איפכא מסתברא: אתגר הפוך לכולנו! מה טוב בפלטפורמה האחרת?
-
אני רואה שאתה כל כך אדוק על טכנולוגיות מיקרוסופט. מעניין אותי כמה הם משלמים.
http://www.geektime.co.il/microsoft-pays-youtubers-for-good-reviews/
אין לי בעיה גם להלל ולשבח אם הם משלמים טוב. ואני לא יספר לאף אחד. דבר איתי באישי.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב22/01/2014 08:42 (+02:00)
-
אתה לא חייב להגיב על כל פיסקה שאמרתי לא באתי כאן לטעון טיעונים נגד מישהו פשוט סיפרתי סיפור.
לא אמרתי שחייבים IDE אני לא מפגר. לא אמרתי שאי אפשר לראות את הטאמפלט. אני מספר מה חשבתי בעבר. ואני חושב שמתכנת מיקרוסופט זה בן אדם שמהתחלה שהולך עם קביים ולכן אף פעם הוא לא יכול לרוץ. כי הוא רגיל לקביים לכל הדעות קביים זה [size=150:36zea8mn]אקסס[/size:36zea8mn]
פורסם במקור בפורום CODE613 ב22/01/2014 08:38 (+02:00)
-
מה שהפריע לי בדוט נט זה שאני לא מכיר את כל הקוד של האפלקציה שלי כי הוא עושה לך טאמפלאט והיה לי חור שחור בקטע הזה.
תמיד יכולת לראות את הקוד של הטמפלט.
@magicodeבאיזה שהוא שלב התקנתי את wamp והתחלתי לתכנת בphp ראיתי שאתה יכול לכתוב קובץ בnoteped בלי להתקין IDE כאילו היה לי בראש שIDE זה חובה בשביל לתכנת כלומר זה תוכנה לתיכנות.
גם בVB.NET וגם בC# אתה יכול לכתוב בNOTEPAD בלי להתקין IDE. התוכנה שחובה לתיכנות זה הקומפיילר בלבד! ובמקרה של PHP זה המפרש של PHP.
@magicodeהתלהבתי מהפשטות של php שאני כותב קובץ ואני יודע בדיוק מה ירוץ בהתחלה כאילו בדוט נט לא היה ברור לי המהלך שם איזה פונקציה בתוכנה רצה ראשונה.
הפתיחות הזאת לתכנת שורה אחרי שורה פתחה לי את הראש. והפתיחה של הראש זה מה ששאב אותי לעולם הזה של הקוד פתוח. פתאום הרגשתי שאני יכול להבין איך המערכת עובדת מבפנים.
בטח. הרי קראת את כל קוד המקור של PHP (כתובה בC), ואתה בהחלט מבין איך PHP עובדת ומה היא עושה בכל רגע נתון, גם אני קראתי את כל קוד המקור של דוטנט (דרך הרפלקטור - בVB.NET :lol: ) ובהחלט מבין מה הם עשו שם. - לכן אני רגוע מאד לגבי מייקרוסופט.
טוב, ברור לך שהפיסקה הקודמת הייתה ממש בציניות.... - אנחנו לא מכירים ובאמת יכול להיות שעברת על הקוד מקור של PHP, אם אני יודע נכון נראה לי שיקיר** כן עבר על הקוד.**
אבל...
זה שלא היה ברור לך המהלך זה לא אומר שאין כזה. קוראים לזה מחזור חיים. ובדף ASPX זה נקרא מחזור חיים של דף. זו תורה שלימה, אבל טעימה מזה אתה יכול לראות כאן.
בPHP אין (בבסיס) מחזור חיים, הכל רץ אחד אחרי השני. אין אירועים וכו'. (ושוב, אני מדבר בבסיס.) בASPX יש מחזור חיים מאד מובנה שאתה צריך להצמד אליו. שלב הבקשה, הטעינה, ועד לשלב התשובה, כאשר יש לך שליטה של כל שלב כאירוע ולא כקוד רץ...היום לדעתי השפה הכי טובה שיש בעולם זה js. לא מכיר שפה יותר טובה מזה ואני אומר את מה שאני חושב. לא מתוך אדיאולגיה.
טוב זה דבר יחסי. התכוונת לנוח, ולכיף.....
פורסם במקור בפורום CODE613 ב22/01/2014 00:54 (+02:00)
-
לרוב הגבאים שאני מכיר אין אינטרנט זמין באופן קבוע.
אם זה הדבר היחידי שמציק לך.. אז מה רע להתקין הפצה ממש מינימלית (ארצ'י נגיד?), ולהתקין לו LAMP שירוץ עם המערכת.. ותחסום את סיסמת הרוט בשביל עצמך.. והוא יקבל שהדפדפן תמיד ירוץ.. והכל משמה?
באמת? עוד מחשב/מחשב וירטואלי להתקין?
חשבתי שדיברתם כאן על ביזבוז משאבים, לא?
ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה ביום שתהיה לו בעייה הכי קטנה בלינוקס, כמה כסף טכנאי יקח לו לשעת עבודה?? הרי זה לא כמו בווינדוס שכל ילד יודע לפתור בעיות [לפחות את הפשוטות] - בלינוקס מספיק שINIT6 יקפוץ פעם בשעה כי תהיה הגדרה הכי קטנה לא נכונה, והוא ישבור את הראש. ואל תספר לי שאין בעיות, בכל דבר טכני ובמיוחד במחשבים יש בעיות והם נוהגות לקפוץ בדיוק בזמן הכי קריטי (ובקיצור "מרפי")האמת שפשוט יכולת להציע את WAMP שזה שרת PHP על הווינדוס, למה לא עשית את זה? (פשוט מרוב הקיבעון על הלינוקס :lol: :lol: :lol: )
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 23:57 (+02:00)
-
אם זה הדבר היחידי שמציק לך.. אז מה רע להתקין הפצה ממש מינימלית (ארצ'י נגיד?), ולהתקין לו LAMP שירוץ עם המערכת.. ותחסום את סיסמת הרוט בשביל עצמך.. והוא יקבל שהדפדפן תמיד ירוץ.. והכל משמה?
נטרלת את המעלה של עדכון מרוחק, ותאמין לי שזה הרבה יותר כאב ראש לשנות/לתקן הגדרות בשרת מקומי מאשר לשלוח יישום מעודכן.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 14:45 (+02:00)
-
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 13:46 (+02:00)
-
מתוכן התגובות שלך, לא נראה שזוהי העדפה מטעמי נוחות אלא מטעמי אידיאולוגיה. תקן אותי אם אני טועה.
קשה לי לענות זה כי לבן אדם קשה לזהות את המניעים של עצמו. אבל אני באמת מרגיש שזה יותר נוח יותר קל ויותר טוב.
אני יגיד לך אני התחלתי את דרכי בדוטנט המורה שלי זה דוד ל.ט. הוא זה שלימד אותי את ההתחלה.
מה שהפריע לי בדוט נט זה שאני לא מכיר את כל הקוד של האפלקציה שלי כי הוא עושה לך טאמפלאט והיה לי חור שחור בקטע הזה.באיזה שהוא שלב התקנתי את wamp והתחלתי לתכנת בphp ראיתי שאתה יכול לכתוב קובץ בnoteped בלי להתקין IDE כאילו היה לי בראש שIDE זה חובה בשביל לתכנת כלומר זה תוכנה לתיכנות.
התלהבתי מהפשטות של php שאני כותב קובץ ואני יודע בדיוק מה ירוץ בהתחלה כאילו בדוט נט לא היה ברור לי המהלך שם איזה פונקציה בתוכנה רצה ראשונה.הפתיחות הזאת לתכנת שורה אחרי שורה פתחה לי את הראש. והפתיחה של הראש זה מה ששאב אותי לעולם הזה של הקוד פתוח. פתאום הרגשתי שאני יכול להבין איך המערכת עובדת מבפנים.
שתכנתתי בphp אתרים הייתי צריך להשתמש עם js תמיד js נתפסה אצלי כשפה של ילדים וככה תכנתתי איתה אף פעם לא הבנתי בזמנו את הקוד הסבוך של jquery כאילו זה היה בגלל שלא ידעתי את השפה על בוריה. לא חשבתי שאפשר לתכנת בjs דברים גדולים.
כמה זמן אחרי שיצא Nodejs התחלתי לתכנת בזה אני אפילו לא זוכר מתי.
וראיתי את היכולות שיש לזה מחינת זה שזה מבוסס אירועים. השפה הזאת ממש מדהימה מזל שזה השפה של הדפדפן.
מי שלא מכיר את השפה היטב היטב לא יבין את מה שאני אומר. לא מספיק לדעת לתכנת בזה. צריך להכיר אותה ממש מבפנים.היום לדעתי השפה הכי טובה שיש בעולם זה js. לא מכיר שפה יותר טובה מזה ואני אומר את מה שאני חושב. לא מתוך אדיאולגיה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 13:33 (+02:00)
-
http://www.microsoft.com/web/webmatrix/node.aspx
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 10:25 (+02:00)
-
ממש אין לי דעה מוקדמת על PHP וnodejs (בPHP נגעתי ופיתחתי כבר לפני 12 שנים כשהיא עדיין הייתה בחיתולים), ונשמח אם תסביר כאן איך מתקינים על ווינדוס פיתוח (או הרצה של תוכנית) nodejs. - למיטב ידיעתי כיום הפיתרון הוא להתקין מערכת וירטואלית של לינוקס, או ממש מחשב. זה לא פיתרון ללקוח קצה. חד וחלק. ומי שיגיד לך אחרת, או שהוא מערבב את הלקוחות שלו, או שהלקוחות שלו מפחדים ממנו ולא מוכנים לעמוד על דעתם!!
אני יודע שמישהו עוד יכתוב כאן שגם בדוטנט ובאקסס מחייבים את הלקוח להתקין משהו, אבל תסכימו איתי שזה לא להתקין מערכת הפעלה בוירטואל, מה גם שב90% מהמקרים הדוטנט והאקסס כבר מותקנים אצל הלקוח.אני חוזר בי.
אכן אני רואה עכשיו שיש התקנה של MSI באתר של Nodejs.פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 10:01 (+02:00)
-
אולי תסביר למה יש לך דעה מוקדמת ומוחלטת על php ו nodejs בלי לבדוק אותם .................
ממש אין לי דעה מוקדמת על PHP וnodejs (בPHP נגעתי ופיתחתי כבר לפני 12 שנים כשהיא עדיין הייתה בחיתולים), ונשמח אם תסביר כאן איך מתקינים על ווינדוס פיתוח (או הרצה של תוכנית) nodejs. - למיטב ידיעתי כיום הפיתרון הוא להתקין מערכת וירטואלית של לינוקס, או ממש מחשב. זה לא פיתרון ללקוח קצה. חד וחלק. ומי שיגיד לך אחרת, או שהוא מערבב את הלקוחות שלו, או שהלקוחות שלו מפחדים ממנו ולא מוכנים לעמוד על דעתם!!
אני יודע שמישהו עוד יכתוב כאן שגם בדוטנט ובאקסס מחייבים את הלקוח להתקין משהו, אבל תסכימו איתי שזה לא להתקין מערכת הפעלה בוירטואל, מה גם שב90% מהמקרים הדוטנט והאקסס כבר מותקנים אצל הלקוח.אני לא דיברתי נגד דוטנט בכלל אני בסה"כ אמרתי שאני מעדיף פלטפורמה אחרת שהיא יותר נוחה לי שאני יותר אוהב ועכשיו אני מוסיף שזה קוד פתוח וזה רץ על לינוקס.
מתוכן התגובות שלך, לא נראה שזוהי העדפה מטעמי נוחות אלא מטעמי אידיאולוגיה. תקן אותי אם אני טועה.
@magicodeלמשל דוד רואה בקשיחות של C# יתרון.
גם אני :lol: :lol:
בכל מקרה תרגיש חופשי לבחור איזו מערכת שנוחה לך, הדיון כאן הוא נטו כדי להבין אחד את השני ולא ח"ו לתקוף!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 09:49 (+02:00)
-
אכן לקשיחות זו יש מטרה, אם אתה כותב תוכנית גדולה בלא להצהיר מפורש על משתנים אתה יכול מהר מאוד להגיע שגיאות דקות שלא תשים לב אליהם,
בנוסף הצהרה על משתנים נותנת בהירות לקוד,
דבר נוסף כל משתנה תופס בזיכרון מקום מוגבל לפי הטיפוס שלו ולא יותר מזה וכך התוכנית רצה יותר מהר וחוסכת במשאבי חומרה.
שהרי בVB עדיין יש את האפשרות הזו למי שרוצה אבל C# לא עשו את זה כי ראו את התועלת שבקשיחות.פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 09:20 (+02:00)
-
שוב חרגנו מהנושא וחזרנו למלחמת ה"מה יותר טוב"
את זה עושים באשכול באיזה פלטפורמה תעדיפו להשתמש ליצירת תוכנה עם נתונים.
@ארכיטקט
אחד הנושאים הקריטיים ביותר בהנדסת תוכנה שהולכים ונזנחים לאחרונה הוא לדעתי העניין של חיסכון במשאבים, מכיוון שמשאבי המחשוב נמצאים היום בשפע יוצא דופן, הרבה פלטפורמות לא מתייחסות לזה, אבל האמת איננה כך, תוכנה צריכה להיות סקאלביליטי מהתחלה, ואילו WPF היא בזבזנית משאבים כרונית, וגם דוט נט לא טומנת ידה בצלחת, וזאת אחת הסיבות שלי להתנגד לפלטפורמה הזאת.אני ישמח אם תסביר למה PHP ו NodeJS לאטוחנות משאבים....
העובדה שאתה יכול לאתחל משתנים בלי להצהיר עליהם, היא אולי נוחה, אבל אומרת משהו....אולי תסביר למה יש לך דעה מוקדמת ומוחלטת על php ו nodejs בלי לבדוק אותם .................
אני לא דיברתי נגד דוטנט בכלל אני בסה"כ אמרתי שאני מעדיף פלטפורמה אחרת שהיא יותר נוחה לי שאני יותר אוהב ועכשיו אני מוסיף שזה קוד פתוח וזה רץ על לינוקס. שזה לא חסרון זה טעם אישי. למשל דוד רואה בקשיחות של C# יתרון.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 08:50 (+02:00)
-
שוב חרגנו מהנושא וחזרנו למלחמת ה"מה יותר טוב"
את זה עושים באשכול באיזה פלטפורמה תעדיפו להשתמש ליצירת תוכנה עם נתונים.
@ארכיטקטאחד הנושאים הקריטיים ביותר בהנדסת תוכנה שהולכים ונזנחים לאחרונה הוא לדעתי העניין של חיסכון במשאבים, מכיוון שמשאבי המחשוב נמצאים היום בשפע יוצא דופן, הרבה פלטפורמות לא מתייחסות לזה, אבל האמת איננה כך, תוכנה צריכה להיות סקאלביליטי מהתחלה, ואילו WPF היא בזבזנית משאבים כרונית, וגם דוט נט לא טומנת ידה בצלחת, וזאת אחת הסיבות שלי להתנגד לפלטפורמה הזאת.
אני ישמח אם תסביר למה PHP ו NodeJS לאטוחנות משאבים....
העובדה שאתה יכול לאתחל משתנים בלי להצהיר עליהם, היא אולי נוחה, אבל אומרת משהו....פורסם במקור בפורום CODE613 ב21/01/2014 01:43 (+02:00)
-
אז מה טוב בווב של דוטנט.
אני בזמנו רציתי לעשות שידור וידאו באינטרנט. שאני מעלה וידאו מהמחשב שלי והשרת מוריד את הודיאו לכולם.
בphp זה ממש מסובך בגלל שכל דף זה דף נפרד. ותהליך נפרד מה שאין כן בקובץ ashx זה עובד ממש יפה תסכלו על הקובץ לדוגמה.
<%@ WebHandler Language="C#" Class="Handler" %> using System; using System.Web; public class Handler : IHttpHandler { public void ProcessRequest (HttpContext context) { // Comment out these lines first: // context.Response.ContentType = "text/plain"; // context.Response.Write("Hello World"); context.Response.ContentType = "image/png"; context.Response.WriteFile("~/Flower1.png"); } public bool IsReusable { get { return false; } } }
שרת iis יריץ את הקובץ אם נלך לנתיב שלו זה דומה לphp בקטע הזה.
וכשהוא יריץ אז הוא טוען את הקובץ ומריץ את הפונקציה ProcessRequest עם context שזה אובייקט שמכיל את כל מה שקשור לבקשה ולתשובה של הhttp.עכשיו מה שהכי מרתק פה שהשטח שמחוץ לפונקציה הוא שטח משותף כלומר אפשר להשים שם משתנה שיהיה זמין גם לבקשה הבאה שתבוא ממקום אחר.
מה שטוב פה לשידור וידאו שאני העלתי כל פעם קטע מהמחשב שלי ושמרתי אותו בקובץ כדי שהוא יהיה זמין למשתמשים הבאים. פה לא צריך את זה מספיק לשמור מחוץ לפונקציה.
אז דוד זה לא כל כך נכון ש "אם ווב מוצא חן בעיניך בגלל המודלריות שלו שכל דף זה עולם נפרד".כי זה לא כל כך עולם נפרד.
אז למה אני לא מתכנת בדוטנט.
בגלל שאפשר לעשות את כל זה גם בnodejs. וגם אני לא אוהב את הקשיחות של C#. בjs אני יכול להוסיף אלמנטים לאובייקט איך שבא לי.
var person = {}; person.firstname="John"; person.lastname="Doe"; person.age=50; person.eyecolor="blue";
פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/01/2014 18:32 (+02:00)
-
יש הבדל גדול בין לא יודע את "ASP.NET MVC או Razor" לבין "לא יודע על כך דבר".
אני כתבתי דף אחד או 2 בaspx ואני אפילו סיפרתי לך על זה. ואמרתי לך שזה בעיקרון יותר טוב לדעתי מphp.אז להגיד שאני לא יודע על כך דבר זה שקר.
יש פה אי הבנה. כשכתבתי "לא יודעים דבר" על ה"פיתוח של דוט נט לווב" לא התכוונתי במילה פיתוח, את המובן של לפתח אפליקציה.
אלא את השדרוגים של הארכיטקטורה שמיקרוסופט הוסיפו.
סליחה לא התבטאתי ברור.
"לא יודע על כך דבר" נסוב על הפיתוח מאז ASP.NET 2 לבין כעת. ממילא זה נכון לגמרי לגבי מי שכתב דף או שתיים.פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/01/2014 18:09 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
@magicode
@דוד ל.ט.
וmagicode לא יודעים על כך דברשקר.
שקר זו מילה ממש חריפה, אני לכל היותר מקשקש.
אתה פתחת פעם אתר ASP.NET MVC?
כתבת בו?
אתה יודע מה זה Razor? אתה יודע מה זה View Engines של MVC?אם ככה אני מתנצל.
יש הבדל גדול בין לא יודע את "ASP.NET MVC או Razor" לבין "לא יודע על כך דבר".
אני כתבתי דף אחד או 2 בaspx ואני אפילו סיפרתי לך על זה. ואמרתי לך שזה בעיקרון יותר טוב לדעתי מphp.אז להגיד שאני לא יודע על כך דבר זה שקר.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/01/2014 17:41 (+02:00)
-
-
ארכיטקט, זה פשוט לא נכון.
הכל השערות מפוחדות חסרות טעם.
העובדה שכשאתה מריץ אפליקציה בWPF יש כמה רבבות מאפיינים גם הטרידה אותי, אבל:
א. תכלס זה עף כמו טיל על מחשבים ישנים.
ב. זה בכלל לא מאפיינים, זה פונקציות (מה שנקרא DP, מאפיינים תלויים), שכל עוד שלא קוראים להם הם לא תופסים אפי' ביט אחד בזיכרון (!!).
ג. אין אלטרנטיבה.אם ווב מוצא חן בעיניך בגלל המודלריות שלו שכל דף זה עולם נפרד, או בגלל סיבות אחרות, אז גם דוט נט מאפשרת לפתח לווב.
הפיתוח של דוט נט לווב הוא מטורף, יקיר וmagicode לא יודעים על כך דבר, גם אני לא, אבל אני שומע ורואה מאחורי הפרגוד פה ושם.פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/01/2014 12:56 (+02:00)
-
לפי מה שאני מבין מהתשובה של רחמים אתה ממש לא צודק, הסקלביליות בדוט נט לא מובנית מהרגע הראשון, ובשלב מסויים בן אדם יכול למצוא את עצמו בנקודת אל חזור כשהאפליקציה שלו גודלת בצורה בלתי צפוייה, שזה אמנם צרות של עשירים אבל אני מאחל לכל אחד צרות כאלו.... בפלטפורמות כמו nodejs או יתר הפלטפורמות האינטרנטיות החדשניות, הם חשבו מראש מקדם על סקלביליות והכל בנוי בצורה של יכולת גדילה אינסופית. אני מדבר עכשיו אפילו על דוט נט עצמה ולא רק על wpf, שהיא כשלעצמה משאבת ביצועים, אם תחשוב כל פקד מסכן כמה מאפיינים יש לו, וכמה מנועים עובדים בפול גז מאחורי הקלעים כדי להפעיל אותו.
חוץ מזה, בעולם הווב מבחינת פקדים וגם מעוד הרבה בחינות, יש תקן בינלאומי, ומרוץ מטורף של גדולי וטובי התכנתים ברחבי העולם, על מנת לייעל ביצועים באופן דרמטי מדור לדור ומתקופה לתקופה (התחרות העולמית על שוק הדפדפנים, היא בעצם הנושא הזה עצמו!!!! כאשר כרום יצאה עם מנוע v8 [שאגב גם nodejs מבוסס על אותו מנוע] היא הצליחה להשיג את כל הדפדפנים מבחינת מהירות ואז היא הציתה מרוץ אדיר בתחום) כך שאני מפתח מערכת כננס על גבי ענק, אבל אצל מייקרוסופט אתה תלוי בחסדים של חברה מסחרית, שראשית היא מונופול יחיד בתחום, ושנית לך תדע מה השיקולים שלהם??? אולי הם מעדיפים ביצועים נמוכים וגרפיקה גבוהה כי זה יותר מוכר... בינתיים זה לא נראה שמייקרוסופט צועדת בכיוון הסקלביליות כשהם הוציאו את דוט נט הם נתקלו תוך שנתיים בבעיות שלא איפשרו להם לתכנת עבור מערכות גדולות..... בושה וחרפה אחר כך הם תיקנו את זה (ולך תדע איזה טלאים הם שמו שם)
פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/01/2014 12:21 (+02:00)