המלצה על מצלמה
-
@מעמד
תמונות יותר יפות יצאו לך מהרפלקס - ב 99.9%.
מצד שני יש לך נקודות ספציפיות שהקומפקטית יותר טובה (חוץ מנושא הגודל),
לדוגמא, עדשה רחבה יותר (תופסת יותר שטח).לגבי הזום, אם תקח את העדשה הבסיסית (עליה דיברנו ב 13XX ש"ח) תקבל זום בערך x3.
ברפלקס, העדשות מתחלפות, ותמיד ניתן לקנות עדשות אחרות: רחבות ו/או זום יותר ארוך וכו'. רק הכאב הגדול זה המחיר...
בקומפקטית הזום הוא x3.8.וסתם שתדע, אם אתה רואה מצלמה עם זום x2000 (סתם הגזמתי...)
זה לא מעיד על מצלמה יותר איכותית - אלא על פחות.
ככל שהחיישן יותר גדול (וממילא התמונות יותר איכותיות) העדשה תצטרך להיות יותר ארוכה בשביל לעשות זום גדול.
אז אם אתה לא רואה על המצלמה עדשה באורך מטר, ואומרים לך זום x50 פירושו חיישן פצפון כמו ב"עט מצלמה"... -
@עברי-אנכי אמר בהמלצה על מצלמה:
@איש-אחד
תשמע, אני חייב לשמור את פרטי הקשר שלך, לפעם הבאה שאני הולך לרכוש מצלמה.. -
@איש-אחד אמר בהמלצה על מצלמה:
התמונות באדיבות זאפ...
@איש-אחד אתה בלי כוונה עוזר לי בהכנת תג לתחפושת לפורים עבור "צלמת מדופלמת"
אם אפשר מצלמה עם יותר פוזה -
@מעמד אמר בהמלצה על מצלמה:
@עברי-אנכי זה תקף לכל חנות ?
גם אלי ביתן הצילום ?
(סתם הזכרתי אותה כי נראה לי שהיא חנות מקצועית)
כי בעל החנות יכול להגיד לי " זה המחיר פה, לא רוצה תחפש במקום אחר" !אני גם קניתי אצלו את ה G9 שלי ע"ה. (לפני 10 שנים).
אז היה שם בחורצ'יק בשם אנטולי שאכן הבין מאד בצילום,
ונראה לי שיש מה לדבר איתם אם אתה מוצא מחיר טוב בזאפ.אגב, כבר שנים שהם לא "אלי ביתן הצילום", אלא Camera4less (קאמרה פור לס).
מה שכן, הם יבואנים פרטיים (יבוא מקביל בלע"ז) והאחריות היא שלהם,
מעבר לכך שלא כל דגם ומצלמה נמצאת אצלם במלאי בכל רגע נתון.
ואז השאלה מה יקרה אם ישכנעו אותך ש"אין לי את זה, אבל יש לי את זה שהוא לא פחות טוב" וכו'.ובכלל, לדעתי כיום שרוב החנויות הם סה"כ מפיצים של היבואנים הגדולים, והאחריות בלאו הכי היא של היבואן,
לא חושב שיש לזה כ"כ משמעות באיזה חנות ספציפית הזמנת.
אבל אולי אני טועה. -
@איש-אחד יש לי כיום את המצלמה הזאת canon powershot sx130is עם זום X12 זה אומר שהיא פחות טובה ?
ברור שהמצלמה עם נתונים פחות טובים,
אבל דעתי בנושאים אלו היא: שלא זורקים משהו טוב לפח רק בגלל שקיים משהו יותר טוב.
כל עוד המצלמה שלך מוציאה לך תמונות שאתה מרוצה מהן - enjoy!אלא מה, שאני רואה שאתה כבר מתחיל להתלונן עליה...
אם נמאס לך ממנה ואתה רוצה לזרוק אותה מהחלון, אז תקרא לי קודם שאני אעמוד למטה,
ואח"כ תקנה מצלמה - לא עפ"י המלצת המוכר בחנות, אלא כלקוח חכם שיודע מה באמת חשוב ואיזה דגם כדאי לקחת.ולעצם השאלה שלך שם - אני כבר עונה לך (בשאלה חוזרת) שם.
-
שזה יותר ממה שאתה כתבת או פחות ?
יותר או פחות ביחס למה?
מה המספרים האלו אמורים להגיד?המספרים האלו אומרים שביחס לגודל החיישן (הקטן) שבמצלמה שלך,
אז קיבלת עדשה שמתחילה בזוית של 28 (ביחס ל 35 שזה עיניים רגילות) וזום אופטי x12.
והעדשה הבסיסית לרפלקס שאני דיברתי עליה - ביחס לחיישן הדי גדול שברפלקס היא נותנת זוית של 28.8 (ביחס ל 35) וזום אופטי x3.זה מעיד משהו על האיכות של המצלמה / העדשה שלך או הרפלקס? כלום. האמת זה מעיד שהחיישן במצלמה שלך קטן...