איך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?
-
@צבי-ש כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
את זה עושים אולי עם הפונקציה שהבוט הביא לך, לא עברתי עליה, בכל אופן יש פונקציה קצת יותר קלה:
const Http = new XMLHttpRequest();const url='https://jsonplaceholder.typicode.com/posts';Http.open("GET", url);Http.send();ReferenceError: XMLHttpRequest is not defined
-
@שמואל-ש כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
בנתינת הקישור עדיין אין לשני גישה?
נכון
זה כמו שאין לך גישה לקוד של השרת של הבנק, למרות שיש לך גישה לכתובת של האתר של הבנק ולתוכן שהשרת של הבנק שלח - שזה המידע עצמו, וגם קבצי JS CSS וכו' של הצד לקוח.@שמואל-ש כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
2.ולמה צריך GET? אני לא צריך לקבל כלום ממנו!
3.אני יכול לעשות פונקציית doget לא משנה אם הוא מחזיר משהו או לא יודע מה?בעיקרון באמת היה יותר נכון לפי המוסכמות להשתמש בPOST ולא בGET אבל רציתי לפשט.
אתה רוצה להפעיל את הקוד, אם אתה לא רוצה לקבל בסקריפט המפעיל מידע מהסקריפט המופעל, אתה לא חייב להחזיר תגובה. (לפי מה שזכור לי תוצג הודעה אוטומטית של גוגל, משהו כמו "הסקריפט הסתיים בהצלחה אבל לא החזיר תגובה")@שמואל-ש כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
@צדיק-תמים כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
שים לב - הקוד שירוץ בפועל בקריאה לכתובת הוא לא הקוד העדכני ביותר! בשביל לעדכן את הקוד שירוץ בקריאה לכתובת, לוחצים "ניהול הפריסות", ויוצרים גרסה חדשה לפריסה הקיימת:
לא הבנתי מה כתבת פה
כתבתי שברגע שאתה מפעיל את הקוד על ידי פריסה וקריאה לכתובת, כשתעשה שינוי בקוד ותשמור, הקוד המעודכן ששמרת לא ירוץ כשתקרא לכתובת, עד שתיכנס לניהול הפריסה ותיצור גרסה חדשה לפריסה. מעצבן, אבל זה מה יש.
-
@צבי-ש כתב באיך אפשר להפעיל סקריפט של גוגל מתוך סקריפט בחשבון אחר?:
את זה עושים אולי עם הפונקציה שהבוט הביא לך, לא עברתי עליה, בכל אופן יש פונקציה קצת יותר קלה:
const Http = new XMLHttpRequest();const url='https://jsonplaceholder.typicode.com/posts';Http.open("GET", url);Http.send();ReferenceError: XMLHttpRequest is not defined
קראת את מה שכתבתי? בגוגל סקריפט הדרך היחידה לשלוח קריאת HTTP זה עם הקלאס UrlFetchApp של גוגל
-
@צדיק-תמים הגבתי על מה שהוא כתב...
ניסיתי אכן לעשות כמו שכתבתfunction myFunction() { UrlFetchApp.fetch(https://script.google.com/macros/s/AKfycbxBHXcSX78RxVe_6-4UDRpiowhvYa9WpWYzKyq9-87TdEZUl_FPbCwWzRXp5CQb5Um8/exec); }
ויש לי שגיאה
השגיאה היא:
שגיאת תחביר: SyntaxError: missing ) after argument list שורה: 3 קובץ: קוד.gs
-
@צדיק-תמים הגבתי על מה שהוא כתב...
ניסיתי אכן לעשות כמו שכתבתfunction myFunction() { UrlFetchApp.fetch(https://script.google.com/macros/s/AKfycbxBHXcSX78RxVe_6-4UDRpiowhvYa9WpWYzKyq9-87TdEZUl_FPbCwWzRXp5CQb5Um8/exec); }
ויש לי שגיאה
שכחת לעטוף את הURL במירכאות... זה לא סינטקס תקין של JS
-
@שמואל-ש אולי לא הפעלת את myFunction?
מה, של השני? אז בכל אופן היה צריך להיות כתוב שהפעלתי את הפונקצייה האחרת, לא?
תנסה גם להיכנס לכתובת בדפדפן, לוודא שהבעיה היא לא בסקריפט המופעל.
זה חסום בנטפרי...
-
@שמואל-ש אולי לא הפעלת את myFunction?
מה, של השני? אז בכל אופן היה צריך להיות כתוב שהפעלתי את הפונקצייה האחרת, לא?
לא הבנתי כלום, בוא נעשה סדר:
- יש את הסקריפט המפעיל
שבו צריך להיות פונקציה - בכל שם שהוא, אפשר גם myFunction - שבתוכה יש קריאה לסקריפט השני - המופעל - ע"יUrlFetchApp.fetch
, וצריך להריץ את הפונקציה הזאת בכל דרך שהיא, אפילו בכפתור ההרצה בעורך סקריפטים של גוגל - ויש את הסקריפט המופעל
שיכול לעשות כל דבר שהוא, לדוגמה לשלוח מייל, אבל הקוד שרוצים שיופעל מהסקריפט הראשון - המפעיל - חייב להיות בתוך פונקציה בשםdoGet
בדיוק
עכשיו תסביר איזה סקריפט לא רואים שהופעל, המפעיל או המופעל?
תנסה גם להיכנס לכתובת בדפדפן, לוודא שהבעיה היא לא בסקריפט המופעל.
זה חסום בנטפרי...
(כמובן שהכתובת פריסה שתקבל תהיה חסומה בנטפרי, אבל תוכל לפנות אליהם ויפתחו אותה פרטנית)
- יש את הסקריפט המפעיל
-
@צדיק-תמים אז ככה, אני הפעלתי את הקוד בעצמו שאמור להכניס טקסט כלשהוא בשדה כלשהוא בגליון כלשהוא... והוא אכן הכניס, אך כשהפעלתי אותו עם מה שעשינו הפעולה לא נעשתה...
נ.ב. רק לוודא, לא משנה איך קוראים לקובץ וכן לא משנה האם יש עוד פונקציות בקובץ, נכון? -
@צדיק-תמים סליחה, המפעיל הופעל, אך הפעולה שהמופעל צריך לעשות לא נעשתה
הקוד שרץ (זה שכתבת שמעדכן את הגליון) מכיל קריאה לכתובת URL של הסקריפט המופעל, כן?
בעיקרון מה שצריך זה לגשת בצורה רגילה לכתובת ה-URL של הסקריפט המופעל כדי לראות אם מוצגת שם שגיאה.
אתה יכול לקבל את התגובה של הסקריפט המופעל מתוך הסקריפט המפעיל - כמו שכתוב בתיעוד של גוגל:const response = UrlFetchApp.fetch("http://www.google.com/"); Logger.log(response.getContentText());
כך תוכל לבדוק בלוג הפעלה של הסקריפט המפעיל, מה היתה התגובה של הסקריפט המופעל.
-
Logging output too large. Truncating output. <!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8"> <meta content="width=300, initial-scale=1" name="viewport"> <meta name="google-site-verification" content="LrdTUW9psUAMbh4Ia074-BPEVmcpBxF6Gwf0MSgQXZs"> <title>Sign in - Google Accounts</title> <style> @font-face { font-family: 'Open Sans'; font-style: normal; font-weight: 300; src: url(//fonts.gstatic.com/s/opensans/v15/mem5YaGs126MiZpBA-UN_r8OUuhs.ttf) format('truetype'); } @font-face { font-family: 'Open Sans'; font-style: normal; font-weight: 400; src: url(//fonts.gstatic.com/s/opensans/v15/mem8YaGs126MiZpBA-UFVZ0e.ttf) format('truetype'); } </style> <style> h1, h2 { -webkit-animation-duration: 0.1s; -webkit-animation-name: fontfix; -webkit-animation-iteration-count: 1; -webkit-animation-timing-function: linear; -webkit-animation-delay: 0; } @-webkit-keyframes fontfix { from { opacity: 1; } to { opacity: 1; } } </style> <style> html, body { font-family: Arial, sans-serif; background: #fff; margin: 0; padding: 0; border: 0; position: absolute; height: 100%; min-width: 100%; font-size: 13px; color: #404040; direction: ltr; -webkit-text-size-adjust: none; } button, input[type=button], input[type=submit] { font-family: Arial, sans-serif; font-size: 13px; } a, a:hover, a:visited { color: #427fed; cursor: pointer; text-decoration: none; } a:hover { text-decoration: underline; } h1 { font-size: 20px; color: #262626; margin: 0 0 15px; font-weight: normal; } h2 { font-size: 14px; color: #262626; margin: 0 0 15px; font-weight: bold; } input[type=email], input[type=number], input[type=password], input[type=tel], input[type=text], input[type=url] { -moz-appearance: none; -webkit-appearance: none; appearance: none; display: inline-block; height: 36px; padding: 0 8px; margin: 0; background: #fff; border: 1px solid #d9d9d9; border-top: 1px solid #c0c0c0; -moz-box-sizing: border-box; -webkit-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; -moz-border-radius: 1px; -webkit-border-radius: 1px; border-radius: 1px; font-size: 15px; color: #404040; } input[type=email]:hover, input[type=number]:hover, input[type=password]:hover, input[type=tel]:hover, input[type=text]:hover, input[type=url]:hover { border: 1px solid #b9b9b9; border-top: 1px solid #a0a0a0; -moz-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.1); -webkit-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.1); box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.1); } input[type=email]:focus, input[type=number]:focus, input[type=password]:focus, input[type=tel]:focus, input[type=text]:focus, input[type=url]:focus { outline: none; border: 1px solid #4d90fe; -moz-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.3); -webkit-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.3); box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.3); } input[type=checkbox], input[type=radio] { -webkit-appearance: none; display: inline-block; width: 13px; height: 13px; margin: 0; cursor: pointer; vertical-align: bottom; background: #fff; border: 1px solid #c6c6c6; -moz-border-radius: 1px; -webkit-border-radius: 1px; border-radius: 1px; -moz-box-sizing: border-box; -webkit-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; position: relative; } input[type=checkbox]:active, input[type=radio]:active { background: #ebebeb; } input[type=checkbox]:hover { border-color: #c6c6c6; -moz-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.1); -webkit-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.1); box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.1); } input[type=radio] { -moz-border-radius: 1em; -webkit-border-radius: 1em; border-radius: 1em; width: 15px; height: 15px; } input[type=checkbox]:checked, input[type=radio]:checked { background: #fff; } input[type=radio]:checked::after { content: ''; display: block; position: relative; top: 3px; left: 3px; width: 7px; height: 7px; background: #666; -moz-border-radius: 1em; -webkit-border-radius: 1em; border-radius: 1em; } input[type=checkbox]:checked::after { content: url(https://ssl.gstatic.com/ui/v1/menu/checkmark.png); display: block; position: absolute; top: -6px; left: -5px; } input[type=checkbox]:focus { outline: none; border-color: #4d90fe; } .stacked-label { display: block; font-weight: bold; margin: .5em 0; } .hidden-label { position: absolute !important; clip: rect(1px 1px 1px 1px); /* IE6, IE7 */ clip: rect(1px, 1px, 1px, 1px); height: 0px; width: 0px; overflow: hidden; visibility: hidden; } input[type=checkbox].form-error, input[type=email].form-error, input[type=number].form-error, input[type=password].form-error, input[type=text].form-error, input[type=tel].form-error, input[type=url].form-error { border: 1px solid #dd4b39; } .error-msg { margin: .5em 0; display: block; color: #dd4b39; line-height: 17px; } .help-link { background: #dd4b39; padding: 0 5px; color: #fff; font-weight: bold; display: inline-block; -moz-border-radius: 1em; -webkit-border-radius: 1em; border-radius: 1em; text-decoration: none; position: relative; top: 0px; } .help-link:visited { color: #fff; } .help-link:hover { color: #fff; background: #c03523; text-decoration: none; } .help-link:active { opacity: 1; background: #ae2817; } .wrapper { position: relative; min-height: 100%; } .content { padding: 0 44px; } .main { padding-bottom: 100px; } /* For modern browsers */ .clearfix:before, .clearfix:after { content: ""; display: table; } .clearfix:after { clear: both; } /* For IE 6/7 (trigger hasLayout) */ .clearfix { zoom:1; } .google-header-bar { height: 71px; border-bottom: 1px solid #e5e5e5; overflow: hidden; } .header .logo { background-image: url(https://ssl.gstatic.com/accounts/ui/logo_1x.png); background-size: 116px 38px; background-repeat: no-repeat; margin: 17px 0 0; float: left; height: 38px; width: 116px; } .header .logo-w { background-image: url(https://ssl.gstatic.com/images/branding/googlelogo/1x/googlelogo_color_112x36dp.png); background-size: 112px 36px; margin: 21px 0 0; } .header .secondary-link { margin: 28px 0 0; float: right; } .header .secondary-link a { font-weight: normal; } .google-header-bar.centered { border: 0; height: 108px; } .google-header-bar.centered .header .logo { float: none; margin: 40px auto 30px; display: block; } .google-header-bar.centered .header .secondary-link { display: none } .google-footer-bar { position: absolute; bottom: 0; height: 35px; width: 100%; border-top: 1px solid #e5e5e5; overflow: hidden; } .footer { padding-top: 7px; font-size: .85em; white-space: nowrap; line-height: 0; } .footer ul { float: left; max-width: 80%; min-height: 16px; padding: 0; } .footer ul li { color: #737373; display: inline; padding: 0; padding-right: 1.5em; } .footer a { color: #737373; } .lang-chooser-wrap { float: right; display: inline; } .lang-chooser-wrap img { vertical-align: top; } .lang-chooser { font-size: 13px; height: 24px; line-height: 24px; } .lang-chooser option { font-size: 13px; line-height: 24px; } .hidden { height: 0px; width: 0px; overflow: hidden; visibility: hidden; display: none !important; } .banner { text-align: center; } .card { background-color: #f7f7f7; padding: 20px 25px 30px; margin: 0 auto 25px; width: 304px; -moz-border-radius: 2px; -webkit-border-radius: 2px; border-radius: 2px; -moz-box-shadow: 0px 2px 2px rgba(0, 0, 0, 0.3); -webkit-box-shadow: 0px 2px 2px rgba(0, 0, 0, 0.3); box-shadow: 0px 2px 2px rgba(0, 0, 0, 0.3); } .card > *:first-child { margin-top: 0; } .rc-button, .rc-button:visited { display: inline-block; min-width: 46px; text-align: center; color: #444; fo
-
@שמואל-ש נראה שלא הקפדת על מה שכתבתי למעלה, להגדיר ביצירת הפריסה כמו בתמונה - להגדיר את 'לבצע בתור' ל'עצמי' ו'למי יש גישה' ל'כולם', כי נראה שהפריסה דורשת התחברות לחשבון גוגל.
אני מבקש שתעבור שוב היטב על כל התשובות שלי בנושא הזה לפני שתמשיך.
אני משתדל להזכיר מראש את כל הנקודות שאתה עשוי להיתקל בבעיה - כולל צירוף צילומי מסך עם סימון במידת הצורך, לא בשביל שתרפרף הלאה ואחר כך תשאל "למה זה לא עובד?" -
@שמואל-ש על מבנה כתובת URL והוספת פרמטרים לכתובת הסביר @צבי-ש למעלה,
בשביל שיהיה ניתן לקבל את המידע על הפרמטרים של הכתובת, כאשר גוגל סקריפט מפעיל את הפונקציהdoGet
הוא מעביר אליה כארגומנט אובייקט מידע, שמכיל בין השאר מידע על הפרמטרים של הURL (הכי פשוט לשימוש הואe.parameter
).
חשבתי לכתוב הסבר הלאה, אבל אני רואה שזה מוסבר ממש טוב בתיעוד של גוגל כולל דוגמאות ממש מפורטות:
https://developers.google.com/apps-script/guides/web#request_parameters
בהצלחה -
@צדיק-תמים 1.מה שהוא כתב בחלק ד' אמרת שלא רלוונטי למקרה שלנו, נכון? אז הבנתי את מה שצריך לכתוב ולשלוח, אבל איפה שולחים את זה? בסוף הקישור? ככה
function myFunction() { const response = UrlFetchApp.fetch("https://script.google.com/macros/s/AKfycbwwxUHLhwYnn2O3HTjsa5cAQZjeA_DUj3R_w6ttmZ2S2-gV0xQQZUW3W8wftYKSwUtN/exec?del:159,count:5"); Logger.log(response.getContentText()); }
? ואני כותב את שם המשתנה כפי שהוא נקרא בסקריפט-נקודתיים-ערך-פסיק משתנה ב' וכו'?
ובחתימה של הסקריפט אני צריך לכתוב את המשתנים שאני אמור לקבל, נכון?
2.רק בעיה אחת, כחלק מהפעולה הסקריפט גם משנה כמה דברים בקובץ גוגל שיטס של הלקוח, השאלה האם כשהסקריפט מבצע את הפעולות זה נחשב כאילו אני מבצע את הפעולות-ואז אני צריך לקבל הרשאת עריכה לקובץ, או שנחשב שהלקוח עושה את הפעולות וככה הכל בסדר?
ואם זה נחשב שאני עושה את הפעולות אז מה יכולים לעשות כדי שהסקריפט יוכל לשנות דברים בקובץ של הלקוח אבל בלי שיצטרך לתת לי הרשאת עריכה?תודה רבה בכל אופן על ההסברים המפורטים!
-
אני כותב את שם המשתנה כפי שהוא נקרא בסקריפט-נקודתיים-ערך-פסיק משתנה ב' וכו'?
ממש לא
קראת את ההסבר של צבי?
בסוף הקישור כותבים?
ואזפרמטר=ערך
, כשבין כל פרמטר-ערך מפרידים עם&
.
בדוגמה שלך זה יהיה:https://script.google.com/macros/s/AKfycbwwxU...wUtN/exec?del=159&count=5
ובחתימה של הסקריפט אני צריך לכתוב את המשתנים שאני אמור לקבל, נכון?
מה זה חתימה של הסקריפט?
2.רק בעיה אחת, כחלק מהפעולה הסקריפט גם משנה כמה דברים בקובץ גוגל שיטס של הלקוח, השאלה האם כשהסקריפט מבצע את הפעולות זה נחשב כאילו אני מבצע את הפעולות-ואז אני צריך לקבל הרשאת עריכה לקובץ, או שנחשב שהלקוח עושה את הפעולות וככה הכל בסדר?
ואם זה נחשב שאני עושה את הפעולות אז מה יכולים לעשות כדי שהסקריפט יוכל לשנות דברים בקובץ של הלקוח אבל בלי שיצטרך לתת לי הרשאת עריכה?כיוון שאתה צריך להפעיל את הסקריפט מתוך סקריפט אחר, אז זה יפעל בשמך, וכמובן שאי אפשר לערוך בלי הרשאת עריכה...
אפשר לפרוס את הסקריפט כך שיפעל בשם מי שניגש אליו, כמובן אחרי אישור מתן הרשאה, אבל אתה הרי (ממה שהבנתי) רוצה להפעיל את הסקריפט מתוך סקריפט אחר... -
מה זה חתימה של הסקריפט?
function doGet(del,count){
אבל אתה הרי (ממה שהבנתי) רוצה להפעיל את הסקריפט מתוך סקריפט אחר...
אבל הסקריפט המפעיל הוא בצד הלקוח, והסקריפט המופעל הוא אצלי, אז השאלה האם אפשר לעשות שהפעולה תיעשה ע"ש מי שהריץ את הסקריפט המפעיל?