וינדוס 11 - מדוע הצגת שניות בשעון לוקח יותר כח סוללה
-
התחדשתי במחשב חדש (תודה..)
ובתהליך המורכב של התאמת ההגדרות החדשות במחשב
הופיע לי שבהגדרת שניות בשעון במגש המערכת - זה צורך יותר כח סוללהאצלי מדובר על מחשב נייח
ואין לי שום צורך בשניות או נפק"מ בצריכהאבל כמתכנת זה מסקרן אותי
למה פעולה כזאת צורכת יותר כח סוללה
ברמה כזאת שמיקרוספט מיידעים/מזהירים אותי לפני ביצוע ההגדרה -
@yossiz
ההבדל ביני לבין הפוסט הנ"ל
שאני אכן מאמין ל'בחור הזעצער' במייקרוספט שכתב את המילים הללו
ולא מדובר בהערה שהשתרבבה לגרסה הסופיתהשאלה שלי היא
למה?
למה הצגת שניות לוקחת יותר כח סוללה?בליבת המערכת הרי ברור שבכל מצב יש חישוב של זה
האם זה בגלל רענון התצוגה של האלמנט?האם אתה כמתכנת לא שם מידי פעם למשתמש תצוגת שניות?
-
@mekev כל פעולה נוספת דורשת יותר כח עיבוד.
אגב, למה זה ככה? הרי המעבד כל הזמן "דולק", גם כשאין מה לעשות, זה דבר שניתן ללמוד מהעובדה שיש תהליך בווינדוס בשם system idle process שזה התהליך ש"מעסיק" את המעבד בעת שהוא "משתעמם"...
ובאמת במעבדים מאוד פרימיטיביים אין הרבה הבדל במשיכת החשמל בין מצב שעמום למצב עומס,
אבל במעבדים המתקדמים שיש לנו מזה כמה עשורים המעבד נכנס למצב שדורש פחות אנרגיה כאשר אין מה לעשות, זה מתבצע על ידי האטה של השעון הפנימי של המעבד וגם הרצה של פקודה מיוחדת שעושה שימוש רק בחלק קטן של הליבהבכל מקרה, בחזרה לעניננו, הצגת שניות דורש עיבוד נוסף כל שניה, א) צריך לבדוק את השעה ב) לפרמט את הערך במחרוזת לפי הגדרות האזור ג) להציג את המחרוזת בצורה גרפית (שזה אגב מליוני חישובים... רינדור של גליפים מתוך קבצי גופן - שזה יכול להיות פעולה מסובכת מאוד עם המון חישובים מתמטיים, אומנם יש מטמון של גליפים מרונדרים, אז לרוב זו פעולה זולה של שליפת ערך מהמטמון - ביצוע מדידות עבור חישוב מיקום כל תו ומיקום כל המחרוזת, העתקת התוצאה הסופית בצורת מערך של ערכי צבע עבור הפיקסלים לתוך הזכרון של מתאם המסך עבור הצגה במסך)
בכתבה שהבאתי רואים שעשיית פעולה זו X כ-30,000 פעמים (במשך כ-500 דקות) מסתכם בשימוש של כ-10 דקות בטריה. זה לא כל כך מפתיע אותי
@mekev כתב בוינדוס 11 - מדוע הצגת שניות בשעון לוקח יותר כח סוללה:
בליבת המערכת הרי ברור שבכל מצב יש חישוב של זה
לא הבנתי את הכוונה, איפה יש חישוב של זה? יש רכיב חומרה ששומר את השעה הנוכחית ומתי שצריך את השעה, המחשב מבקש ממנו לקבל אותו
-
@yossiz כתב בוינדוס 11 - מדוע הצגת שניות בשעון לוקח יותר כח סוללה:
יש רכיב חומרה ששומר את השעה הנוכחית ומתי שצריך את השעה, המחשב מבקש ממנו לקבל אותו
נראה לי שלא דייקתי לגמרי. הרכיב הזה (ה-RTC) בעיקר בשימוש בעת הדלקת המחשב אבל תוך כדי ריצה המחשב אכן עוקב אחרי השעה על ידי קבלת interrupt-ים כל X ננו שניות. אבל זה דורש ממערכת ההפעלה פעולה מתמטית מאוד פשוטה של הוספת X לערך כלשהו בזכרון. משא"כ הצגת השניות על המסך דורש לתשאל את מערכת ההפעלה לקבל את הערך הנ"ל (גם תשאול של מערכת ההפעלה עולה במשאבים), פירמוט הערך כמחרוזת ורינדור על המסך
-
@yossiz
החכמתי!בדקתי כעת בדיקה בשלוף
עשיתי שתי פרויקטים 'פוצצתי' את כל הטופס בשעונים
אחד כולל תצוגת שניות והשני ללא
ואכן עושה הרושם שיש הפרש גם בCPU וגם בזכרון(האם ניתן להשליך מזה שבכל מכשיר הצורך סוללה
מומלץ להעביר לאי תצוגת שניות לחסכון בסוללה?)