מערכת לניהול תורמים יעבוד גם עם אתר?
-
תגובה: אקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים
היי,
קודם כל תודה ענקית ל @OdedDvir על המדריך המושקע בטירוף!
אשמח לדעת האם ואיך אפשר לחבר את זה גם לאתר אינטרנט,
אני באמצע לבנות אתר של תרומות, אבל הDB שלי הוא גוגל שיטס, מה שלא כ"כ מאפשר לי להתנהל עם תורמים ומתרימים ועוד ועוד כל מיני בעיות.תודה רבה!
-
@יגעתי-ומצאתי חפש בפורום, יש כמה נושאים פה על הנושא
אבל זה רלוונטי אחרי שכבר השקעת במסד של אקסס
אם עוד לא השקעת באקסס, לענ"ד אל תבנה מראש עם אקסס אם אתה רוצה לחבר אליו אתר. אקסס לא מיועד לזה.הDB שלי הוא גוגל שיטס
המילים צורמים קצת... שיטס לא מיועד לזה. יש מוצרים אחרים יותר מתאימים
מה שלא כ"כ מאפשר לי להתנהל עם תורמים ומתרימים ועוד ועוד כל מיני
לא הבנתי בדיוק הכוונה, אבל בכל מקרה אני לא חושב שאקסס יהיה הכיוון הנכון לפתור את זה במקרה שלך
תלך יותר לכיוון של DB קלאסי, או כלים כמו airtable
-
@yossiz כתב במערכת לניהול תורמים יעבוד גם עם אתר?:
המילים צורמים קצת... שיטס לא מיועד לזה. יש מוצרים אחרים יותר מתאימים
מאה אחוז!!
פשוט ממש נוח לי להשתמש בזה כי אני רגיל,
ואגב, זה באמת לא נוח כי הייתי צריך לכתוב סקריפט כדי לייצא את זה לאתר
תלך יותר לכיוון של DB קלאסי, או כלים כמו airtable
חשבתי באמת על אירטייבל אבל אני צריך לראות איך זה עובד מה המחירים,
כרגע אני בונה את הפרוייקט ממש ממש לאט אז ככה שאני לא רוצה לשלם על זה סתם.
מישהו התנסה בחינם? -
@יגעתי-ומצאתי יש תחליף חינמי ל-airtable בשם nocodb
-
ש תחליף חינמי ל-airtable בשם nocodb
יש לזה איזשהו מדריך בעברית אולי?
כרגע אני מנסה להסתדר לבד...
אגב, מתייעץ מה עדיף:
שהנתונים יטענו משם, ואז החישבון יהיה באתר עצמו.
או ששם אני יעשה את החישבון ואתר יטען ישר את הנתונים ויציג אותם כגרפים? (כמו שהיה עד עכשיו עם הגוגל שיטס) -
@יגעתי-ומצאתי כתב במערכת לניהול תורמים יעבוד גם עם אתר?:
יש לזה איזשהו מדריך בעברית אולי?
מן הסתם לא
שהנתונים יטענו משם, ואז החישבון יהיה באתר עצמו.
או ששם אני יעשה את החישבון ואתר יטען ישר את הנתונים ויציג אותם כגרפים? (כמו שהיה עד עכשיו עם הגוגל שיטס)לענ"ד השיקול העיקרי הוא שתעשה מה שיותר נוח לך
אבל יש יתרון כלשהו שהחישובים יהיו שמורים בקוד, כי יש הרבה כלים לניהול קל של קוד. כמו ניהול גירסאות עם גיט וכדומה. זה גם יותר נגיש לך, לא צריך לעבור כמה מסכים בתוך אתר להגיע לחישוב.
זה גם תלוי באופי החישובים. כמה לוגיקה יש בהם. כמה זה עלול להשתנות במשך חיי המוצר. -
מן הסתם לא
מקווה שלפחות כאן יוכלו לעזור לי!
-
יצרתי בינתים טבלאות בסיסיות.
-
הכנתי תמונה של הסבר בין קישור הטבלאות אחת לשניה:
כרגע אשמח לעזרה איך מקשרים ביניהם ומה צריך להוסיף \ לשנות בטבלאות.
תודה. -
-
ומה צריך להוסיף \ לשנות בטבלאות
תמחק מכל טבלה את העמודה ID כי העמודה הכי שמאלית עם הכותרת "#" הוא ה-ID
איך מקשרים ביניהם
למשל בטבלה "רשימת מתרימים" תלחץ על החץ למטה בכותרת העמודה "שיעור ID" ושנה את ה-type ל-link, בתיבה שנפתח תבחר Relation Type = One to One ובבחירת טבלאות תבחר "רשימת שיעורים"
כנ"ל לגבי כל עמודה שהוא קישור לטבלה אחרתמובן?
-
מובן?
כן תודה!
אבל משום מה אני לא מצליח למחוק חלק מהעמודות.
(אגב, לשנות את הtype של התאריך ושעה ג"כ לפורמט של תאריך ושעה ולא של טקסט, נכון? מה הרווח בזה?)
-
אבל משום מה אני לא מצליח למחוק חלק מהעמודות
גם אני, ניסיתי לבדוק, ובינתיים לא מצאתי פתרון. מקווה שזה לא באג אצלם.
אגב, לשנות את הtype של התאריך ושעה ג"כ לפורמט של תאריך ושעה ולא של טקסט, נכון?
כן
מה הרווח בזה?
יש פונקציות שעובדות על תאריך/שעה, למשל סינון לפי תאריך, לא מוקדם מ- או לא מאוחר מ-
זה לא יעבוד על שדה טקסט -
@yossiz
לגבי המחיקה אני פשוט ימחק את מה שכן אפשר ומה שלא נמחק אני ישנה למה שמחקתי (מקווה שזה מובן...)לגבי הקישור בין הטבלאות עשיתי מה שאמרת אבל בגלל שמחקתי את הID והשארתי את המספרים שיש בכוכבית אז כשאני מנסה לקשר את המספר תורם הוא לא נותן לי את המספרים:
רק את הפרמטרים האחרים - שם טלפון ומייל.
-
@יגעתי-ומצאתי לגבי המחיקה, הסיבה שלא יכולת למחוק הוא מפני שהעמודה מוגדרת כ-Display Value Field - הכוונה שהעמודה משתמשת עבור הצגת השורה (כאשר מקשרים שורה זו לטבלה אחרת השורה מוצגת על ידי התוכן של עמודה זו)
הפתרון הוא להחליף את ה-Display Value Field לעמודה אחרת (איזה עמודה שתבחר תעבור למיקום הראשון בטבלה - אחרי המספר)
-
אגב, אני לא לוקח אחריות על הפלטפורמה... אני מכיר אותה בדיוק כמוך, כאשר ציינתי את שמה לא התכוונתי להמליץ עליה. מקווה שלא תיתקל בבעיות. מכיון שמדובר בשירות מסחרית אפשר להניח שדברים בד"כ עובדים טוב.
זה נראה שימושי בהמון מקומות בעולם להרבה אתרים גם גדולים וקטנים, כך שאני לא ממש חושב שיקרה משהו.
בכ"א אשמח לדעת מה הDB שהכי טוב עבור זה
אציין שכבר התחלתי עם משהו ממש קטן בSQL אבל אני ממש לא אוהב את זה, אני מעדיף משהו יותר נוח.
(חוץ משהו שאני לא יודע איך מחברים את זה לאתר) -
בכ"א אשמח לדעת מה הDB שהכי טוב עבור זה
אציין שכבר התחלתי עם משהו ממש קטן בSQL אבל אני ממש לא אוהב את זה, אני מעדיף משהו יותר נוח.
(חוץ משהו שאני לא יודע איך מחברים את זה לאתר)אין לי מספיק פרטים לענות לך פה תשובה טובה מותאמת אישית
בעיקר חסר לי הידיעה איזה תחומים של תכנות/בניית אתרים אתה מכיר ובאיזה רמההמילה "SQL" לא ברורה לגמרי, כי SQL היא שפת שאילתות ולא מסד נתונים. אני מניח שאתה מתכוון למשפחה שלמה של מסדי נתונים שבד"כ מתשאלים ב-SQL.
הם מוכרים בצורה יותר רשמית כ-relational databases (מסדי נתונים יחסיים), זה כולל הרבה מסדי נתונים, המפורסמים מתוכם הם sql server, mysql, postgres, sqlite. גם אקסס נמצא בקטגוריה זו.יש הרבה דרכים לפניך
הכיוון הכי קלאסי באתר כמו זה הוא להשתמש במסד SQL-י מהנ"ל
גם בזה אפשר לבחור באחסון עצמי או באחסון מנוהל שזה שירות ענן מאחסן בשבילך המסד - אחסון עצמי יותר זול, אבל צריך ניהול.
אם תבחר ב-sqlite אין שום ניהול כי זה פשוט קובץ שיושב על השרת.להתחבר למסד כזה צריך ידע בתכנות, והצורה להתחבר תלוי באיזה שפה אתה משתמש
יש סוג אחר של מסד שידוע כ-nosql, המפורסם מביניהם הוא mongodb, זה נושא בפני עצמו להסביר היותרונות והחסרונות שלו לעומת מסדים האחרים,
גם שם אפשר לבחור בין אחסון עצמי למנוהל, וכמו האחרים צריך ידע בתכנות כדי לחבר אתר אליומכיון שכבר התחלת בצורת החשיבה של relational databases (טבלאות עם קישורים בין הטבלאות) אני מניח שככה תרצה להמשיך
בצד השני של הסקאלה יש שירותים כמו nocodb ו-airtables שנותנים ממשק גרפי ומאפשרים הרבה פעולות בלי לכתוב שורת קוד
יש גם דברים באמצע כגון https://supabase.com. צריך לכתוב קוד אבל מאוד קל להתממשק איתו
-
בצד השני של הסקאלה יש שירותים כמו nocodb ו-airtables שנותנים ממשק גרפי ומאפשרים הרבה פעולות בלי לכתוב שורת קוד
אני יותר אוהב את הסגנון של הממשקים הללו.
פחות אוהב קוד וממשק מבולגן בעין.
לכאורה אני ינסה להמשיך כרגע עם nocoDB ונראה...תודה על כל העזרה עד כה.