המלצה לשפת תכנות ולתמחור פרויקט עץ משפחה ענק
-
@איש-אחד
אני לא כל מבין בתחום הצד לקוח
אבל אני יכול לנסות להסביר מה שידוע לי ואחר כך יתקנו אותי שאר המומחים
התהליך של שרת ווב בצד לקוח: הדפדפן מתחבר לכתובת של האתר ומוריד משם קבצי HTML,JS,CSS
והדפדפן מתרגם אותם לצורה ויזואלית
תאורטית אפשר לתת ללקוח את כל הנתונים בבקשה הראשונה
הבעיה היא שיש מגבלות הורדה ועיבוד על המחשב של ההלקוח
אז לכן עושים את כל העיבודים הכבדים על השרת
בצד שרת :
לפי מה שאני יודע זה עובד בצורה שיש תוכנת שרת (למשל אפאצ'י ) שהיא מקבלת את הבקשה בHTTP ומחזירה תשובה ללקוח (אפשר לתת ללקוח HTML וכו' ואז הדפדפן יעבד את זה לצורה ויזואלית)
אפשר לבנות אתר סטאטי שזה בעצם תיקיות של קבצי HTML וכו' שהשרת בעצם פותח את הקובץ ומדפיס אותו ללקוח
והניווט בתיקיות נעשה באמצעות הכתובת URL
אפשר לעשות שרת דינאמי שמעבד את הבקשה מול מסד נתונים למשל ומדפיס ללקוח את כל המידע הרלוונטי
למשל: אם רוצים לעשות חשבון משתמש שיוכל לראות עוד כמה ימים יש לו יום הולדת
אתה בונה טבלה של שם משתמש,סיסמה,יום הולדת
ואם בקשה שמגיע בלי שם משתמש וסיסמה אתה מדפיס לו דף HTML עם דף כניסה
אם הוא שלח שם משתמש וסיסמה אז התוכנה שלך עושה שאילתא למסד נתונים עם המידע הנ"ל ואם זה תואם מחשב את הזמן עד לתאריך המבוקשלעניינו כנראה אתה יכול לעשות בקשה ארוכה למסד נתונים ולשמור אותו בתור קובץ HTML +JS בתקווה שהוא לא יוצא מידי גדול
אבל את זה יכריעו המומחים לצד לקוח
סליחה על האריכות כנראה אתה ידעת הרבה מזה ואחרים כאן יכלו לכתוב את זה הרבה יותר טוב ממני
וסליחה מכל מי שהשתעמם וכן סליחה מראש על כל הטעויות שכנראה כתבתי בבורותי -
א. אני לא כל כך חושש לעיבודים בצד השרת.
גם אם הלולאות ירוצו רקורסיבית על פני אלפים, זה לא יקח כמעט זמן
(הנסיון שלי בזה ממסד נתונים postgressql + שפה PHP)ב. אחר כך, כאשר המערך נוצר בצד השרת הוא ישלח לצד הקליינט אובייקט מערך JSON במבנה שבנית אותו, ואח"כ תוכל על JS בצד הקליינט להציג ו(אם הקוד יהיה בנוי נכון) להסיר כראות עיניך בלי שהצופה ירגיש בזמן עיבוד.
ג. נקודה נוספת, זה חישוב קשרים כפולים בין קרובי משפחה.
-
בלת"ק.
לגבי השאלה איך אפשר לסדר את הנתונים, נטו, לדעתי זה מאד פשוט, אפילו במה שאני מכיר, שזה אקסס.
כל האנשים כולל כולם נמצאים בטבלה אחת גדולה. וכמו שאומרים בשפת האקסס, הטבלה מחוברת לעצמה בקשרי גומלין מעגליים שלא נגמרים לעולם. אם ע"י שדות ייעודיים
husband_code/father_code to mister_code and mather_code/wife_code to misis_code
ואם ע"י טבלאות צד ג' מקשרות בנ"א (טבלת אבות, טבלת נשים, טבלת אחים) או טבלאות אירועים (לידות, נישואין).