טכנולוגיות חדשות: הבאזז, והנזק
-
אם כבר דיברו על אנגולר, נתת לי השראה לפוסט נפרד שאכתוב בלי נדר.
הכותרת:
השתלטות הפריימוורקים: המעבר השקט מדמוקרטיה לדיקטטורה בתיכנות אינטרנט
התהליך שמזכיר את עליית הימין באירופה לנוכח גלי ההגירה הפוקדים אותה בשנים האחרונות.פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/07/2017 11:17 (+03:00)
-
אני חושב ש 99% מהמתכנתים הם אוכלי חינם. בקוד הפתוח.
לא רק בקוד הפתוח...
אני חושב שאם נגיד שרק 1% בודקים את הקוד שהם משתמשים זה יהיה הרבה.
זה בהחלט נותן פתח לשלוט בתחום. וכמובן להכניס דלתות אחוריות.כל מה שנכון לגבי תוכנה נכון גם לגבי מדינה, האם אתה בודק/יכול לבדוק את כל החוקים במדינה שאתה חי בה???
אז זה נותן פתח לשלוט בתחום כולל בדמוקרטיה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/07/2017 13:12 (+03:00)
-
חזרה לנושא האשכול:
התפרסם בבלוג של stakoverflow מאמר שדן על מסקנות בעקבות מותה של Flash, עד כמה ניתן לחזות בריאות ושרידות של טכנלוגיות וקהילות פיתוח.
הוא מציין את סילברלייט ופלאש, ומראה שאכן כבר כמה שנים שיש הצטמצמות ניכרת בשאלות אודותיהן בStackoverflow (תוך שהוא מציג כלי של stackoverflow לבדוק מה "הולך"). הוא דן האם נכון לומר שכמות השאלות משקפת בריאות ועצימות של טכנלוגיה ומסקנתו היא שאכן זה "לא אומר" אבל בהחלט כלי למשש את הדופק.
כדוגמא לטכנלוגיות שיורדות הוא מביא את asp.net (אם כי הוא מסביר שזה רק ירידה מעמדה של מובילה לעמדה צדדית יותר).פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 23:50 (+03:00)
-
בסטאק אין כפילות של שאלות, אז שפה שיש בה כל הזמן שאלות חדשות סימן שהשימוש בה לא פשוט והשאלות לא נגמרות
הכלי היה אמור לספק גרף של כמות צפיות בשאלות, או כמות הצבעות בעד השאלה ו/או התשובות, וזה היה משקף כמה משתמשים באותה שפה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 18:35 (+03:00)
-
בסטאק אין כפילות של שאלות, אז שפה שיש בה כל הזמן שאלות חדשות סימן שהשימוש בה לא פשוט והשאלות לא נגמרות
הכלי היה אמור לספק גרף של כמות צפיות בשאלות, או כמות הצבעות בעד השאלה ו/או התשובות, וזה היה משקף כמה משתמשים באותה שפה.תקרא את המאמר בדקדוק.
הטענה שלך לא נכונה נסיונית. כי עד היום כל פלטפורמה שגודלת מס' השאלות גדל ולהפך.
גם ההנחה שלך שגויה כי אם תבדוק השאלות ברובם הם אופי אין שלא שייך בו הרבה כפילות כמו איך לעשות X בפלטפורמה, או מה הסיבה שזה לא עובד וכו'. חוץ מזה השאלות בסגנון של הכרת הפלטפורמה וכדומה הם כפולות ועוד איך, הייתי אומר שלרוב השאלות יש לפחות כפיל אחד. ושים לב שגם שאלה שמסומנת ככפולה (עשרות ביום) לא נמחקת אלא רק מסומנת.פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 21:14 (+03:00)
-
לפי מה שאני מכיר את סטאק אז שאלה שהיא כפולה נכנסת למצב און-הולד ואם תוך פרק זמן מסויים השואל לא מתקן אותה היא אכן נמחקת.
@דוד ל.ט.הטענה שלך לא נכונה נסיונית. כי עד היום כל פלטפורמה שגודלת מס' השאלות גדל ולהפך.
אז גם אתה מודה שאם פלטפורמה לא גודלת רק המשתמשים שלה מתרבים לא בהכרח שהשאלות שלה יתרבו.
למשל שפת C נראית בכלי הנ"ל כמשהו שכל השנים נשאר אותו דבר פחות או יותר בכמות השאלות, ובאמת שפת C לא השתנתה אבל ברור שכמות המשתמשים שלה גדל במשך השנים.
ותראה גם את C# בהתחלה היא עולה בצורה תלולה ואחר כך רק יורדת בעקביות, וברור שמיום ליום משתמשי C# רק מתרבים, אבל זה שהשאלות יורדות רק מעיד שהשפה מצויינת ואפשר לשלוט בה בצורה מלאה. ולכל שאלה תמצא תשובה.
לעומת זאת JS בדיוק הפוך עולה ועולה, כי זו שפה שלא מפסיקה לייצר שאלות ובעיות. ולעזוב אותה אי אפשר כי זה מה שהדפדפנים מכירים.פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 21:27 (+03:00)
-
לפי מה שאני מכיר את סטאק אז שאלה שהיא כפולה נכנסת למצב און-הולד ואם תוך פרק זמן מסויים השואל לא מתקן אותה היא אכן נמחקת.
@דוד ל.ט.
הטענה שלך לא נכונה נסיונית. כי עד היום כל פלטפורמה שגודלת מס' השאלות גדל ולהפך.אז גם אתה מודה שאם פלטפורמה לא גודלת רק המשתמשים שלה מתרבים לא בהכרח שהשאלות שלה יתרבו.
למשל שפת C נראית בכלי הנ"ל כמשהו שכל השנים נשאר אותו דבר פחות או יותר בכמות השאלות, ובאמת שפת C לא השתנתה אבל ברור שכמות המשתמשים שלה גדל במשך השנים.
ותראה גם את C# בהתחלה היא עלה בצורה תלולה ואחר כך רק יורדת בעקביות, וברור שמיום ליום משתמשי C# רק מתרבים, אבל זה שהשאלות יורדות רק מעיד השפה מצויינת ואפשר לשלוט בה בצורה מלאה. ולכל שאלה תמצא תשובה
לעומת זאת JS בדיוק הפוך עולה ועולה, כי זו שפה לא מפסיקה לייצר שאלות ובעיות.בא נטפל בהנחות שלך:
קודם כל תבדיל בין גידול מספרי (מס' המתכנתים) שאיננו רלוונטי כלל לגידול יחסי (אחוזים מתוך כלל המתכנתים).
וביחס, אכן:
א. C, לא עולה.
ב. C# בירידה קלה.
ג. JS עולה.כל זה מציאויות מוכרות בלי קשר לstackoverflow. יש מקורות אחרים לחלוטין שמביאים את הנתונים הנ"ל כמו המפורסם https://www.tiobe.com/tiobe-index/
ובמקרה גמור, היחסים האלה מקבילים לשאלות בסטאק.עדיין תוכל לטעון שכל אינדקס אחר גם הוא מבוסס על המנועי החיפוש וכדומה וממילא ייתכן שהעובדה שJS כ"כ גרועה שמיעוט שעוסק בו מגדיל בהכפלה את השאלות אודותיה...
פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 21:59 (+03:00)
-
לגבי שפת C. צריך להבין שככל שיש יותר מתכנתים ב C יש גם בשפות אחרות תסתכל שמה מדובר באחוזים לא בכמות.
לגבי JS. מה שאתה חווה על JS זה לא מה שכולם חווים.
JS היום נהיתה שפה כל כך רחבה. שמשתמשים בה בכל כך הרבה דברים ופלטפורמות שאין פלא שהיא מייצרת הרבה שאלות.אני למשל מכיר את nodejs ושאני נסתי לעזור בסטאק לא הצלחתי לענות בקושי על שאלות. הרבה שאלות היו על חבילות בJS כלומר הבעיה בחבילה לא בשפה. ואני לא יודע איך משתמשים בחבילה. יש יש מלא חבילות מלא סוגים ומלא ווארציות.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 22:02 (+03:00)
-
אם להשוות בין הסטאק לtiobe מבחינת המגמה של תנועת הגרף, אז כל אחד מראה מגמה שונה בהחלט
בסטאק C נראת שווה לאורך השנים ב tiobe נראית בירידה
גם ב C# אין דמיון, ב JS בכלל אין דמיון, בסטאק היא רק עולה ובtiobe מאוד למטה ודי בשווהפורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 22:14 (+03:00)
-
אם להשוות בין הסטאק לtiobe מבחינת המגמה של תנועת הגרף, אז כל אחד מראה מגמה שונה בהחלט
בסטאק C נראת שווה לאורך השנים ב tiobe נראית בירידה
גם ב C# אין דמיון, ב JS בכלל אין דמיון, בסטאק היא רק עולה ובtiobe מאוד למטה ודי בשווהלא השויתי ולא אמרתי שיש הקבלה.
רק אמרתי ששלושת העובדות שמאתרי נכונות משתי המקורות. ובאמת לגבי JS אני רואה שאני טועה. אם כי עצם הנתון נכון וברור כשמש, אני מכיר את הנתון הזה מעוד מקומות, שהייתי חולק איתך אם הייתי מרגיש שאתה זקוק לזהפורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 22:27 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
לא השויתי ולא אמרתי שיש הקבלה.
ומה זה?
@דוד ל.ט.כל זה מציאויות מוכרות בלי קשר לstackoverflow. יש מקורות אחרים לחלוטין שמביאים את הנתונים הנ"ל כמו המפורסם https://www.tiobe.com/tiobe-index/
ובמקרה גמור, היחסים האלה מקבילים לשאלות בסטאק.פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 22:33 (+03:00)
-
רחמים, יש מצב שאתה עונה במקומי?
כי נדמה לי שיש לך אפשרות להבין/לקרוא, באם תרצה.בשביל מראי מקומות אציג את המקור בשלמותו
@דוד ל.ט.וביחס, אכן:
א. C, לא עולה.
ב. C# בירידה קלה.
ג. JS עולה.כל זה מציאויות מוכרות בלי קשר לstackoverflow. יש מקורות אחרים לחלוטין שמביאים את הנתונים הנ"ל כמו המפורסם https://www.tiobe.com/tiobe-index/
ובמקרה גמור, היחסים האלה מקבילים לשאלות בסטאק.עדיין תוכל לטעון שכל אינדקס אחר גם הוא מבוסס על המנועי החיפוש וכדומה וממילא ייתכן שהעובדה שJS כ"כ גרועה שמיעוט שעוסק בו מגדיל בהכפלה את השאלות אודותיה...
וגם ארמוז שכתבתי ה"יחסים האלה".
ואנא, חדול מהנושא.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 23:07 (+03:00)
-
לגבי JS. מה שאתה חווה על JS זה לא מה שכולם חווים.
עיין כאן
https://www.pluralsight.com/blog/software-development/choose-programming-language
ציון שביעות הרצון מC# הוא 61 לעומת JS עם 19 בלבד, ועוד ש40 אחוז מתוך אלה שכבר בתוך JS שונאים אותו וב C# אפס אחוז שונאים!פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 23:10 (+03:00)
-
רחמים אני תופס את מקומך בכח הפלפול.
הסיבה שאת JS שונאים היא לא רק בגללה אלא בגלל שהיא נמצאת בתוך אתגרים יותר של צד לקוח וכו'.
כלומר לא שונאים את השפה, אלא את הצרות של הסיטואציה. בצד שרת (כמו בנוד) ייתכן שהנתון יימחק.פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 23:18 (+03:00)
-
אני למשל מכיר את nodejs ושאני נסתי לעזור בסטאק לא הצלחתי לענות בקושי על שאלות. הרבה שאלות היו על חבילות בJS כלומר הבעיה בחבילה לא בשפה. ואני לא יודע איך משתמשים בחבילה. יש יש מלא חבילות מלא סוגים ומלא ווארציות.
כלומר השאלות בסטאק הם בעיקר על השפה עצמה, ולכן לא הצלחת לענות על שאלה בחבילות, מה שמוכיח שJS כשפה מייצרת שאלות ובעיות בכמויות, ולכן לאורך השנים כמות השאלות בJS כל הזמן עולה ועולה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב14/08/2017 23:43 (+03:00)