האם יש הבדל משמעותי בכתיבת תוכניות אסמבלי ללינוקס או ווינדוס?
-
ב"ה כתבתי את התוכנית הראשונה שלי עם קצת עזרה מAI
section .data number db "1000", 10 length equ $ - number section .text global _start _start: mov rax, 1 mov rdi, 1 mov rsi, number mov rdx, length syscall mov rax, 60 mov rdi, 0 syscallואז ראיתי שבווינדוס זה פשוט קריאה לAPI
עכשיו.. יש הבדל מה להתחיל מביניהם כלומר אני מעדיף ווינדוס
יש עניין להתחיל בלינוקס או משהו כזה כי זה יותר קל (ככה הבנתי...)
או שאין הבדל משמעותי? -
section .data number db "1000", 10 length equ $ - number section .text global _start _start: mov rax, 1 mov rdi, 1 mov rsi, number mov rdx, length syscall mov rax, 60 mov rdi, 0 syscallואז ראיתי שבווינדוס זה פשוט קריאה לAPI
או שאין הבדל משמעותי?@שאלתיאל בלינוקס כנראה תמצא דברים יותר מגניבים ברשת אבל השאלה מה ללמוד ספציפית תלויה איך תבחר להמשיך
אם אתה עדיין מתנסה בכלליות לדעתי כדאי לך ללכת על ווינדוס כי זה כנראה יותר נגיש לך ולאלו שתשתף בהתלהבות שלך
אני גם חושב שיש יותר התעסקות בתשתית בווינדוס שמלמדת יותר (לא כתבתי ללינוקס אבל ממה שהבנתי עם השנים)אגב יש לי פוסט ארוך בטיוטות על אחד הנושאים הקודמים שלך שמפאת קוצר הזמן לא הספקתי להשלים ולשלוח
-
או שאין הבדל משמעותי?@שאלתיאל לענ"ד (בלי שלמדתי אסמבלי בצורה מסודרת או עם תכניות גדולות)
שלב ראשון: תדאג שאתה מבין כל תו מהקוד שהבאת (אולי אתה כבר מבין, אין לי דרך לדעת)
ביתר פירוט (מה שרלוונטי להבדלים בין לינוקס לווידוס):mov rax, 1- למהrax? מה המשמעות של מספר1פה?mov rdi, 1- שוב כנ"ל,- כנ"ל בשורות הבאות, למה הבחירה ב-
rsiו-rdx - מה עושה
syscall
אח"כ יהיה כדאי מאוד באמת לכתוב תוכנה מקבילה לווינדוס ולשאול את עצמך מה ההבדלים ולמה (למה בווינדוס קוראים ל-API ולא עושים
syscall? האם אפשרי לעשותsyscallבווינדוס? האם אפשרי לעשות קריאת API בלינוקס לקבל אותה תוצאה? שימת לב לשינויים ברג'יסטרים בקריאות API, וכו')אח"כ אין באמת יותר מדי הבדל אם אתה מתמקד בלינוקס או ווינדוס, כדאי לענ"ד להכיר שניהם ואת ההבדלים העיקריים (סתם לידע כללי ומקיף)