טכנולוגית הבלוקצ'יין בשירות הסינון
-
-
-
@golanart אמר בטכנולוגית הבלוקצ'יין בשירות הסינון:
כן, אבל זה נורא חופר, אז לא להפריז עם זה...
בסיידר
-
@shukiha @chocolate -
בקצרה ממש:
עיקרון העבודה של טכנולוגית הבלוקצ'יין היא [עד כמה שאני מבין] -
כל העיסקאות שיעשו עם המטבעות הדיגיטליים [ביטקוין, ולא רק..] יירשמו מיד בפרוטוקולים מסודרים ["בלוקציי'ן"], ויאובטחו מזיוף ומחיקת גורמים עויינים, ופרצניים. הרווח = ככל שיתרבו הרישומים על העיסקאות - יהיה הדבר הוכחה, שיותר ויותר אמון מסחרי יש כלפי המטבע, מה שאומר שהביקוש אליו יעלה = ערך המטבע > עסקאות נוספות > הלאה והלאה..
לצורך הרישומים המורכבים, וחישובי העסקאות - לא הספיק כבר בהתחלה מחשב רגיל, והיה צורך במחשבים ומעבדים חזקים באופן מיוחד. כשהתרבה הסבך - גם החומרה נאלצה להשתדרג באופן דרקוני כדי שיהיה בכוחה לעמוד בחישובים הכימעט אין סופיים האלה.
לצורך כך, הוקמו חוות שרתים אדירות, שמעומס העבודה היו מתחממות מאד, והדבר עלה המון כסף לצנן אותם. אשר ע"כ, חיפשו מקומות קרים ומוצלחים לעניין, וסין הייתה המקום המרכזי בעולם שהתנהלו בתוכה החוות האלה, בגלל המזג"א המתאים, ומחיר העבודה והציוד הזולים שיש שם.
הסיבה שלאחרונה מחיר ביטקוין צנח - בעקבות הודעת ממשלת סין, שהיא אוסרת את ההתעסקות, וממדרת את הקריפטו בכלל.- איך אתה רוצה להשמיש את זה אצלנו?
- בניית הפרוטוקולים מצריכה מחשוב יקר מאד [אולי אפי' חווה של שרתים + חשמל רב לצנן], מי ישלם זאת?
- תכנית 'עין רואה' - בתור משגיח כשרות לגלישה באינטרנט, שיש מישהו שמחובר אל המחשב שלך ורואה כל מה שאתה עושה, מיושמת כמדומני בחו"ל באיזה שהם קהילות, אם תרצה תוכל להצטרף [מסתבר..].
-
@עברי-אנכי אמר בטכנולוגית הבלוקצ'יין בשירות הסינון:
@shukiha @chocolate -
בקצרה ממש:
עיקרון העבודה של טכנולוגית הבלוקצ'יין היא [עד כמה שאני מבין] -
כל העיסקאות שיעשו עם המטבעות הדיגיטליים [ביטקוין, ולא רק..] יירשמו מיד בפרוטוקולים מסודרים ["בלוקציי'ן"], ויאובטחו מזיוף ומחיקת גורמים עויינים, ופרצניים. הרווח = ככל שיתרבו הרישומים על העיסקאות - יהיה הדבר הוכחה, שיותר ויותר אמון מסחרי יש כלפי המטבע, מה שאומר שהביקוש אליו יעלה = ערך המטבע > עסקאות נוספות > הלאה והלאה..
לצורך הרישומים המורכבים, וחישובי העסקאות - לא הספיק כבר בהתחלה מחשב רגיל, והיה צורך במחשבים ומעבדים חזקים באופן מיוחד. כשהתרבה הסבך - גם החומרה נאלצה להשתדרג באופן דרקוני כדי שיהיה בכוחה לעמוד בחישובים הכימעט אין סופיים האלה.
לצורך כך, הוקמו חוות שרתים אדירות, שמעומס העבודה היו מתחממות מאד, והדבר עלה המון כסף לצנן אותם. אשר ע"כ, חיפשו מקומות קרים ומוצלחים לעניין, וסין הייתה המקום המרכזי בעולם שהתנהלו בתוכה החוות האלה, בגלל המזג"א המתאים, ומחיר העבודה והציוד הזולים שיש שם.
הסיבה שלאחרונה מחיר ביטקוין צנח - בעקבות הודעת ממשלת סין, שהיא אוסרת את ההתעסקות, וממדרת את הקריפטו בכלל.למיטב ידעתי אתה קצת טועה יש הטכנולוגיה של הבלוקצ'יין שהרעיון זה כמו שהזכרת שהכל גלוי לכולם ובשביל זה לא צריך משאבים גדולים
ויש את הכריה של המטבעות
כמו ביטקוין שזה צורך המון משאבים כי זה כל מיני
ויש
תעשה חיפוש בגוגל על הטכנולוגיה של הבלוקציין לא על הביטקוין- איך אתה רוצה להשמיש את זה אצלנו?
- בניית הפרוטוקולים מצריכה מחשוב יקר מאד [אולי אפי' חווה של שרתים + חשמל רב לצנן], מי ישלם זאת?
בזה אני לא מבין אבל אני לא בטוח שאתה צודק
- תכנית 'עין רואה' - בתור משגיח כשרות לגלישה באינטרנט, שיש מישהו שמחובר אל המחשב שלך ורואה כל מה שאתה עושה, מיושמת כמדומני בחו"ל באיזה שהם קהילות, אם תרצה תוכל להצטרף [מסתבר..].
זה לא הרעיון
הרעיון שכל שינוי שאתה עושה נרשם ואי אפשר לזייף ולעקוף כי אז זה סותר את הרשום בכמה מקומות -
אני חושב שאם נטפרי הייתה רוצה לדעת אפה אתה גולש היא ממזמן הייתה יכולה לעשות את זה (וכן עוד חברות סינון)
והסיבה שהיא לא עושה זאת היא כדי לשמור על פרטיות הלקוחות.
חוץ מזה שהיא לא תסנן את התמונות,
היא לא תסנן מלל לא ראוי.
וגם למי יש יכולת לעבור על מאות או אלפי חשבונות של לקוחות ולראות מה הוא עושה?
יש אולי הרתעה מסויימת, ואם האדם החליט לא לפחד ולא לגרוס... לצערנו...
ובפרט אם הוא נרשם בשם בדוי. -
@צמא-למים
הכרייה הוא בשביל לעבד את עיסקאות הביטקווין'ס לבלוק,
ולהכניסם לשרשרת הבלוקים
שזה בלע"ז בלוקציין...ובתמורה מקבלים למאמץ (של המחשב...) מקבלים ביטקווין
ולפי זה לא משנה מה תעבד זה יצרוך חשמל והרבה....
(זה לא כ"כ מדויק כי אפשר להחליט שהגודל של הקידוד של הבלוק, לא יהיה ארוך
ואז בקלות אפשר לעבד את זה, אבל אז מאבדים את האבטחה....) -
@עברי-אנכי אמר בטכנולוגית הבלוקצ'יין בשירות הסינון:
-
@צמא-למים אני בנט פרי ולא מחפש סינון אחר
אבל אם אתה קורא קצת חומר בנוגע לבלוקצ'יין (לא לביטקויין) יש לבלוקציין הרבה שימושים ולפי אייך שזה נשמע זה אמור להיות טכנולוגיה שהולכת לשנות הרבה גם בוירטואלי וגם הפיזי לדוגמה תוכלו לראות פה ופהאני פשוט מנסה לחשוב בקול מה זה אומר לגבי הסינון באינטרנט יתכן ואני טועה וזה לא אומר כלום אבל זה @magicode ידע להגיד האם אני מבלבל את המוח שראיתי שהזכיר יותר מפעם אחת על הטכנולוגיה של הבלוקציין
ואגב @אדרת מה שלוקח כוח כמו שהזכרתי למעלה זה הכריה של המטבעות וירטואלייות לא הבלוקציין למיטב הבנתי
-
זו חחוות כריה לא שלי, זה משהו מפלצתי (אני אמרתי שלי בבדיחותא...)
כבר חשבנו שיש לנו עוד כתובת בפורים
-
@shukiha אמר בטכנולוגית הבלוקצ'יין בשירות הסינון:
ואגב @אדרת מה שלוקח כוח כמו שהזכרתי למעלה זה הכריה של המטבעות וירטואלייות לא הבלוקציין למיטב הבנתי
הכרייה זה עיבוד העיסקאות לבלוק, וחתימתו כדי להכניסו בשרשרת הבלוקים זה בלע"ז בלוקציין
מה שאומר שכריית מטבעות = = כריית הבלוקצייןשוב כמו כתבתי למעלה אפשר להגדיר חתימה קטנה של בלוק ואז זה לא יצרוך חשמל,
אבל זה יאבד את ההאבטחה
בגלל שהיתרון של הבלורציין זה היותו מבוזר, שזה אומר שכל אחר יכול לחתום את הבלוק
ואז אם זה יהיה קל לחתום את הבלוק, זה אומר שאפשר לעשות את זה מהר יותר,יוצא שמישו שיש לו אינטרס יכול לזייף בלוק ישן יותר, ואם קצת יותר כח עיבוד הוא ישיג את השרשרת......
-
@אדרת
לא נראה לי שהקושי של הכריה קשור לאבטחה.
בתאכלס אפשר לאמת את העסקאות גם בלי של החתימה של הבלוק.
הקושי של הכריה משתנה לפי העומס לרמה שבסטיסטיקה יוכלו לעבד בלוק אחד ב 10 דקות.
הקטע השיתופי ברשת זה שכל תוכנה של כל אחד ואחד בודקת שהכל תקין. -
@www אמר בטכנולוגית הבלוקצ'יין בשירות הסינון:
@magicode
אם אפשר לבקש קצת יותר להרחיב,
תודה.יש המון חומר באינטרנט -
קח קצת: איגוד הביטקוין הישראלי - מהי כריית ביטקויין -
@www אמר בטכנולוגית הבלוקצ'יין בשירות הסינון:
@magicode
אם אפשר לבקש קצת יותר להרחיב,
תודה.רק בשבילך..
מדריך כרייה למתחילים
עזוב.. אל תתחיל! -
@מעמד זו חחוות כריה לא שלי, זה משהו מפלצתי (אני אמרתי שלי בבדיחותא...)
כבר חשבתי שאני שמע לראשונה את הקול שלך...