כמה שאלות על תכנון DB
-
בהמשך לאשכול הזה.
אני נצרך לתכנן DB קצת מסובך (בסרניטי), ויהיו לי כמה וכמה שאלות, אני מאד מקווה שאצא מפה עם תשובות ברורות מהתתוחים.
ככה"נ הDB יהיה בMSSQL.-
היישום מיועד לסוג של multi tenancy, דהיינו שיש טבלה מסוימת שאמורה להיות לקריאה בלבד לכל המשתמשים, יש משתמשים שיש להם הרשאות לקריאת רשומות מסוג X ויש לקריאת רשומות מסוג V ויש לקריאת רשומות מסוג Z וכו', ויש שיש להם הרשאות ל X ו V ביחד.
את הנ"ל אני רוצה לסנן בעזרת טבלה של רבים לרבים, (דהיינו: יש לי כבר טבלה של סוגי הרשאות - מזהה ושם, ועוד טבלה שמשלבת מזהה הרשאה עם מזהה משתמש).
כעת אני לא בדיוק יודע איך ניתן בקלות לסנן את הרשומות, כשיש לי נתון אחד: מזהה המשתמש? -
בטבלה הנ"ל יש כמה שדות שכן יהיו מורשים לעריכה, ואני חושב לייצר את זה גם בטבלה נפרדת, כשיש מזהה משתמש, מזהה רשומה, ונתוני השדות הערוכים.
הבעיה היא שיש לי נתון מסוים שאמור להיות בחירה מ LIST (כמו: 'בטיפול', 'בתור', 'טופל'), והLIST גם אמור להיות ניתן לעריכה פר משתמש, בד"כ מה שעושים זה טבלה נוספת עם מזהה ורשימת הערכים, ואז ניתן לשמור את נתון המזהה של הערך בLIST, השאלה איך אני עושה את זה פר משתמש?
עד כאן לבינתיים...
תודה רבה! -
-
-
שלב הבא של מה שעשית: לעשות join שלוקח לפי ID מזהה משתמש > מזהה הרשאה (מטבלת השילוב) > סוגי הרשאות (מטבלת סוגי ההרשאות), כאשר בעצם צריך בתוצאות רק שדה אחד של 'סוגי רשומות'. ואח"כ אתה בודק אם הרשומה מסוג X או Y נמצאת באחד (או יותר) מהתוצאות שעלו בשאילתה הקודמת.
(אגב, יש מסדי נתונים שיש סוג שדה של מערך, והיית יכול לחסוך את 2 הטבלאות המתווכות, ובמקומו היית עושה בטבלת המשתמשים שדה (מערך) של הסוגים המורשים. אותו הדבר אם היית גם עושה 'קבוצות הרשאות', שהיית עושה לכל משתמש שדה 'קבוצות' (שהיה מערך, ובו רשומים הID של הקבוצות שהוא מקושר אליהם), ובקבוצות היה שדה מערך של הסוגים אליהם יש הרשאה). -
הליסט לא רלוונטי לעצם ההרשאות לגישה לטבלה לעריכה.
לגופה של שאלה, בהנחה שהכתיבה לDB בעצם היא ע"י קוד ולא גישת קליינט לDB. א"כ צריך להוסיף בטבלת השילוב שדה של 'רמת הרשאה' כשלדוגמא קוד 1 יהיה קריאה בלבד, קוד 2 יהיה עריכה.
-
-
@chagold אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
- שלב הבא של מה שעשית: לעשות join שלוקח לפי ID מזהה משתמש > מזהה הרשאה (מטבלת השילוב) > סוגי הרשאות (מטבלת סוגי ההרשאות), כאשר בעצם צריך בתוצאות רק שדה אחד של 'סוגי רשומות'. ואח"כ אתה בודק אם הרשומה מסוג X או Y נמצאת באחד (או יותר) מהתוצאות שעלו בשאילתה הקודמת.
אני יודע פחות או יותר את התהליך שאמור לקרוא, רק שאני מחפש דרך קלה לממש את זה ב MSSQL.
(אגב, יש מסדי נתונים שיש סוג שדה של מערך, והיית יכול לחסוך את 2 הטבלאות המתווכות, ובמקומו היית עושה בטבלת המשתמשים שדה (מערך) של הסוגים המורשים.
ב MSSQL? לא נראה לי שקיים דבר כזה.
אותו הדבר אם היית גם עושה 'קבוצות הרשאות', שהיית עושה לכל משתמש שדה 'קבוצות' (שהיה מערך, ובו רשומים הID של הקבוצות שהוא מקושר אליהם), ובקבוצות היה שדה מערך של הסוגים אליהם יש הרשאה).
באמת עשיתי משהו כזה, רק שלצורך הפשטות דילגתי על זה בפוסט הנ"ל.
- הליסט לא רלוונטי לעצם ההרשאות לגישה לטבלה לעריכה.
ברור.
לגופה של שאלה, בהנחה שהכתיבה לDB בעצם היא ע"י קוד ולא גישת קליינט לDB. א"כ צריך להוסיף בטבלת השילוב שדה של 'רמת הרשאה' כשלדוגמא קוד 1 יהיה קריאה בלבד, קוד 2 יהיה עריכה.
לא הבנתי מה זה יעזור.
-
@WWW אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
לא הבנתי מה זה יעזור.
תגדיר שאם יש לו 1 אז יהיה לו גישה ללקרוא , ואם 2 אז ללערוך.
-
תוסיף לטבלת הליסט עמודה, של 'שיוכים' ועוד עמודה של 'קדימות'.
בעמודת ההרשאות יהיה סוג אחד של ערכים גלובליים והוא יהיה מסומן ב-* או 0, ואצל המשתמשים יהיה בשדה הזה את הID של המשתמש.
ובעמודת הקדימות, כ"א יהיה יכול להגדיר איזה סדר הוא רוצה את הליסט (הערכים הקבועים אתה תקבע את הסדר, בהפרשים של כמה מליונים בין אחד לשני ולשלישי, ובערכים של הלקוחות הם יוכלו להקדים ולאחר לפי המספר שהם נותנים (או מנגנון שיקבע אוטומטית את המספר כשהם יקדימו ויאחרו אותו). הערכים הקבועים לא יהיו נתונים לשינויי קדימות ע"י הלקוחות, אבל יהיה אפשר לעשות ביניהם את מה שהלקוח רוצה.
(אם אתה רוצה לשפץ עוד, אז תוכל לעשות עמודה נוספת של 'פעיל'/'לא פעיל').בכל אופן, הקוד יבחר כל מה שכלול בID המשתמש או * (או 0).
-
ובעמודת הקדימות, כ"א יהיה יכול להגדיר איזה סדר הוא רוצה את הליסט (הערכים הקבועים אתה תקבע את הסדר, בהפרשים של כמה מליונים בין אחד לשני ולשלישי, ובערכים של הלקוחות הם יוכלו להקדים ולאחר לפי המספר שהם נותנים (או מנגנון שיקבע אוטומטית את המספר כשהם יקדימו ויאחרו אותו). הערכים הקבועים לא יהיו נתונים לשינויי קדימות ע"י הלקוחות, אבל יהיה אפשר לעשות ביניהם את מה שהלקוח רוצה.
זה קצת מסבך, אני לא ממש צריך את הקטע של הקדימות.
השאלה רק אם יש נוסחה ב SQL מובנה למצבים כאלה? -
@WWW אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
היישום מיועד לסוג של multi tenancy, דהיינו שיש טבלה מסוימת שאמורה להיות לקריאה בלבד לכל המשתמשים, יש משתמשים שיש להם הרשאות לקריאת רשומות מסוג X ויש לקריאת רשומות מסוג V ויש לקריאת רשומות מסוג Z וכו', ויש שיש להם הרשאות ל X ו V ביחד.
את הנ"ל אני רוצה לסנן בעזרת טבלה של רבים לרבים, (דהיינו: יש לי כבר טבלה של סוגי הרשאות - מזהה ושם, ועוד טבלה שמשלבת מזהה הרשאה עם מזהה משתמש).
כעת אני לא בדיוק יודע איך ניתן בקלות לסנן את הרשומות, כשיש לי נתון אחד: מזהה המשתמש?כעת אני צריך להתקדם עם זה, יש איזה קיצור דרך לזה ב SQL, או שאצטרך לממש את זה לבד?
-
@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
אני קראתי את השאלה והתקשיתי להבין.
התקשיתי להבין מה הטבלאות שקיימות (משתמשים, הרשאות, קשר בין משתמש לשם הרשאה? הבנתי נכון? איך משם הרשאה ניתן לדעת איזה שורות ניתנות לעריכה?)אנסה לפשט את הדברים עם דוגמה:
-
טבלת לקוחות:
מזהה לקוח | פרטים - בלה בלה בלה | מזהה סניף (מפתח זר לטבלה סניפים) -
טבלת משתמשים:
מזהה משתמש | שם משתמש | פרטים בלה בלה בלה | מזהה קבוצה (מפתח זר לטבלה קבוצות) -
טבלת סניפים:
מזהה סניף | שם הסניף -
טבלת קבוצות:
מזהה קבוצה | שם הקבוצה -
טבלת שילוב:
מזהה שילוב | מזהה קבוצה (מפתח זר קבוצות) | מזהה סניף (מפתח זר סניפים)
הסבר:
יש טבלת לקוחות שאני לא רוצה שכל עובד מכל סניף יוכל לראות את הלקוחות של סניף אחר, מצד שני יש סניפים שאחראיים גם על סניפים קטנים נוספים, לדוגמה סניף ירושלים אחראי גם על סניף ביתר עילית.
לכן יצרתי קבוצות, ושם יהיה קבוצה בשם 'אזור ירושלים', שתכלול את: ירושלים, מבשרת ציון, מעלה אדומים וביתר עילית.כעת מתחבר משתמש שרשום לו במזהה קבוצה, המזהה של אזור ירושלים, יש לי בזיכרון את מזהה המשתמש, נו, איך אני ממשיך?
אני צריך שיציג לי את כל הרשומות בטבלת לקוחות של ירושלים, ביתר עילית, מבשרת ציון, מעלה אדומים.אז אני אכתוב SQL שמזהה קבוצה = 1 או מזהה קבוצה = 2 או 3 וכו'?
או שיש משהו יותר נורמלי?...זה הכל.
איך משם הרשאה ניתן לדעת איזה שורות ניתנות לעריכה?
שום דבר לא ניתן לעריכה (חוץ משדות נוספים בטבלה נפרדת), אני מדבר על סינון בתצוגה.
-
-
אתה משתמש עם EF או עם SQL עצמו?
מה זה השפה הבאה?
protected override void PrepareQuery(SqlQuery query) { var fld = Entities.CustomerRow.Fields; query.Distinct(true) .Select(fld.Country) .Where( new Criteria(fld.Country) != "" & new Criteria(fld.Country).IsNotNull()); }
-
משהו כזה
SELECT Customers.* FROM Customers LEFT JOIN Shiluv ON Shiluv.Snif = Customers.Snif WHERE Shiluv.Group = @currentUserGroup
תודה רבה!
ואיך אני מקבל באותו משפט את currentUserGroup כשאני יודע רק את ה currentUserID?
במקרה שלא אצליח לדחוף את הUserGroup לזכרון.