אקסס למתחילים: תגובות
-
@OdedDvir @בערל
שלום וברכה
לא קשור כל כך לנושא הספציפי של הפורום..
אבל מכיון שאני גם באמצע בניה של מסד הנתונים, תרומות... (לתת..)
עכשיו מנסה להפוך אותו לאוטומטי,(עד עכשיו שמנו כל שנה עמודה מחדש, אבל יש גבול לטלאים, וצריך אחד ולתמיד לשפץ את מסד הנתונים שהתחלנו אותו בגיל 17 ) ושמתי לב, שבמידה ומשתמשים בקישור של יותר מ2 טבלאות...
אי אפשר לערוך את הרשומה.מה הפיתרון, חוץ מלעשות SQL כדי לעדכן כל רשומה.... (וגם שם זה יהיה קצת בעיה, כי הפקד נעול...)
(ואל תבקשו ממני לעשות אותו בטופס משנה נפרד, ואופס לקשר את השדות,
כי אני צריך עדכון רציף בתצוגת גיליון נתונים (תחשבו על הבחור שיושב עכשיו ומכניס 2000 תרומות ברצף... , טוב, - גם זה לא חזות הכל, כי יש לנו עוד 2 טבלאות שניקח מהם רשומות, טבלת קבוצות, טבלת תלמידים, וגם שם אנחנו נרצה לדעת מי היה שם שנה שעברה, ולפני שנתיים, ואת מי נשבץ שם השנה...), ולא בטופס משנה שיקח משאילתא אחרת....)מצרף את הSQL שעליו בנויה השאילתא, (לא שיעזור הרבה, כי זה פשוט מבוסס על שאילתא מפקדים - ואת הDlookup עשינו בהתחלה בשביל הדוחות...)
SELECT ktovot.Id, ktovot.family_name, ktovot.frist_name, ktovot.city, ktovot.area, ktovot.st, ktovot.number_blok, ktovot.namber_home, ktovot.phone_1, ktovot.phone_2, ktovot.yes_no, ktovot.Time, ktovot.comment, ktovot.status, ktovot.maagal, ktovot.group_2019, ktovot.group_2020, ktovot.number_go, ktovot.importance, DLookUp("[Donation_amount]","[Donation]","[year_]=" & (Year(Now())-2) & " and [Donor_ID]=" & [id]) AS Two_year_d, Last_year_d.Donation_amount AS [last], Two_year_d.Donation_amount FROM (ktovot LEFT JOIN Last_year_d ON ktovot.Id = Last_year_d.Donor_ID) LEFT JOIN Two_year_d ON ktovot.Id = Two_year_d.Donor_ID WHERE (((ktovot.Id) Like [forms]![כתובות]![מזהה] & "*") AND ((Nz([ktovot.comment],0)) Like [forms]![כתובות]![הערות] & "*") AND ((Nz([ktovot].[family_name],0)) Like [forms]![כתובות]![משפחה] & "*") AND ((Nz([ktovot.frist_name],0)) Like [forms]![כתובות]![פרטי] & "*") AND ((Nz([ktovot.city],0)) Like [forms]![כתובות]![עיר] & "*") AND ((Nz([ktovot.area],0)) Like [forms]![כתובות]![שכונה] & "*") AND ((Nz([ktovot.st],0)) Like [forms]![כתובות]![שם הרחוב] & "*") AND ((Nz([ktovot.maagal],0)) Like [forms]![כתובות]![מעגל] & "*") AND ((Nz([ktovot.number_blok],0)) Like [forms]![כתובות]![בית] & "*") AND ((Nz([ktovot.phone_1],0)) Like [forms]![כתובות]![טלפון] & "*") AND ((Nz([ktovot.phone_2],0)) Like [forms]![כתובות]![טלפון] & "*") AND ((Nz([ktovot.group_2020],0)) Like IIf(IsNull([forms]![כתובות]![קבוצה]),"*",[forms]![כתובות]![קבוצה])));
-
@felner הואיל ושאלתך לא קשורה ישירות לנושא ההדרכה, אני חושב שראוי לפתוח לה פוסט נפרד, כדי לא לפגוע ברצף העניינים של האשכול.
לאחר מכן אני מייעץ לך לפרט ככל הניתן את שאלתך, גם לאלו שלא מונחים במבנה המדוייק של ה-db. העמסת בשאלתך המון פרטים, התלבטויות, עצות, פתרונות ופירכות, והכל בראשי תיבות, כך שקשה לי להאמין שמישהו יוכל לרדת לסוף דעתך... -
@odeddvir ב"ה
שוב אני מנדנד באותה בעיה:
כאשר אני גורר את טופס המשנה (Converasetions) לתוך טופס האב
הוא הרי מתמקם במקום ש"הנחתי" אותו אבל הוא ארוך מאוד לצד שמאל. כאשר אני מנסה -(בתצוגת עיצוב או תצוגת פריסה)- להקטין אותו (ע"י גרירת הגבול השמאלי - ימינה) הפקד (של טופס משנה) אמנם "מציית" להקטנה, אך בתוצאה רואים בטופס רק את החלק השמאלי של השדות ללא התוויות.
ניסיתי מה שהצעת לי - לעגן את הכל לימין - אך זה לא עזר. -
@שואף-לדעת הקטנת הפקד של טופס המשנה זה צעד ראשון.
אך צריך להקטין גם את הפקדים שבתוך הטופס ואת הטופס עצמו (כברירת מחדל הם רחבים מאוד).
פתח את הטופס בתצוגת עיצוב, והקטן את רוחב הפקדים, ולאחר מכן את רוחב הטופס עצמו, על ידי גרירת הגבול המסומן בחצים, כך שתקבל משהו כעין זה:
-
@שואף-לדעת אמר באקסס למתחילים: תגובות:
זה עושה משהוא, אבל עדיין לא מושלם כיון שהקטנת הטופס עצמו (טופס המשנה) מצליחה עד למקום מסויים ומשם הוא לא נותן יותר להקטין.
זה דורש קצת ניסיון. עם עוד תרגול תרכוש את המיומנות.
איך אתה יוצר את תמונות המסך היפות והחיצים והמסגרות המדוייקים ?
-
@OdedDvir תודה רבה על המדריך המושקע,
אני עוקב ובונה אקסס משלי ע"פ המדריך שלך,
הצרכים שלי כמובן קצת שונים וע"כ אני בונה קצת שונה מהמדריך אבל אני ממש מרגיש שאני בונה אותו עם הדרכה צמודה על כל צעד.הצלחתי לעשות כמה דברים מחוץ להמדריך (דוגמא: תבת חיפוש בתוך התופס, מחפשים שם והוא ממלא את כל השדות עם המידע הרלוונטי).
יש לי שאלה כזאת:
אחרי שאני גורר את הטופס של התרומות frmDonation, בתוך הטופס הראשי כדי ליצור טופס משנה, כתבת לשנות את תצוגת ברירת המחדל ל- גליון נתונים,
במידה ואני לא רוצה אותו כגליון אקסל, אלא כן להשאיר כטופס, או כטפסים מרובים, איך אני יכול לבחור באיזה סדר יוצגו הטפסים? כרגע הוא מראה את טופה הראשון קודם, אני רוצה לראותראשון טופס האחרון.
כשזה בתוצגת גיליון אני פשוט בוחר עמדה ועושה מיון לפי תאריך (אולי גם פה יש דרך לקבוע מיון קבוע). -
@chocolate אמר באקסס למתחילים: תגובות:
יש לי שאלה כזאת:
אחרי שאני גורר את הטופס של התרומות frmDonation, בתוך הטופס הראשי כדי ליצור טופס משנה, כתבת לשנות את תצוגת ברירת המחדל ל- גליון נתונים,
במידה ואני לא רוצה אותו כגליון אקסל, אלא כן להשאיר כטופס, או כטפסים מרובים, איך אני יכול לבחור באיזה סדר יוצגו הטפסים? כרגע הוא מראה את טופה הראשון קודם, אני רוצה לראותראשון טופס האחרון.
כשזה בתוצגת גיליון אני פשוט בוחר עמדה ועושה מיון לפי תאריך (אולי גם פה יש דרך לקבוע מיון קבוע).פתח את הטופס בתצוגה רגילה
בחר בפקד שברצונך למיין > לחץ לחיצה ימנית בעכבר
בתפריט הנפתח יהיו לך אפשרויות למיוןאו לחילופין אפשר להגדיר באופן ידני במאפייני הטופס
בלשונית Data יש אפשרות Order By שם תקליד את שם השדה... -
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
פתח את הטופס בתצוגה רגילה
בחר בפקד שברצונך למיין > לחץ לחיצה ימנית בעכבר
בתפריט הנפתח יהיו לך אפשרויות למיון
או לחילופין אפשר להגדיר באופן ידני במאפייני הטופס
בלשונית Data יש אפשרות Order By שם תקליד את שם השדה...אני מדבר על אופן שבתוך הטופס הראשי יש לי חלון עם 10 טפסים שכל טופס יש לי 10 שדות, אני לא מחפש דרך למיין השדות אני מחפש דרך למיין הטפסים.
כל שורה הוא טופס, איך אפשר למיין סדר של הטפסים
-
@chocolate אמר באקסס למתחילים: תגובות:
איך אני יכול לבחור באיזה סדר יוצגו הטפסים?
לפני כחודש @בערל טען:
אודה מאוד לעזרה, כרגע אני לא מתחיל מאפס אלא ממינוס, בגדר "אינו יודע לשאול".
היום הוא כבר יודע לענות, כל הכבוד!
אני מוסיף, שהפתרונות שהוא הביא הן מיונים ברמת הטופס, וישנה אפשרות למיין גם ברמת שאילתת הבסיס לטופס, דהיינו ליצור שאילתה שממיינת את הרשומות בטבלת התרומות, ולבסס את הטופס עליה, במקום על טבלת התרומות ישירות.
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: תגובות:
לפני כחודש @בערל טען:
אודה מאוד לעזרה, כרגע אני לא מתחיל מאפס אלא ממינוס, בגדר "אינו יודע לשאול".
היום הוא כבר יודע לענות, כל הכבוד!
ברוך השם
אבל הכל בזכות השקעתך המרובה
והכבוד כמובן מגיע לך..!אני מוסיף, שהפתרונות שהוא הביא הן מיונים ברמת הטופס, וישנה אפשרות למיין גם ברמת שאילתת הבסיס לטופס, דהיינו ליצור שאילתה שממיינת את הרשומות בטבלת התרומות, ולבסס את הטופס עליה, במקום על טבלת התרומות ישירות.
אפשר גם ישירות בטבלה, אבל חשבתי שזה לא מומלץ וכנראה לא רצוי למשתמש.
איזה סיבה יכולה להיות בשביל להשתמש בשאילתה ולא ישירות בטופס?
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:
עד כאן להיום.
איפה שיעורי הבית?
בפרק הבא אי"ה נוסיף עוד רובד למערכת שלנו, והוא הפקת קבלות לתורמים.
איזה כיף
מחכה לזה מאודזה מאוד רלוונטי בשבילי במציאות
אני משתמש בכמה סוגי מכתבים כגון מכתבי בקשה, מכתבי תודה, מזל טוב, וקבלות כמובן.כרגע יש לי להכל תבניות בוורד ומשתמש במיילמארג' מטבלאות אקסל, ובנוסף צריך לעקוב מה כבר בוצע ונשלח ומה עדיין לא...
יש סיכוי להתפטר מהכל?
אני במתח... -
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
איזה סיבה יכולה להיות בשביל להשתמש בשאילתה ולא ישירות בטופס?
יתכן ונרצה להשתמש ברשימה הממויינת בעוד כמה מקומות.
אני חושב שמיון ברמת הטופס הוא גם איטי יותר מאשר על ידי שאילתה.@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
כרגע יש לי להכל תבניות בוורד ומשתמש במיילמארג' מטבלאות אקסל, ובנוסף צריך לעקוב מה כבר בוצע ונשלח ומה עדיין לא...
יש סיכוי להתפטר מהכל?תוכל כבר עכשיו להשתמש במיזוג דואר, כשמקור הנתונים הוא קובץ אקסס במקום אקסל.
אבל זה חיצוני למערכת כמובן.
ניתן לעשות הכל ישירות מתוך אקסס. -
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: תגובות:
תוכל כבר עכשיו להשתמש במיזוג דואר, כשמקור הנתונים הוא קובץ אקסס במקום אקסל.
הנתונים שלי עדיין באקסל
מחכה לרגע בו אוכל לעבור למערכת באקסס
מקווה בקרוב...ניתן לעשות הכל ישירות מתוך אקסס.
איזה כיף
מצפה בכיליון עיניים...
אגב, שאלה על המדריך:משלב מסוים, אין לי מושג ממתי.
בעת כניסה לטופס frmDonationList, בו הגדרנו בחלק ט"ו קריטריון מיוחד לפקד המשולב.קופץ לי ההודעה הזו:
יש לך מושג למה?