כמה מחשבים יכולים להתחבר לראוטר אחד
-
@יהודי-טוב יש שתי חלקים:
א. התשתית הפנימית
ב. רוחב הפס החוצהבשביל התשתית הפנימית תיאורטית אפשר לחבר בכל ראוטר המון מחשבים, אבל אם כולם פעילים הוא יתחיל לעבוד לאט וגם יתחמם מאוד כמדומני.
ראוטר מסחרי (לא דוקא פורטינט שהוא עם דגש על מדיניות וחומת אש והוא יקר, כל ראוטר מקצועי במאות שקלים אמור להיות טוב) טוב להרבה מחשבים אבל בד"כ אין להם חיבור ישיר לVDSL אז צריך להגדיר את הראוטר הפשוט כגשר והוא מספק את האינטרנט החוצה (הWAN).
בנוסף צריך לקנות רכזת רשת כדי לחבר טכנית את הכבלים כי לראוטר בד"כ אין הרבה שקעים.בשביל התעבורה החוצה, קח בחשבון שמה שיש היום לכל לקוח סטנדרטי (40/100 מגה) היה פעם חיבורים של משרדים גדולים. כלומר אפשר להסתפק במועט, אלא שדפי האינטרנט מתחשבים בקדימה, ובד"כ עמוסים וכבדים יותר (וזה עוד בלי העלאות למיניהם של דרופוקס וגוגל דרייב) וממילא גלישה במקביל של כולם תגרום לך לרצות משהו יותר חזק, אבל זה לא חובה וזה בהחלט החלטה שניתן לדחות עם חויית הצורך.
אגב, בראוטר מקצועי תוכל לחבר יותר מתשתית אחת (פשוט מזמינים מבזק עוד קו) עם איזון עומסים וככה על כל חיבור יש כאילו 15 משתמשים.כל זה כתבתי לך כחובבן, מאוד מומלץ בשביל 30 מחשבים לפנות לאיש רשת מקצועי (ודוקא אם המקצועיות ודאית...), לשלם לו על ייעוץ ואולי התקנה סכום של כמה מאות, ולהימנע מעוגמת נפש רבה (למשל, אתה יכול במשך שנים לסבול מחצי מהמהירות למשל בגלל הגדרה או חיווט מטופשים).
-
@יהודי-טוב בהמשך לתשובתו של @dovid אני אחלק את התשובה שלי לכמה חלקים.
חלק א - רשת מקומית (בתוך המשרד)
בסדר גודל כזה כבר נהוג לעשות את הדבר הבא:- ארון תקשורת (אפילו קטן)
- כבילה של Cat 6/7 משקע בקיר לפאץ פנאל בארון.
- מגשרים של Cat 6 (בין השקע לחשב ובין הפאץ לסויץ)
- כרטיסי רשת במחשבים במהירות של 1GB
בתצורה הזו הרשת המקומית שלך תעבוד בצורה מיטבית.
בארון כבר תצטרך לשים סויץ של 48 פורט 1GB.
אתה לא יכול לשים פחות 48 מהסיבה הבאה:
הסויצים באים בקבוצות של 4 כלומר: 4,8,16,24,48 הסויץ הנמוך הוא 24 שזה לא מתאים לך ולאחריו כבר מגיע 48.אתה מדבר שאתה צריך 30 נקודות פעילות (מחשבים)ואני אגיד לך שאתה צריך בין 35-45 נקודות פעילות מינימום
אתה לא חישבת מדפסת רשת (אחת לפחות)+קו פקס
לא חישבת נקודות WiFI
לא חישבת נקודות טלפון IP (במקרה שהם נפרדים מהאינטרנט הראשי והם קו נפרד)
לא חישבת בקרת כניסה לדלת הכניסה של המשרד
ועוד היד נטויה ....שלב ב' - תקשורת החוצה (האינטרנט עצמו).
גם כאן אני אחלק את התשובה לשני חלקים (במקרה שהשימוש סטנדרטי והעובדים לא יושבים על יוטיוב כל היום)-
סיבים אופטיים רגילים .
הפתרון יכול להיות מצויין כאשר הסיבים זה הפתרון הזול.
אפשר לקחת 1000/100 (או 200/20 וכד') ואתה לא אמור לחוות בעיה.
קח בחשבון שבתצורה הזו יש עליות ומורדות ולא תמיד תקבל את מלא הפס שלך (ככה זה במדינה אינטרנט משותף ויש "פיקים" כלפי מטה. -
סיבים עסקיים
בשונה מהסיבים הביתיים הסיבים העסקיים הם הרבה יותר יקרים אך יש להם גם יתרונות
אתה לא חייב לקחת המהרות של 1000/100 (זה יקר מאוד) את לוקח מהירות של 10/10 או 20/20 סימטרי והסימטרי הזה נשאר קבוע לאורך כל הזמן ללא פיקים כמו שיש בביתי.
מה גם אם אתה מתכון להשתמש בחיבורי VPN והיו לך כמות אנשים מחוברים ויהי לך פיקים כלפי מטה הם עלולים להרגיש את זה.
הערה: בקשר לסויץ צריך גם לבחון אם אתה צריך סויץ מנוהל או לא וגם זה מתבטא בעלויות.
לכן צריך לדעת מה הם הצרכים של המשרד עוד הרבה לפני שאתה פורס כבל אחד בכלל
-
@zvinissim חטפת לי את התשובה, אני חושב שכדאי גם להוסיף את עניין אבטחת הlan, שכשמדובר בחברה עסקית זה חשוב מאוד.
שתי הכלים הכי פשוטים ונחוצים הם בגדול:- firewall (חומת אש - /ips/ids).
- nac - מגן מפני חיבור נקודת קצה ישר לסוויץ (או להשתמש בתקן IEEE 802.1AE לבעלי ידע).
וכמובן ניהול האבטחה בכל המחשבים ברשת.
בנוגע לחבילה - אני הקמתי בעבר רשת של 150 מחשבים, בזק עסקי היה פיתרון מצויין, הם בגדול מתאימים את החבילה ללקוח, סופו של דבר רכשנו חבילה 100\100.
-
@יושב-אוהלים אני התיחחסתי לגוף השאלה
@יהודי-טוב שאל על תשתית וזה מה שעניתי
התחום שאתה מדבר עליו זה כבר למנהל רשת שהוא מחליט איזה חומרה להכניס לארון ולא לתשתית.
אני אפילו לא מתייחס לאיזה ספק ללכת כי זה לא רלוונטי.
אני רק יכול לספר לך שאני מכיר מקום שספק התשתית היא סלקום וספק האינטרנט הוא Orange בצרפת.האם אתה עונה על התואר איש רשת?
אני מתעסק עם תשתיות פה-ושם אבל לא מתעסק בזה ביום יום
אני רק יכול להגיד לך שזה לא כ"כ מסובך ואם זה מקום חדש אז יש לך אדריכל /מעצב פנים שהוא מחליט היכן לשים נקודות ואיש התקשורת שלך אמור לבצע את הכבילה.
אם יש לך איש רשת יותר קל לו לתת הוראות מה לבצע ואיך.
ישנם חברות כגון "בינת" שהם גם מייעצים וגם מבצעים תשתיות.
רק צריך לחפש ולבדוק מחירים