לימודי תכנות
-
רק להוסיף אנקדוטה
בחודשים האחרונים
בעקבות מסעות הפרסום הקופצות מכל פינה
פניתי להרשם לאחת מהתוכניות (פרטים שמורים במערכת)
דווקא לא בגלל ההשמה שלא רלוונטית עבורי
אלא בגלל העמקת הידע והיכולותהיות שיש לי ידע מוקדם
למרות שבפרסומים הופיע 'הרים וגבעות' על חומר הלימודים
התעקשתי לקבל סילבוס מסודר של הלימודיםודחו אותי כל הזמן
שעדיין אין סיליבוס סופי, כי מחכים שיגמר הרישום
ולפי רמת היידע של התלמידים יחליטו סופית מה יהיהרק אחרי שסרבתי להגיע לראיון קבלה עד לקבלת סילבוס
אמר לי הנציג
תשמע: עקרונית עיקר הקורס שלנו זה המכינה
לימודי האנגלית שמאוד מאוד חשובים, ועוד השלמות כמו מתמטיקה וכד'
שאר הדברים אנחנו עושים לפי ההספק ולפי מה שהתלמידים רוצים
ובעיקר מראים להם, איך אח"כ יוכלו לחפש ולהעמיק את הידע לבדאז אם טרם קראת והפנמת את מה ש @yossiz כתב
תגלגל אחורה וקרא בשנית -
-
בניגוד לכל הפרסומים שרצים היום על כל מיני תכניות וגם ממה שמובן קצת פה מבין השורות
שאפשר למצוא עבודה
אני חייב לכתוב מניסיון אישי
אין היום עבודה בתכנות למתחילים כלל לא למי שלמד באחת מהתוכניות הנ"ל וכל שכן למי שלמד לבד וכל מה שמנסים למכור השמה מובטחת וכולי הכל שקר וכזב
(חוץ מתוכנית אחת שבה יש השמה אבל היא כוללת גיוס לצבא על כל המשתמע בכך)
וזה פשוט בזבוז זמן וכוח וכסף ללמוד תכנות -
@אביחיל
נשמע שעברת על כל התכניות שיש?
אני מסכים שברובם אין להם השמה אבל יש כאלה שכן מצליחים לגרד משהו - אמנם משעמם כמו שכתבתי.
אני לא בעד התוכניות אני פשוט מתנגד להכללות
השורה התחתונה היא מאוד פשוטה בדיקו אתה תוכניות מה הם מספקים בפועל! הלא זה כמו כל דבר שמנסים למכור לכם. -
@yossiz כתב בלימודי תכנות:
הטכנולוגיות העיקריות שצריך ללמוד עבור צד לקוח זה HTML ו-CSS, ושפת javascript, ואז כדאי ללמוד פריימוורק אחד (אני אישית ממליץ על VUE עבור מתחילים, אבל אפשר ללמוד גם ריאקט או אנגולר)
MDN הוסיפו לאחרונה תוכנית לימודים מפורטת (ללא לימודים, יותר סיליבוס מדוקדק למורים ולסטודנטים) למפתחי פרונטאנד:
https://developer.mozilla.org/en-US/curriculum/
יעיל במיוחד לאוטודידקטים המעוניינים לוודא שלא פספסו נושאי ליבה חשובים. -
אם אפשר להעלות נקודה שלא התבררה כאן - כולם עוסקים כאן בעבודה כשכיר, אך אולי אפשר לעבוד כעצמאי? זה יותר מתאים לכאורה להווי חרדי.
(כנראה זה לא מתאים לכל אחד ולכל צורה - אולי סיכון מדי וכדו', ומי שרוצה יכול לפרט) -
@מבקש יש מתכנת בפורום מתמחים שכותב רק תוכנות דסקטופ, והוא טען פה פעם בפורום שהוא מרוויח המון כסף ממכירת תוכנות לחרדים.
אם אתה עושה את זה רק בתור אפיק כלכלי, תחשוב עם עצמך אם אילו אנשים היית רוצה לעבוד, מה הצרכים שלהם (תעשה סקר שוק), מה חסר להם, ותנסה לספק את זה, יהיה לך הרבה יותר קל לכוון את עצמך אחרי שתדע מה הקהל יעד שלך צריך.תיצור לעצמך נישה (זה לא סותר שאתה יכול לעשות דברים מחוץ לנישה, אבל הפרסום שלך צריך להיות ממוקד לקהל יעד מסויים), תתמקצע בנישה הזו ואז תוכל לפרסם את עצמך בתור מומחה לנישה הזו.
אני יודע שהרבה חרדים בוחרים להתמקצע בבניית מרכזיות טלפוניות, זאת רק דוגמה אבל אתה יכול לבחור שאתה עובד עם בתי עסק קטנים ובונה להם אוטומציות עסקיות וכד'.
תבדוק אם השוק רווי, תשאל אנשים שכבר עובדים בתחום שבחרת כמה לקוחות יש להם, אם הם עמוסים, תבדוק עם כמה אנשים שעוסקים בתחום הזה.
(אני יודע שסבא שלי רצה לדעת אם שירות מסויים זה אפיק כלכלי ריווחי, הוא סיפר לי שהוא התקשר לכמה אנשים שעשו את זה ובירר אצלם מתי הם פנויים, וכולם היו תפוסים לתקופה הקרובה, ולפי זה הוא בחר את זה לעצמו בתור מקצוע.)אם אתה בונה מוצר למכירה, תעמוד בקשר צמוד למישהו מהקהל יעד שלך שיבדוק את המוצר תוך כדי פיתוח, שייתן לך כיוונים שאולי לא חשבת עליהם ויעדכן אותך אילו צרכים או פיצ'רים צריך בשביל שהמוצר יהיה מוצלח.
יש ספר מאוד יפה בשם The pragmatic programmer (באנגלית) שמדריך מאוד יפה איך צריך להראות פיתוח של מוצר. (לשלב מאוחר יותר כשאתה כבר סגור על מה שאתה רוצה לעשות)
-
יש לי חבר שעשה קורס באחת התוכניות שמבטיחות השמה והם לא מצאו לו מעל שנה...
בנוגע לעבודה למתחילים, לדעתי הקושי הוא בחברות הייטק גדולות ומסודרות. אבל אם תיגשו לחברה קטנה ויש המון בכל מקום, השכן שבונה אתרים, הבן דוד שעושה אוטמציות וכו' ותפגינו יכולות וגם קצת להוריד את הראש בענווה ולהבין שלא מגיע לכם 30 אל"ש בחודש כי סיימתם קורס, אז לדעתי כן תתקבלו לעבודה בעז"ה.
-
זה ממש לא משנה מה ואיפה תלמד או איזה תעודה תהיה לך
מנסיון אישי ועיסוק בתחום ההשמות - מעסיקים רוצים לראות 3 דברים:תעודהקבלותקו"ח מפואריםקבלותהמלצותקבלות
מבחינת המעסיק אם אתה טוב במה שאתה אומר תוכיח.. ותתחיל מיד לעבוד כי לא חסר עבודה
וזו הסיבה שלא מקבלים ג'וניוריםאז אחרי שלמדת לא משנה מה או איפה קח לך איזה פרוייקט ולא רק כדי לצבור נסיון אלא כדי לאפשר הצגה של היכולות שלך
תשקיע בו את הנשמה, תצרף קישור לקו"ח, ותבקש רחמים ממי שהעושר והנכסים שלו שיכוון אותך למקום הנכון. -
@מבקש ללמוד html css js זה כמו ללמוד אותיות ומילים ולחבר אותם למשפט אחד, וזה הבסיס, אבל זה לא ספר.
יש המון מה ללמוד בבסיס, כל מיני אלמנטים בHTML, הגדרות בCSS ופונקציות בJS, אבל כיון שבכל מקרה תצטרך ליסוע בכביש של הגדולים, לכן לענ"ד ברגע שאתה מרגיש שאתה מבין מי נגד מי, תעבור לשלב הבא שזה לעבוד עם פריימוורק, שם תמשיך את הלמידה ותשתפשף בדברים הבסיסיים, רק ממבט מתקדם יותר.
אני מכיר (בצד הקליינט, שעם זה התחלת) רק את VUE (אם אתה רוצה תראה דוגמא), אבל לגוף הנושא אפשרי גם משהו אחר. -
@chagold כתב בלימודי תכנות:
@מבקש ללמוד html css js זה כמו ללמוד אותיות ומילים ולחבר אותם למשפט אחד, וזה הבסיס, אבל זה לא ספר.
יש המון מה ללמוד בבסיס, כל מיני אלמנטים בHTML, הגדרות בCSS ופונקציות בJS, אבל כיון שבכל מקרה תצטרך ליסוע בכביש של הגדולים, לכן לענ"ד ברגע שאתה מרגיש שאתה מבין מי נגד מי, תעבור לשלב הבא שזה לעבוד עם פריימוורק, שם תמשיך את הלמידה ותשתפשף בדברים הבסיסיים, רק ממבט מתקדם יותר.אני נגד ההגדרה של פריימוורק כ"מבט מתקדם יותר", זה פשוט שכבת הפשטה נוחה. וכמו כל שכבת הפשטה, זה בא על חשבון ההבנה של מה ש"מתחת", שהיא חשובה מאוד
פגשתי כבר יותר מידי מתכנתים שהתפתו (או פותו על ידי בוטקאמפ וכדו') לדלג ישר לשכבת ההפשטה, וזו דרך קצרה שהיא ארוכה - לטווח הארוך ניכר שחסר להם הבסיס בצורה מסודרת ועדכנית. אני מדבר על הבסיס של השפה, לאו דווקא להכיר את כל המתודות שלMath
בעל פה
אלמנטים בHTML והגדרות עיצוב בCSS זה יותר סינטקס איך להצהיר על עיצוב, אבל JS זה לא "כמה פונקציות", זו שפת תכנות. צריך להבין את ה"ראש" של תכנות ושל השפה הספציפית, לדלג על זה ולרוץ הלאה זה ממש לא מומלץ -
@צדיק-תמים כתב בלימודי תכנות:
@chagold כתב בלימודי תכנות:
יש המון מה ללמוד בבסיס, כל מיני אלמנטים בHTML, הגדרות בCSS ופונקציות בJS, אבל כיון שבכל מקרה תצטרך ליסוע בכביש של הגדולים, לכן לענ"ד ברגע שאתה מרגיש שאתה מבין מי נגד מי, תעבור לשלב הבא שזה לעבוד עם פריימוורק, שם תמשיך את הלמידה ותשתפשף בדברים הבסיסיים, רק ממבט מתקדם יותר.אני נגד ההגדרה של פריימוורק כ"מבט מתקדם יותר", זה פשוט שכבת הפשטה נוחה. וכמו כל שכבת הפשטה, זה בא על חשבון ההבנה של מה ש"מתחת", שהיא חשובה מאוד
פגשתי כבר יותר מידי מתכנתים שהתפתו (או פותו על ידי בוטקאמפ וכדו') לדלג ישר לשכבת ההפשטה, וזו דרך קצרה שהיא ארוכה - לטווח הארוך ניכר שחסר להם הבסיס בצורה מסודרת ועדכנית. אני מדבר על הבסיס של השפה, לאו דווקא להכיר את כל המתודות שלMath
בעל פה
אלמנטים בHTML והגדרות עיצוב בCSS זה יותר סינטקס איך להצהיר על עיצוב, אבל JS זה לא "כמה פונקציות", זו שפת תכנות. צריך להבין את ה"ראש" של תכנות ושל השפה הספציפית, לדלג על זה ולרוץ הלאה זה ממש לא מומלץאתה בעל הניסיון אבל אני חושב שצריך ללמד אנשים הפוך. קודם ללמד אותם פריימוורק ואח"כ ללמד אותם בסיס. פשוט שמתחילים מדברים מופשטים קשה להבין איך ואיפה נצטרך ליישם את המושגים האלו ולא זוכרים טוב. מה שאין כן, אם קודם לומדים פריימוורק מקבלים תמונה רחבה של מה יכול להיות התוצר הסופי ויחד עם זה מגיע ההבנה של "כמה אני בור ולא מבין בתכנות" מה שמדרבן לשבת וללמוד את הבסיס כמו שצריך.
-
@Whenever כתב בלימודי תכנות:
שוט שמתחילים מדברים מופשטים קשה להבין איך ואיפה נצטרך ליישם את המושגים האלו ולא זוכרים טוב. מה שאין כן, אם קודם לומדים פריימוורק מקבלים תמונה רחבה של מה יכול להיות התוצר הסופי ויחד עם זה מגיע ההבנה של "כמה אני בור ולא מבין בתכנות" מה שמדרבן לשבת וללמוד את הבסיס כמו שצריך.
תן דוגמה לתוצר שאפשרי ליצור רק עם פריימוורק ולא עם JS טהור...
בהחלט חשוב ללמוד תוך כדי יצירה, אבל זה ממש לא אומר שימוש בפריימוורק -
@צדיק-תמים כתב בלימודי תכנות:
שוט שמתחילים מדברים מופשטים קשה להבין איך ואיפה נצטרך ליישם את המושגים האלו ולא זוכרים טוב. מה שאין כן, אם קודם לומדים פריימוורק מקבלים תמונה רחבה של מה יכול להיות התוצר הסופי ויחד עם זה מגיע ההבנה של "כמה אני בור ולא מבין בתכנות" מה שמדרבן לשבת וללמוד את הבסיס כמו שצריך.
תן דוגמה לתוצר שאפשרי ליצור רק עם פריימוורק ולא עם JS טהור...
בהחלט חשוב ללמוד תוך כדי יצירה, אבל זה ממש לא אומר שימוש בפריימוורקמסכים איתך לגמרי, אין תוצר שחייב פריימוורק. רק שבאים ללמוד אפשר לעקוב אחרי הדרכות וליצור עם פריימוורק משהו יפה תוך זמן קצר יחסית. עם תיקח למשל JS טהור או כל שפה אחרת טהורה, יקח המון זמן לבנות את כל מה שצריך בשביל להגיע לפרוייקט נחמד ולדעתי גורם להרבה אנשים לעזוב באמצע. וגם אלה שכן שרדו הם לא זוכרים את הבסיס כי בזמן הלימוד לא הבינו את החשיבות של הדברים הבסיסיים ואיך זה ישמש אותם בהמשך הדרך.
וודאי שצריך לדעת בסיס טוב מאוד.
לדעתי מתכנת צריך לדעת לכתוב את הפריימוורק שהוא משתמש מאפס. הוא לא צריך לכתוב רק הידע וההבנה צריכים להיות מספיק טוב בשביל להרכיב פריימוורק בעצמו.השאלה היא איך הדרך הטובה להגיע לידע מעמיק...
-
מסכים איתך לגמרי, אין תוצר שחייב פריימוורק. רק שבאים ללמוד אפשר לעקוב אחרי הדרכות וליצור עם פריימוורק משהו יפה תוך זמן קצר יחסית. עם תיקח למשל JS טהור או כל שפה אחרת טהורה, יקח המון זמן לבנות את כל מה שצריך בשביל להגיע לפרוייקט נחמד ולדעתי גורם להרבה אנשים לעזוב באמצע.
אני חושב שזה תלוי מה הציפיות, אם אתה מצפה ליצור אתר שלם ומעוצב אחרי חודש, אז בהחלט אין דרך להגיע לזה בדרך הארוכה שהיא קצרה, אבל אם זו המטרה אז תלמד וורדפרס... לעומת זאת אם אתה מחפש ליצור דברים קטנים יחסית, שיהיו לך שימושיים, ועם הזמן לפתח אותם/לעבור לדברים מורכבים יותר, זה יתחזק לך את ה"דלק" להתאמץ לאורך זמן
אני אתן כמה דוגמאות לדברים קטנים שאפשר להרחיב אותם בהמשך למשהו משמעותי:- אם מישהו שומע קבוע באתר של רדיו קול חי, הוא יכול לבנות לעצמו דף HTML בלי הרבה עיצוב להשמעת רדיו שמשמיע בבוקר ערוץ אחד ובצהריים מעביר לערוץ אחר. ואז להתחיל לשפר את העיצוב, אולי להוסיף קיצור מקלדת וכן הלאה.
- ליצור אלפון ב-HTML, שכשלוחצים על אחד השמות הוא מקריא אותו עם הTTS API שמובנה בדפדפן
- אם הוא משתמש הרבה באתר מסוים, לבנות סימניית-סקריפט שלוקחת את הכותרת של הדף הנוכחי, ופותחת חיפוש באתר האהוב עליו
וודאי שצריך לדעת בסיס טוב מאוד.
לדעתי מתכנת צריך לדעת לכתוב את הפריימוורק שהוא משתמש מאפס. הוא לא צריך לכתוב רק הידע וההבנה צריכים להיות מספיק טוב בשביל להרכיב פריימוורק בעצמו.אתה לקחת את זה לדעתי כמה צעדים קדימה, אני ממש לא דיברתי על ידע רחב ויסודי כ"כ, אלא לדעת את היסודות - לדוגמה בקרת זרימה (פונקציות, לולאות לכל סוגיהן, וכו'), סקופ (scope) או קאלבקים ופרומיסים (חשוב!!), בצורה טובה, לפני שמתקדמים לפריימוורקים ושאר נצנצים.