הרשאות משתמשים ע"ג רשת
-
@מד כתב בהרשאות משתמשים ע"ג רשת:
@צדיק-תמים כתב בהרשאות משתמשים ע"ג רשת:
לכאורה שם זה אמור להציג משתמשים בתוך הדומיין
מה אתה קורא "דומיין" את המחשב הנוכחי? אבל אני מדבר בלהוסיף משתמשים של מחשבים אחרים. או אולי ווינדוס סרבר?
אבל אתה יכול להוסיף ידנית פרטי כניסה עבור SMB (שיתוף הקבצים של וינדוס) בלי להוסיף משתמש ממש, דרך Windows Credential Manager, ואז לשתף את התקיה ל Authenticated Users
זה יועיל רק למשל אם המחשב א' יש לו משתמש בשם "ראובן" וסיסמא "1234", ובמחשב הב' יש משתמש "שמעון" וסיסמא "5678", ואז אני מכניס את השם "ראובן" וסיסמת "1234" לתוך הCredential Manager של מחשב השני, ואז שמעון יוכל לגשת להקבצים של ראובן.
אבל באופן זה ידע שמעון את הסיסמא של ראובןנראה לי שלא הבנת אותי, הסיסמה לא צריכה להיות כמו הסיסמה האמיתית של המחשב המתחבר
בדוגמה שלך נוסיף למחשב א' (שרת הקבצים) את האישור "גישה לקבצים" עם הסיסמה "9999" וזה מה שמחשב יקליד בפופאפ שמבקש להכניס שם משתמש וסיסמה של מחשב ב', ומחשב ב' יקבל את הפרטים האלו למרות שאין ממש משתמש בשם "גישה לקבצים" במחשב ב' -
בדוגמה שלך נוסיף למחשב ב' (שרת הקבצים) את האישור "גישה לקבצים" עם הסיסמה "9999"
ואיך?
(יצויין שאני קראתי מחשב ב' להמחשב המתחבר, ולשרת הקבצים קראתי מחשב א', אולי זה גורם איזה אי הבנה?) -
הוא אומר שצריך להוסיף משתמש לשמעון במחשב של ראובן. משמע שאין דרך לתת גישה לשמעון במחשב של ראובן אלא בא' מהדרכים שכתבתי בתחילת האשכול, דהיינו או לתת גישה לכל הרשת, או לתת לשמעון משתמש וסיסמא אמיתי על מחשב של ראובן.
לכאורה הפתרון היחיד הוא דרך redfish כנ"ל. אם אני לא צודק נא לתקן אותי. -
בדוגמה שלך נוסיף למחשב ב' (שרת הקבצים) את האישור "גישה לקבצים" עם הסיסמה "9999"
ואיך?
(יצויין שאני קראתי מחשב ב' להמחשב המתחבר, ולשרת הקבצים קראתי מחשב א', אולי זה גורם איזה אי הבנה?)כן גם אני, טעות הקלדה. ערכתי את הפוסט האחרון שלי.
כאמור ממה שראיתי אפשר לעשות את זה דרך Credential Manager של וינדוס, ואם אני מבין נכון זה לא מאפשר להתחבר למשתמש אלא רק לSMB
תגגל לדוגמה Credential Manager for SMB -
גם אחר צער ה'גלגולים' לא מצאתי אפשריות לתת גישה לשמעון (משתמש מחשב ב') להקבצים של ראובן (משתמש מחשב א'=שרת הקבצים) באמצעות ה-Credential Manager, ה-Credential Manager הוא רק "שומר סיסמאות" והוא בא במקומו של הפופאפ, דהיינו אם שמעון יודע הסיסמא הפרטי של ראובן והוא מכניס אותו לה-Credential Manager שלו (מחשב המתחבר) אז יכול לגשת להקבצים של ראובן בלי הפופאפ.
מעניין אותי את האופציה הזאת:
לכאורה היה אפשר לגשת להקבצים לפי אופצי' הנ"ל דרך שרתי http כמו hfs או filebrowser שהוזכרו למעלה ודומיהן אבל פשוט לא הצלחתי לגשת לקבצי ראובן ממחשב של שמעון דרך סייר הקבצים רק דרך הדפדפן. -
@מד hfs או filebrowser זה אתר אינטרנט לכל דבר ועניין. ברור שזה לא יעבוד עם סייר הקבצים
גם אחר צער ה'גלגולים' לא מצאתי אפשריות לתת גישה לשמעון (משתמש מחשב ב') להקבצים של ראובן (משתמש מחשב א'=שרת הקבצים) באמצעות ה-Credential Manager, ה-Credential Manager הוא רק "שומר סיסמאות" והוא בא במקומו של הפופאפ, דהיינו אם שמעון יודע הסיסמא הפרטי של ראובן והוא מכניס אותו לה-Credential Manager שלו (מחשב המתחבר) אז יכול לגשת להקבצים של ראובן בלי הפופאפ.
אני מדבר על Credential Manager בשרת, כלומר המחשב שאליו מתחברים
-
אני מדבר על Credential Manager בשרת, כלומר המחשב שאליו מתחברים
ומה אפשר להגדיר שם? האם תרשה אותי לשאול אותך אם כבר ניסיתם את זה?