עזרה | סקריפט באש למחיקת קבצים מורכבת
-
@WWW בקיצור אתה רוצה משהו שעושה את זה בשורה בודדת.
הדוגמה שהבאת זה לא נקרא בכלל באש, זה נקרא פקודה.
כשאתה כותב "סקריפט באש" זה מצלצל יותר משורה אחת (אחרת זה לא בדיוק סקריפט)
וזה עוד לפני עם הנושא אותו כתבת, שתיארתי לעצמי שתקבל איזה 40 שורות מורכבות מאוד מיוסי...
יש מצב אולי בpowershell לעשות כזה דבר בשורה קצת מורכבת, צריך להתקין אותו בשרת כמובן. -
@dovid אמר בעזרה | סקריפט באש למחיקת קבצים מורכבת:
@WWW בקיצור אתה רוצה משהו שעושה את זה בשורה בודדת.
כשאתה כותב "סקריפט באש" זה מצלצל יותר משורה אחת (אחרת זה לא בדיוק סקריפט)
וזה עוד לפני עם הנושא אותו כתבת, שתיארתי לעצמי שתקבל איזה 40 שורות מורכבות מאוד מיוסי...צודק, התכוונתי לפקודות משורשרות בשורה אחת.
הנושא הוא יותר עקרונית, בPHP אני אעשה את זה ככה פחות או יותר:
קבלת מערך של כל התיקיות המתאימות > לעבור עם לולאה על המערך > לקבל מערך של כל הקבצים בתיקיה > למיין > להשמיט 100 קבצים אחרונים (מסוג אחד) > לעבור עם לולאה על הקבצים שנותרו במערך ולבדוק כ"א אם עבר 30 יום, וא"כ למחוק אותו.
זה נראה לי קצת בית חולים מתחת לגשר... לעומת פקודה שמשתמשת בתווים כלליים ומוחקת מכל הבא ליד, אבל זה מה יש.
הנה פתרון חלקי לבעיה דומה לשלי בשורה אחת:
https://stackoverflow.com/a/16193273/14730780
(זה בכלל לא מענה לבעיה שלי, כי א"א לשלב בזה-mtime +30
, וכן אצטרך לעבור עם לולאה על כל התיקיות).
רק ש @yossiz טען לי (בפרטי) שעדיף כבר להשתמש ב PHP, כי זה יהיה יותר קל לתחזוקה. -
@WWW אמר בעזרה | סקריפט באש למחיקת קבצים מורכבת:
קבלת מערך של כל התיקיות המתאימות > לעבור עם לולאה על המערך > לקבל מערך של כל הקבצים בתיקיה > למיין > להשמיט 100 קבצים אחרונים (מסוג אחד) > לעבור עם לולאה על הקבצים שנותרו במערך ולבדוק כ"א אם עבר 30 יום, וא"כ למחוק אותו.
בשפת תכנות אתה יכול לעשות מאוד אלגנטי את מה שאמרת.
הרעיון הוא להתחיל ממשמות קטנות ולחבר ביחד או הפוך, וככה יש לך יחידות קטנות שעובדות ביחד כמערכת.
אני עד עכשיו לא הבנתי מה אתה מתכוון (א. מה זה סוג, סיומת? ב. מאה להשאיר והשאר להשמיט? ג. התנאי של החודש הוא בנוסף (AND) לתנאי של המאה או שהוא OR.
בכל מקרה אומר לך איך הייתי עושה:
א. פונקציה שמחזירה רקורסיבית את כל הקבצים
ב. קיבוץ לפי סוג ע"י השמה במערך אסוציאטיבי
ג. מעבר על קבוצות הסוגים, בכל קבוצה לבצע מיון, ומחיקת הגדולים ו/או הישנים. -
בשפת תכנות אתה יכול לעשות מאוד אלגנטי את מה שאמרת.
הרעיון הוא להתחיל ממשמות קטנות ולחבר ביחד או הפוך, וככה יש לך יחידות קטנות שעובדות ביחד כמערכת.לא הבנתי.
אני עד עכשיו לא הבנתי מה אתה מתכוון (א. מה זה סוג, סיומת? ב. מאה להשאיר והשאר להשמיט? ג. התנאי של החודש הוא בנוסף (AND) לתנאי של המאה או שהוא OR.
א. סיומת (לא כ"כ משנה פה כתבתי בדרך אגב).
ב. כן. (להשמיט מאה מרשימת הקבצים העומדים למחיקה, והשאר למחוק)
ג. AND, וזה בעצם מה שמסבך את העניין.בכל מקרה אומר לך איך הייתי עושה:
א. פונקציה שמחזירה רקורסיבית את כל הקבציםאי אפשר, בגלל אות ג' הנ"ל, זה חייב להשאר במסגרת תיקייה בודדת, כי אני צריך להשמיט מהמחיקה את ה 100 האחרונים מהתיקיה.
עריכה: אתה מדבר אולי על משהו כזה:Those of you with PHP 5 don't have to come up with these wild functions to scan a directory recursively: the SPL can do it. <?php $dir_iterator = new RecursiveDirectoryIterator("/path"); $iterator = new RecursiveIteratorIterator($dir_iterator, RecursiveIteratorIterator::SELF_FIRST); // could use CHILD_FIRST if you so wish foreach ($iterator as $file) { echo $file, "\n"; } ?> Not to mention the fact that $file will be an SplFileInfo class, so you can do powerful stuff really easily: <?php $size = 0; foreach ($iterator as $file) { if ($file->isFile()) { echo substr($file->getPathname(), 27) . ": " . $file->getSize() . " B; modified " . date("Y-m-d", $file->getMTime()) . "\n"; $size += $file->getSize(); } } echo "\nTotal file size: ", $size, " bytes\n"; ?> \Luna\luna.msstyles: 4190352 B; modified 2008-04-13 \Luna\Shell\Homestead\shellstyle.dll: 362496 B; modified 2006-02-28 \Luna\Shell\Metallic\shellstyle.dll: 362496 B; modified 2006-02-28 \Luna\Shell\NormalColor\shellstyle.dll: 361472 B; modified 2006-02-28 \Luna.theme: 1222 B; modified 2006-02-28 \Windows Classic.theme: 3025 B; modified 2006-02-28 Total file size: 5281063 bytes
?
-
@yossiz אמר בעזרה | סקריפט באש למחיקת קבצים מורכבת:
php << EOF // your code here EOF
למי שתהה לגבי התחביר מדובר בHere Document המהווה כלי שימושי בין השאר להצבת מחרוזות מרובות שורות לתוך משתנים, קבצים או Pipes.
התחביר:
[COMMAND] <<[-] 'DELIMITER' HERE-DOCUMENT DELIMITER
הסבר התחביר בקצרה:
COMMAND שם הקובץ\Pipe [-]>> (Redirection Operator) הפנית התוכן של הHERE-DOCUMENT לStdin של הפקודה שקדמה לאופרטור, באנלוגיה לInput Redirection העושה שימוש בסימן "קטן מ" (>) בודד: cat < file
(וזאת מכיוון שהShell מתייחס לHERE-DOCUMENT כקובץ בפני עצמו [Stream Literal]). (הוספת מינוס לאופרטור אופציונלית ותגרום לShell להתעלם מטאבים פותחים בשורות הקלט)DELIMITER מחרוזת שתשמש כאינדיקציה לסיום קבלת הקלט (כדי שתתפרש כך, על המחרוזת להופיע בקלט כשורה בפני עצמה ללא רווחים פותחים או סוגרים) HERE-DOCUMENT הקלט (מחרוזות, משתנים וכן כל סוג אחר של Input) דוגמא
cat << hello
העבר לcat את הקלט שתקבל, סיים את קבלת הקלט כשהמילה hello מופיעה.
-
@WWW תעשה פונקציה שמטפלת בתיקה בודדת.
- מקבלת פרמטר את שם התיקיה
- אוספת את כל הקבצים הישנים מחודש אחורה לתוך מערך אסוסיאציבי, שהמפתחות הם הסיומות.
- עוברת בלולאה על איברי המערך הסוסיאציבי וא. ממיינת לפי שם בסדר יורד, ב. בודקת את אורך המערך, ג. מוחקת את הN הראשונים.
-
בעבר עשיתי משהו דומה בשביל שימוש קלאסי להפליא: גיבוי מסדי נתונים בשרת.
התבססתי על סקריפט באש שמצאתי ברשת, ושכללתי אותו בהתאם לצרכים הקצת יותר מורכבים שלי.
בגדול הוא ממש לא טען את רשימת הקבצים מהתיקיה, אלא פשוט הריץ פקודות על כל הקבצים בתיקיה - עם פילטר מסוים.
כך נראה השורה הרלוונטית:echo "Deleting zip files older than %retaindays% days now" Forfiles -p %_destFolder%\ -s -m *.* -d -%retaindays% -c "cmd /c del /q @path"
אני חושב שזה מה שאתה מחפש. ואידך, זיל גמור.
-
@WWW
למה לא? אתה בודק את הזמן של הקובץ, מה הבעיה?
כתבתי את הפונקציה:function dirHandel($dir, $until_date, $limit) { $res_by_ext = array(); foreach (new DirectoryIterator($dir) as $fileInfo) if ($fileInfo->getCTime() < $until_date) { $ext = $fileInfo->getExtension(); if ($ext) $res_by_ext[$ext][] = $fileInfo->getFilename(); } foreach ($res_by_ext as $file_type => $files_array) { rsort($files_array); for ($i = $limit; $i < count($files_array); $i++) unlink($dir . DIRECTORY_SEPARATOR . $files_array[$i]); } } dirHandel("/dir/path/here", (new DateTime())->sub(new DateInterval('P30D'))->getTimestamp(), 100);
-
@dovid
תודה רבה על הקוד!
לא היית צריך לטרוח, פשוט לא הבנתי אותך נכון, חשבתי שאתה מדבר בלי DirectoryIterator.אגב, הקוד לא בדיוק מתאים לי ככה, כי אי אפשר לבנות מערך של רק הקבצים הישנים, כי אני צריך להשאיר גם קבצים ישנים אם זה בתוך המכסה של 100 אחרונים.
אז אני כן אצטרך לעבור על כל הקבצים.
(כנראה שלא כתבתי ברור למעלה, כשכתבתי AND, התכוונתי שהתנאי למחיקה זה שיהיה ישן וגם לפני 100 אחרונים, ואתה הבנת: שהתנאי להשאיר שגם יהיה חדש וגם מה 100 האחרונים).אגב 2, אני לא רואה פה פתרון ללולאה, כי כי יש לי 100 תיקיות כאלה, התכונת שאני אעבור על הפונקציה
dirHandel
עם לולאה?אני מחפש דרך לטעון את כל מערכת הקבצים החל מתיקיה מסוימת למערך ותתי מערכים (כולל תאריך שינוי), ואז לעבור בקוד עם לולאה על התיקיות ואז עם לולאה על הקבצים, זה נראה לי יותר יעיל מלבצע עשרות אלפי קריאות למערכת הקבצים.
לא יודע איך עובד המתודה
->getCTime()
האם בכל פעם הוא ניגש למערכת הקבצים או שזה שמור בזכרון? -
פשוט לא הבנתי אותך נכון, חשבתי שאתה מדבר בלי DirectoryIterator.
אני לא התכוונתי כלום, כתבתי לך צעדים שלדעתי צריכים להיעשות, ואח"כ הייתי צריך לבדוק איך ליישם את זה בPHP.
אגב, הקוד לא בדיוק מתאים לי ככה, כי אי אפשר לבנות מערך של רק הקבצים הישנים, כי אני צריך להשאיר גם קבצים ישנים אם זה בתוך המכסה של 100 אחרונים.
זה אכן משאיר אותם.
(כנראה שלא כתבתי ברור למעלה, כשכתבתי AND, התכוונתי שהתנאי למחיקה זה שיהיה ישן וגם לפני 100 אחרונים, ואתה הבנת: שהתנאי להשאיר שגם יהיה חדש וגם מה 100 האחרונים).
זה מה שהבנתי. בשביל למחוק צריך גם שיהיה ישן וגם שיהיה יותר ממאה חדשים מאותו הסוג. אבל אני מבין שאתה מתכוון שאת המאה יש להרכיב מהחדשים והישנים יחדיו. לצערי לוקח לי הרבה זמן להבין אותך וגם כעת זה לא סופי, אבל כתבתי לך קוד שמעודכן להבנה הנוכחית (להלן).
אגב 2, אני לא רואה פה פתרון ללולאה, כי כי יש לי 100 תיקיות כאלה, התכונת שאני אעבור על הפונקציה
dirHandel
עם לולאה?אכן, כמה פעמים בנושא זה שאמרתי לך שזה מה שכדאי לעשות.
אני מחפש דרך לטעון את כל מערכת הקבצים החל מתיקיה מסוימת למערך ותתי מערכים (כולל תאריך שינוי), ואז לעבור בקוד עם לולאה על התיקיות ואז עם לולאה על הקבצים, זה נראה לי יותר יעיל מלבצע עשרות אלפי קריאות למערכת הקבצים.
אין שום אלפי קריאות. בדרך שלי עוברים על כל קובץ פעמיים, בדרך שלך (וככה רציתי בהתחלה שתעשה אף שזה קוד מסובך יותר), עוברים על כל קובץ פעם אחת אבל חייבים לשמור הכל הכל בזיכרון עד לסיום הלולאה, וזה פחות יעיל בהרבה.
לא יודע איך עובד המתודה
->getCTime()
האם בכל פעם הוא ניגש למערכת הקבצים או שזה שמור בזכרון?כשעוברים על המערכת קבצים, כל פריט בתורו מתקבל עם שלל של מידע.
אין לי מושג אם זה עטינה עצלה או זריזה אבל בשום אלגוריתם שתעשה בכל שפה עילית, לא תימלט מלבדוק את הזמן פר קובץ. -
קוד שתופס את המאה בלי תלות לזמן ורק לאחמ"כ לוקח בחשבון את הזמן, כלומר, בונה מאה הכי גבוהים מכל סוג, מוחק מי שישן וגם לא במאה הללו.
function dirHandel($dir, $until_date, $limit) { $res_by_ext = array(); foreach (new DirectoryIterator($dir) as $fileInfo) { $ext = $fileInfo->getExtension(); if ($ext) $res_by_ext[$ext][] = [$fileInfo->getFilename(), $fileInfo->getCTime()]; } foreach ($res_by_ext as $file_type => $files_array) { usort($files_array, function ($a, $b) { return strcmp($a[0], $b[0]); }); for ($i = $limit; $i < count($files_array); $i++) if ($files_array[$i][1] < $until_date) unlink($dir . DIRECTORY_SEPARATOR . $files_array[$i][0]); } }
-
אבל אני מבין שאתה מתכוון שאת המאה יש להרכיב גם מהחדשים.
אכן.
לצערי לוקח לי הרבה זמן להבין אותך וגם כעת זה לא סופי, אבל כתבתי לך קוד שמעודכן להבנה הנוכחית.
אני ממש מצטער ומבקש את סליחתך, בפרט שכל תשובה אתה טורח לכתוב קוד בPHP...
אין שום אלפי קריאות.
יש, אבל כפי שכתבת:
אין לי מושג אם זה עטינה עצלה או זריזה אבל בשום אלגוריתם שתעשה בכל שפה עילית, לא תימלט מלבדוק את הזמן פר קובץ.
בכל מקרה אצטרך לקריאות האלה (בשביל תאריך שינוי) אם במוקדם אם במאוחר.
(אגב, זה רק אצלי שאין אפשרות ציטוט של חלק מהפוסט לאחרונה?)
-
(אגב, זה רק אצלי שאין אפשרות ציטוט של חלק מהפוסט לאחרונה?)
באג ידוע
תוקן בגרסה 2.0.0 של NODEBB
ואולי גם ב1.19.4 אם יצא