כמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת
-
@one1010 כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
@DFHZRHREE כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
69 קוט"ש לתאורה+מקרר+פלטה+2 מזגנים.
סליחה על הבורות אבל כמה זה בWH?
קוט"ש = קילו וואט שעה
WH = Watt-hour = וואט שעה -
@DFHZRHREE סיכום הקוטשי"ם לא מדוייק בכלל
כי מדדת בפעולה מרבית (מזגן לוקח 3.7 אמפר אבל הוא עובד רק חלק מהזמן - תלוי בחום בחוץ וכו' וכן מקרר - אינוורטר גם עם אותו רעיון רק שהוא מחלק את החשמל לאורך זמן ולא נכבה ונדלק)
לכן אם תסתכל על מקפיאים או מקררים כותבים לך צריכה של כ 200 קוט"ש בשנה ורק בקטן אומרים לך כמה לוקח מרבי או מינימלי כי זה המדידה הנכונה
ואני חושב שאמפר בישראל זה 220 וואט -
@אף-אחד-3 כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
69 קוט"ש לתאורה+מקרר+פלטה+2 מזגנים.
סליחה על הבורות אבל כמה זה בWH?
קוט"ש = קילו וואט שעה
WH = Watt-hour = וואט שעההבורות עדיין קיימת....
האם כוונתך שזה אותו דבר? או שקילו וואט שעה הוא כפול 1000 מוואט שעה? -
@מני-דונט כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
@DFHZRHREE אין קשר יש אמפר ויש וולט כמו שאם נקח לדוגמא צינור מים שממנו נשפכים 100 ליטר בשעה יש לנו שני אפשרויות או להגדיל את הצינור בעובי שזה אמפר כלומר אמפר זה הכמות או לחבר משאבה שתדחף את המים יותר במהירות שזה הוולט כלומר המהירות
אני דווקא מכיר שיש קשר, בחישוב הצריכה - האמפר מומר לוואט לפי המתח (וולט).
אם אתה מכיר אחרת - אשמח לשמוע.
מהו אמפר/וולט אני חושב שאני יודע, לא זו הנקודה.
@0795696035 כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
@DFHZRHREE סיכום הקוטשי"ם לא מדוייק בכלל
כי מדדת בפעולה מרבית (מזגן לוקח 3.7 אמפר אבל הוא עובד רק חלק מהזמן - תלוי בחום בחוץ וכו' וכן מקרר - אינוורטר גם עם אותו רעיון רק שהוא מחלק את החשמל לאורך זמן ולא נכבה ונדלק)
לכן אם תסתכל על מקפיאים או מקררים כותבים לך צריכה של כ 200 קוט"ש בשנה ורק בקטן אומרים לך כמה לוקח מרבי או מינימלי כי זה המדידה הנכונה
ואני חושב שאמפר בישראל זה 220 וואטאכן, הצריכה בזמן ניתוק המדחס במזגן רגיל היא אפסית (0.1-0.2 אמפר), אך קשה מאד לקבוע כסטנדרט את זמן הפעולה של המדחס ביחס לכלל הזמן, אין בעולם נוסחה שתוכל להגיע לערך כללי כזה (לדוגמא: מזגן קטן שנמצא בחלל פתוח וגדול, ובנוסף מכוון לטמפרטורה נמוכה - כמעט לא יספיק 'לנוח'...), ולכן הנחתי 100 אחוז זמן פעולה של המדחס.
לגבי המקרר - התכוונתי לשלול 'פיקים' שיתכנו במקרר רגיל, באינוורטר הגרף הרבה יותר 'שטוח', אכן בחישוב שנועד למצוא את הצריכה הכוללת - פחות משנה הצריכה הנקודתית של נקודת זמן מסוימת, אבל שיהיה...
כמדומני שהמתח בישראל הוא 240 וולט (בפועל, לא רק בהגדרה).
ועדיין לחישוב מקובל להשתמש ב230, שהוא כנראה ממוצע הטווח של 220-240.
אם אתה מכיר אחרת אשמח שתחכימני.
בכל מקרה - את הנתונים (של האמפר, את הקוט"ש חישבתי עם האצבעות...) הוצאתי מחישוב בשטח, לא ממדבקות.
הבורות עדיין קיימת....
האם כוונתך שזה אותו דבר? או שקילו וואט שעה הוא כפול 1000 מוואט שעה?קילו הוא אלף, קילו וואט = אלף וואט.
אם המוצר יפעל במשך שעה הרי שהוא זלל את הצריכה שלו - כפול שעה, מנורה שלוקחת 15 וואט, אם תפעל במשך חצי שעה הרי שהיא זללה 7.5 וואט/שעה או 0.0075 קילו וואט/שעה.
ישנם מוצרים שהצריכה שלהם אינה קבועה, כמו מזגן לדוגמה, וכפי שהורחב לעיל, בחישוב הנחתי שהם כן פועלים כל הזמן, רק כי קשה למצוא הגדרה כללית ברורה יותר.
אם תרצה תוכל להניח משהו כמו 50% זמן פעולה של המדחס במזגן, מניח שזה קרוב למציאות בהרבה מהמקרים, אך קשה לקבוע במסמרות... -
@DFHZRHREE בגלל שקשה לך לקבוע סטנדרט תיאורטי אתה נותן תשובה שגויה לחלוטין? הרי ברור שהמדחס לא עובד חלק משמעותי מהזמן. הרי למי שיש פה ניסיון מעשי אין שום בעיה לקבוע כמה זה מזגן לשבת שלמה (בעלי מונים וכדומה). את השואל לא מעניין מדע תיאורטי אלא ניסיון מעשי ויש שפע של אנשים שיש להם את המצרך הזה.
ובנוגע לתיאוריה, @מני-דונט צדק בהערתו שהכנסת פה את ה220 וולט (Volt) בטעות לוואט (Watt).
וולט זה מתח שזה סתם טכניקה איך החשמל עובד, ומהרגע שיש לך כבר את נתון הוואט זה לא צריך לשנות מאומה.
(הוולט זה לפי מדינות, אמפר זה לא לפי מדינה, אמפר זה כמות חשמלית שהמכשיר סוחב לשניה, יחד עם הוולט זה מרכיב את הוואט. הוואט זה סה"כ הכח, שזה לא בהכרח הכמות החשמלית). בשאר הדברים צדקת, אבל כאמור זה תיאוריה. -
אכן, הצריכה בזמן ניתוק המדחס במזגן רגיל היא אפסית (0.1-0.2 אמפר), אך קשה מאד לקבוע כסטנדרט את זמן הפעולה של המדחס ביחס לכלל הזמן, אין בעולם נוסחה שתוכל להגיע לערך כללי כזה (לדוגמא: מזגן קטן שנמצא בחלל פתוח וגדול, ובנוסף מכוון לטמפרטורה נמוכה - כמעט לא יספיק 'לנוח'...), ולכן הנחתי 100 אחוז זמן פעולה של המדחס.
אם המזגן מותאם לחדר לא אמור להיות יותר מ50 אחוז גם עם הוא על 16 (אלא אם יש הרבה אנשים בחדר)
לגבי המקרר - התכוונתי לשלול 'פיקים' שיתכנו במקרר רגיל, באינוורטר הגרף הרבה יותר 'שטוח', אכן בחישוב שנועד למצוא את הצריכה הכוללת - פחות משנה הצריכה הנקודתית של נקודת זמן מסוימת, אבל שיהיה...
מזגן אינוורטר לוקח בהתחלה פי 2 ממזגן רגיל (מה שהופך אותו לבעייתי לגנרטור במקומות מסויימים) ואז כשמגיע לטמפרטורה הרצוייה מנמיך את העוצמה לחצי או רבע ממזגן רגיל ושומר על יציבות בסוף הוא יותר חסכוני בחשמל אבל המדידה שלו צריכה להיות ב24 שעות או לפחות 3 שעות
אני לא יודע ייתכן שמקרר יהיה יותר קל ואתה צודקכמדומני שהמתח בישראל הוא 240 וואט (בפועל, לא רק בהגדרה).
ועדיין לחישוב מקובל להשתמש ב230, שהוא כנראה ממוצע הטווח של 220-240.
אם אתה מכיר אחרת אשמח שתחכימני.
בכל מקרה - את הנתונים הוצאתי מחישוב בשטח, לא ממדבקות.לא יכול להיות שזה מה שיצא בחישוב הקוטשי"ם כי זה סה"כ כפול 25 וזה ממש לא נכון
-
@dovid כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
@DFHZRHREE בגלל שקשה לך לקבוע סטנדרט תיאורטי אתה נותן תשובה שגויה לחלוטין? הרי ברור שהמדחס לא עובד חלק משמעותי מהזמן. הרי למי שיש פה ניסיון מעשי אין שום בעיה לקבוע כמה זה מזגן לשבת שלמה (בעלי מונים וכדומה). את השואל לא מעניין מדע תיאורטי אלא ניסיון מעשי ויש שפע של אנשים שיש להם את המצרך הזה.
ובנוגע לתיאוריה, @מני-דונט צדק בהערתו שהכנסת פה את ה220 וולט (Volt) בטעות לוואט (Watt).
וולט זה מתח שזה סתם טכניקה איך החשמל עובד, ומהרגע שיש לך כבר את נתון הוואט זה לא צריך לשנות מאומה.
(הוולט זה לפי מדינות, אמפר זה לא לפי מדינה, אמפר זה כמות חשמלית שהמכשיר סוחב לשניה, יחד עם הוולט זה מרכיב את הוואט. הוואט זה סה"כ הכח, שזה לא בהכרח הכמות החשמלית). בשאר הדברים צדקת, אבל כאמור זה תיאוריה.אתה צודק, החישוב שעשיתי לא נועד למצברים אלא לגנרטור, ובשל כך החישוב נועד לבדוק את הקצוות, ולא נמדדו הקוט"ש כלל, אלא רק הצריכה הרגעית.
השתדלתי להתאים אותו למטרת השואל, ולהמיר מאמפר (שזה הערך שבו מדדתי מאחר והוא מה שחשוב למשתמשי גנרטור בד"כ), לקוט"ש שזה הערך החשוב אם נרצה להשתמש באגירה כלשהי (מצברים) או לחשבן עלות, בשל כך, כמדומני, לא ניתן היה להתעלם מהנעלם שהוא ערך האמפר.
במדידה שלי היה מזגן שהמדחס שלו פעל רוב הזמן (לא משנה הסיבה הנקודתית), ובשל כך לא המצאתי ולא הנחתי שום הנחות ביחס לצריכה האמיתית של מזגן, אלא פירטתי את הנתונים שעומדים לרשותי, תחת ההבהרה הברורה: "בכל אופן אני בדקתי פעם בבית 'נורמלי' שהיה חשוב לו לדעת כמה אמפר הוא צורך, וכך יצא".
בהמשך הצעתי לשואל להניח צריכה של 50% זמן פעולת המדחס, ולהתעלם מהצריכה של שאר המכלולים בזמן זה שהיא מזערית.אם תרצה תוכל להניח משהו כמו 50% זמן פעולה של המדחס במזגן, מניח שזה קרוב למציאות בהרבה מהמקרים, אך קשה לקבוע במסמרות...
אם לדעתך עדיף שלא להניח את הנתונים כאן אם הם חסרים - זכותך.
לדעתי, אם אני הייתי השואל, חושבני שהייתי מקבל פה אמת מידה ברורה, עם הסייגים המתבקשים, אך לא תשובה מדויקת - כי זה כלל לא התבקש כאן.@יעקב2 כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
אני לא יודע ייתכן שמקרר יהיה יותר קל ואתה צודק
לא יכול להיות שזה מה שיצא בחישוב הקוטשי"ם כי זה סה"כ כפול 25 וזה ממש לא נכוןראשית לגבי מקרר, זה גם אותו דבר, הצריכה המקסימלית (וההתחלתית) שלו נחשבת גבוהה יותר ממקבילו עם מנוע רגיל, אך הצריכה הרגילה שלו מפושטת ונמוכה יותר, יחסית.
כמו שציינתי לעיל (בהודעה זו), מדדתי רק צריכת אמפר וגזרתי ממנה למשך הזמן.
כמובן ההמרה היא תהליך חשבוני שביצעתי, ולא תולדת בדיקה.
השתדלתי לציין כך גם בהודעתי הראשונה:בכל אופן אני בדקתי פעם בבית 'נורמלי' שהיה חשוב לו לדעת כמה אמפר הוא צורך, וכך יצא:
...
כמדומה שאמפר הוא 230 וואט, או 0.23 קו"ט, לפי"ז הצריכה לשבת שלימה (25 ש') היא:
אבקש סליחה מכל הקוראים הנכבדים (ובעיקר מאלו שנשברו באמצע) על הטרחנות האיומה שלי.
ניסיתי לתמצת, לא הצלחתי.
עמכם הסליחה!
-
@יעקב2 כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
אם המזגן מותאם לחדר לא אמור להיות יותר מ50 אחוז גם עם הוא על 16 (אלא אם יש הרבה אנשים בחדר)
תלוי בסתיו או בקיץ.
לא יודע מה זה מותאם, לפי ההגדרה של חברות המזגנים? הם מחמירות גדולות ומשיקולים כלכליים.
מזגן 1 כ"ס ל9-10 מ"ר הוא סטנדרט ובשיא החום היחידה החיצונית פועלת למעלה מ80% מהזמן (בדיקה אישית).@יעקב2 כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
מזגן אינוורטר לוקח בהתחלה פי 2 ממזגן רגיל
באמפרים?
אצלי מזגן 1.25 בהפעלה לוקח 3 אמפר!!קשה מאד לתת בית סטנדרטי.
ישנם הרגילים ל150W תאורה וישנם כאלו לפי שלש.
הפרמטרים כ"כ משתנים מזגנים חדשים/ישנים? חברות? עיר מגורים? קומה? תקופה בשנה?
ועוד.. -
@dovid
יתכן שלכך התכוונת?
כעת ראיתי שלעיל החלפתי פעם אחת בטעות בין וולט לוואט, תיקנתי.
@DFHZRHREE כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:כמדומני שהמתח בישראל הוא 240 וולט (בפועל, לא רק בהגדרה).
כמדומני שהמתח בישראל הוא 240 וואט (בפועל, לא רק בהגדרה).ואגב, ברור גם לי שיש כאן מי שיש באמתחתם את הערכים הממוצעים באופן מדויק יותר, אך בינתיים - זוהי התשובה היחידה עם מספרים סופיים (עם כל חסרונותיהם, וכפי שהורחב)...
תודה!
-
@יעקב2 כתב בכמה WH צורך בית סטנדרטי בשבת:
האם כוונתך שזה אותו דבר? או שקילו וואט שעה הוא כפול 1000 מוואט שעה?
מדוייק
שכתוב לך על מנורה שהיא לוקחת 15 וואט הכוונה בשעהמנורה שלוקחת 15 watt זה ההספק שלה בכל רגע נתון.
אם היא תדלק שעה זה יהיה 15 וואט-שעה שזה kwh 0.0015 (קווט״ש) -
אמנם הוא 'נוגע בדבר' אבל אולי ניתן ללמוד מזה משהו: