עבודה עם מסד נתונים
-
יש לי מסד נתונים על שרת (VPS).
אני מעוניין לייצא את המסד נתונים (mysql) לקובץ על המחשב שלי, הן לצורך גיבוי, והן לצורך עבודה מול הנתונים (שינוי, כדי להחזיר אח"כ לשרת).אין לי מקום על השרת להכין קובץ גיבוי של מסד הנתונים ואח"כ להורידו למחשב.
-
איזו פקודה אני צריך, כדי להוריד את המסד נתונים ישר למחשב שלי, או לשרת VPS אחר שיש לי שיש בו יותר מקום.
-
לאיזה סוג קובץ כדאי לי לייצא? איפה אני יכול למצוא מדריך על עבודה עם תוכן של מסד נתונים ובאיזו תוכנה שולחנית?
-
-
-
@dovid אמר בעבודה עם מסד נתונים:
התוכנה הרשמית הויזואלית לwindows היא workbench.
בשביל ייצוא סתם מספיק כלי שרות פקודה שיש פה: https://dev.mysql.com/downloads/utilities/
אבל מאוד ייתכן שתרצה להתקין שרת mysql מקומי כדי שיהיה לך צורה נוחה לעבוד על הקבצים ולעדכן הלוך חזור את השרתים.יש לי שרת WAMP - זה לא טוב?
האם צריך כלי מיוחד לשורת הפקודה? אין פשוט שורה שמכניסים לטרמינל כדי ליצור את קובץ הגיבוי?
-
@clickone אמר בעבודה עם מסד נתונים:
@davidnead לא הצלחתי להבין.
יש לך מקום על השרת כדי לעשות גיבוי, או לא?על השרת שעליו נמצא המסד נתונים - אין לי מקום. אולם יש לי שרת אחר עם נפח איחסון גדול, כך שאם יותר קל לגבות לשרת אחר ואז להוריד למחשב מאשר להוריד ישר למחשב - אז יש לי אפשרות.
-
@davidnead אם יש לך WAMP זה מעולה. תתקין קודם את הworkbrench.
התקנתי. אלא שאיני מצליח להתחבר למסד הנתונים למרות שיש לי שם וסיסמה (שמשמשים לחיבור המסד לפטפורמת WEB אחרת), ולמרות שאני יודע שהגישה מרחוק מאופשרת בו. האם ייתכן שהיא מאופשרת בצורה מוגבלת או סלקטיבית?
-
@davidnead אמר בעבודה עם מסד נתונים:
התקנתי. אלא שאיני מצליח להתחבר למסד הנתונים למרות שיש לי שם וסיסמה (שמשמשים לחיבור המסד לפטפורמת WEB אחרת), ולמרות שאני יודע שהגישה מרחוק מאופשרת בו. האם ייתכן שהיא מאופשרת בצורה מוגבלת או סלקטיבית?
בהחלט. ייתכן שזה מוגבל לכתובות מסויימות. אבל אם יש לך שם וסיסמה תוכל לשנות את ההתנהגות הזו. קודם כל אתה בטוח ששמת את כתובת השרת הנכונה?
איזה גישה יש לך באופן כללי לVPS? זה windows עם חיבור לשולחן עבודה מרוחק? -
בהחלט. ייתכן שזה מוגבל לכתובות מסויימות. אבל אם יש לך שם וסיסמה תוכל לשנות את ההתנהגות הזו. קודם כל אתה בטוח ששמת את כתובת השרת הנכונה?
איזה גישה יש לך באופן כללי לVPS? זה windows עם חיבור לשולחן עבודה מרוחק?אין לי גישה לשרת עצמו שעליו יושב המסד נתונים, רק המשתמש והסיסמה למסד הנתונים, וכתובת השרת כמובן. אם היא נכונה? היא עובדת בפלטפורמה האחרת כמובן, אז כנראה היא נכונה.
הגישה לVPS שיש לי - SSH. וגם FTP. מערכת ההפעלה שלו אובנטו
-
אין לי גישה לשרת עצמו שעליו יושב המסד נתונים, רק המשתמש והסיסמה למסד הנתונים, וכתובת השרת כמובן. אם היא נכונה? היא עובדת בפלטפורמה האחרת כמובן, אז כנראה היא נכונה.
אני מבולבל:
בהדועה הפותחת דיברת על VPS שעליו יש מסד. אני מבין שיש לך אליו גישת ssh - שזו גישה לכל דבר, טעיתי במשהו? -
אין לי גישה לשרת עצמו שעליו יושב המסד נתונים, רק המשתמש והסיסמה למסד הנתונים, וכתובת השרת כמובן. אם היא נכונה? היא עובדת בפלטפורמה האחרת כמובן, אז כנראה היא נכונה.
אני מבולבל:
בהדועה הפותחת דיברת על VPS שעליו יש מסד. אני מבין שיש לך אליו גישת ssh - שזו גישה לכל דבר, טעיתי במשהו?אז ככה, יש כאן 3 שרתים VPS:
-
יש עליו מסד. אין לי גישה לשרת עצמו _SHH או משהו כזה), יש לי רק שם משתמש וסיסמה של המסד, במסד הזה מאופשרת גישה מרחוק.
-
אין עליו מסד, יש עליו פלטפורמת WEB, מערכת קבצים, שמחוברת למסד באמצעות השם והסיסמה של המסד. לשרת זה יש לי גישת SSH מלאה.
-
שרת אחר, ריק, משמש אותי לצרכים מזדמנים, יש בו נפח איחסון ותעבורה מספיק כדי לבצע עליו פעולות שונות במידת הצורך.
עכשיו ככה:
היות שבשרת מספר 2 יש כבר חיבור קיים למסד, ניסיתי ליישם שם פקודה לגיבוי המסד, אלא שזה לא הצליח כי על השרת הזה אין מספיק מקום לקובץ הגיבוי.היות שלשרת מספר 1 אין לי גישה, אני מניח שיש 2 פתרונות אחרים, אך לא הצלחתי ליישם אותם. או לחבר את השרת השלישי למסד המרוחק שעל השרת הראשון, ומשם לבצע פקודת גיבוי אל השרת הנוכחי, השלישי. או לבצע מהשרת השני פקודת גיבוי, אבל שתיצור את קובץ הגיבוי לא בשרת הזה השני שאין עליו מקום, אלא בכל כתובת אחרת שאבחר שיש עליה מקום, כמו שרת מקומי על המחשב שלי או הVPS השלישי הנ"ל.
מקוה שכעת אני ברור.
-
-
@davidnead למה שלא תכתוב קוד קצר וחד פעמי ששואב את כל הנתונים ומכניס אותם לטבלאות חדשות.
את הסכמה של הDB אתה כן יכול להוציא. זה שוקל כמה KB. לא יותר.אני יודע שזה פיתרון עקום. אבל בטוח שיעבוד.
אני לא בטוח שהבנתי מגעת לעשות את זה, ועוד באחריות הנדרשת ממסד גדול ומורכב.
אם אני מבין נכון, אתה מתכוון שאוכל להוציא את מבנה הטבלאות, ולאחר מכן אוכל לחבר את המסד החדש שאקים אל המסד הקיים ולשאוב ממנו את הנתונים.
אם לזה אכן כוונתך, לא הבנתי איך זה פותר את הבעיה. בסופו של דבר צריך לשאוב את הנתונים להיכן שהוא שיש עליו נפח איחסון מספיק. -
@davidnead למה שלא תכתוב קוד קצר וחד פעמי ששואב את כל הנתונים ומכניס אותם לטבלאות חדשות.
את הסכמה של הDB אתה כן יכול להוציא. זה שוקל כמה KB. לא יותר.אני יודע שזה פיתרון עקום. אבל בטוח שיעבוד.
איזה טבלאות? איפה הקוד ירוץ? ולאיפה הוא ישמור?
-
@dovid הקוד ירוץ בשרת מספר 3. (האמת הקוד יכול לרוץ בכל שרת)
הוא יקח את הסכמה משרת מספר 1, ויקים מסד נתונים בשרת מספר 3
אח"כ הוא יעשה שאילתות INSERT עם הערכים שקיבל משרת מספר 1 לשרת מספר 3.
הוא ירוץ בלופ על כל הרשומותזהו שהוא לא מתחבר, כלומר כנראה הremote פתוח רק לIP של 2.
ככה יצא לי מהשתלשלות הפוסט.
אתה צודק שהוא יכול לרוץ על 2 ולהתחבר בremote ל3, או למחשב שלו, אבל באותו ההדרכה איך להקים את המסד החדש אני צריך לתת לו הדרכה לפתוח את של 1. -
@dovid הקוד ירוץ בשרת מספר 3. (האמת הקוד יכול לרוץ בכל שרת)
הוא יקח את הסכמה משרת מספר 1, ויקים מסד נתונים בשרת מספר 3
אח"כ הוא יעשה שאילתות INSERT עם הערכים שקיבל משרת מספר 1 לשרת מספר 3.
הוא ירוץ בלופ על כל הרשומותאם אני כבר מתחבר מהשרת השלישי לראשון, מה ההבדל מלעשות ישר פקודת גיבוי?
ניסיתי פקודה כזו וזה לא הלך כי זה לא הצליח להתחבר למסד, אני חושש שאולי הגישה מרחוק מאופשר שם באופן סלקטיבי. בשיטה שאתה מציע הבעיה זהה - לא כך?