איך מנקים כתמים מכובע עגול
-
אשמח אם מישהו יוכל לייעץ איך מנקים כתם על כובע שנוצר ע"י ציפור.
תודה -
בכתמים מסוג זה כבר עדיף לשפץ אצל מקצועי, או למצער לקנות חדש
שכן מן הסתם זה כבר התקשה כאבן
שיפוץ כובע הוא לא יקר (40=60 שקל)
-
דווקא אחרי שהתקשה אפשר לקלף את הלכלוך הבולט .אין לי ניסיון עם הסוג לכלוך הזה אבל אני מוריד כמעט כל סוג של כתם עם מגבונים,משפשף חזק עם 2-3 מגבונים מחכה שיתייבש וזה כמו חדש.חשוב להקפיד לסלק קודם את כל האבק עם מברשת.
-
ואת זה מצאתי ברשת אני ינסה את זה בהקדם...
נניח שאינכם קונים כובע חדש לחג, האם לכן נגזר עליו שיראה דהוי כמו עד עכשיו? לא. יש טיפול ביתי לכובע: את הלבד בכובעי גברים ניתן ליפות ולחדש (אחרי הסרת אבק וניקיון) עם ספריי שחור לנעלי זמש. אני משתמשת ב’זמש ספריי’ של חברת ‘קיוי’.
– כיצד מתבצע הטיפול?
“ראשית מברישים אבק. אח”כ אני מנקה עם קיסם אוזניים טבול ב’טינר’ כתמים שונים שישנם. אח”כ מרססים עם הספריי על כל שטח הכובע כולל הסרט. הנוח ביותר לרסס שהכובע מונח על בקבוק עם פקק רחב. 700K וכד'”.
– האם הצבע לא יורד במגע?
“כשהוא לח כן. לכן אני מרססת קודם את צידו החיצוני ומשאירה על הבקבוק להתייבש. אח”כ הופכת ומרססת את השוליים הפנימיים”.
– ואחרי היבוש לא יורד בהברשה?
“לא”.
– הפעולה לא מקשה את הכובע?
“לא. אבל אם אני רוצה להקשות את הכובע, (שמתרכך מרוב משמוש היד בו) אני עושה זאת ע”י התזת ספריי עמילן”. -
וגם את זה (לא קשור אבל מעניין..)
כך קודחים בתקרה
כשיש צורך לקדוח בתקרה, נהג חתני שיחיה: לקדוח חור בצלחת חד פעמית עמוקה, וכשחוד המקדח תקוע בצלחת, לקדוח חור בתקרה. כך הוא חוסך לעצמו ולריצפה (ולכל מה שבדרך) את אבק ועפר הקידוח. -
תודה על התגובות, אני נסיתי מיד אחרי שזה קרה להוריד עם מגבונים ולשפשף חזק, וגם אח"כ כשיתייבש, אבל נשאר כתם. ההצעה השניה הייתה פשוט לצבוע, מישהו ניסה את זה? זה נשמע לי מאוד יומרני, זה לקחת את הכובע ולעשות לו פוליש ביתי
-
מניסיון של שנים...
פשוט לעשות מקלחת לכובע (ממש ככה) כאילו היה עליו מבול של גשם. להחזיק בחלק הפנימי של הכובע לקלח את כל הכובע בחוזקה על מקום הכתמים. ולהניח בעדינות לייבוש בצל בלי לגעת במקום הרטוב.
אחרי הייבוש. בערך יום, תקבל כובע חדששש!!!!!!
פעמיים בשנה אני עושה את זה -
@משה-ב יש ספריי לכובעים,
אנחנו משתמשים בו ומאוד מרוצים, הוא מחדש את פני הכובע כמו חדש (קנייטש ליטאי רגיל. איך זה בכובע עגול? איך וויסט נישט)
הספריי האחרון עלה 45 נדמה לי, ועלול להיות שהמחיר שלו עולה עם הזמן.
מספיק לכ-20 ריסוסים.
כלומר, שנה-שנתיים לאדם עם כובע לשבת וליום חול.
לפני חגים, לפני אירועים ולפני ביקור אצל השווער...
כמובן להבריש היטב לפני!! -
@משה-ב אמר באיך מנקים כתמים מכובע עגול:
ההצעה השניה הייתה פשוט לצבוע, מישהו ניסה את זה?
כמו שכתב @דרור יש ספריי צבע (שאני אישית משתמש בו ומרוצה
)
-
אפשר בבקשה להמליץ על סוג של הספריי שהיה בשימוש? אולי לצרף תמונה
-
התרסיס נראה לי מוכר,
אני יברר באזור ירושלים איפה אפשר להשיג,
תודה רבה. -
השתמשתי בתרסיס הזה. הצבע יורד אפילו על הידיים.
-
@mdy אמר באיך מנקים כתמים מכובע עגול:
השתמשתי בתרסיס הזה. הצבע יורד אפילו על הידיים.
אחרי הברשה וייבוש לפי ההוראות?
כי אני לא נתקלתי בזה,
אולי תלוי בכובע? בכמות החומר המותזת? -
אני השתמשתי בספריי ז'מש.יצא מעולה לאחר כחצי שעה מתייבש ממש ואחרי יום לא נקאר גם שאריות על הידיים אפילו שמשפשפים.