תחליף זול לפורמייקה חסרה בדופן של ארון - האם קיים?
-
@golanart ועוד משהו, מה זה אומר משהו איכותי?
יש המלצה, או טפט סטנדרטי מחנויות חומרי יצירה???
האם טפט לא שקוף קצת, ויחשוף את הצבע תחתיו? -
@golanart אמר בתחליף זול לפורמייקה חסרה בדופן של ארון - האם קיים?:
כדאי לתת לו שכבת
לקה ולחכות יום לפני ההדבקהאיפה קונים לקה, איך זה נראה ואיך מורחים?
-
@golanart הבנתי, לא נראה לי מתאים לידיים לא מקצועיות...
אם אני מוצאת רק טפט סטנדרטי, כדאי לצבוע קודם את העץ כדי שהצבע שלו לא ייחשף דרך הטפט?חוץ מזה, יש לי רעיון קצת מגוחך, אבל אולי הוא כן ישים, והוא הכי זול ודורש הכי פחות בלגן.
לרכוש יריעת PVC דקה (מה שנמכר כמפת שולחן לפי מטר), בצבע ומרקם מתאים ולהדביק עם דבק טפטים או משהו כזה.
השאלה אם יש לזה סיכוי לצאת סביר. -
@golanart דבק אחר לא ילך?
קשה להצליח לעשות את זה מקצועי בניסיון ראשון....חוץ מזה, דבק מגע זה לא זה שמגיע בשפופרת בגודל 5 ס"מ עם חור של מילימטר? כמה אצטרך בשביל 2 משטחים של 60 על 250?
-
@golanart טוב, נארגן תגבורת וננסה....
תודה רבה על הסבלנות והמידע הרב. -
@רואת-חשבון אם כבר לעשות כדברי @GolanArt
ניתן להדביק פורמייקה באותו תהליך. יותר קל (כי אין בועות).
ניתן לקנות בנגריות פורמייקה לפי מידה. -
@אדרבה מה המחיר של זה?
זכור לי שבררתי וזה היה אמור לצאת לי כמה מאות שקלים, ואני מחפשת פתרון זול מאוד.
יש לי 2 דפנות של 60 על 250 -
@רואת-חשבון אפילו פלטה בגודל הזה לא מגיע למחיר הנ"ל..
אינני בקי במחיר. אך גם טפט איכותי אינו זול מידי. -
@אדרבה אני שאלתי נגר. אולי נפלתי על מישהו יקר.
אברר שוב.בכל מקרה פלטה בסדר גודל דומה או אולי קצת יותר עלתה לי 1,200, כולל חיתוך למידות הדרושות לי והדבקת קנט (כך קוראים לזה?) מסביב.
-
@רואת-חשבון 1200??
לא מעט יקר, הרבה יקר!!
המידות הנ"ל מתאימות לפלטה אחת חצויה לאורך. ו11 מטר קנט
יחד אמור לעלות פחות מחצי. -
@אדרבה באמת?
קניתי בנגריה ידועה ומוכרת בבני ברק,
אבל זה דרש קצת יותר מפלטה אחת (נראה לי שהמידות המדוייקות היו 3 דפנות של 50 על 150), אולי בגלל זה. -
@רואת-חשבון גודלה של פלטה ממוצעת היא 120X240
ואם זה היה 3X50 זה אכן מצריך 2 פלטות
עדיין לא מחיר זול במיוחד אבל כבר יותר סביר.
(לפעמים 'נגריה ידועה' זה סיבה למחיר יקר יותר ולא להיפך ) -
@אדרבה טוב, למדתי משהו.
באלעד אין לנו נגריות, אין אזור תעשייה ואין לי אפשרות טכנית לגשת ולבקש חומר חתוך, כך שאני צריכה לברר איפה אנייכולה לרכוש פורמייקה.
אנסה לבדוק התכנות של כל אחד מהרעיונות שלמעלה, ונראה מה יצא עד פסח.תודה!
-
@רואת-חשבון
סליחה שאני מתערב,
אבל לעיתים- כשמנסים פתרונות בזול, משלמים ע"כ אח"כ ביוקר!!
לדעתי, אל תנסו את הפתרון של המפת שעוונית כלל / או צביעה, זה לא יצא, ואם יצא - כל הארון עלול לצאת מהבית מאיך שהוא ייראה..
PVC - חומר עבה יותר וקל לעבודה כמובן, אבל המראה שלו על הארון - ... בכ"א, זה לא שייש מטבח לפסח..
פורמייקה לפי מידה מדוייקת שינסרו אצל הנגר [לא לבד! היא עדינה, ועלולה להתפצפץ] - תצא הכי טוב בעולם, כולל הדבקה גם לא הכי מקצועית. שווה את ההשקעה, אם אכפת לכם מהמראה.
זו בכ"א דעתי הלא מקצועית, וזה מה שהייתי בוחר לעשות.
אגב, מה בדבר פתרונות יצירתיים - במידה והארון בחדר ילדים, לעשות מהצד הזה לוח הודעות של הילדים, בדר"כ לא חשוב כ"כ הרקע שלו ? חדר שינה - הדבקת מראה גדולה, נוח ושימושי [לא יהיה זול], אבל תרוויחו המון כבר מההוצאה, וכן ע"ז הדרך..
בהצלחה!! -
@עברי-אנכי תודה על האכפתיות!
אני באמת צריכה לחשוב על זה....
הבעיה שלי שמרוב מחשבות החדר כך כבר 4 שנים ואני רוצה לגמור עם זה. ככה אני.
לגבי רעיונות נוספים, המיקום בעייתי.
יש מיטה (שלישיה סטנדרטית) ומשני צידיה ארונות שהופרדו שצמודים אליה לחלוטין.
כך שלוח הודעות או עבודות לא יתאים.
אולי יש לכם רעיונות נוספים?
הכיוון מוצא חן בעיני בשביל פתרון זמני. -
@רואת-חשבון
אשמח לשמוע שבסוף נעזרת פה..
אם זה בחדר ילדים [כך אני מבין..], מה עם לוח יצירות של עבודות מהגן / בית הספר, שבינינו אין איפה לתלות אותם בבית, והילדים/ות כל היום תולים אותנו שנתלה אותם. ניתן לעשות מעין "מסגרת" על כל השטח הנידון - עם כיתוב כותרת מרשימה וצבעונית למעלה: "גלריית האומנים שלנו" [וכדו'..].
בצד השני, ניתן לתלות תמונת פלקט מעניינת, נוף, או תמונת ילדים ענקית של המשפחה. אפשר לפתח בפוטו מקצועי בגודל הרצוי [אפי' בלי להדפיס על קנבס], רק על קפה, או אפי' נייר מבריק עבה, שתחברו בקלות בעזרת אקדח סיכות, או דבק חם, או מעט דבק מגע [לא תצטרכו להתמודד עם בעיה של בועות וכו'].
אם יש בחדר ווילון, ייתכן וניתן יהיה לשלב בד זהה לווילון על הארון מהצד, ייתן אווירה של חדר כפרי מעט.. -
@עברי-אנכי הרעיון של לוח עבודות יכול להיות טוב.
איזה צבע זול יכול להתאים כדי לצבוע בסיס כלשהו, אפילו לא מקצועי (ובלי שיופים ומקשרים ושות'), שעל גביו אעצב את כל הנ"ל? שלא יהיה ממש על גבי העץ הגולמי. -
@רואת-חשבון
אינני יודע עדיין מהו המשטח שאת הולכת לעבוד עליו - וזה חשוב, כי ההתייבשות של החומרים שונה, וכך גם הספיגה והקליטה של המשטח. בכ"מ, ישנם המון סוגים, וכדאי להתייעץ בחנות מקצועית ששמה תיקנו.
חוצמז'ה, לא עדיף אולי להדביק/להצמיד פלקט עבה [מבריק/מט] גדול, על כל השטח, ועליו תוכלו לעשות מה שתרצו ? מקסימום פישלנו, מחליפים בחופש הבא בסגנון אחר, הרווחנו עוד תעסוקה לילדים.. וגם יעלה הרבה יותר זול.
אם פלקט נראה עלוב, ניתן להשתמש בקפה, פלקט קשיח ויציב, וניתן גם לנעוץ בו נעצים וסיכות מהדק, בכלל נוח לעבודה. -
@עברי-אנכי קפה תתפוס לי מקום רב.
גם ככה אני על המילימטר. המיטה נכנסת בול.