ניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום
-
למי שהלך לישון בעת האחרונה...
מיקרוסופט הודיעה במהלך 2018 שהיא מתכוונת לנטוש את המנוע המקורי (הפלטפורמה) של הדפדפן עליו מבוסס edge שנקרא EdgeHTML, ולעבור לדפדפן שנקרא גם הוא edge, אך משתמש בפלטפורמה של chromium - מיזם קוד פתוח, שמשמש בין השאר את הדפדפן המתחרה chrome של google ודפדפנים רבים נוספים כמו opera ועוד.לפני כחודשיים שיחררה מיקרוסופט את הגירסה הראשונה לציבור.
כמו רבים וטובים, ניסיתי גם אני את הדפדפן החדש שלכאורה אמור להכניס את מיקרוסופט-גוגל לתחרות עזה בהרבה כששניהם מתחרים על אותה משבצת בדיוק ומנקודת פתיחה זהה.
אין לי תובנות עדיין על ההבדלים ביניהם, סקרים אינטרנטיים מעידים שהמשתמשים מרוצים מהמהלך של מיקרוסופט ונותנים סיכוי לדפדפן. יש גם רינונים שהדפדפן החדש מהיר מעט יותר מchrome מבחינת מהירות תגובה ופתיחה אם כי אלו נתונים לא מדעיים.
- במקום להוריד מכאן מתקין מקוון, אפשר דרך האתר הבא: https://32767.ga/edge/ להוריד גירסת אופליין.
יש שלושה גירסאות:
- beta - מתעדכן בכל 6 שבועות, הגירסה הכי יציבה. למי שפחות אוהב ריגושים מיותרים.
- dev - מתעדכן בכל שבוע לערך בשיפורים החדשים, גירסה פחות יציבה אבל יחסית לגירסא 3 זה סביר.
- canary - מתעדכן כמעט בכל יום - הגירסה הכי טריה ומעודכנת ומצד שני הכי פחות יציבה.
כמה פיצ'רים ושינויים (לעומת chrome) מעניינים שנתקלתי בהם:
- ממשק מעוצב על ידי אייקונים שונים עבור כל הגדרה.
- ממשק ההגדרות מחולק לקטגוריות באופן ברור יותר מאשר דף ההגדרות של chrome - אם כי בסופו של דבר האפשרויות הן פחות או יותר אותן אפשרויות לעת עתה.
- דף היסטוריית הגלישה, מכיל חלוקה לטווחי זמן: הכל/היום/אתמול/בשבוע שעבר/לפני זמן רב יותר.
- בדף ההורדות יש אפשרות לסנן לפי סוג קובץ דבר שאין בchrome.
- התרגום המובנה מבוסס bing translator, לטעמי התרגום שלו בעניינים טכניים מדויק יותר (או עכ"פ מובן יותר) בדרך כלל מאשר של google translate. והפלוס המשמעותי! ברגע שמתרגמים שפת LTR לשפת RTL גם כיוון התצוגה משתנה בהתאם לשפת היעד ובכך אין צורך להשתמש בסימניה השימושית כל כך של @יוסף-בן-שמעון.
דבר נוסף ופחות משמח, לפי בדיקה שערכתי, נסיון תרגום דף שמוטמע בו iframe מביא שגיאה "לא ניתן לתרגם" (בשונה מchrome שהתרגום לא מביא שגיאה אך גם לא מתרגם... מה עדיף?) - מצב internet explorer - מיועד להפעלת אתרים מיושנים כמו אתרי ממשלה/מצלמות שמי שמתחזק אותם הוא ככל הנראה אריאל שרון.
- הקראת טקסט גם בעברית בקולו הגברי של "אסף". עד כמה זה שימושי?!
- השתקת כרטיסיה בודדת בקליק ימני עליה ולא אתר שלם (כפי שבchrome).
- תמיכה בהתקנת תוספים מחנות chrome, ובנוסף חנות תוספים ייעודית של מיקרוסופט עם אפליקציות ייחודיות (פתוח בנטפרי באותה מתכונת כמו החנות של chrome, למי ששאל), נפק"מ לדוגמא: google אוסרת בחנות שלה תוספים שמורידים סרטונים מ- youtube (למה? ככה), בחנות של microsoft זה אפשרי.
בשביל להפעיל את הפונקציות דלעיל, יש לגשת לדף ה
flags
, בכתובות:edge://flags/#edge-internet-explorer-integration edge://flags/#edge-translate
ולהגדיר על
Enabled
מי שנתקל בשינויים נוספים, הבדלים, או סתם רשמים, מוזמן להביע את הגיגיו עלי הפורום. - במקום להוריד מכאן מתקין מקוון, אפשר דרך האתר הבא: https://32767.ga/edge/ להוריד גירסת אופליין.
-
תודה על הסקירה, חשוב לציין שזה בדיוק בדיוק אותו דבר כך שאין תחרות ואין מקום להבדלים משמעותיים בשום נושא.
ההגדרות זה מעטפת נחמדה, להבנתי כל ההבדלים הם בסגנון "תוספים מובנים" כלומר מיקרוסופט מטמיעה דברים במעטפת כפי שתוספים יכולים לעשות. כמו"כ אני חושב ששינויים עמוקים יותר יעשו מתכנתי מיקרוסופט ישירות בקוד המקור מה שישפיע גם על כרום ונקבל את מאמצי הפיתוח של צוות גדול יותר.
אציין גם שאופרה מבוססת כרומיום מזה זמן רב ומאפשרת תוספים בכלל מחוץ לחנות, ובעצם הדפדפן היחיד שנשאר מול כרומיום זה מוזילה פיירפוקס שיצטרך לתת פייט ליריב הרבה יותר מגובש.
מצד אחד זה יעשה מונופוליות באינטרנט שזה התחום הכי פתוח שהיה בטכנולוגיה עד היום (כפי שהזהירה מיידית מוזילה), אבל מאידך זה מוביל לסוף המערב הפרוע וחזרה לממסד תקני כפי שיש בכל התחומים האחרים, ולדעתי זה רק טוב. -
-
@ליכט אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
@shraga אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
דבר נוסף ופחות משמח, לפי בדיקה שערכתי, נסיון תרגום דף שמוטמע בו iframe מביא שגיאה "לא ניתן לתרגם" (בשונה מchrome שהתרגום לא מביא שגיאה אך גם לא מתרגם... מה עדיף?)
יש מצב שזה בכלל קשור לנטפרי ?
עד כמה שבדקתי, לא קשור לנטפרי.
בנוגע למנוע התרגום, אולי אפשר להציע להם שיהיה אפשרות לשנות מנוע תרגום, כמו שאפשר לשנות מנוע חיפוש.
נראה לי שהם די קשובים להצעות. -
@shraga אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
התרגום המובנה מבוסס bing translator, לטעמי התרגום שלו בעניינים טכניים מדויק יותר (או עכ"פ מובן יותר) בדרך כלל מאשר של google translate. והפלוס המשמעותי! ברגע שמתרגמים שפת LTR לשפת RTL גם כיוון התצוגה משתנה בהתאם לשפת היעד ובכך אין צורך להשתמש בסימניה השימושית כל כך של @יוסף-בן-שמעון.
נראה לי שהוא מתרגם גם יותר מהר
-
@zvizvi אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
אני רק מקווה שמיקרוסופט יהיו מספיק הוגנים להרוג את הדפדפנ[ים] הישנ[ים] (כשהחדש יהיה מוכן כמובן), ולא ישאירו אותנו - המפתחים - להתמודד מול משתמשים עם מאות גרסאות של אקספלורר.
הם תמיד ניסו לעשות את זה אבל זה לא תלוי בהם.
נכון אמנם שגוגל למשל נוקטת באמצעים אגרסיביים בהרבה לכפות על משתמשים מעבר ממה שהם רוצים, אבל לא בטוח שיש למקרוסופט את המרחב החוקי לזה.
עצם המחוייבות החזקה של מיקרוסופט למוצרים מפושלים שלהם זה ייתרון עסקי לדעתי גם אם זה מעצבן את המפתחים... -
@aiib אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
@Men770 אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
צריך לעבור לedge://flags,
איך מגיעים לזה? כשהדבקתי בדפדפן הוא עשה חיפוש בינג על זה...
אולי הוספת תו מיותר.
תכתוב:
edge://flagsואנטר..
-
@aiib אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
@בערל אמר בניו אייג' - ניו אדג' VS גוגל כרום:
edge://flags
אני עושה העתק הדבק ואנטר והוא פשוט מחפש אותו...
נשמע מוזר.
היכן בדיוק אתה מדביק?