דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. תכנות
  3. באג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה

באג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר תכנות
23 פוסטים 8 כותבים 444 צפיות 5 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה פוצל מתוך הנושא נתקלתי אתמול בבאג חמוד dovid
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • dovidD dovid

@avi-rz הלואי, הבעיה שלא כולם יכולים להיות מנהלים. בטח שאם זה הולך לך, לך על זה בכל הכח.
    באריכות: אתה צודק לגמרי שמנהל לא צריך להיות מתכנת X10 ובמידה מסויימת אפילו לא צריך לדעת לכתוב קוד. בפרט בדרך ניהול מונחה משימות (להבדיל ממיקרו-ניהול), ובעצם אנחנו מדברים בכל הנושא רק על מנהלים מהסוג הזה.
    בעצם מנהל הוא זוג של רכז, שככל שהוא מבין יותר את התחום יש לו ייתרון אבל הוא לא צריך בכלל את הייתרון הזה כדרישת סף.
    ואכן מקצוע הניהול מייתר את כל המקצועות האחרים. תמיד להיות מנהל מצליח ורווחי יותר מלהיות מומחה בכל תחום. מנהל בית חולים הוא הרבה פעמים רופא ממוצע ומטה אם בכלל (למרות תואר הפרופסור שלו), וביל גייטס בטח איבד את כישורי הפיתוח של מאוד מהר במהלך הקריירה. למרות המסורת בארץ ששרי ביטחון למשל יהיו עם ניסיון צבאי (אולי בשביל ייתרון של המיקרו-ניהול או הבנה מעמיקה יותר של ה"איך"), ברוב המקרים האחרים אין את זה בכלל.
    מנהל גם מרויח הרבה יותר ממתכנת ובעצם אין גבול לרווחים שהוא יכול לקבל (כיזם/עצמאי/או מנהל חברה עשירה), וזה שיקול בהשתדלות אם שני המקרים מתאימים במידה שווה לאדם.
    אלא שמנהל מסוג זה גם צריך כישורים. הוא צריך דבר ראשון להצליח לפעול מכח הסיפוק הזה, בלי הסיפוק של החכמה או היצירה האישית (בפרט כשהעובדים שלך מוכשרים ממך אפילו בליטוש הרעיון או שינוי לחלוטין), שנית הוא צריך להיות בעל יכולת של "התנתקות" מה"איך" במידה רבה. למתכנתים (במידה מובהקת) שאני מכיר אין את שני הדברים, וממילא זה לא השתדלות וחלקם אפילו לא אפשרי.

A מנותק
    A מנותק
    avi rz
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@dovid אני כתבתי את הדברים על רקע אישי,
    לפני 4-5 שנים כתבתי תוכנה ב node.js + sequelize, הסרט שזה היה,
    ליצור

• migerations
    • models
    • routes
    • services
    • controllers
      אפי' בשביל ה CRUD הבסיסי, זה לא נגמר!
      הייתי פשוט מתוסכל מזה, כמובן לא מתחרט, צברתי מזה נסיון מאוד נחמד, אממה כרגע אחרי שאני מכרי את הדברים למה שאני לא אקבל את הבסיס בצורה טובה יותר ונקייה והעיקר קלה יותר.
      לכן אני חושב שאת הדברים שאנחנו מכירים למה שלא נוריד את זה לגורמים חיצוניים,
      וכמו שאמרתי את התיקון באגים והוספות קריטיות, ברור שיש לזה מעלה לעשות לבד להשתפשף, וככה אתה מוצא את הזמן להתייעל בנישות יכולות יותר להביא אותך לשאיפה של ה X10.
      נ.ב. כותב כ"ז מנימה אישית ברור שאפשר לחלוק, וכמובן הדעה שלי ענייה, בתוך בין כל הראשים כאן.
    תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
    • dovidD מנותק
      dovidD מנותק
      dovid
      ניהול
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@avi-rz הבנת מדברי שצריך להתנזר מAI?
      אני רק הערתי על ה"בזבוז" של חצי שעה.

• מנטור אישי בתכנות והמסתעף – להתקדם לשלב הבא!
      • בכל נושא אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com
      תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • E eido

@avi-rz אני חושב שכל מה שכתבת זה טוב ויפה, פרט לעובדה שאני לא מכיר בינה מלאכותית שיודעת לעשות דברים כמו שצריך.
        משהו נקודתי - כן, אבל מערכת מורכבת ממש לא. וגם הנקודתי זה רק משהו קטן, הבינה מלאכותית פשוט בנויה ככה, אני לא מאמין שיבוא יום וזה יהיה במקום מתכנת.
        אני נעזר המון בבינה מלאכותית, מצד אחד זה מקל עלי כי אני מתעסק בשפה שאני לא מכיר, ולא כ"כ רוצה ללמוד לעומק. ומצד שני, אני שורף המון זמן על טעויות של הבינה מלאכותית.
        בקיצור, זה כלי עזר מצוין, לא מעבר! חשוב שיזכרו את זה!

NH.LOCALN מנותק
        NH.LOCALN מנותק
        NH.LOCAL
        כתב נערך לאחרונה על ידי NH.LOCAL

@eido כתב בבאג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה:

משהו נקודתי - כן, אבל מערכת מורכבת ממש לא. וגם הנקודתי זה רק משהו קטן, הבינה מלאכותית פשוט בנויה ככה, אני לא מאמין שיבוא יום וזה יהיה במקום מתכנת.

כדאי שתתחיל להאמין, אחרת תגיע לא מוכן וחבל
        זה עניין של שנה-שנתיים לכל היותר, איזור 2027

ההתקדמות מאוד עקבית כבר כמה שנים, וכרגע אין שום סיבה להניח שנגיע למגבלה מסויימת (של מחשוב, אנרגיה או כל דבר אחר) לפני 2028 לפחות

@dovid כתב בבאג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה:

@avi-rz הלואי, הבעיה שלא כולם יכולים להיות מנהלים. בטח שאם זה הולך לך, לך על זה בכל הכח.
        באריכות: אתה צודק לגמרי שמנהל לא צריך להיות מתכנת X10 ובמידה מסויימת אפילו לא צריך לדעת לכתוב קוד. בפרט בדרך ניהול מונחה משימות (להבדיל ממיקרו-ניהול), ובעצם אנחנו מדברים בכל הנושא רק על מנהלים מהסוג הזה.

מנהל גם מרויח הרבה יותר ממתכנת ובעצם אין גבול לרווחים שהוא יכול לקבל (כיזם/עצמאי/או מנהל חברה עשירה), וזה שיקול בהשתדלות אם שני המקרים מתאימים במידה שווה לאדם.

כדאי להתחיל להתרגל כבר מעכשיו להפוך ממתכנת פשוט למנהל, ככל שמקצוע התכנות ילך ויהפוך ללא רלוונטי - ככה הצורך להפוך ל"מנהל" של צוות AI ילך ויגבר

לאתר הפרוייקטים החדש שלי
        https://nhlocal.github.io
        *
        לבלוג שלי - יומן מסע אישי בחזית מהפכת ה-AI
        https://blog.ze-kal.top

E תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • A avi rz

@eido חולק ע"ז לגמרי, גם מבחינת התוכנה, יש כלים ממש טובים ועקביים.
          אני אישית משתדל להסביר ברור מה אני רוצה ובאיזה צורה,
          ולפעמים גם את זה אני עושה איתו, ומתחיל בצאט חדש עם התוכנית הרצויה - כמובן אחרי ביקורת.
          לגבי התקדמות ההתפחות שלו, אין ספק שמה שהלקח לו להתקדם בהרבה זמן, = ניהיה פחות זמן, וכך אני מאמין שזה ייתפתח מאוד.
          צריך לעלות על הגל, לא רואה ברירה אחרת.
          אני עכשיו באמצע פרויקט מורכב, אשתדל בעז"ה בל"נ לעדכן האם הצלחתי לעבוד איתו בכל השלבים...

E מנותק
          E מנותק
          eido
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@avi-rz כתב בבאג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה:

גם מבחינת התוכנה, יש כלים ממש טובים ועקביים.

איזה כלים יש? אני משתמש בGPT החינמי (את שאר הבינות שניסיתי לא אהבתי) אולי בגלל זה אצלי הוא יותר מתקשה?!

NH.LOCALN תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • NH.LOCALN NH.LOCAL

כדאי שתתחיל להאמין, אחרת תגיע לא מוכן וחבל
            זה עניין של שנה-שנתיים לכל היותר, איזור 2027

ההתקדמות מאוד עקבית כבר כמה שנים, וכרגע אין שום סיבה להניח שנגיע למגבלה מסויימת (של מחשוב, אנרגיה או כל דבר אחר) לפני 2028 לפחות

@dovid כתב בבאג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה:

כדאי להתחיל להתרגל כבר מעכשיו להפוך ממתכנת פשוט למנהל, ככל שמקצוע התכנות ילך ויהפוך ללא רלוונטי - ככה הצורך להפוך ל"מנהל" של צוות AI ילך ויגבר

E מנותק
            E מנותק
            eido
            כתב נערך לאחרונה על ידי eido

@NH.LOCAL כתב בבאג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה:

מי אמר שAI יצטרך מנהל? מסתבר שהוא יוכל לנהל כמו כמה מנהלים ביחד ובפחות מהזמן.

מה שנקרא, נחיה ונראה. אני לא מאמין שנגיע ליום שבו הAI יחליף (עם דגש על יחליף) את המתכנת האנושי. כנ"ל להרבה תפקידים.

NH.LOCALN תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • E eido

@NH.LOCAL כתב בבאג: בינה מלאכותית, או לשבור את הראש חצי שעה:

מה שנקרא, נחיה ונראה. אני לא מאמין שנגיע ליום שבו הAI יחליף (עם דגש על יחליף) את המתכנת האנושי. כנ"ל להרבה תפקידים.

NH.LOCALN מנותק
              NH.LOCALN מנותק
              NH.LOCAL

צודק

רק לאור זאת - לא ברור המשפט הזה:

לאתר הפרוייקטים החדש שלי
              *

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • E מנותק
                E מנותק
                eido
                כתב נערך לאחרונה על ידי

לשיטתך כאמרינן.
                על הצד שהוא יתפתח בתחום התכנות, הוא גם יתפתח בתחום הניהול, אני לא רואה הבדל בין ה2 (לענין זה).

nigunN תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • E eido

לשיטתך כאמרינן.
                  על הצד שהוא יתפתח בתחום התכנות, הוא גם יתפתח בתחום הניהול, אני לא רואה הבדל בין ה2 (לענין זה).

nigunN מנותק
                  nigunN מנותק
                  nigun
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@eido
                  לבנתיים המודלים מוגבלים באורך הקונטקסט
                  במשרות ניהוליות צריך קונטקסט רחב ואפילו רחב מאוד.
                  כנראה זה יכול להפתר בכמה דרכים אבל זה לא בדיוק המסלול של הפתרונות למודל יותר חכם שיעשה משימות מבודדות בצורה יותר טובה

מייל: nigun@duck.com

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • E eido

איזה כלים יש? אני משתמש בGPT החינמי (את שאר הבינות שניסיתי לא אהבתי) אולי בגלל זה אצלי הוא יותר מתקשה?!

NH.LOCALN מנותק
                    NH.LOCALN מנותק
                    NH.LOCAL

ברור! מודלים בתשלום כמו GPT 5 CODEX, או אפילו מודל שניתן להשיג בחינם כמו ג'מיני 2.5 פרו, טובים עשרת מונים מהמודלים החינמיים הנפוצים

זו אחת הבעיות המרכזיות (שכבר הזכרתי כאן בפורום לאחרונה) - שמודדים את יכולות ה-AI על פי המודלים הכי טיפשים בשוק

לאתר הפרוייקטים החדש שלי
                    *

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • E מנותק
                      E מנותק
                      eido
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

מעניין, אותו לא ניסיתי ולא יכול לחוות דעתי עליו. יתכן והוא באמת טוב.
                      לג'ימני פחות התחברתי, יש דברים שבהם הוא יותר טוב מGPT אבל פחות התחברתי אליו. לדעתי הוא צריך להשתפר בענין של רצף שיחה, אני יכול לשאול שאלה, הוא יכתוב מגילה באנגלית אני אכתוב לו תכתוב בעברית והוא לא יבין מה אני רוצה ממנו, כל שאלה מנותקת מקודמתה, וזה בעיני קצת חסרון.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

• 1
                      • 2
                      בא תתחבר לדף היומי!
                      • התחברות