קריאת התנ"ך
-
שלום,
יש משהו שמפריע לי…. החלוקה הנוכחית של התנ"ך לפרקים אינה החלוקה היהודית הקדומה אלא חלוקה נוצרית המייצרת פרשנות שלא תמיד מתאימה לרוח היהדות.
קשה להתנתק מהחלוקה הנוצרית הנפוצה כל כך ולכן יצרתי את אתר מסדירים, המאפשר להמיר בקלות בין החלוקות. האתר הוא בקוד פתוח, שיתופי וחינמי.
רציתי לדעת מה כדאי לשפר כדי שהאתר יעזור ללמוד תורה בלי החלוקה הנוצרית? יש באתר חיפוש חופשי לפי מילים, חיפוש לפי פרקים ולפי סדרים, הצגת פרשות השבוע, הפניה למקראות גדולות ועוד. מה עוד כדאי שאעשה?
אשמח לכל עזרה בהפצתו, שיפורו ועיצובו!
https://www.masdirim.org/ -
-
אולי הוא כתב שם מידי הרבה פעמים "נצרות"
-
-
-
@nirmasdirim כתב בקריאת התנ"ך:
האתר הוא בקוד פתוח
לא מצויין בפוסט שלך או באתר איפה אפשר למצוא קוד מקור אז אני מעיז להביא פה קישור לפרוייקט:
https://github.com/bambiker/sdarim@nirmasdirim כתב בקריאת התנ"ך:
מה כדאי לשפר כדי שהאתר יעזור ללמוד תורה בלי החלוקה הנוצרית
צריך לשפר את חווית המשתמש באתר
כמה בעיות ששמתי לב אליהם:- אחרי בחירת ספר/פרק/סדר לדאוג שהשדות הבאות יסוננו בהתאם ולא יקבל ערך שלא קיים, למשל אחרי בחירת ספר בראשית, להגביל את הבחירה של הפרק לפרקים א-נ
- שדה חיפוש חופשי: לא כתוב ברור מה התפקיד שלו, צריך שיהיה ברור שמדובר בחיפוש בתוכן הפסוקים (אני הבנתי בהתחלה שאפשר לכתוב טקסט חופשי כמו "בראשית א כה" או "שמות פרק כז" וכדומה)
- שדה חיפוש חופשי: לחיצה על חיפוש כאשר השדה ריק תוקע את הדפדפן
- צריך לשפר בהרבה את יופי העיצוב (דברים בסיסיים: שוליים בצידי העמוד, גופן יותר יפה)
- ראיתי שמוגדר להשתמש בגופן heebo אבל בפועל זה לא מוצג ככה
@mekev כתב בקריאת התנ"ך:
לדאוג שהוא יהיה פתוח בנטפרי?
פתוח עכשיו
-
@dovid כתב בקריאת התנ"ך:
אם אתה רוצה לפנות לקהל מגוון עדיף שברבנים יהיו גם ממגזרים אחרים (אדמורים, רבנים חרדיים, חבד וכדומה).
אפשר למצוא מכתבי רבנים בנושא בחומש "חומש על פי המסורה" שיצא לאור בשנת תשמ"ט עם מכתבי הסכמה מהרב יעקב קמינצקי והרב שמואל ווזנר זצ"ל בין השאר
-
@nirmasdirim כיוון שביקשת, אז אני מרשה לעצמי להציע כמה דברים, כפי שכבר קדמוני טובים:
-
מקובל שריחוף על לחצנים הופך את הסמל של הסמן לאצבע, ככה:
זה ממש מתסכל אם אני מרחף על לחצן ואמור לנחש שהוא לחצן ולא תמונת רקע.
ואגב, זה אמור להגיע ישר מהקופסא, אם לא מתערבים בעיצוב. -
אני לא כזה מייבין בעיצוב ממשקים, אבל כלל אחד אני חושב שהוא די אוניברסלי:
כמה שפחות - יותר טוב.
תסתיר כמה שיותר תוכן שהוא לא הכרחי.
זה לא רק בגלל שיש לי הפרעת קשב, אבל אני רוצה להבין במבט חטוף מה יש כאן.
דוגמא טובה היא דף הנחיתה של גוגל, והם לא סובלים מחוסר תוכן. -
אם עיקר המטרה של האתר הוא שילמדו מתוכו, החוויה צריכה להיות נעימה. תשתמש בפונט עם טעמי המקרא, למשל SBL-Hebrew, ותתן מקום של כבוד לטקסט עצמו, זה אמור להיות עיקר השטח הגלוי.
-
-
תודה לכולם,
עדיין לא סיימתי לסדר את כל מה שעצתם, אבל אני מעדכן שבנתיים:
א. הוספתי הסכמות לרבנים מהמגזר כפי שהצעתם.
ב. הוספתי קישור ל-GITHUB, כדי שלא יצטרכו לחפש
ג. שיניתי את המלל של "חיפוש חופשי" ל-"חיפוש מילים" כדי שזה יהיה פחות מבלבל
ד. שיניתי את סימון העכבר, כך שכשהוא עובר מעל לחצן זה יראה מסומן.ההערות שלכם ממש טובות ואני אסיים לעבוד על ההצעות שלכם בקרוב.