תכונות האופי של מתכנתים טובים ופרדוקס ההרס העצמי
-
שלום חברים מהן תכונות האופי של המתכנת? האם העובדה שפלוני הוא מתכנת, ועוסק בתחום אומר משהו על האישיות שלו? יש תכונות שסותרות אחת את השניה כפי שנראה בהמשך, לפעמים על המתכנת לעשות בחירות קשות.
חכמה וגאונות
מרגלא בפומיה דיוסיף ג'וגאשווילי, לקרוא לאצולת ההנדסה לענפיה וסוגיה בשם "האינטליגנציה הטכנית". עד להופעת ענף התוכנה איש לא חשב לתאר את המהנדס כאיש "חכם" אלא כאיש "מוכשר". משהתפתחו ענפי המחשבים והתוכנה, החלו לצוץ פתאום "גאונים", והילה של "חכמים" אופפת את האנשים הנעלים והנאצלים שהעפילו לגדולה זו של תיכנות.
ובכן, נכון שבתחום התוכנה - אולי יותר מכל מקצוע טכני אחר שהאנושות המציאה, יש מקום רב לגאונות, ולרב מימדיות של כשרונות, ואפילו מקום לחכמה במידה מסויימת. מה שמעניין במקצוע הזה, שהפערים בין המתכנתים יכולים להגיע לסדרי גודל של פי אלף ואלפיים אם לא יותר, לפעמים זה גם מדיד (כלומר אם מודדים את זה למשל בתפוקת עבודה, יש עבודה שמתכנת אחד בחכמתו עושה משהו במקום 100 מתכנתים, במונחים של שעות עבודה). אולם רוב רובם המוחלט של המתכנתים, הם אנשים לא חכמים בלשון המעטה, כשאתה מנסה לפתח איתם שיח כלשהו בנושא אחר, הם מגלים פאנטיות ו/או טמטום כמו רוב האנשים ברחוב. ולכן כל מתכנת הוא בחזקת מטומטם כמו כל אדם, עד שיוכח אחרת.
יושרה ונאמנות
באנשים העוסקים בפיננסים, פרסום, ומכירות, (וכן אנשי צווארון כחול כגון אינסטלטורים טכנאי מחשבים וכדומה) דבק כמעט באופן אוטומטי תואר של נוכלים. אצל אנשים מתחומים הומאניים דבק תואר של הזויים ותלושים מהמציאות. אצל האנשים העוסקים במקצועות מדוייקים יותר אנשים נוטים לייחס יושרה ואמינות. יש בזה משהו הגיוני, קשה נפשית למהנדס או כימאי להיות שקרן, זה סותר את עצם המקצוע שלו. אולם כפי שנראה להלן, מתכנת מוצא את עצמו הרבה פעמים מול דילמות קשות. כי לפרנסתו הוא עובד מול לקוח, או אצל איזה בוס, ולא פעם יש לחצי תקציב ולוחות זמנים, הפתרון במקרה זה הוא פשוט לחפף, ולוותר על חלקים שלא קריטיים לתפקוד המערכת, כגון אבטחה, איכות הקוד, בדיקות, ביצועים למקרים של עומס, וכדומה. המתכנת מוצא את עצמו מול דילמה של אוי לי אם אומר אוי לי אם לא אומר. אם אומר לבוס או ללקוח, שהנושא הזה בעייתי, זה יהרוס את היחסים איתו. מצד שני אם לא אומר, זה הרי ידפוק אותו בעתיד. תרשו לי לנחש מה ההכרעה ברוב המקרים......... בעצם זה אומר שמתכנת ברוב המקרים הופך להיות נוכל בעל כרחו, ומכאן המדרון חלקלק.
גם חברות גדולות שהתחילו עם סוג של טיקט של יושרה (כגון גוגל) כלפי המשתמש, הפכו להיות מפלצות מהר מאוד, וזה בשם התחרות וכו', לא ממש משנה מה הסיבה, בסוף זה נוגע ללחצים כספיים.
אידיאולוגיה
מתכנתים נוטים להיות אידיאולוגים בקוד (שמעתם לא פעם על מישהו שנאבק עם הקוד על 100ms?), בבחירות שלהם, ובשיטות העבודה. דבר זה מטריף את הלקוחות בהרבה מקרים. וזה טריגר נוסף לאיבוד היושרה שדיברנו עליו לעיל. כי מי שכופתים אותו לזנוח את האידיאולוגיה שלו לטובת הלקוח, למה שלא יזנח אותה לטובת עצמו?
דיקטטורה
מחשב, כמו כל חוקי הטבע, הוא דיקטטור. אם משהו לא עובד, אתה נכנס למחנה עבודה בכפייה עד שהדיקטטור יהיה מרוצה. קראתי פעם שמהנדסים יש להם סיכוי של פי 17 להצטרף לארגון קיצוני. לכן מתכנתים נוטים בהרבה מקרים להפגין סוג של דיקטטורה, והם לא סובלים ויכוחים עם הלקוחות, ולא "פשרות" ולעשות "צעד לקראת" מהסוג המקובל בעולם העסקים, בפרט שהם מוצאים את עצמם חסרי כל שפה מול הלקוחות. כמובן שגם הנושא הזה נשחק בעקבות הרצון בפרנסה ללא מלחמות ובזבוז אנרגיה.
דחיית סיפוקים
ככל שיכולת דחיית הסיפוקים שלך ירודה, כך אתה מתכנת גרוע יותר, לא צריך להסביר לאף אחד מהפורום כאן למה. האם הלקוח שלנו יודע לדחות סיפוקים? הרשו לי לנחש.... אולי במקרים נדירים.לסיכום, התכונות הטובות של המתכנתים, שמעצימים את מה שהם, הם להם לרועץ כאשר הם מנסים למכור את מרכולתם. ולכן העולם יקבל תמיד מוצרים באיכות ירודה, גרועה, מלאה בבאגים ופירצות אבטחה, כי זה מה שהוא הזמין.
הדרך היחידה לפתור את הבעיה הזו, היא לתת למתכנת ממלכה פרטית אוטונומית, שהתוכנה שהוא כותב תהיה תחת שלטון דיקטטורי שלו ללא שיקולים זרים, ואז יתחילו לצאת מוצרים טובים באיכות מעולה. אבל זה לא יקרה אף פעם, לכן התוצאה תהיה פיחות מתמיד באיכות המתכנתים והמוצרים.פורסם במקור בפורום CODE613 ב25/08/2017 14:05 (+03:00)
-
אולי זה המקום, לגבי האופי של מתכנתים, שלחתי את הכתובת של הפורום לאיזה חבר, ואמרתי שלו שזה פורום חרדי בנושאי תכנות. הוא לא הבין למה צריך פורום חרדי לתכנות - מה רע בכל פורום אחר לתכנות. ואני אמרתי לו שלתכנות החרדי יש אופי מיוחד. לא יודע למה בדיוק.
אני מאמין שכל מתכנת חרדי עבר תקופה משמעותית באקסס. - וזה משפיע מאוד על העתיד (כמו למשל המעבר למונגו, ודרך החשיבה הSQLית שלנו אפילו בזמן שאנחנו מבשלים אוכל).
כולם מכירים את תוכנת תג ועד כמה היא מדהימה, והיא אמת מידה לתוכנות אחרות (כאן זה ככה, בתג זה אחרת), ולחלקנו יש בזה נסיון (כמוני למשל, וכמובן גם ברב טקסט)
יש לנו תמיד פינה חמה בלב למיקרוספט לא משנה למה. בכלל כל ענין הדוטנט מאוד מפותח אצלנו, והוא פחות או יותר דיפולטבי בבחירה של פריים וורק.
אין לנו את הקטע של להיות עם מק כי זה מגניב, אלא רק כי צריך.
וגם בקטע של היושרה, אדם חרדי יותר מורגל להקשיב לאמות המידה המוסריות ודחית סיפוקים מטבע הדברים, והוא בא לידי ביטוי גם בזה.
אולי אני טועה וכל אנפין שווין. מה דעתכם?
פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/09/2017 22:25 (+03:00)
-
ואני אמרתי לו שלתכנות החרדי יש אופי מיוחד. לא יודע למה בדיוק.
1000+
ההמשך, נכון חלקית ולא מכסה את כל ההבדל... כי יש גם חרדים לינוקסאים בדם/ששונאים את מקרוסופט/לא טעמו מימהם טעם אקסס (אף אני... כלומר לא התחלתי שם אלא ב.. וורד).
אבל יש בכל הטענות דברים נכונים ולכו"ע יש המון מכנה משותף בחשיבה של מתכנת חרדי שאין באחרים.פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/09/2017 22:35 (+03:00)
-
ומה עשית בוורד? בטח עימוד- נכון? פחות בקטע של נתונים וטבלאות ומיזוג מסמכים וכו' - רק ניחוש.
ומהם עוד תכונות שאפשר עוד להצביע עליהם?התחלתי עם מאקרו לפעולות שוטפות, ואז גיליתי שאפשר לשפר אותו ע"י הVBA...
לא ממש הצלחתי אבל מצאתי ספר על VB ועל ידו הסתדרתי עם הVBA בעיקר עבור חיפושים והחלפה מורכבים עבור אחי שהוציא ספר.פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/09/2017 22:59 (+03:00)
-
ואני אמרתי לו שלתכנות החרדי יש אופי מיוחד. לא יודע למה בדיוק.
...
אולי אני טועה וכל אנפין שווין. מה דעתכם?לי יש תיאורייה משלי בנושא, אבל בתנאי שקוראים אותה עד הסוף.
יש קטע אצל חרדים שנכנסים לכל נושא בקפיצת ראש, עם תנועת ביטול של "מה הבעיה", בעולם האמיתי אתה נעצר בדקה הראשונה, תארו לעצמכם מישהו שקם בבוקר ומחליט להיות קבלן בנין ולבנות את מגדלי עזריאלי, הסיכויים שלו לשרוד את 2 הדקות הראשונות שואף לאפס.
אלא שבתחום התיכנות (וזאת הסיבה לאקסס ומייקרוסופט וכו') אפשר לשרוד את ה"דקות" הראשונות, תודות לכלים והפשטות כגון אקסס/וורדפרס ודומיו שמאפשרים לכל ילד להיות "גאון" שמפתח "מערכות מידע". הבעיות האמיתיות מתחילות כשנתקלים באתגרים מורכבים, וזה מגיע ביום מן הימים. או אז נבחן מיודעינו האם הוא מוכן לוותר על היומרנות והיהירות שלו, ולהתחיל לחרוש את האדמה עם האף עד שהוא יצליח. או שמא קשה לו לסבול את העובדה שהנסיך ה"עילוי" והמפונק יצטרך חס וחלילה וחס ושלום לעשות קצת מאמץ, וללמוד מושגים חדשים שמה לעשות, הוא לא ידע עליהם מאומה עד עצם היום הזה, האם יסכים לעבור את ההשפלה הזו?? זה מה שיקבע אם הוא מעותד להיות מפתח תוכנה מוכשר ומוצלח, או להישאר עילוי בעיני עצמו.פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/09/2017 09:40 (+03:00)