תכנון שטח בבנייה על הגג
-
בס"ד
שלום וברכה!
ב"ה הצלחתי סוף סוף לקבל שבוע שעבר את ההיתר המיוחל מהעירייה לבנייה על גג ביתי.
יש לי כמובן ים של שאלות להשפריץ לכל הכיוונים,
אבל נתחיל מהבוערות לי ביותר כעת.הדירה שלי כיום קטנה, וב"ה גם צפופה כהוגן (2.5 חדרים, 67 מ' נטו),
כך שהייתי מעדיף להשאיר כמה שיותר שטח עבורי ולא עבור יחידות וכדו'.
ומאידך, הכסף...
ברור לי שאני אכנס לחובות גדולים מהבניה, ואהיה חייב לסתום את הבור החודשי כמה שאפשר.מה אתם אומרים,
האם היה כדאי לעשות חדר אחד להשכרה נניח לזוג סופרי סת"ם?
האם יש לזה ביקוש? (מרכז בני ברק)
מה בערך סכום השכירות שנורמלי לבקש על זה?
מה אני אמור לתת להם כלול במחיר?ולשאלה הבאה,
כמה בערך אמור לעלות אדריכל/ית טוב/ה שתתכנן איך לנצל את השטח במקסימום?
אני מעוניין לשנות למטה רק את המינימום ההכרחי בשביל המדרגות.
יש הבדל אם אני מנצל את כל השטח בשבילי, לבין אם אני עושה חדר סופרים, או לחילופין יח"ד קטנה?עד כאן לבינתיים,
ותודה רבה לעונים (מידיעה ולא מהשערות ) -
@איש-אחד אמר בשאלות של מתכנת (פשוט) על שיפוצים...:
לדעתי האישית, אם תשקיע בזה הרבה מחשבה ותכנון, (כמובן לאחר שתדע מה הייעוד), תצא עם תוצאות טובות (מנסיון).
תצייר את כל מה שעולה לך בראש על דף וכו'.
זה תקף גם אם תיקח אדריכל, כי רק אתה יודע מה אתה באמת רוצה. -
@www אמר בשאלות של מתכנת (פשוט) על שיפוצים...:
לדעתי האישית, אם תשקיע בזה הרבה מחשבה ותכנון, (כמובן לאחר שתדע מה הייעוד), תצא עם תוצאות טובות.
תצייר את כל מה שעולה לך בראש על דף וכו'.
זה תקף גם אם תיקח אדריכל, כי רק אתה יודע מה אתה באמת רוצה.צודק מאה אחוז!!!
מנסיון אישי, אדריכל/ית מגיעים בגישה לדחוף כמה שיותר ולא בהכרח מה שאתה רוצה- ככה הם מכסים את עצמם בהכל, ואתה לא באמת בטוח שאתה רוצה להוריד ממה שהם הציעו, כי הרי הם מבינים יותר ממך. -
@golanart אמר בשאלות של מתכנת (פשוט) על שיפוצים...:
@יהודי-פשוט תודה שאתה ככה מלכלך עלינו...
גם אדריכל?
-
@איש-אחד
מנסיון שלי. כמו שכתבו כאן.
שב עם עצמך (וגם עם הרבנית ) ותחשוב בדיוק מה אתה רוצה....
אותי שיכנעו להביא מעצבת פנים בנוסף לאדריכלית, והתברר לי באמצע הדרך שאותם בקושי מעניין מה אנחנו רוצים.
ובסה"כ המעצבת ציירה על דף את החלומות שלנו, עם התעקשות מוזרה על דברים שלא רצינו (לדוגמא קיר במקום שלא רצינו קיר)בסוף שלחנו אותה באמצע הדרך הבייתה, אחרי שגילינו שבנוסף היא פיספסה שבמטבח לפי התיכנון שלה יישארו רק 80 ס"מ מעבר בין השיש לאי מאחורה, וכשהסבנו את תשומת ליבה היא אמרה שלא שמה לב לזה. (מזל שזה היה עוד בשלב התיכנון)
אשתי ישבה הרבה שעות, ובסוף אני יכול להגיד שב"ה בלי מעצבת ובלי אדריכלית (בנושא החלוקה הפנימית של הבית, לא ההגשה לעירייה) יצא ממש ממש מוצלח, ואני לא מצטער על שום שינוי שנעשה (והיו הרבה...), בס"ד הכל יצא יותר ויותר מהמשוער.
(למעט דלת אחת של החדר עבודה שלי שאשתי אמרה לי לעשות פתיחה כלפי חוץ ואני פחדתי כי זה למרפסת והיום אני יודע שהיא צדקה בגדול, אבל זה מסובך כעת להפוך את הדלת)אמל"ק:
לא הייתי לוקח מעצבת פנים/אדריכלית לזה, אלא חושב הרבה לבד... (בד"כ קבלן טוב שראה דבר או שניים בחיים שלו יכול לתת לך גם כיוונים - כמו שאצלי היה)
אא"כ יש לך ממש הרבה כסף מיותר ואז אתה לוקח את הסופרמנים.... -
אני מלכלך גם על עצמי ככה גם אני במה שאני מנסה למכור לאחרים - לא רואה בזה סיבה להיעלב.
-
לא כולם כמוך.....
אתה שייך לסופרמנים. הפשוטים זזה סתם ביזבוז כסף...
(מהניסיון שלי לפחות)
(אגב המעצבת שלקחנו היה נחשבת אחת הטובות בעיר שבה אני גר. עם המון המלצות) -
האם מתכנת צריך להבין יותר בבניה?
אני גם מצטרף לדעה שלחשוב על הכל קודם ורק אז להגיע לאדריכל או למעצב פנים. (באם הולכים)
א. לאדריכלים אין זמן לכל שינוי והם נותנים כמה אופציות לבחירה ואח"כ א"א לעשות שינויים, אלא אם כן תשלמו (270 לשעה ) תלוי כמובן אצל מי.
אבל אם אתם כבר די סגורים על כל הרצונות והשיפורים שיהיו בדירה אז כבר האדריכל יידע שהוא צריך ליצמד לאיזשהו תוכנית. ולא רק לתת לכם רעיונות.
הייתי מציע לקחת אדריכל עם וותק ולא חדש אפילו שהוא טיפלה יותר יקר
כי הטעויות של החדשים הם עולים יותר ממה שיתתכן שתרויחו. -
@צמא-למים אמר בשאלות של מתכנת (פשוט) על שיפוצים...:
האם מתכנת צריך להבין יותר בבניה?
הפוך!
התכוונתי לומר שההבנה שלי בבנייה משולה להבנת חמור במרק פירות...ובהזדמנות זו אודה לכולם על תשובותיהם,
ואגב, @clickone , אצלי ממש אין "אמל"ק".
קראתי בעיון את כל תגובתך, ואני דווקא מעריך מאד את אלו שמשקיעים בלכתוב תשובה מפורטת! -
@clickone ברעיון אני מסכים איתך. אבל יש סוגי אנשים שהמעצב פנים פותח להם את הראש ויודע דברים שהלקוח עצמו לא יודע. לא סתם הם למדו וזה מקצוע
ראיתי כמה דירות אחרי שיפוץ ואתה מתפוצץ איך אפשר להשקיע כ''כ הרבה כסף ואין שום תכנון.
וגם אם הבנ''א ממש מבין איך לעצב עדיין אני בטוח שאדם שרואה את הדברים מבחוץ ויש לו ידע מספיק וראה יותר מתכון של דירה אחת יכול לתת הרבה רעיונות שלא חשבנו עליו. -
@frize37 אמר בשאלות של מתכנת (פשוט) על שיפוצים...:
אבל יש סוגי אנשים שהמעצב פנים פותח להם את הראש ויודע דברים שהלקוח עצמו לא יודע.
לזה התכוונתי כשכתבתי "שאלות של מתכנת על שיפוצים"...
בפרט כשמדובר אצלי על בניין ענתיקה עם גג רעפים רעוע,
וגם אם הייתי יכול לתכנן בגדול את מיקומי החדרים וכו' בכוחות עצמי ( = עם נוו"ב )
עדיין אין לי מושג איך להכין לקבלן "גרמושקה" מדויקת איפה צריך להיות כל עמוד וכל חיזוק וכדו'. -
@צמא-למים
כפי שציינתי, ב"ה אחרי שנתיים גמרתי סוף סוף עם המסלול המפרך של הגשת התכניות לעירייה, כולל גרמושקה של אדריכל רשמי. האישורים כבר בידי - ב"ה.רק שכידוע "תכניות לחוד ומעשים לחוד"
ובפרט בבניין הישן שלי, שמלכתחילה על השרטוטים שלו - איך שהם מופיעים בעירייה - נאמר: "אין קשר בין המצולם לכתבה"...ולכן אני חייב שרטוט חדש שיהיה מדויק לפי המציאות, ועל פיו לתכנן הכל.
-
@frize37 נכון. לא יודע למה במקרה שלי זה היה ממש הפוך.
אצלי האמת גם הקבלן נתן רעיונות וכיוונים. אבל הבסיס היה מה שרצינו.אם כבר, בעיקר לנסות לחפש דירות שדומות לדירה שלך באיזור ששופצו ולקחת רעיונות מהם.
ממה הם מרוצים ועל מה הם מצטערים.....
(אא"כ זה מישהו שרוצה את מה שלכולם אין)אני יודע שמאז השיפוץ הרבה מגיעים אלינו לראות מה שיצא ולתכנן גם.
ויש כאלו שלוקחים מעצב בתשלום ממש גבוה (יותר מ15-20K) והם אכן מרוצים.וכמובן שיש מעצבים כמו @GolanArt , אבל כנראה לא בעיר שלי....
-
סליחה שאני מסיט לרגע את השרשור חזרה לשאלות המקוריות
רק רציתי לעדכן לטובת באי הפורום הבאים שיסתפקו בשאלות אלו:לגבי חדר לסופרים
היה לי ס"ד מופלאה, ונחת היום בביתי לקוח ש"במקרה" הוא מנהל מכון סת"ם בב"ב ומעסיק המון סופרים.
כמובן שמיד קפצתי על המציאה ושאלתי אותו.הוא טוען שאני לא הראשון ולא השני ששואל אותו, יש כנראה הרבה שחושבים איך לנצל חלל של 10-15 מ"ר פנויים...
הוא אומר שהמקובל הוא לגבות 300-350 ש"ח מכל סופר, ובמחיר כלול ארנונה.
למעשה, הוא טוען שזה כאב ראש לא קטן וכסף לא גדול.
יש המון סופרים מתחילים שמנסים את מזלם בדירת סופרים, ואחרי חודשיים כשאין להם עבודה הם מפסיקים עם השכירות,
ובכלל כנראה שיש יותר היצע מביקוש.
לדעתו לא כדאי לבנות מלכתחילה לצורך סופרים, אלא רק למי שכבר יש שטח קטן מיותר ומחפש להרוויח ממנו קצת (צרות של עשירים...)בקיצור, כנראה שאאלץ להיפרד משטח של יח"ד שלימה מתוך הגג "הענק" שלי
ולעניין עלות ממוצעת של אדריכלים סטנדרטיים לתכנון קומת גג שכוללת יחידה + שינויים מינימליים בקומה למטה בגלל המדרגות,
שמעתי מ-3 אנשים שונים שזה יוצא סדר גודל של כ-8000 ש"ח,
אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה. -
@www אמר בשאלות של מתכנת (פשוט) על שיפוצים...:
בקיצור, כנראה שאאלץ להיפרד משטח של יח"ד שלימה מתוך הגג "הענק" שלי
רק שים לב, שאם תעשה שם 2 שורות מדרגות נפרדות (לבית וליחידה), זה ייקח לך המון מקום.
אולי תנסה להוציא מרפסת בקומה שלך?מרפסת אין לי אפשרות להוציא מבלי להזיז את הבניינים שסביבי (תזכורת, בניין בני ברקי ישן )
אבל, כל שלשת השכנים של הקומה העליונה מעוניינים כנראה לעשות יחידה,
כך שלכאורה נעשה כולנו גרם מדרגות אחד משותף.