הפיכת שקע תלת פאזי לחד פאזי
-
אם אתה משתמש בשקע לדבר עם צריכה גבוהה (גוף חימום למשל), אתה צריך לראות שזה יושב על הפאזה שיש בה הכי פחות צריכה
אתה צריך לפתוח את הארון חשמל ולעקוב אחרי הפיזור של החוטים של התלת פאזי שמגיעים מהראשי בין כל המפסקים , לפי מה שכל מפסק צורך (על מה המכונת כביסה , מייבש, דוד חשמל וכדו') -
@one1010 אם אתה רוצה ששקע של 5 חורים יעבוד על פאזה אחת זה עלול להרוס את המוצר כי הוא דורש יותר מ 220V
אבל אם אתה מתכוון שיש לך שקע של 5 חורים ואתה רוצה להפוך אותו לשקע של שלוש אתה צריך פשוט להשתמש באחד החוטים החומים (בשום פנים ואופן לא יותר מאחד!!! לחבר 2 פאזות יותר גרוע מלחבר שלילי וחיובי ולא - זה לא ייתן לך יותר חשמל) בחוט הכחול ובצהוב וקיבלת שקע רגיל לחלוטין
תלת פאזי זה אומר שיש לך 3 פעמים הזנה רגילה לבית
קצב התחלפות ההרצ' שלהם מסונכן ככה שיש מוצרים שיכולים לעבוד על 3 פאזות ואז הם לוקחים 400V במקום 220V
מקווה שהייתי ברור -
@יעקב-ישראל ו @ כולם
אני לא הולך לעשות את זה כרגע ולכן גם אני לא באמת מבין את ההצעות שלכם.
רק חשוב לי להבין האם זה אפשרי כי אני מסופק במטבח האם להשתמש באינדוקציה ואז אני צריך שקע תלת פאזי או כיריים גז ואז אני צריך שקע חד פאזי. השאלה הייתה האם אני צריך בגלל הספק הזה להכין גם שקע תלת פאזי וגם חד פאזי או שאני אוכל להחליט בהמשך ולשנות.כמובן שהכי טוב היה אם יהיה פתרון שבו אוכל לשנות אותו בצורה קלה ופעם להשתמש בו ככה ופעם ככה
-
@יעקב-ישראל זאת אומרת שאצטרך לקבל החלטה ואז לשנות כפי שציינת למעלה?
-
אתה יכול למשוך מהתלת פאזי שקע רגיל
אם לא הבנת טוב איך זה עובד אל תעשה כלום כי זה עכול להרוס לך מוצרי חשמל
בתלת פאזי יש 400V וזה מסוכן לכל מוצרי החשמל הביתיים
בכל אופן בין חום לכחול יש לך 230V שאתה יכול בריווח להשתמש בו לשקע רגיל שתתקין ליד שקע התלת פאזי
תזכור לוודאות שיש בשקע שהתקנת 230V ולא 400V שאז זה לא טוב כלל וכלל ועלול לעלות לך ביוקר
הנדסאי חשמל בתפקידהעצה לא כרוכה בתשלום
-
@אורח-פורח אם הוא יתחבר רק לפאזה אחת הוא יכול לקבל 400?
-
@יעקב-ישראל אמר בהפיכת שקע תלת פאזי לחד פאזי:
@one1010 יש לך תלת פאזי ?
כן הייתי מעביר תשתית של תלת פאזי לאינדוקציה (לדעתי אל תבנה שקע רק הכנה) אחרי זה להעביר חוטים זה סיפור
תשתית זה תמיד טובהקבלן נותן תלת פאזי.
לא נראה לי שייתן לי לעשות רק תשתית.
אבל אם מה שהציעו כאן למעלה שאפשר להוציא מהתלת פאזי שקע נפרד חד פאזי לכאורה זה הפתרון הכי טוב. בכל מקרה זה מתחת לשיש במקום מוסתר -
@אורח-פורח אמר בהפיכת שקע תלת פאזי לחד פאזי:
אם לא הבנת טוב איך זה עובד אל תעשה כלום כי זה עכול להרוס לך מוצרי חשמל
אעשה זאת רק עם חשמלאי או לאחר שאבין מה אני עושה.
כרגע זה בעיקר שאלה תיאורטית -
@one1010 אם אתה רוצה ששקע של 5 חורים יעבוד על פאזה אחת זה עלול להרוס את המוצר כי הוא דורש יותר מ 220V
אני ניסיתי לוודא את זה אבל אני לא מוצא מקור, אבל לדעתי מוצר תלת פאזי לא צורך יותר Volt אלא יותר Wat. כלומר הוא דורש יותר הספק ולא יותר כוח.
לא נראה לי שיש מוצרים שנבנים בצורה שהם צורכים יותר מהתקן (110/220), אלא יש מוצרים שפשוט דורשים יותר הספק של ה Volt הזה. -
@שמואל4 מוצרי חשמל לא צורכים יותר מ230V אבל אם יש לו תלת פאזי יש חלוקה בין הפאזות בתוך המערכת של המוצר עצמו ולא קורה כלום כשאתה מחבר אותו ל400V
אבל במזגנים ומנועים תלת פאזיים הם עובדים על 400V וזה התקן שלהם
אם אתה רוצה הסבר איך עובד תלת פאזי 230V 400V תצטרך ללכת ללמוד איך עובדים גנרטורים ומנועים חיבורי כוכב ומשולש זה סיפור מורכב להסבר על רגל אחת והכל בתוך התקן אין לך מה לדאוג -
@משתמש-תמים אם הוא יחבר בין פאזה לאפס הוא יקבל 230V ואם בין שתי פאזות הוא יקבל 400V.
זו היא תקלה נפוצה אצל חשמלאים לא מוסמכים שלא הבינו והפנימו את חומר הנלמד או לא למדו, והנזק הוא יקר מאוד לפעמים מכונת כביסה או מקרר חדש שהולך ברגע שחיברו אותו לחשמל.
ההסבר מורכב מידי למסגרת של פורום כזה או אחר. -
ולכן לעשות שקע תלת פאזי על פאזה אחת עלול לעלות ביוקר ממש
לא לא לא לא.
זה לא הייתה שאלת השואל. הוא רצה לקחת שקע תלת פאזי ולעשות אותו לשקע רגיל.
לא להפעיל מוצר שדורת תלת פאזי על שקע רגיל - שזה נושא נפרד. -
@one1010 אמר בהפיכת שקע תלת פאזי לחד פאזי:
רק חשוב לי להבין האם זה אפשרי כי אני מסופק במטבח האם להשתמש באינדוקציה ואז אני צריך שקע תלת פאזי או כיריים גז ואז אני צריך שקע חד פאזי. השאלה הייתה האם אני צריך בגלל הספק הזה להכין גם שקע תלת פאזי וגם חד פאזי או שאני אוכל להחליט בהמשך ולשנות.
כמובן שהכי טוב היה אם יהיה פתרון שבו אוכל לשנות אותו בצורה קלה ופעם להשתמש בו ככה ופעם ככה