דרוש לי קבלה על עבודה שעשיתי ללקוח
-
@מנצפך אמר בדרוש לי קבלה על עבודה שעשיתי ללקוח:
@dovid @ארי63 @מעמד
לא עולה שקל לפתוח תיק במע"מ ובמס הכנסה.
לרו"ח צריך לשלם רק כשתעשה הצהרת הון פעם בכמה שנים (לי יש את העסק כשנה ועדיין לא ביקשו ממני).
עוסק פטור כיום הוא עד 99,000 ש"ח. יותר מזה זה צריך לעשות עוסק מורשה.
העלות היחידה שהיתה לי בינתיים זה להדפיס קבלות. תוכל לעשות דיגיטלי בחיני חינם.למס הכנסה תצטרך לשלם רק אם תגיע לרף הכנסה מסוים. לא מהשקל הראשון.
וכמובן אתה פטור ממע"מ. כלומר, מי שמשלם לך לא יצטרך להוסיף מע"מ, ואתה כמובן לא תצטרך להעביר את המע"מ למדינה. (זה מיועד להקל על עסקים קטנים).
תצטרך להסדיר את מעמדך גם בביטוח לאומי, ולשלם להם סך 125-140 ש"ח בחודש. (שבכל מקרה אתה צריך לשלם, אלא"כ אתה שכיר וזה יורד מהמשכורת).
בביטוח לאומי ישאלו אותך (בטפסים) כמה אתה מרוויח לחודש. תרשום את התקרה הגבוהה, כי בסה"כ יוצא שאה משלם 140 במקום 125 ש"ח, אך במקרה ביטוחי חלילה, תקבל לפי התקרה הגבוהה.אם אתה תופס זמנים טובים (עדיף זמני פתיחה) אתה עושה את כל זה תוך כ -3 שעות.
אין דבר כזה מקבלים תקרה גבוהה במקרה ביטוחי אם משלמים לפי רף גבוה, ביטוח לאומי זה לא איך שבא לך.
יש כללים מאוד ברורים כמה % מהרווח מפרישים, יש תשלום משוער בהתחלה ואח"כ זה מתקזז או מבקשים תוספת תלוי לפי מצב העסק -
למעשה כנראה התכוונתי לזה:
https://www.btl.gov.il/Insurance/National Insurance/type_list/Self_Employed/Pages/default.aspx -
מחשבון ביטוח לאומי https://www.btl.gov.il/Insurance/Rates/Pages/לעצמאים.aspx
-
@מעמד אמר בדרוש לי קבלה על עבודה שעשיתי ללקוח:
יש לי לקוח שעשיתי לו ספר והוא מבקש קבלות
יש אפשרות להוציא ממישהו אחר ?
ישמישהו שיכול להוציא לי ?אם זה עסקה חד פעמית לדעתי ממש ממש חבל להכנס לתחום של עצמאי ממול רשויות המס זה (מנסיון) די כאב ראש אמנם אם אתה פותח עסק הצמורה שווה את זה אבל בעסקה חד פעמית זה ממש חבל כי אז בגלל זה תצטרך לתת דוחות למס הכנסה על כל ההכנסות שלך (גם אלו שיש לך כשכיר)
יש איזה תהליך של עסקה ח"פ
אם מזמין העבודה אצלך הוא עסק (אחרת אין לו סיבה לבקש חשבונית) לפי איך שהבנתי הוא פחות או יותר כך:
1)ללכת למס הכנסה ולשלם מס על העסקה הזאת
2)להוציא אישורים מביטוח לאומי וממע"מ בשביל מזמין העבודה והוא ישלם את זה
מקור והרחבה נוספת כאן וכאן -
אם אתה תופס זמנים טובים (עדיף זמני פתיחה) אתה עושה את כל זה תוך כ -3 שעות.
ובביטוח לאומי אתה בכלל לא צריך ללכת אליהם אלא ממלאים טופס 6101 דרך האתר שלהם
בביטוח לאומי ישאלו אותך (בטפסים) כמה אתה מרוויח לחודש. תרשום את התקרה הגבוהה, כי בסה"כ יוצא שאה משלם 140 במקום 125 ש"ח, אך במקרה ביטוחי חלילה, תקבל לפי התקרה הגבוהה.
@by6199 אמר בדרוש לי קבלה על עבודה שעשיתי ללקוח:
אין דבר כזה מקבלים תקרה גבוהה במקרה ביטוחי אם משלמים לפי רף גבוה, ביטוח לאומי זה לא איך שבא לך.
יש כללים מאוד ברורים כמה % מהרווח מפרישים, יש תשלום משוער בהתחלה ואח"כ זה מתקזז או מבקשים תוספת תלוי לפי מצב העסקשתיכם צודקים רק שאתם מדברים על שתי מקרים שונים
בעסק קיים זה לפי שנה קודמת
אבל בפתיחת עסק חדש עדיף להצהיר על התיקרה הגבוהה יותר כי אם שילמת יותר תקבל את הכסף בחזרה אבל אם שילמת פחות אתה גם תצטרך לשלם את ההפרש וגם לא תהיה באמת מבוטח על זה (זה משהו אבסורדי אבל מידיעה ברורה אשה עצמאית שהצהירה על 1000 ש"ח חודשי והרווח בפועל היה 1500 ויצאה לחופשת לידה באמצע שנה היא תקבל חופשת לידה לפי 1000 ש"ח אבל בסוף שנה תצטרך לשלם לביטוח לאומי רטואקטיבי לפי 1500 לחודש אבל לא תקבל תוספת על חופשת לידה - ואותו דבר גם בביטוח על נזקים בעבודה) -
@מעמד אמר בדרוש לי קבלה על עבודה שעשיתי ללקוח:
@מנצפך מטפלת תמ"ת זה עצמאית ותוכל לשאול על זה את @clickone יש לו מידע בענין
מטפלת משפחתון זה יצור כלאיים מיוחד
היא לא חייבת להגיש דוח שנתי למס הכנסה, כי האישור מס שאתה מקבל מהמפעיל בתחילת השנה מספיק להם.
בקיצור יש לה חובות של עצמאי וחובות של שכיר (היא לדוגמא לא יכולה להחליט שמחר בא לה חופש כמו שעצמאי יכול, ומצד שני אין לה זכויות של שכירה)
וזכויות? מממ כמעט כלום
אבל עדיין זו עבודה שווהמצטרף לעצות כאן לפתוח עוסק פטור אם אתה הולך על מהלך של עסק.
לגבי הגשת דוח שנתי עקרונית אתה יכול לעשות לבד (הם עושים במס הכנסה אילו הדרכות לעניין). אני אישית כשהייתי עוסק פטור שילמתי לרו"ח ושילמתי כסף, אבל זה היה שווה, כי קיבלתי ערך מוסף שלא הייתי מודע לו לבד.יש לך גם אפשרות של חשבונית לשכיר (תחפש בגוגל) אבל זה פחות שווה....