כוס קולה על המקלדת
-
אני ממליץ (בלי אחריות כמובן) על יונקס מחשבים ברח' פינס (הדוידקה) בירושלים 0507771328.
יצא לי לטפל שם כמה וכמה פעמים בבעיות חומרה. תמיד יצאתי מרוצה.
בהערת אגב, אם היה מדובר רק על החלפת מקלדת, אפשר לקנות באיביי ולהחליף ידנית, קצת מאתגר אבל אפשרי - מנסיון, יש מדריך באתר fixit.@shraga כתב בכוס קולה על המקלדת:
בהערת אגב, אם היה מדובר רק על החלפת מקלדת, אפשר לקנות באיביי ולהחליף ידנית, קצת מאתגר אבל אפשרי - מנסיון, יש מדריך באתר fixit.
בדגם הזה המקלדת מחוברת עם ניטים מפלסטיק, ולפרק אותה צריך להמיס אותם, לא פשוט.
-
אני ממליץ (בלי אחריות כמובן) על יונקס מחשבים ברח' פינס (הדוידקה) בירושלים 0507771328.
יצא לי לטפל שם כמה וכמה פעמים בבעיות חומרה. תמיד יצאתי מרוצה.
בהערת אגב, אם היה מדובר רק על החלפת מקלדת, אפשר לקנות באיביי ולהחליף ידנית, קצת מאתגר אבל אפשרי - מנסיון, יש מדריך באתר fixit.@shraga כתב בכוס קולה על המקלדת:
הרגע מסרתי לטכנאי, מחר יפרק הלוח אם ונראה מה המצב, אעדכן
-
@shraga כתב בכוס קולה על המקלדת:
בהערת אגב, אם היה מדובר רק על החלפת מקלדת, אפשר לקנות באיביי ולהחליף ידנית, קצת מאתגר אבל אפשרי - מנסיון, יש מדריך באתר fixit.
@מעלה-ומוריד כתב בכוס קולה על המקלדת:
הנסיון שלי הוא ספציפית עם X1 YOGA (לא יודע איזה דור) ולא נתקלתי בזה.
-
@מעלה-ומוריד כתב בכוס קולה על המקלדת:
הנסיון שלי הוא ספציפית עם X1 YOGA (לא יודע איזה דור) ולא נתקלתי בזה.
@shraga אני לא כתבתי את זה מנסיון כמובן, אלא ממה שאמר לי הטכנאי
מעניין...
בכל מקרה יישר כח
אני החלטתי שלא לסכן את המחשב הזה כי הוא יקר מכדי לסמוך על הידים הטובות שלי
ואפילו לא לנסות לפרק את הלוח אם בשביל להציץ בינו לבין המקלדת [היתה לי תאוה גדולה, אבל תאות הממון גברה].
הספקתי לראות שהקונקטורים שלו עדינים ומיניאטורים, ושהוא צפוף מאד, לא מקבוק אבל בכל זאת. -
שלום וברכה
נשפך לי להוותי כוס קולה שלמה על המקלדת של הThinkPad X1 שלי
הפכתי מיד את המחשב
ניתקתי בטריה דרך הביוס [התחלתי בלנסות לפרק, אדהכי והכי עבר חצי שעה]כרגע אחרי שבת כל המקשים שבאיזור מקש הרווח תפוסים כיאה לגוש קולה יבש שתפס אותם
ומסתמא יש הרבה סוכר וחומצות כי זה קולה ולא מיםיש תקוה?
למי פונים עכשיו, יש מעבדה מומלצת?
זה מחשב יקר ואני צריך מקצוענים@מעלה-ומוריד ניתוק דרך הביוס לא הדבר הכי מוצלח בעולם
מבחינת האם יש תקווה אתה יכול להרגע לדעתי
רוב המקלדות של טינקפד בוודאי X1 מוגנות מים
לדעתי לא נכנס כלום למחשב
פירוק מלא, מעבר עם אלכוהול (לפחות 96%) על הכל בעדינות
מעבר קשוח עם אלכוהול על המקלדת
ייבוש יום
לדעתי כמו חדש
אם אתה בצפון (עפולה) מוזמן להגיע אליי -
אני שמח לעדכן שהטכנאי בדק את הלוח אם והוא כהגדרתו 'פיקס'
איך שאני מבין האיטום במקרה הזה עבד והקולה לא הגיעה לשם
הוא מנקה את המקלדת וכשיחזיר לי נראה מה מצבה
ברוך ה' יום יום -
אני שמח לעדכן שהטכנאי בדק את הלוח אם והוא כהגדרתו 'פיקס'
איך שאני מבין האיטום במקרה הזה עבד והקולה לא הגיעה לשם
הוא מנקה את המקלדת וכשיחזיר לי נראה מה מצבה
ברוך ה' יום יום@מעלה-ומוריד בגדול מה שכתבתי
אם המקלדת עדיין לא עובדת אמבטיית אלכוהול וייבוש בהחלט יכולים לעזור -
המחשב עכשיו אצלי ואני יכול לעדכן מהשטח...
בסייעתא גדולה יצאתי בזול גמור
המקלדת עובדת לחלוטין, אין בעיות מגעים שמקפיצות אותיות מטורללות
מבחינת חוית ההקלדה קצת מעצבן שיש מקשים שהתחושה היא שהם לא נלחצו, בגלל הסוכר שמדביק להם את המנגנון.
אבל מבחינת התוצאות של ההקלדה בשיטה עיורת רגיל - תקין לגמרי, לא קורה שצריך ללחוץ שוב.נראה לי שאפשר לסכם שלא כל מחשב היה יוצא ככה בזול, גם לענין הלוח אם וגם לענין המקלדת...
יישר כח על כל העצות וההפניות.
למקרה שמישהו חלילה נתקל בבעיה כזו להבא:
- חובה להפוך את המחשב ולהעמיד אותו בצורת אוהל
- לנתק מיד את הסוללה, זה אומר לפתוח את הברגים של המחשב עם מברג משקפיים, ולחפש את הקונקטור של הסוללה, אם אתם לא יודעים לעשות את זה תמצאו בדחיפות מישהו שיעשה את זה - על מנת למנוע זרמים חשמליים כשהלוח אם רטוב, זה יכול לגמור את המחשב טוטאל לוס.
- לפנות בהקדם המיידי לניקוי קורוזיה. במקרה שלי פניתי לאיש נעיןם וישר בשם נועם טולדנו, שמצאתיו במידרג וראיתי שמתמחה בזה והציבור מרוצה, ואכן גם אינ הייתי מרוצה. אני לא שם כאן את המספר שלו, אפשר למצוא אותו במידרג, ותמיד עדיף להגיע דרכם.
- במקרה שאתם שואלים את עצמכם בכמה מסתכם הנזק: אם לא הלך שום רכיב בלוח אם [וככל שניתקתם את הסוללה יותר מהר - הפחתתם את הסיכוי שיקרה כזה דבר] עלות ניקוי קורוזיה 600 ש"ח. אם הלכו רכיבים - תלוי לפי הענין.
-
@מעלה-ומוריד בגדול מה שכתבתי
אם המקלדת עדיין לא עובדת אמבטיית אלכוהול וייבוש בהחלט יכולים לעזור@יעקב2 כתב בכוס קולה על המקלדת:
אם המקלדת עדיין לא עובדת אמבטיית אלכוהול וייבוש בהחלט יכולים לעזורמכיון שהמחשב כבר מחובר ואני לא רוצה לשלם שוב על טכנאי
חשבתי על הזלפה של אלכוהול למקשים וללחוץ עליהם עשרות פעמים
זה ישים? יעיל? -
@יעקב2 כתב בכוס קולה על המקלדת:
אם המקלדת עדיין לא עובדת אמבטיית אלכוהול וייבוש בהחלט יכולים לעזורמכיון שהמחשב כבר מחובר ואני לא רוצה לשלם שוב על טכנאי
חשבתי על הזלפה של אלכוהול למקשים וללחוץ עליהם עשרות פעמים
זה ישים? יעיל?@מעלה-ומוריד לא לא לא
כרגע יש חשמל פעיל וגם אם היה לך 99 אחוז אלכוהול זה מאוד לא כדאי
אני מדבר אחרי פירוק
הרבה בדגמים של הX1 זה 2 ברגים מאחורה ( האמצעיים לפעמים יש לידם סמל של מקלדת) והיא נשלפת
על הצד וזה ככה, זה לדחוף מלמעלה לכיוון העכבר ואז להויא מהצד למעלה ולהרים בעדינות, שים לב זה לא מחבר אין סופי אז להרים לאט לאט