כמה שאלות על תכנון DB
-
@WWW אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
@clickone למה אין מושג של DISTINCT על שדה 1 מתוך כמה?
לא יודע
זה מה שענה לי פעם @ארכיטקט היקר על שאלה אחרת...לגופו של עניין, השאלה שלך נוגעת לנבכי המנוע הפנימי, כמובן שבכדי להבין את השיקול, עליך לעבוד תחילה במייקרוסופט כמפתח מנוע של SQL במשך עשרים שנה, ולאחר מכן אולי תזכה להיכנס לרזי השיקולים של האלגוריתם. מי יודע?
עקרונית יש מושג, עם MAX וכו כמו שכתבת
-
@clickone דווקא אני חושב שאני יודע למה...
אז אולי אני יכול לתכנת את SQLב DISTINCT אין מצב שיש שדות שהמנוע לא יודע איזה מהם להביא, כי כל מה שאתה רושם אחרי DISTINCT נכלל בו, ואז אם אתה רושם 3 שדות, אז הוא יביא לך ערכים כפולים כל עוד הם לא דומים לגמרי.
משא"כ בקיבוץ, אתה יכול לקבץ רק שדה אחת, ואז יש בשדה שני 2 ערכים להביא, איזה הוא יביא? הראשון או השני?
-
יש לך הסבר לזה?
אני שובר את הראש כבר 5 דקות.אני חושב שהבנתי מה הולך פה.
הדבר היחיד שהרווחתי מהסרניטי הזה...האחראי ליצירת כפילות זה השאילתה הראשית, שהיות ואני נותן לו LEFTJOIN,
אז אם יש שמה ערכים שונים, הוא מביא את הרשומה כפול, ואם לא אז לא.ובסרניטי אם אני לא משתמש בLEFTJOIN, הLEFTJOIN לא נכלל בשאילתה כדלהלן.עכשיו סרניטי עובד בצורה שאם אני לא משתמש בבקשה הזו עם שדה מסוים, אז הוא לא מכליל אותו ברשימת ה SELECT.
ואני הרי יצרתי במחלקת השכנים שדה שתשלוף את ה CLIENTID, אך היות ואני לא משתמש בזה בתצוגה רגילה הוא לא נכלל בשאילתה, ולכן אין כפילות.
מתי אני משתמש בזה? רק כשאני מציג את הרשומות מסונן לפי רשומת לקוח, ואז אין כפילות!...
הפלה וופלה!
יתירה מזו, אני רואה שהוא גם לא מוסיף את ה LEFTJOIN אם אין צורך בו, ככה שאין לי בעיה של ביצועים!
-
@clickone אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
עקרונית יש מושג, עם MAX וכו כמו שכתבת
יש את זה:
https://stackoverflow.com/questions/3800551/select-first-row-in-each-group-by-group
אבל אני לא יצאתי ברור. -
ב DISTINCT אין מצב שיש שדות שהמנוע לא יודע איזה מהם להביא, כי כל מה שאתה רושם אחרי DISTINCT נכלל בו, ואז אם אתה רושם 3 שדות, אז הוא יביא לך ערכים כפולים כל עוד הם לא דומים לגמרי.
אם אתה היית כותב את SQL, מן הסתם שהיית עושה הגדרת DISTINCT על כלל השאלתא, או על עמודה/ת בודדות.
מצד שני, לזה בדיוק נועד הfirst/max וכו... -
@dovid אמר בכמה שאלות על תכנון DB:
בשביל לעשות שורה פר X עושים גרופ ביי, איפה נתקעת?
א. לא נתקעתי.
רק רציתי להבין איך ייתכן שבלי קיבוץ, לא היו לי כפילות בטבלה 1, ובטבלה 2 כן יש ליקיבוץכפילות.
ב"ה בסוף הבנתי מה הולך פה.ב. זה כן תוקע אותי קצת, כי עכשיו אצטרך להגדיר את כל עשרות השדות כMAX, למה אין איזה קיצור דרך, של גרופ ביי X, וכל השאר שיהיה MAX לדוגמה???
נראה שבשאר המנועים יש איזשהו פתרון לזה אבל לא בSQLSERVER. -
פה כתבתי שיש את over
https://tchumim.com/post/79092זה כנראה קשור לקישור שהבאתי, שבינתיים לא הבנתי שם מילה...
-
קשה לי לקרוא לאחור (תוך הפעלת ראש לצירוף הפאזל), ואילו אתה ממש ממש מתקשה לכתוב דבר במלואו באריכות וק"ו אם כבר יש פיסת מידע שכתבת קודם, שזה כפילות משוועת לטעמך
אז אנחנו מתקשים בשיחה.
אם יש את נפשך לפתוח אשכול חדש ולכתוב שאילתה עצמאית (שלא נשענת אבל שכתוב לעיל או שמה), ולהסביר מה הרצוי ומה המצוי, אשמח לעזור. -
@WWW אנא
אם יש את נפשך לפתוח אשכול חדש ולכתוב שאילתה עצמאית (שלא נשענת אבל שכתוב לעיל או שמה), ולהסביר מה הרצוי ומה המצוי, אשמח לעזור.
תשמע, אני לא רוצה לפתוח אשכול חדש בינתיים, כי הרצוי כבר מצוי, כך שאני לא רוצה לשגע אותך ואת כולם סתם.
בקיצור בינתיים אני מסודר, ב"ה.