שליפת נתונים מתוך מסמך אקסל
-
@בערל
תפתח גיליון חדש בתא A1 תכתוב את הid
בתא b2 תכתוב את הנוסחה הבאה=VLOOKUP($A$1,גיליון1!$A:$I,COLUMN(),0)
ותגרור לצד שמאל עד סוף העמודות
ואני אסביר מה אומר כל פרמטר לפי הסדר
- מה הערך לחפש (במקרה הנוכחי זה הid)
- טווח הטבלה כאשר הטווח לחיפוש חייב להיות בעמודה הראשונה מימין כלומר עמודה A שזה הid שלך. (במקרה הנוכחי כתבתי עד עמודה i שזה 9 עמודות לפי מה שכתבת בשאלה)
- איזה עמודה להחזיר (אם הערך נמצא) בד"כ מכניסים מספר עמודה (אבל אני הכנסתי נוסחה המחזירה את מס' העמודה כדי שיהיה אפשר לגרור שמאלה בלי לשנות) (יותר מדוייק: כלומר העמודה השניה בטבלה שבפרמטר 2 שאם הטבלה מתחילה בעמודה B אז מס' 1 הוא B ו 2 הוא C)
- האם להחזיר ערך מדוייק או ערך יחסי (כלומר אם הערך לחיפוש לא נמצא הוא יחזיר את התוצאה של הערך הקרוב לחיפוש (במקרה הנוכחי אני רוצה את הערך המדוייק לכן כתבתי 0)
סימני ה $ הם כדי לקבע את הנוסחה ולא תשתנה בגרירה.
-
@אוריי
עובד מדהים, וההסבר המפורט בכלל...
אשמח אם תוכל לרשום את הפונקציה לתא בודד, לא בדיוק הצלחתי למרות הפירוטכי אני רוצה לשחק עם זה יותר, לא רק לקבל את כל השורה לפי הסדר.
לדוגמה:
עמודה D תקבל נתונים מעמודה I
עמודה F תקבל נתונים מעמודה G
וכו'וכל זה ע''י הזנת ה-ID בעמודה A
והכי יעזור לי אם זה יכול לשלוף את הנתונים מקובץ שונה לגמרי ולא מגיליון נוסף באותו קובץ.
-
@בערל אמר בשליפת נתונים מתוך מסמך אקסל:
כעת אני רוצה לשלוף מתוכו נתונים לקבצים אחרים ע''י המזהה היחודי
אני מזין את ה-ID, ואוטומטית מקבל את הנתונים מקובץ הבסיס.@בערל אמר בשליפת נתונים מתוך מסמך אקסל:
והכי יעזור לי אם זה יכול לשלוף את הנתונים מקובץ שונה לגמרי ולא מגיליון נוסף באותו קובץ.
אתה יכול להוסיף את זה לקובץ אקסס כטבלה מקושרת ואז לעשות עם הנתונים דוחות שאילתות וכו'
אם מתאים לך בכיוון של אקסס אז תכתוב
-
@חייםיודלביץ אמר בשליפת נתונים מתוך מסמך אקסל:
אתה יכול להוסיף את זה לקובץ אקסס כטבלה מקושרת ואז לעשות עם הנתונים דוחות שאילתות וכו'
אם מתאים לך בכיוון של אקסס אז תכתובאיני מתמצא באקסס
אבל זה אפשרי רק ככה - אצטרך לנסות -
@חייםיודלביץ אמר בשליפת נתונים מתוך מסמך אקסל:
אם מתאים לך בכיוון של אקסס אז תכתובאיני מתמצא באקסס
אבל זה אפשרי רק ככה - אצטרך לנסותאתה רוצה דוחות מסודרים חיפוש לפי קרטריונים וכו'? א"כ אז אקסס יותר מתאים
-
כי אני רוצה לשחק עם זה יותר, לא רק לקבל את כל השורה לפי הסדר.
לדוגמה:
וכו'במקום זה COLUMN() תכתוב את מספר העמודה של הנתונים, לדוגמא, לקבל את עמודה I תכתוב 9 וכו'.
אתה יכול לעשות שמקור הנתונים. זה גיליון1!$A:$I
יהיה מקובץ אחר.
רק תשים לב על המיקום שלו, שיישאר תמיד באותו מקום. -
אני לא זוכר אם אפשרי ואיך להעביר נתונים משני קבצי אקסל באותו המחשב (צריך לראות אם זה אפשרי) אם אתה רוצה שלא יוכלו לשחק בנתונים אתה יכול להסתיר את הגיליון
כי אני רוצה לשחק עם זה יותר, לא רק לקבל את כל השורה לפי הסדר.
לדוגמה:
וכו'
וכל זה ע''י הזנת ה-ID בעמודה Aזה פשוט מאד
בפרמטר השלישי במקוםCOLUMN()
תחזיר כל פעם מספר של העמודה שאתה רוצה להחזיר אם זה A תכתוב 1 ואם אתה רוצה להחזיר את B תכתוב 2 וכן הלאה. (יותר מדוייק: כלומר העמודה השניה בטבלה שבפרמטר 2 שאם הטבלה מתחילה בעמודה B אז מס' 1 הוא B ו 2 הוא C)כמו שכתבתי קודם
@אוריי אמר בשליפת נתונים מתוך מסמך אקסל:
איזה עמודה להחזיר (אם הערך נמצא) בד"כ מכניסים מספר עמודה (אבל אני הכנסתי נוסחה המחזירה את מס' העמודה כדי שיהיה אפשר לגרור שמאלה בלי לשנות)