בניית תוכנה באקסס?
-
@clickone אמר בבניית תוכנה באקסס?:
אם אתה רוצה שממש כל הDB יישב אצל הלקוח אז ברור שאתה צריך להתין לו שם שרת.
אני לא מבין דבר אחד.
הרי כל תוכנה שמתקינים על מחשב יש לה איזה DB,
אז מה, זה אומר שאני לא יודע שיש לי שרת על המחשב
ואיך זה עובד כל תוכנה מוסיפה שרתים....
אני מבין שזה שאלות תמיותאם תוכל להאיר לי איך זה עובד
-
@אדרת תלוי מה הDB.
אם זה אקסס, (הDB, לא הממשק) אז ברוב המקרים הDLL שאמור לאפשר עבודה תקינה מולו קיים.
(בגירסאות הישנות של ווינדוס היה צריך להתקין ADO וגם DAO למי שזוכר...)אם זה מול SQL SERVER אז בד"כ הנתונים לא נשמרים על המחשב שלך, ואז מספיק רק דרייבר ODBC. בדוטנט ברוב המקרים הוא יודע לפנות לבחוץ בלי הגדרות מיוחדות.
אם הנתונים נשמרים על המחשב שלך, אז בהחלט צריך שרת מותקן. או שזו גירסת הקומפקט SQL שאז מספיק רק DLL כדי לפנות אליו.לא כל תוכנה מחזיקה שרת. לדוגמא, וורד שומר את הקבצים במבנה מיוחד משלו. בגירסאות האחרונות זה כבר התקן הפתוח של הXML.
ויש תוכנות שפונות לשרתים חיצוניים בחוץ, אבל לא מול SQL אלא מול שרתים שמנתחים את הSQL ומחזירים JSON.
(זה לא כ"כ בטיחותי לתת תמיד גישת SQL מכל מקום לשרת שלך. כי אז כל מי שקצת יודע יכול למחוק לך בציק' את כל הנתונים [אם לא בנית מערכת הרשאות מספיק טובה ברמת הDB]
@dovid יותר חסיד של זה [ככה אני זוכר שפעם דובר בפורום הישן ז"ל.] אני בעד לעשות מערכת הרשאות פנימית בתוך התוכנה ולא להסתמך על הערכת הרשאות של הDB. למעט במקרים כמו שכתבתי שאתה נותן למשתמש הקצה גישה ישירה לDB עצמו) -
@yosi_m אמר בבניית תוכנה באקסס?:
@clickone ו @מנצפך תודה על התגבות.
לגבי השאלה שלי האם אני מרוויח משהו מללמוד את זה דרך "המבוא למדעי המחשב" או שבכלל אני לא הולך לגעת בכלל בנושא הזה ועדיף לי ללמוד בדרך אחרת לא שמעתי תשובה. מישהו יכול להגיד?אתה מרויח. כל עולם התכנות עדיין מתבסס על אותם יסודות.
-
לגבי עלויות שרת בC# ובMSSQL, שזה היה בעבר אחת הטענות הגדולות לרעתם, היום זה השתנה, כי אפשר להריץ MSSQL וגם C# על לינוס.
יש איזה קישור למדריך איך לעשות את זה? (כלומר שרת MSSQL על לינוקס) והאם זה משנה איזה הפצה?
https://docs.microsoft.com/en-us/sql/linux/sql-server-linux-setup?view=sql-server-linux-2017
-
@מנצפך אמר בבניית תוכנה באקסס?:
@clickone אתה מאמין שבחנות של ווינדוס יש Linux? (נראה לי וירטואל מאשין).
לי מותקן subsystem של אובנטו בwindows. זה אפליקציה בחנות שפתוחה בנטפרי אבל לפני כן צריך לאפשר את התכונה של WSL:
-
@clickone ו @מנצפך תודה על התגבות.
לגבי השאלה שלי האם אני מרוויח משהו מללמוד את זה דרך "המבוא למדעי המחשב" או שבכלל אני לא הולך לגעת בכלל בנושא הזה ועדיף לי ללמוד בדרך אחרת לא שמעתי תשובה. מישהו יכול להגיד?תודה רבה על הקישור לספר, מעניין שזה חינמי וחוקי.
-
שימו לב שיש גם את זה (חלק 2)
http://meyda.education.gov.il/files/free books/יסודות מדעי המחשב 2.pdf -
@dovid אמר בבניית תוכנה באקסס?:
לי מותקן subsystem של אובנטו בwindows. זה אפליקציה בחנות שפתוחה בנפטרי אבל לפני כן צריך לאפשר את התכונה של WSL:
מצטער אבל אני כנראה בור בדבר הזה.
התקנתי את זה, וכל מה שיש לי זה טרמינל לינוקס על המחשב. איך אני מתקדם מפה הלאה? להתקין את השרת לנהל את הDB וכו', -
@מנצפך אמר בבניית תוכנה באקסס?:
שימו לב שיש גם את זה (חלק 2)
http://meyda.education.gov.il/files/free books/יסודות מדעי המחשב 2.pdfלמה כאן אני מגיע לדף סינון אוטומטי של נטפרי ובחלק הראשון זה נפתח ישר?
לך תעבור על 250 עמודים לראות שהרובוט לא מחק משהו חשוב...
עריכה: לפי הנראה לא נמחק טקסט אך נמחקו תמונות מוטמעות. -
@dovid אמר בבניית תוכנה באקסס?:
לי מותקן subsystem של אובנטו בwindows. זה אפליקציה בחנות שפתוחה בנפטרי אבל לפני כן צריך לאפשר את התכונה של WSL:
מצטער אבל אני כנראה בור בדבר הזה.
התקנתי את זה, וכל מה שיש לי זה טרמינל לינוקס על המחשב. איך אני מתקדם מפה הלאה? להתקין את השרת לנהל את הDB וכו',לא מבין כלום. עירבו שתי נושאים, התקנת MSSQL על לינוקס, ובדרך אגב דברו גם על התקנת תת מערכת לינוקס על windows.
אני הבנתי שיש לך מערכת לינוקס קיימת (לא וירטואלית על הwindows), ואתה רוצה להתקין עליה MSSQL, טעיתי? -
@dovid בהתחלה אמנם רציתי להתקין על מערכת לא וירטואלית אבל אז ראיתי מה שכתבת שיש לך מותקן על הוינ אז רציתי לנסות את זה. ועל זה כתבתי שחוץ מטרמינל לא ראיתי עוד משהו.
אין יותר מטרמינל. יש טריקים אבל עזוב. זה יותר להתעסק בלפתור באגים.
תתקין ubuntu נורמלי על מכונה -
@clickone אני יותר מתמקד בתוכנה שולחנית. תוכל להגיד לי אולי מהי הגרסה של MSSQL שאני צריך להשתמש בה?
אני מתכוון אני בסך הכל כותב תוכנה בויזואל סטודיו ורוצה לחבר DB שינהול לבמחשב אחר. משהו פשוט כי גם ככה אני בקושי יודע מה אני עושה ועיקר הכוונה שלי היא ההתנסות בסוג הזה של תוכנה, פעם קודמת השתמשתי במחשב שעליו כתבתי בשביל השרת של SQL ומעולם לא הצחתי להתחבר ממחשב אחר (מתוך התוכנה הכוונה כלומר בדיקות חיבור של קובץ UDL עבד לי) זה הסיבה שהפעם אני רוצה מלכתחילה להשתמש במחשב אחר.
ואגב אם יש למישהו "הדרכה" לגבי ספריות מוכנות DLL וכאלה שיכולים לעזור לי בהתמשקות של הDB עם התוכנה שאני כותב זה מאוד מאוד יעזור לי (חומר בעברית אני מתכוון כי חומר באנגלית יש לי בגוגל. תודה)טוב זה כבר באמת נושא לפורום תיכנות.... בכל זאת עדיין אשמח לעזרה.