איך משיגים מסמך שומת מס ?
-
@רואת-חשבון אשתי היא מטפלת משפחתון ואין לה תיק עוסק פטור במס הכנסה רק אישור של פטור ממס, ובארנונה בעיריה בקשו שומת מס מפקיד שומה.
איך אני משיג כזה דבר ? האם היא צריכה לפתוח תיק במס הכנסה ולהגיש דוחות ?
כי בהנהלת רשת המשפחתונים אמרו לה שאין צורך לפתוח תיק, אז היא לא פתחה. -
@מעמד דרישת העירייה מוזרה אבל לא מפתיעה...
הם מסוגלים לדרוש מסמכים לא קיימים או לא רלוונטיים, וקשה לשכנע אותם אחרת.במקרה שלכם אין ולא תהיה שומת מס, ועל העירייה להסתפק באישור של הגורם המשלם (משרד הכלכלה או הגוף המפעיל).
נסו לדבר עם מנהל מחלקת גביה או בעל סמכות אחרת. -
@master תלוי באיזו רשות.
באלעד למשל, בשנת הקמת העסק דורשים בעירייה "רווח והפסד חתום על ידי פקיד שומה".
לא מספק אותם אישור רו"ח, וגם לא שומה עצמה (לאחר שתמה השנה). רק המסמך הנ"ל.
לא עזרו כל ההסברים על כך שמסמך כזה אינו בנמצא ושום פקיד שומה לא יחתום על רווח והפסד של עסק כלשהו. -
@רואת-חשבון
ולכן באלעד אפשר לשים גם סתם חותמת של פקיד שומה על הדוח רווח והפסד של הרו"ח ..... -
@רואת-חשבון בכל אופן בדר"כ הכוונה לשומה המקורית הנשלחת בדואר לנישום(בצבע תכלת לבן)
-
@רואת-חשבון ולמי שולחים באמת שומת מס ?
רק למי שמשלם מס הכנסה ? או עסק פטור ? -
@רואת-חשבון אם אשתי תפתח תיק של עוסק פטור זה יכול לעזור לנידון של שומה ?
-
@ארי63 אכן כך, אך אם אין תיק במס הכנסה אין שומה.
@מעמד שומה נשלחת לכל מי שהגיש דוח על הכנסותיו למס הכנסה.
בדר"כ מוגש דוח למי שיש לו תיק והוא נדרש לכך, אך גם מי שהגיש בקשה להחזר מס יקבל שומה.לגבי פתיחת תיק:
- לא בטוח שיתנו לכם לפתוח תיק. זה תלוי במשרדי מע"מ ומס הכנסה.
יש הנחיה למע"מ לא לפתוח תיקים למטפלות במשפחתונים של משרד הכלכלה, במשרדי מס הכנסה אין הנחיה חד משמעית וכל פקיד שומה נוהג כרצונו (מאיזה אזור אתם?) - אם תפתחו תיק, הוא יפתח מעכשיו והלאה, עדיין לא תהיה לכם שומה ל2017.
לדעתי הטוב ביותר הוא להתמקח עם העירייה עוד קצת ולנסות להביא אישור חליפי.
- לא בטוח שיתנו לכם לפתוח תיק. זה תלוי במשרדי מע"מ ומס הכנסה.
-
@רואת-חשבון אמר באיך משיגים מסמך שומת מס ?:
לגבי פתיחת תיק:
לא בטוח שיתנו לכם לפתוח תיק. זה תלוי במשרדי מע"מ ומס הכנסה.
יש הנחיה למע"מ לא לפתוח תיקים למטפלות במשפחתונים של משרד הכלכלה, במשרדי מס הכנסה אין הנחיה חד משמעית וכל פקיד שומה נוהג כרצונו (מאיזה אזור אתם?)דרום, המס הכנסה שלנו נמצא בבאר שבע
אם תפתחו תיק, הוא יפתח מעכשיו והלאה, עדיין לא תהיה לכם שומה ל2017.
לדעתי הטוב ביותר הוא להתמקח עם העירייה עוד קצת ולנסות להביא אישור חליפי.
האמת שלנו ולעוד מטפלת הייתה סייעתא דשמיא ונתנו לנו הנחה ואז כשמטפלות אחרות ניגשו לבקש את ההנחה, היה איזה ביקורת בעיריה ונהיה בלאגן מזה שהפקידות מאשרות על סמך הכרטסת של המפעיל ולא סידרו להם בגלל הנ"ל.
רק שכל מה ששאלתי עד עכשיו זה כדי לקדם את פני הרעה לשנה הבאה ולדעת מה לעשות ואיך אז נפתור את זה.
ולכן שאלתי כעת.יש משהו שאפשר לעשות לגבי שנה הבאה ? כלומר איך להתכונן ולכסות את עצמנו שאם יבקשו, נדע מה לעשות ?
-
@clickone @מעמד
מטפלות במשפחתונים מקבלות אחת לשנה אישור על סך התשלומים שקבלו.
בחלק מהרשויות האישור כולל גם מידע על תשלומי הורים ועל ניכוי 37% כהוצאות.
אישור זה מועבר על ידי המשלם למס הכנסה ועל פיו מחושב גם מענק עבודה, אין סיבה שהעירייה תסרב לקבל את זה כאסמכתא.
המשמעות של המסמך היא בדיוק כמו 106 לשכיר. -
@רואת-חשבון אמר באיך משיגים מסמך שומת מס ?:
בחלק מהרשויות האישור כולל גם מידע על תשלומי הורים ועל ניכוי 37% כהוצאות.
אצלנו אין את זה גם היא לא קבלה מענק עבודה
הרכזת משפחתונים טוענת שבגלל שלא רשום את זה, אז זה עושה את כל הבעיה של ההנחות
אז מה אני עושה שאין לי את כל הנוסח לעיל ? -
@רואת-חשבון
זה האישור הפנימי של המפעיל. לא טופס 106.
ואיתו הולכים למס הכנסה כדי לקבל אישור תיאום מס.
לגבי מענק עבודה חלק מהמטפלות לא מקבלות גם אחרי שמביאות טופס 106. (ואין לי מושג למה. אשתי קיבלה בתקופה שהיה לה משפחתון מענק עבודה - אבל היה עליה שומת מס בגלל העסק העצמאי שלי - שהיא גם מוצהרת בו)לגבי האישור הפנימי אני מכיר אותו היטב בגלל שתוכנה שלי מנהלת את אחד ממפעילי המשפחתונים במגזר החרדי, משלב קליטת הילד ועד העברת המשכורות כולל. (זה המפעיל שמפעיל את המשפחתון של אשתו של @מעמד ) (והתוכנה היא זו שמוציאה את האישורים וכו)
-
@clickone אמר באיך משיגים מסמך שומת מס ?:
זה האישור הפנימי של המפעיל. לא טופס 106.
ואיתו הולכים למס הכנסה כדי לקבל אישור תיאום מס.
לגבי מענק עבודה חלק מהמטפלות לא מקבלות גם אחרי שמביאות טופס 106.לא אמרתי שזה 106 (106 הוא ריכוז משכורות וכאן אין מדובר במשכורת)
אמרתי שהמשמעות שלו היא כמו 106.
זה נקרא אישור על תשלומים, וכולל מידע שנתי. -
@רואת-חשבון
אני יודע. לכן קראתי לו 106.
אבל זה לא האשור הפנימי.
זה משהו אחר, שיוצא בבקשה מיוחדת מול ההנה"ח של הפעיל.
לא משהו שנשלח אוטומטית.
למרות שטכנית אפשר "לעצב" כזה מסמך עם הנתונים האמיתיים מתך התוכנה.מצד שני, אם את מס הכנסה מספק האישור הפנימי בלבד (לצורך אישור ניכוי מס) אז למה את העירייה זה לא יכול לספק?? (אני הפסקתי לנסות להבין את העיריות....)
בכל מקרה, מ @מעמד משמע שזה עניין רק לשנה הבאה....
נקווה שאחרי הבחירות דברים יירגעו (תמיד לפני בחירות יש יותר ביקורת ותלונות וכו')