התייעצות: Next.js Nest.js או Nuxt.js ?
-
אשמח אם תעזרו לי לעשות סדר: אני רוצה לבנות ממשק לניהול נתונים.
בצד לקוח אני מתכנן לעשות שימוש ב-react (כדי שאוכל בהמשך ליצור גירסת אפליקציה למובייל, אם הבנתי נכון), בצד שרת אני מתכנן להתבסס על node.js ומתלבט בין next, nuxt או nest (או משהו אחר, אם יש לכם להציע...).מה שאני מחפש: אפשרות ל-SPA (במקום טעינה מחדש של העמוד בכל מעבר לעמוד אחר ביישום), ניהול זהויות. ORM - בונוס...
אשמח לשמוע בעיקר על הנסיון שלכם בעבודה עם אחת מהספריות הללו (או תחליף אחר)
-
next - זה ספרייה שמיועדת לצד לקוח וצד שרת, זה עובד כ-spa בצורה יותר חכמה מריאקט סטנדרטי - כשיש אפשרות לרנדר קומפוננטות בצד שרת
(אתה כותב בפועל קומפוננטות ריאקט)
אתה מקבל בצורה מובנת את הראוטים (גם בצד לקוח וגם בצד שרת) לפי המבנה של התיקיות.nest - מאפשר לך לכתוב את השרת בצורה מאוד מסודרת וממודלת, עד כמה שאני זוכר אפשר להשתמש רק עם type script.
עבדתי עם פרויקטים ב2 הספריות, ויש משהו מאוד נוח בnest לצד שרת. וnext לצד לקוח.
ORM - עבדתי עם mikro-orm בעבר ויש לי זכרונות שליליים מזה - לא זוכר בדיוק מה (אם אני זוכר אין שם אפשרות למגרציות אוטומטיות לפי שינוי של המודל - אלא אתה צריך לכתוב בעצמך את הSQL של השינויים)
-
@איש-נחמד כתב בהתייעצות: Next.js Nest.js או Nuxt.js ?:
כדי שאוכל בהמשך ליצור גירסת אפליקציה למובייל, אם הבנתי נכון
יש פריימוורק שנקרא react native לפיתוח אפליקציות למוביילים, אבל אתה לא יכול לקחת פרויקט react ולהמיר אותו כמו שהוא לreact native, אבל יש אפליקציות היברידיות ו-PWA שאתה יכול ליצור עם כל ספרייה, זה לא תלוי דווקא בריאקט.
-
-
@צדיק-תמים כתב בהתייעצות: Next.js Nest.js או Nuxt.js ?:
אין שום מעלה לריאקט על פני vue לדוגמה
עד כמה שידוע לי react מיועד לצד לקוח ו-vue בעיקר לצד שרת (תקן אותי אם אני טועה)
ב-stackshare אני רואה שיש פער משמעותי מאוד לטובת react על פני vue
https://stackshare.io/stackups/react-vs-vue-js -
@איש-נחמד כתב בהתייעצות: Next.js Nest.js או Nuxt.js ?:
עד כמה שידוע לי react מיועד לצד לקוח ו-vue בעיקר לצד שרת (תקן אותי אם אני טועה)
ב-stackshare אני רואה שיש פער משמעותי מאוד לטובת react על פני vue
https://stackshare.io/stackups/react-vs-vue-jsכמה נקודות שאולי יבהירו קצת
- יש 3 framework מרכזיים לבניית צד לקוח vue react angular
לכל אחד יש קהילה ענקית, ריאקט אכן הכי נפוצה אבל גם לשאר יש המון המון משתמשים - כמדומני שהכי קל ונח ללמידה כיום זה vue
- אפשר להשתמש בvue ע"י framework שנקרא nuxt הוא מוסיף נוחות ושיטות רינדור ועוד על הבסיס של vue - ובין השאר יש בו אפשרות להוסיף גם צד שרת כך שאפשר לכתוב פרוייקט שלם גם צד לקוח וגם צד שרת בתוך מסגרת אחת . כנ"ל לריאקט יש את next (ועוד) שכמדומני שגם בו אפשר לכתוב בנוסף את הצד שרת של הפרויקט
- זה נשמע שלא כתבת בעבר באחת מהספריות הנ"ל בעבר וא"כ יכול להיות שיהיה לך יותר קל להפריד את זה לשתיים. צד לקוח שאותו תבנה בvue/react/angular וצד שרת בנפרד
- יש 3 framework מרכזיים לבניית צד לקוח vue react angular