אקסס למתחילים: תגובות
-
@שואף-לדעת אמר באקסס למתחילים: תגובות:
זה עושה משהוא, אבל עדיין לא מושלם כיון שהקטנת הטופס עצמו (טופס המשנה) מצליחה עד למקום מסויים ומשם הוא לא נותן יותר להקטין.
זה דורש קצת ניסיון. עם עוד תרגול תרכוש את המיומנות.
איך אתה יוצר את תמונות המסך היפות והחיצים והמסגרות המדוייקים ?
-
@OdedDvir תודה רבה על המדריך המושקע,
אני עוקב ובונה אקסס משלי ע"פ המדריך שלך,
הצרכים שלי כמובן קצת שונים וע"כ אני בונה קצת שונה מהמדריך אבל אני ממש מרגיש שאני בונה אותו עם הדרכה צמודה על כל צעד.הצלחתי לעשות כמה דברים מחוץ להמדריך (דוגמא: תבת חיפוש בתוך התופס, מחפשים שם והוא ממלא את כל השדות עם המידע הרלוונטי).
יש לי שאלה כזאת:
אחרי שאני גורר את הטופס של התרומות frmDonation, בתוך הטופס הראשי כדי ליצור טופס משנה, כתבת לשנות את תצוגת ברירת המחדל ל- גליון נתונים,
במידה ואני לא רוצה אותו כגליון אקסל, אלא כן להשאיר כטופס, או כטפסים מרובים, איך אני יכול לבחור באיזה סדר יוצגו הטפסים? כרגע הוא מראה את טופה הראשון קודם, אני רוצה לראותראשון טופס האחרון.
כשזה בתוצגת גיליון אני פשוט בוחר עמדה ועושה מיון לפי תאריך (אולי גם פה יש דרך לקבוע מיון קבוע). -
@chocolate אמר באקסס למתחילים: תגובות:
יש לי שאלה כזאת:
אחרי שאני גורר את הטופס של התרומות frmDonation, בתוך הטופס הראשי כדי ליצור טופס משנה, כתבת לשנות את תצוגת ברירת המחדל ל- גליון נתונים,
במידה ואני לא רוצה אותו כגליון אקסל, אלא כן להשאיר כטופס, או כטפסים מרובים, איך אני יכול לבחור באיזה סדר יוצגו הטפסים? כרגע הוא מראה את טופה הראשון קודם, אני רוצה לראותראשון טופס האחרון.
כשזה בתוצגת גיליון אני פשוט בוחר עמדה ועושה מיון לפי תאריך (אולי גם פה יש דרך לקבוע מיון קבוע).פתח את הטופס בתצוגה רגילה
בחר בפקד שברצונך למיין > לחץ לחיצה ימנית בעכבר
בתפריט הנפתח יהיו לך אפשרויות למיוןאו לחילופין אפשר להגדיר באופן ידני במאפייני הטופס
בלשונית Data יש אפשרות Order By שם תקליד את שם השדה... -
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
פתח את הטופס בתצוגה רגילה
בחר בפקד שברצונך למיין > לחץ לחיצה ימנית בעכבר
בתפריט הנפתח יהיו לך אפשרויות למיון
או לחילופין אפשר להגדיר באופן ידני במאפייני הטופס
בלשונית Data יש אפשרות Order By שם תקליד את שם השדה...אני מדבר על אופן שבתוך הטופס הראשי יש לי חלון עם 10 טפסים שכל טופס יש לי 10 שדות, אני לא מחפש דרך למיין השדות אני מחפש דרך למיין הטפסים.
כל שורה הוא טופס, איך אפשר למיין סדר של הטפסים
-
@chocolate אמר באקסס למתחילים: תגובות:
איך אני יכול לבחור באיזה סדר יוצגו הטפסים?
לפני כחודש @בערל טען:
אודה מאוד לעזרה, כרגע אני לא מתחיל מאפס אלא ממינוס, בגדר "אינו יודע לשאול".
היום הוא כבר יודע לענות, כל הכבוד!
אני מוסיף, שהפתרונות שהוא הביא הן מיונים ברמת הטופס, וישנה אפשרות למיין גם ברמת שאילתת הבסיס לטופס, דהיינו ליצור שאילתה שממיינת את הרשומות בטבלת התרומות, ולבסס את הטופס עליה, במקום על טבלת התרומות ישירות.
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: תגובות:
לפני כחודש @בערל טען:
אודה מאוד לעזרה, כרגע אני לא מתחיל מאפס אלא ממינוס, בגדר "אינו יודע לשאול".
היום הוא כבר יודע לענות, כל הכבוד!
ברוך השם
אבל הכל בזכות השקעתך המרובה
והכבוד כמובן מגיע לך..!אני מוסיף, שהפתרונות שהוא הביא הן מיונים ברמת הטופס, וישנה אפשרות למיין גם ברמת שאילתת הבסיס לטופס, דהיינו ליצור שאילתה שממיינת את הרשומות בטבלת התרומות, ולבסס את הטופס עליה, במקום על טבלת התרומות ישירות.
אפשר גם ישירות בטבלה, אבל חשבתי שזה לא מומלץ וכנראה לא רצוי למשתמש.
איזה סיבה יכולה להיות בשביל להשתמש בשאילתה ולא ישירות בטופס?
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:
עד כאן להיום.
איפה שיעורי הבית?
בפרק הבא אי"ה נוסיף עוד רובד למערכת שלנו, והוא הפקת קבלות לתורמים.
איזה כיף
מחכה לזה מאודזה מאוד רלוונטי בשבילי במציאות
אני משתמש בכמה סוגי מכתבים כגון מכתבי בקשה, מכתבי תודה, מזל טוב, וקבלות כמובן.כרגע יש לי להכל תבניות בוורד ומשתמש במיילמארג' מטבלאות אקסל, ובנוסף צריך לעקוב מה כבר בוצע ונשלח ומה עדיין לא...
יש סיכוי להתפטר מהכל?
אני במתח... -
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
איזה סיבה יכולה להיות בשביל להשתמש בשאילתה ולא ישירות בטופס?
יתכן ונרצה להשתמש ברשימה הממויינת בעוד כמה מקומות.
אני חושב שמיון ברמת הטופס הוא גם איטי יותר מאשר על ידי שאילתה.@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
כרגע יש לי להכל תבניות בוורד ומשתמש במיילמארג' מטבלאות אקסל, ובנוסף צריך לעקוב מה כבר בוצע ונשלח ומה עדיין לא...
יש סיכוי להתפטר מהכל?תוכל כבר עכשיו להשתמש במיזוג דואר, כשמקור הנתונים הוא קובץ אקסס במקום אקסל.
אבל זה חיצוני למערכת כמובן.
ניתן לעשות הכל ישירות מתוך אקסס. -
תוכל כבר עכשיו להשתמש במיזוג דואר, כשמקור הנתונים הוא קובץ אקסס במקום אקסל.
הנתונים שלי עדיין באקסל
מחכה לרגע בו אוכל לעבור למערכת באקסס
מקווה בקרוב...ניתן לעשות הכל ישירות מתוך אקסס.
איזה כיף
מצפה בכיליון עיניים...
אגב, שאלה על המדריך:משלב מסוים, אין לי מושג ממתי.
בעת כניסה לטופס frmDonationList, בו הגדרנו בחלק ט"ו קריטריון מיוחד לפקד המשולב.קופץ לי ההודעה הזו:
יש לך מושג למה?
-
@בערל כי הגדרנו שהנתונים בשאילתא שעליה מבוסס הטופס יסתננו לפי השדה ID בטופס האב frmDonor.
כשאתה פותח את הטופס בצורה "יתומה" עצמאית (לא מתוך טופס האב) השאילתה שעליה מבוסס הטופס מחפשת את הערך הנ"ל, אך לא מוצאת אותו, כי טופס האב frmDonor סגור.
מה שגורם לתיבה הלזו לצוץ, ולבקש ממך את הערך החסר. -
@felner
אם אתה צריך עזרה עם db לתרומות באקסס, ובפרט תת של פורים
יש לי נסיון עשיר בתחום, הן בפרקטיקה והן במתודולוגיה
מרפרוף מלמעלה מה שנתת שם זה עומס של פוקנציות מסובכות אחד על השני, צריך לעשות סדר..
צור קשר ampsoftware1@gmail.com -
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:
שיעורי בית:
כדי להתחמק מן הבעיה הראשונה שהזכרנו לעיל, נכריח את המשתמש להכניס נתון כלשהו בקבלה: אמצעי השליחה.- צרו טבלה חדשה בשם DeliveryMethod שתכיל שדה מזהה ID ושדה נוסף בשם Description.
טבלה זו תכיל את אפשרויות השליחה של הקבלה, כאשר 1 מציין שהקבלה תישלח בדואר רגיל, ו-2 מציין כי הקבלה תישלח בדואר אלקטרוני.
- הוסיפו שדה נוסף לטבלת הקבלות בשם DeliveryMethodID מטיפוס מספר ארוך. הערכים לשדה זה יילקחו מהטבלה בסעיף א, על ידי תיבה משולבת. קבעו את ערך ברירת המחדל של השדה ל-Null.
- הוסיפו פקד תיבה משולבת עבור השדה הנ"ל בטופס הקבלה.
- צרו טבלה חדשה בשם DeliveryMethod שתכיל שדה מזהה ID ושדה נוסף בשם Description.
-
@בערל יפה מאוד! לפעמים אני מרגיש שרק אתה עוקב אחרי ההדרכה...
ברשותך יש לי שתי הערות:- את השדה של ההודעה לא רציתי להפוך לנדרש, כי לפעמים אני מוציא קבלה ג'נרית בלי הודעה אישית.
אך הזכרת לי דבר חשוב ששכחתי: את שני השדות: שדה התאריך, ואופן השליחה - כן צריך להפוך לנדרשים (אני אוסיף זאת בשיעורי הבית) - את שם השדה ReceiptMethod בטבלת הקבלות, ראוי לשנות ל-ReceiptMethodID כי הוא מציין למזהה בטבלה אחרת.
- את השדה של ההודעה לא רציתי להפוך לנדרש, כי לפעמים אני מוציא קבלה ג'נרית בלי הודעה אישית.
-
@בערל יפה מאוד! לפעמים אני מרגיש שרק אתה עוקב אחרי ההדרכה...
גם אני עוקב בהנאה רבה...
אני אמנם לא בונה את המערכת בפועל, אך לומד ומחכים על דרכי פתרון לבעיות, סדר ותכנון, וגם הרבה סדר בראש על העבודה עם אקסס.תודה רבה על כל ההשקעה!!
אני תמיד אוהב להביא קובץ דוגמא, אני כל פרק פשוט מתאפק מלבנות את המערכת ולעלות דוגמא לציבור....
-
@OdedDvir כנ"ל ( @חייםיודלביץ )