המרת פלואורסנט ללדים
-
מישהו מכיר ויכול אולי לכתוב פה את התהליך של המרת בית פלורוסנט (מהסוג הישן) לשימוש בנורת לד?
הרב @zvinissim ?תודה רבה
-
@WEB לדים מתחברים רגיל.
כלומר אתה יכול לחבר להם 250V וזה יעבוד.אתה צריך לבדוק איפה מתחבר לך החשמל בלד ולחבר.
אני כותב פה מנסיון:
היה לי לדים קטנים (האלה שיש בביתי כנסיות 4 בבית מנורה אחד) ומה שעשיתי (לא יודע אם זה ממולץ) זה בדקתי ובצד אחד של החיבורים בלד היה חיבור חשמל, שלילי וחיובי, ובצד השני היה גישור שלא מתחבר לכלום.
מה שעשיתי זה ניתקתי את כל השנאים שהיה לפלורוסנט וחיברתי שלילי וחיובי לצד אחד ובצד השני כלום.
כמובן שבעת חיבור הלד הייתי חייב לוודא שאני מחבר את הצד של החשמל לחשמל והצד של הגישור לגישור כי אחרת...
...אמרתי מנסיון של מקרה, לא בטוח שככה זה כל הלדים.
-
בעיקרון יש 2 סוגים של לד T6: כאלה שהשלילי והחיובי נמצא אחד ליד השני ,זה הסוג הנפוץ ובד"כ מקבלים איתו כמו סטרטר מיוחד שהוא עושה את העבודה, ויש כאלה שהשלילי נמצא בצד אחד והחיובי בצד שני שהם מצריכים התעסקות עם ביטול השנאי.
בכל מצב גם באלה שבאים עם סטרטר מומלץ לבטל את השנאי (אך לא חובה) -
@ארי63 אמר בהמרת פלואורסנט ללדים:
בעיקרון יש 2 סוגים של לד T6: כאלה שהשלילי והחיובי נמצא אחד ליד השני ,זה הסוג הנפוץ ובד"כ מקבלים איתו כמו סטרטר מיוחד שהוא עושה את העבודה, ויש כאלה שהשלילי נמצא בצד אחד והחיובי בצד שני שהם מצריכים התעסקות עם ביטול השנאי.
בכל מצב גם באלה שבאים עם סטרטר מומלץ לבטל את השנאי (אך לא חובה)לא הבנתי למה כתבת T6 התכוונת לT8 או שזה בכוונה?
ועוד לדעתי הסוג הנפוץ הוא דווקא ההוא שחיובי בצד אחד והשלילי בצד השני (שוב התרשמות שלי בלבד), ואין צורך לזה בשום התעסקות בחשמל (אם אתה מכיר את סדר החוטים שבבית פלורוסנט תחשבן זה יפה איך שזה מסתדר יופי).אני מכיר שלושה סוגים של פלורוסנט לד:
- חיובי בצד אחד ושלילי בצד שני, לא דורש שום שינויים בחשמל (אלא אם תרצו לחסוך את החשמל שצורך הצ'וק, בדרך כלל לא משמעותי. אציין שפגשתי סחורה סינית מסויימת שטענו שהצוק הורס אותם אבל זה היה רק בדגם מסויים ובשאר דגמים של אותו מפעל לא צריך), וכן לא צריך סטרטר מיוחד רק להוציא את הסטרטר הישן ולהכניס לא משנה באיזה כיוון.
- חיובי ושלילי באותו צד, ולזה לא תצטרכו לטפל בחשמל רק להשים סטרטר מיוחד המגיע בד"כ ביחד, (שהוא בעצם רק מחבר את שני הפינים יחד, ויש כאלה שיש גם פיוז קטן בתוך הסטרטר כך שלפני שתזרקו את הפלורוסנט שווה לבדוק אולי רק הסטרטר נשרף).
- סוג נדיר שאין לי מושג למה מייצרים אותו הוא שאין אפשרות להשים אותו בלי לחווט את החשמל כך שהחיובי והשלילי באותו צד, רק ההבדל מהסוג הקודם הוא ששני הפינים בצד השני לא איפה שהחשמל מופרדים ולא מחוברים יחד כך שזה לא מוליך את השלילי לצד של החשמל, כך שגם סטרטר לא יועיל. והחיסרון הגדול בכזה חיווט שאם נכניס באותו מקום פלורוסנט מסוג 1, או מסוג 2 רק בכיוון ההפוך זה יצור פיצוץ כך שזה מגביל וודאי לא מומלץ במוסדות וכדו'.
הערה! כל האמור זה בבתי פלורוסנט ישנים, אך בחדשים (יחסית) יכול להיות שיש בהם צ'וק אלקטרוני אותו חייבים לנתק לפני חיבור לד כדי לא לשרוף את הפלורוסנט, (תוכלו להבחין בזה שבבתים בהם צ'וק אלקטרוני אין סטרטר), וכן בכל הפלורוסנטים מסוג T5 הם עם צ'וק אלקטרוני וחייבים לנתק.
-
היום ברוב החברות הפלורסנטים הם צד אחד חיובי וצד אחד שלילי.
וזה גם מה שמומלץ לקנות 1. כי זה לא דורש התעסקות בניטרול הצו'ק 2. אח"כ כשצריך להחליף אותם יהיה קשה להשיג מהסוג השני
[בהתחלה לפני כחמש שנים היה מצוי בשוק את שתי הסוגים עכשיו כמעט כולם מביאים את הסוג השני]פלורסנט T6 / T5 קיים רק הזנה משני צדדים
-
יש שני סוגי פלרסנט לד (מה שידוע לי) אחד שיש חיבור של חיובי ושלילי בצד אחד וזהו ושני צד אחד חיובי וצד שני שלישי כדי להחליף לפי סוג שני ללד יש לפתוח את הבית מנורה ואז להוציא את שתי הפלסיקים ששם מכניסים את הפלורסנט ושם יש ארבעה חורים לדאוג שלצד אחד יגיע חיובי ופשוט לקחת חוטים קטנים לחתוך קצוות רק שהברזל יהיה פתוח ולעשות גשר שהחיובי יגיע לכל הצדדים (לכל פורסנט מכל צד יש שני ברזלים סה"כ 4 ולכל ברזל מגיע מגע משני הצדדים סה"כ ) כמו כן יש בכל צד שתי פלסקים שמחזיקים את הפלורסנט אז עושים גם גשר לחיבור השני סך הכל חוט אחד לצד ימין חוט אחד לצד שמואל וגשרים לכ החורים וכמובן לנתק את כל החיבורים שהיו קיימים עד היום לצ'וק וכדו' אחד שלא יקרה פיצוץ וגם אם לא זה סתם סוחב חשמל ומה הרעיון לעבור סתם ללדים (זה מה שאני עשיתי)
-
@שבע-יפול-צדיק אמר בהמרת פלואורסנט ללדים:
וכמובן לנתק את כל החיבורים שהיו קיימים עד היום לצ'וק וכדו' אחד שלא יקרה פיצוץ וגם אם לא זה סתם סוחב חשמל ומה הרעיון לעבור סתם ללדים
הצ'וק לא לוקח צריכה משמעותית כשיש לדים [כך לפחות לטענת רוב המומחים]
-
@שבע-יפול-צדיק וכמו שכבר כתבתי אין צורך כלל לשנות את חיווט החוטים בשני הסוגים הנפוצים בחנויות.