עזרה בכשרות התקני שבת במקררים
-
@www אמר בעזרה בכשרות התקני שבת במקררים:
כנראה אתה מדבר על מקרר אינוורטר, שם זה יותר מסובך, כי המנוע כל הזמן עובד. וזה מחליש ומגביר את המנוע לסירוגים לפי המספר שקבעת.
חשבתי שאמרו פה למעלה שמשמרת השבת מנתק ממש מהחשמל ומחבר
אז הסברתי שזה לא כמו שעון שבת פשוט, והמקרר כל הזמן מחובר לחשמל ולא דיברתי מבחינת המנוע
לא כתבתי את זה מספיק ברור אני יערוך תודה -
@אבי-ים דבר אחד ברור. משמרת השבת רואה בעיה חמורה ב"רישומים דיגיטליים" לעומת זאת בגרמא של הפעלת המקרר בעקבות פתיחה לא רואים בעיה גדולה. לעומת זאת בהכשר של הרב הלפרין לא רואים בעיה בכלל ברישומים דיגיטליים. ההתקן שלהם פותר את בעית הגרמא.
נכון ללפני שנתיים נציג במשמרת השבת טען לי שהתקן של הלפרין הוא בעצמו עושה בעיות של רישומים דיגיטליים. אבל כל זה על סמך שיחת טלפון אחת -
הנה ההבדל בין ההתקנים השונים
http://beinenu.com/sites/default/files/alonim/164_148_78.pdf -
@mdy אמר בעזרה בכשרות התקני שבת במקררים:
הנה ההבדל בין ההתקנים השונים
http://beinenu.com/sites/default/files/alonim/164_148_78.pdfלנוחיות אני מביא ציטוט של סיכום הדברים:
מקרר מכני: נורה ומאוורר המופעלים ישירות מהדלת, לכל הדעות אסור. לגבי התרמוסטט יש 3
דעות; יש מתירים לפתוח תמיד, יש אוסרים תמיד. ויש מתירים כשפועל ואוסרים כשאינו פועל.
מקרר דיגיטלי: ברוב המקררים החדשים אסור לפתוח אותם בשבת, הכי טוב לקנות מקרר עם הכשר
מוסמך. למי שיש מקרר רגיל, אין לפתחו בשבת אם לא מותקן בו 'התקן שבת'.
נטרול גמור: ההתקן של 'משמרת השבת' ו'העדה החרדית', מנטרל לגמרי כל פעילות, הפיקוד פועל
לפי שעות קצובות מראש, ללא קשר לשימוש. החיישנים אינם יוצרים כלום, ואין שום 'רישום
דיגיטלי'.
נטרול פיקוד: ההתקן של 'המכון הטכנולוגי', מנטרל את הפיקוד הדיגיטלי של מערכת המקרר, ופועל
לפי שעות קצובות מראש. אך אינו מנטרל את החיישנים, שבלאו הכי אינם מפעילים כלום. ונחלקו
הפוסקים בדין חיישנים אלו.
שעון שבת: אם 'נתקע' עם מקרר שאסור לשימוש בשבת, יש פתרון זמני לחבר 'שעון שבת' לשקע,
ולפתוח את המקרר רק כאשר המקרר מנותק מזרם החשמל. חשוב לשים לב, לנטרל את 'לחצן הדלת',
שלא להפעיל בגרמא את המאוורר והנורה. אם הלחצן פתוח, יש עצה לפתוח רק כשני שליש, ויאפשר
לדלת להסגר לבד. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!