יצירת טבלת זמני היום - מאיפה אני מתחיל?
-
@JosephA
הסתדרת?עקרונית כן, כלומר מצאתי את הספרייה שאמורה לספק לי את המידע.
העניין הוא שאני מתלבט אם בכלל יש צורך להחזיק טבלה כזאת בדטה בייס, או שפשוט כל פעם שאזדקק לזמן מסוים - אשתמש בקוד הנ"ל כדי לקבל אותו.
כמו כן, לא מספיק ברור לי מהם השיטות ההלכתיות המקובלות לחישוב הזמנים (אם יש דבר כזה..), כיון שכרגע אני מעוניין לבנות משהו די סטנדרטי.
לדוגמה: איך מקובל לחשב את עלות השחר? /72/120/90 דק' זמניות, או מיקום השמש במעלות?
וממילא כל החישובים האחרים שנגזרים מזה.אני מעוניין לבנות לוח יחסית סטנדרטי, עם כמה אפשרויות של אופק, ולא לתת לכל אחד להגדיר לעצמו את המיקום (לפחות לא כרגע). אז איך אני מחשב את אופק ירושלים? לפי איזה נ.צ. בירושלים? וכן באופק תל אביב וכדו'.
תודה!
כמעט כל לוח שנה שתקח יש בתחילתו הסבר איך חושבו הזמנים ולפי איזו שיטה
פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/06/2017 08:00 (+03:00)
-
נכון השאלה שלי היא מהם השיטות המקובלות והנפוצות ביותר. וכן איך מחליטים איפה זה "אופק ירושלים"? במקום הגבוה ביותר בירושלים? וכן על זה הדרך..
טוב, זו כבר לא שאלה לפורום מתכנתים אלא צריך לשאול בבית הוראה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב07/06/2017 14:11 (+03:00)
-
אני לא מבין למה אתם מסתבכים יש מחלקה בחינם פה.
https://github.com/hebcal/hebcal-jsפורסם במקור בפורום CODE613 ב08/06/2017 02:01 (+03:00)
-
//Credentials: var APIURL = "https://api.myzmanim.com/engine1.json.aspx" var APIUSER = "0007446111" var APIKEY = "bd2bc9a902acf1d1915a84b2496f174f8f2ce928bd0db4e637679326d08f6b154f5e8f83b06dcdce"
זה חלק מהקוד שלהם.. הם משתמשים בAPI שהבאת למעלה בתשלום..
ד.א. חשבתי שהעיצוב הטבלאי כבר עבר מהעולם.. אבל אני רואה שהאתר שלהם מעוצב בטבלאות.. :oops:
פורסם במקור בפורום CODE613 ב11/06/2017 17:18 (+03:00)
-
נא לשים לב שהאלגורתמים של חישוב השקיעה הם ברורים וידועים וע"פ נוסחאות שנאס"א מפרסמת.
ולכן לא בעיה למצוא מחלקות וקודים.
הבעיה היא כמובן במישור ההלכתי. לפי איזה גובה מחשבים? האם מחשבים את ההרים המסתירים? ועוד בעיות וספקות. ואין תמיד הכרעה הלכתית ברורה.
המפעל הגדול של הרב ציקוני היה בבירור הספיקות והמנהגים השונים. כלומר, אין רק חישוב לפי המיקום (והגובה) הגיאוגרפי של כל מקום, אלא כל עיר לגופה כפי המנהגים שהונהגו.
אגב: יש כמעט תמיד סטייה בשעות הזריחה והשקיעה (לא חצות). כיוון שיש השפעה של איכות האוויר על שבירת קרני האור.
לכן תמיד מחמירים בדקה-שתיים.פורסם במקור בפורום CODE613 ב15/06/2017 14:46 (+03:00)
-
עכשיו מצאתי את זה
https://www.npmjs.com/package/kosher-zmanim
אנסה לבדוק אם זה מדוייק יותר -
@zvizvi איזה נוסטלגיה..
השתמשתי לאחרונה בhebcal.js והזמנים יחסית בסדר בהשוואה ללוחות. אתה צריך להגדיר את המיקום שלך, ועדיף על ידי נתינת קואורדינטות, ולא להשתמש בשם של המקום, כדי לקבל תוצאות יותר מדוייקת.
אבל בכל אופן, כל החישובים האלה הם לא הכי מדוייקים, כי זה חישוב של זמנים אסטרונומיים.
היה להם שם באג, שנתן תוצאות לא נכונות, ועכשיו זה תוקן. -
@avr416 אמר ביצירת טבלת זמני היום - מאיפה אני מתחיל?:
@zvizvi איזה נוסטלגיה..
השתמשתי לאחרונה בhebcal.js והזמנים יחסית בסדר בהשוואה ללוחות. אתה צריך להגדיר את המיקום שלך, ועדיף על ידי נתינת קואורדינטות, ולא להשתמש בשם של המקום, כדי לקבל תוצאות יותר מדוייקת.
אבל בכל אופן, כל החישובים האלה הם לא הכי מדוייקים, כי זה חישוב של זמנים אסטרונומיים.
היה להם שם באג, שנתן תוצאות לא נכונות, ועכשיו זה תוקן.אני זוכר מלפני שנה שהנ.צ. של ירושלים היו שגויים.
-
@zvizvi אמר ביצירת טבלת זמני היום - מאיפה אני מתחיל?:
@avr416 אמר ביצירת טבלת זמני היום - מאיפה אני מתחיל?:
@zvizvi איזה נוסטלגיה..
היה להם שם באג, שנתן תוצאות לא נכונות, ועכשיו זה תוקן.אני זוכר מלפני שנה שהנ.צ. של ירושלים היו שגויים.
נכון. היה להם טעות שlat והlng התחלפו, ומזה נבעו הזמנים השגויים.
אני פתחתי לו בזמנו issue על הנושא..
לפני כמה חודשים הם תיקנו את הבאג הזה.