיוק זה. אני מעדיף שירות שלא מחייב אותי לנהל את העדכונים ואבטחה ידני [כמו cloud9].@MusiCode מה שמצאתי בינתיים עובד רק עם אתה מריץ את התוכנה בצורה גראפית. נראה שעדיין לא שחררו את האפשרות להריץ משורת הפקודה.
https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/online/how-to/vscode#self-hosted -
עדכון: יש שיחה מסביב לנושא כאן:
https://github.com/MicrosoftDocs/vsonline/issues/69
https://github.com/MicrosoftDocs/vsonline/issues/41מקווה שבעתיד הקרוב יטפלו בזה
-
-
-
-
אני חושב שהוא ממליץ לא לעבוד ככה כי ממ"נ, אם זה הפרודוקשיין אז ברור שזה לא מומלץ. ואם זה הטסט למה צריך לעבוד מרוחק ולא במחשב עצמו.
אני חושב שזה הסיבה שרוב העולם לא צריך את המוצר הזה (גם הC9 לא מעלה על נס את הנקודה הזו).
אבל גם אני נוכח בכך היא שמי שמנהל את השרת בעצמו, בלי פאנל ובלי איש סיסטם נוסף, הוא חייב גישה נורמלית גם לשרת פרודוקשיין, וגם קשה מאוד לדמות שרת פיתוח במחשב - חייבים בשביל זה מכונה וירטואלית שעובדת לעיתים קרובות פחות טוב מעבודה מרוחקת. -
@dovid אמר בvisual studio online: תחליף ל-cloud9:
אני חושב שהוא ממליץ לא לעבוד ככה כי ממ"נ, אם זה הפרודוקשיין אז ברור שזה לא מומלץ. ואם זה הטסט למה צריך לעבוד מרוחק ולא במחשב עצמו.
אני חושב שזה הסיבה שרוב העולם לא צריך את המוצר הזה (גם הC9 לא מעלה על נס את הנקודה הזו).כל מילה.
הכי מומלץ זה להגדיר אוטומציה שיודעת לקחת את הקוד מהריפו של Git, ולפרוס לשרת (אם production ואם develop).
זה נותן לך גישה חופשית לשינויים כי אתה תמיד יכול לדחוף לגיט מה שאתה רוצה וזה ייפרס מייד. ותמיד תוכל בשניה לקפוץ חזרה אחורה אם נתקעת.מי שיגיד שזו הרבה עבודה, התשובה היא שזו עבודה ח"פ לכל משך חיי המוצר. ובהחלט שווה להשקיע את הזמן הזה.
קשה מאוד לדמות שרת פיתוח במחשב - חייבים בשביל זה מכונה וירטואלית שעובדת לעיתים קרובות פחות טוב מעבודה מרוחקת
בשביל זה כדאי מאוד מאוד להקים שרת נוסף עבור develop (שרת בלי משאבים ב2$ לחודש), שיהיה דומה לגמרי לסביבת הפיתוח, וגם עליו להגדיר את האוטומציה מהריפו develop.
-
@zvizvi אמר בvisual studio online: תחליף ל-cloud9:
בשביל זה כדאי מאוד מאוד להקים שרת נוסף עבור develop (שרת בלי משאבים ב2$ לחודש), שיהיה דומה לגמרי לסביבת הפיתוח, וגם עליו להגדיר את האוטומציה מהריפו develop.
איפה לערוך את הקוד על השרת הdevelop או על המחשב האישי?
-
@MusiCode אמר בvisual studio online: תחליף ל-cloud9:
בנוד אפשר לשים את הטסט והפרודקשן על אותו השרת, היות והם אפליקציות נפרדות, וכל אחת על פורט שונה.
אפשר. אבל תחשוב על מקרה שבו באג יוצר עומס קיצוני ותוקע את כל השרת, היית מאוד רוצה לגלות את זה לפני שהקוד מגיע לשרת פרודקשן, וזו רק דוגמה.
רצוי לבודד ביניהם ברמה הכי חזקה שניתן. (ובו זמנית גם לנסות לדמות את כל התנאים עם כמה שפחות הבדלים ביניהם).למעשה, לא קוראים לזה שרת Dev / פיתוח, אלא שרת Test / בדיקה.
גם לי יש אחד כזה.המינוח המקובל הוא שרת develop (למיטב ידיעתי).
-
סליחה על ההקפצה,
פשוט שבוע שעבר אחד החברים כאן ראה במקרה צילום מסך שלי עם code-server
והוא לא הכיר את זה לפני זה, אז נזכרתי באשכול הזה.למעשה אני עובד עם code-server כל הזמן וזה נוח, יש בזה את כל התוספים שאני צריך, אני יכול לגשת בקלות ממחשבים שונים (עם רשימה לבנה+סיסמה), והכי חשוב יכול לדמות את הסביבה האמתית של הקוד.
אמנם אני עובר על ההמלצה (הטובה) של @zvizvi ומריץ את השרת DEV על אותו מכונה של הפרודקשן, אבל לא רואה מצב כל כך שנהיה כזה עומס שיפיל את כל המכונה ולכן אני מתעצל להפריד אותם למכונות שונות, מקווה שלא אלמד בדרך הקשה
מה שכן, התחלתי לעבוד עם גיט, וזה באמת הרבה יותר בריא.